Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιχμές κατά του Β. Μεϊμαράκη, ότι αποφεύγει τον διάλογο, αφήνει ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [02] Τον παγκόσμιο πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια δέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γκι Φερχόφσταντ, το μεσημέρι
  • [04] Η Γαλλία πιέζει για μια συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα
  • [05] Μεγάλη πτώση των κινεζικών εξαγωγών και εισαγωγών τον Οκτώβριο
  • [06] Την παροχή βοήθειας στις χώρες που θα υποδεχθούν πρόσφυγες, πρότεινε ο Μ. Σουλτς
  • [07] O πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο «Πρακτορείο 104,9 FM»
  • [08] Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι
  • [09] Συνεργασία για παύση των πολέμων στη Μέση Ανατολή, εισηγείται ο Π. Τριγάζης
  • [10] Επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ και Γιούνκερ
  • [11] Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Γ. Πανούσης
  • [12] Με το βλέμμα στο Eurogroup η Ελλάδα
  • [13] Το πρώτο Blackberry με λειτουργικό Android
  • [14] Σε ακραία φτώχεια 100 εκατ. άνθρωποι εάν δεν υπάρξει διεθνής κινητοποίηση για το κλίμα

  • [01] Αιχμές κατά του Β. Μεϊμαράκη, ότι αποφεύγει τον διάλογο, αφήνει ο Απ. Τζιτζικώστας

    Την εκτίμησή του ότι απουσιάζει ο διάλογος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, εκφράζει ο υποψήφιος για την αρχηγία, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κατηγορεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι απαιτεί αντί να διεκδικεί την ψήφο των νεοδημοκρατών.

    "Ο κ. Μεϊμαράκης, ως προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει, για κάποιους λόγους -προφανώς για τους δικούς του λόγους- να βγει στην κοινωνία μαζί μας ως υποψήφιος πρόεδρος, όχι ως προσωρινός πρόεδρος και να υποστεί τη βάρος της σύγκρισης, των ερωτήσεων, της συζήτησης. Αυτό εννοώ, όταν λέω ότι δεν διεκδικεί την ψήφο, αλλά την απαιτεί με τη στάση του" σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας.

    Είπε επίσης ότι χωρίς να αναφέρεται στη διενέργεια debate, απουσιάζει από τις εκλογές ο διάλογος, τον οποίο -όπως λέει- τον επιδιώκει ο ίδιος, αλλά και οι συνυποψήφιοί του, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

    "Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού και να μην έχουν γίνει κάποιες συνδιασκέψεις. Να μην έχουν συγκληθεί κάποια όργανα του κόμματος για να συζητήσουμε μαζί οι 4 υποψήφιοι. Να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν τίθεται θέμα ενότητας της παράταξης την επόμενη ημέρα. Και βέβαια να παρουσιάσουμε στον κόσμο μας τις διαφορετικές απόψεις για το αύριο της ΝΔ. Οι τρεις υποψήφιοι, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης και εγώ, έχουμε ταχθεί υπέρ αυτού του διαλόγου και τον θέλουμε" τόνισε.

    Υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ποια νοοτροπία θα κυριαρχήσει στη ΝΔ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι διακατέχονται από "ιδεοληψίες" και ότι αδυνατούν "να ανταποκριθούν στο βασικό ζητούμενο της εποχής, να φύγει η χώρα από την κρίση".

    [02] Τον παγκόσμιο πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια δέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Τον παγκόσμιο πρωταθλητή στους κρίκους, Λευτέρη Πετρούνια, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αφού τον συνεχάρη για τη μεγάλη επιτυχία του, υπογράμμισε ότι αποτελεί υπόδειγμα για τη νέα γενιά, τόσο με την επιτυχία του, όσο και με το ήθος του.

    Απευθυνόμενος στον Λευτέρη Πετρούνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τίποτα στη ζωή και σε αυτό το επίπεδο επιτευγμάτων στον αθλητισμό δεν είναι τυχαίο, ενώ εξήρε ιδιαίτερα την κίνησή του να αφιερώσει τη νίκη του στον πατέρα του, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, επισημαίνοντας ότι ήταν μία κίνηση που δείχνει την αγωγή ενός ανθρώπου που ξέρει τι οφείλει στους γονείς του και στις καταβολές του.

    [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γκι Φερχόφσταντ, το μεσημέρι

    Mε τον πρόεδρο της ευρωομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φερχόφσταντ, θα συναντηθεί στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται από νωρίς σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή και έχει συνεργασία με υπουργούς για τρέχοντα θέματα.

    [04] Η Γαλλία πιέζει για μια συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν εκτίμησε πως μια συμφωνία είναι «εντελώς πιθανή» σήμερα, για τη συνέχιση του προγράμματος στήριξης και της καταβολής των δόσεων στην Ελλάδα.

    Ο Σαπέν υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι πως σε ένα από τα επίμαχα ζητήματα ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της, που θέλουν να διευκολύνουν την κατάσχεση σπιτιών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα ήταν «περίεργο» να «απαιτούνται από την Ελλάδα περισσότερα από αυτά που υπάρχουν» στις χώρες πιστωτές.

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως στη Γαλλία όπως και στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, υπάρχουν μέσα καταφυγής για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που απειλούνται με κατασχέσεις.

    [05] Μεγάλη πτώση των κινεζικών εξαγωγών και εισαγωγών τον Οκτώβριο

    Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας μειώθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία που ανακοίνωσε η τελωνειακή υπηρεσία της χώρας.

    Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν 6,9% σε δολάρια, περισσότερο από ότι προέβλεπαν 31 οικονομολόγοι που μετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου. Οι εισαγωγές μειώθηκαν 18,8%, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης άνθρακα, σιδήρου και άλλων πρώτων υλών από τις βαριές βιομηχανίες της χώρας που βρίσκονται σε τροχιά επιβράδυνσης της παραγωγής τους.

    Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Κίνας διαμορφώθηκε στο ύψος - ρεκόρ των 61,6 δις. δολαρίων.

    [06] Την παροχή βοήθειας στις χώρες που θα υποδεχθούν πρόσφυγες, πρότεινε ο Μ. Σουλτς

    Ενόψει της συνόδου κορυφής των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζήτησε ένα σύστημα ανακατανομής των προσφύγων.

    Ως κίνητρο μάλιστα για τις πρόθυμες χώρες ο Σουλτς πρότεινε την παροχή οικονομικής βοήθειας.

    Παράλληλα ο Σουλτς ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ να μοιραστούν και τους αιτούντες άσυλο. Αν δεν εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα, τα hotspots δεν θα χρησιμεύσουν σε τίποτα, εκτίμησε ο ίδιος.

    [07] O πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

    Απόπειρα αρπαγής ενός αγοριού 3 ετών σημειώθηκε στη Βάρη Αττικής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

    Όπως είπεκ. Γιαννόπουλος, αλλά και η συνεργάτης στο «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κονταξή, η απόπειρα απαγωγής έγινε το Σάββατο και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης.

    Χωρίς να αναφέρουν, αν οι δράστες ήταν ένας ή περισσότερα άτομα και αν η αστυνομία τους εντόπισε, είπαν ότι το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς αντέδρασε και το γεγονός έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους και πελάτες που βρισκόταν μέσα στο σούπερ - μάρκετ.

    «Ευτυχώς το παιδί έκανε έντονη φασαρία, οπότε ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και τελικά κατάφεραν να μην προχωρήσουν» είπε η κ. Κονταξή.

    [08] Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι

    Στόχος αγνώστων έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη, καθώς και η βίλα Κούβελου, στο Μαρούσι.

    Συγκεκριμένα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά, στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στην οδό Γεννηματά 71 στη Γλυφάδα, με εύφλεκτο υλικό. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 01:42 χτύπησαν, με τον ίδιο τρόπο, στην οδό Αγίας Φωτεινής 4 στη Νέα Ιωνία και στις 01:46 στην οδό Αγίας Ζώνης 21 στην Κυψέλη, πάλι με εύφλεκτο υγρό. Και στις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης, στις 05:40 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας Κούβελα, στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος, στο Μαρούσι, με αυτοσχέδιο εκρητικό μηχανισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    [09] Συνεργασία για παύση των πολέμων στη Μέση Ανατολή, εισηγείται ο Π. Τριγάζης

    «Αν δεν υπήρχε ο ΟΗΕ θα έπρεπε να τον δημιουργήσουμε», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Τριγάζης, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Παράλληλα, ο κ. Τριγάζης συνδέει τη διεθνή δράση για ειρήνη με τη συνεργασία, τη δημοκρατία και την ισότητα, ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι, που έχουν ως αποτέλεσμα τον ξεριζωμό των ανθρώπων.

    Δεδομένης της αυξανόμενης αλληλοεξάρτησης των λαών και της διεθνοποίησης, χρειάζεται η παγκόσμια συνεργασία, την οποία θα μπορούσε να εγγυηθεί ο ΟΗΕ, στον βαθμό που ο Οργανισμός θα εκδημοκρατιστεί και θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του, όπως επισημαίνει ο κ. Τριγάζης.

    «Βασικό στοιχείο εκδημοκρατισμού για τα Ηνωμένα Έθνη θα αποτελούσε η διαφοροποίηση των συσχετισμών στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ώστε να μην κυριαρχούν, στην ουσία, οι μεγάλες δυνάμεις του αναπτυγμένου βορρά. Χρειάζεται, επίσης, και η αναβάθμιση του ρόλου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, όπου συμμετέχουν 193 κράτη-μέλη και έχουν φωνή μικρότερες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος» εξηγεί.

    Όμως, προσθέτει πως δεν θα ήταν σωστό να μηδενίζεται ο ρόλος του ΟΗΕ, καθώς ο Οργανισμός έχει προσφέρει πολλά, ιδιαίτερα στη διαδικασία κατάργησης της αποικιοκρατίας μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    Ο κ. Τριγάζης σημειώνει ότι ο σημερινός κόσμος της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι γεμάτος ανισότητες, οι οποίες αποτελούν πηγή συγκρούσεων, τόσο σε υποπεριφερειακό, όσο και περιφερειακό επίπεδο. Για να ανταποκριθεί ο ΟΗΕ στον ρόλο του, απαιτούνται ριζικές αλλαγές στον κόσμο, στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

    [10] Επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ και Γιούνκερ

    Το προσφυγικό και τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το βασικό αντικείμενο των τριών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το επικείμενο ταξίδι στην Τουρκία. Και οι τρεις καλωσόρισαν την πρωτοβουλία και την ενέταξαν στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων για συνεργασία με τη γειτονική χώρα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης.

    Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

    Το προσφυγικό και τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το βασικό αντικείμενο των τριών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το επικείμενο ταξίδι στην Τουρκία. Και οι τρεις καλωσόρισαν την πρωτοβουλία και την ενέταξαν στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων για συνεργασία με τη γειτονική χώρα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης.

    Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

    [11] Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Γ. Πανούσης

    Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

    Ο κ. Πανούσης, μαζί με τον δικηγόρο του και πρόεδρο του ΔΣ του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, κατέθεσαν στοιχεία για πολιτικά και μη πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με τον πρώην υπουργό απειλούσαν τη ζωή του.

    «Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό, όμως, θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Την κατάθεση του Γ. Πανούση ζητά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου

    [12] Με το βλέμμα στο Eurogroup η Ελλάδα

    Έντονες ήταν οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup, που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα.

    Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει ει δυνατόν όλα τα «μέτωπα» από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων.

    Στα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, περιλαμβάνονται τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη»), οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και η ρύθμιση των 100 δόσεων.

    Στο πλαίσιο αυτό, τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕuroWorking Group), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή. Αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν έχει υπάρξει προς το παρόν επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί ως τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.Το EWG αποτιμά την πορεία υλοποίησης του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων που συνδέεται με την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2 δισ. ευρώ.

    Στο μεταξύ, την ανάγκη να υπάρξουν «στέρεες και συγκεκριμένες συμφωνίες τις επόμενες ημέρες σε όλα τα μεγάλα ανοικτά θέματα που τελούν υπό συζήτηση» τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στη «Real news». Ανέφερε ότι «ο χρόνος πια μας πιέζει» και διατύπωσε την ελπίδα πως το Eurogroup της Δευτέρας «θα διευκολύνει να υπάρξει γρήγορα και άλλη πρόοδος στις συζητήσεις».

    Εξάλλου, το προσφυγικό και τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το βασικό αντικείμενο των τριών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το επικείμενο ταξίδι στην Τουρκία. Και οι τρεις καλωσόρισαν την πρωτοβουλία και την ενέταξαν στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων για συνεργασία με τη γειτονική χώρα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης.

    Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

    Διαβάστε επίσης:Επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ και Γιούνκερ

    Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης-θεσμών

    Π. Μοσκοβισί: Ο χρόνος πια μας πιέζει

    [13] Το πρώτο Blackberry με λειτουργικό Android

    Το νέο μέλος της οικογένειας των smartphones της εγκαινίασε η Blackberry, το Priv, το πρώτο «έξυπνο» κινητό της εταιρείας που ενσωματώνει το λειτουργικό Android της Google.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η κίνηση αυτή αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια από την πλευρά της εταιρείας να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, καθώς το δικό της λειτουργικό σύστημα έχει αποτύχει να κερδίσει τους καταναλωτές.

    Σύμφωνα με την Blackberry, το νέο Priv είναι σχεδιασμένο να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια, σε σύγκριση με άλλες συσκευές που ενσωματώνουν το Android.

    «Το να επιστρέψει (η εταιρεία) στις αγορές με μια συσκευή η οποία υπόσχεται ασφάλεια για την Android συσκευή αποτελεί έξυπνη κίνηση, ωστόσο ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 3 χρόνια», δήλωσε στο BBC ο Φραντσίσκο Τζερόνιμο, αναλυτής της εταιρείας IDC.

    «Θα είναι δύσκολο να ξανακερδίσει τους πελάτες οι οποίοι έχουν περάσει σε άλλες συσκευές», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [14] Σε ακραία φτώχεια 100 εκατ. άνθρωποι εάν δεν υπάρξει διεθνής κινητοποίηση για το κλίμα

    Εκατό εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι στον κόσμο θα οδηγηθούν στην ακραία φτώχεια μέχρι το 2030, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Χωρίς μία "κλιματο-ευφυή" ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια μέχρι το 2030», αναφέρει η έκθεση η οποία δίνεται στη δημοσιότητα είκοσι ημέρες πριν από τη διάσκεψη του Παρισιού.

    Οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα σφοδρές για την αφρικανική ήπειρο, όπου η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε εκτόξευση των τιμών των τροφίμων μέχρι και κατά 12% το 2030.Θα πρόκειται για «ένα πολύ σκληρό πλήγμα για μία περιοχή όπου η κατανάλωση των φτωχότερων νοικοκυριών σε τρόφιμα αποτελεί το 60% των συνολικών δαπανών τους», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

    Η Νότια Ασία θα υποστεί επίσης τις επιπτώσεις. Στην Ινδία, οι αγροτικές κρίσεις και η ταχύτερη διάδοση των ασθενειών που προέρχονται από την κλιματική απορρύθμιση μπορεί να οδηγήσει στην ακραία φτώχεια 45 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι θα ζουν με λιγότερο από 1,90 δολάρια ημερησίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 November 2015 - 11:32:24 UTC