Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακύρωση 929 πτήσεων της Lufthansa, λόγω νέας απεργίας του ιπτάμενου προσωπικού της
  • [02] Ο πρωταρχικός στόχος των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους
  • [03] Μ. Βέμπερ: Για να λάβει τα χρήματα της βοήθειας, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [04] Γ. Πλουμπίδης: Λιγότερες κοινωνικές ανισότητες ίσον καλύτερη υγεία του πληθυσμού
  • [05] Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι
  • [06] Αγρότες και κτηνοτρόφοι: «Ναι» στη συμμετοχή σε πανελλήνιο συλλαλητήριο στις 18/11
  • [07] Προδημοσίευση ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Απομεσήμερο με τον Στέλιο», η ζωή του Καζαντζίδη με δικά του λόγια
  • [08] Καπουλέτοι και Μοντέκκοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • [09] Με το βλέμμα στο Eurogroup η Ελλάδα

  • [01] Ακύρωση 929 πτήσεων της Lufthansa, λόγω νέας απεργίας του ιπτάμενου προσωπικού της

    Η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης του ιπτάμενου προσωπικού της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa θα προκαλέσει την ακύρωση 929 πτήσεων σήμερα Δευτέρα και θα πλήξει περισσότερα από 100.000 επιβάτες, ανακοίνωσε την Κυριακή η εταιρεία. «Επί 3.000 προγραμματισμένων πτήσεων συνολικά, 929 θα ακυρωθούν από και προς την Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Ντίσελντορφ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Lufthansa.

    Το συνδικάτο του ιπτάμενου προσωπικού της εταιρείας , το UFO, ανακοίνωσε την επανάληψη των απεργιακών κινητοποιήσεων αύριο και την επέκτασή τους στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Την Παρασκευή και το Σάββατο η απεργία αφορούσε τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Ντίσελντορφ.Oι εργαζόμενοι αντιδρούν σε σειρά μέτρων μείωσης του κόστους λειτουργίας της Lufthansa. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις.

    [02] Ο πρωταρχικός στόχος των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους

    Η έμφαση στις ουσιαστικές τραπεζικές εργασίες που αποτελούν η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και η προσέλκυση καταθέσεων, είναι ο απώτερος σκοπός των τραπεζών, μετά την διαδικασία ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησής τους. Κάτι που τονίζουν με κάθε ευκαιρία όλα τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας

    Που κινούνται όμως σήμερα, μετά 6 χρόνια ύφεσης οι χρηματοδοτήσεις προς τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη δυναμικής επαναδραστηριοποίησης των τραπεζών στον τομέα τω χρηματοδοτήσεων;Όπως αναφέρεται στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, συνεχίζεται ο καθοδικός ρυθμός της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με ιδιαίτερα χαμηλό, πάντως, ρυθμό.

    Ειδικότερα, η συνολική χρηματοδότηση προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά μειώθηκε κατά 1,5%, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο του 2015 (Αύγουστος 2015: -1,6%).Περαιτέρω, ο δωδεκάμηνος ρυθμός της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο εξασθένισε καθώς μειώθηκε κατά 1,2% τον Σεπτέμβριο 2015, έναντι μείωσης κατά 1,4% τον Αύγουστο 2015 και συνοδεύθηκε από μικρότερη αρνητική ροή 116 εκατ. ευρώ (Αύγουστος 2015: -427 εκατ.ευρώ).

    [03] Μ. Βέμπερ: Για να λάβει τα χρήματα της βοήθειας, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

    Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ προειδοποίησε για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Γερμανός πολιτικός που ανήκει στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) έθεσε εν αμφιβόλω την καταβολή νέων χρημάτων στην Ελλάδα. Η Αθήνα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, τόνισε.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μην επιστρέψει «στις τακτικές καθυστέρησης και κωλυσιεργίας», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΛΚ.«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα και εξ ολοκλήρου το συμπεφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε ο Βέμπερ. «Η καταβολή των χρημάτων δεν θα μπορεί να γίνει διαφορετικά», κατέληξε.

    [04] Γ. Πλουμπίδης: Λιγότερες κοινωνικές ανισότητες ίσον καλύτερη υγεία του πληθυσμού

    Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, πέρα από ηθικό ζήτημα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βελτιώσουμε την υγεία του γενικού πληθυσμού, λέει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινωνικός επιδημιολόγος δρ Γιώργος Πλουμπίδης, αναπληρωτής καθηγητής Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του University College του Λονδίνου (UCL), καθώς και επικεφαλής στατιστικολόγος στο Centre for Longitudinal Studies του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου.

    Εκτιμά πάντως ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν φαίνεται -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να έχει στην υγεία των Ελλήνων πολύ σοβαρές επιπτώσεις, ενώ επισημαίνει την έλλειψη δυστυχώς στη χώρα μας σχετικών διαχρονικών στατιστικών στοιχείων για τον ελληνικό πληθυσμό. Αναφέρει επίσης ότι οι νεότερες γενεές, αν και αναμένεται να ζήσουν περισσότερα χρόνια, θα έχουν κατά μέσο όρο χειρότερη υγεία από ό,τι οι παλαιότερες.

    [05] Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι

    Στόχος αγνώστων έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη, καθώς και η βίλα Κούβελου, στο Μαρούσι.

    Συγκεκριμένα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά, στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στην οδό Γεννηματά 71 στη Γλυφάδα, με εύφλεκτο υλικό. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 01:42 χτύπησαν, με τον ίδιο τρόπο, στην οδό Αγίας Φωτεινής 4 στη Νέα Ιωνία και στις 01:46 στην οδό Αγίας Ζώνης 21 στην Κυψέλη, πάλι με εύφλεκτο υγρό. Και στις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης, στις 05:40 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας Κούβελα, στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος, στο Μαρούσι, με αυτοσχέδιο εκρητικό μηχανισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    [06] Αγρότες και κτηνοτρόφοι: «Ναι» στη συμμετοχή σε πανελλήνιο συλλαλητήριο στις 18/11

    Στο γενικό προσκλητήριο που απηύθηναν προ ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη για διενέργεια πανελλήνιου συλλαλητηρίου του κλάδου στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ανταποκρίνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στον Πλατύκαμπο.

    Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση είπαν ομόφωνα «ναι» στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών και συζήτησαν τις οργανωτικές λεπτομέρειες της καθόδου.

    Συγκεκριμένα την κοινή σύσκεψη συγκάλεσαν οι επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κεντρική Ελλάδα και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πιερία και τη Θεσσαλία, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ν. Λάρισας η οποία λειτουργεί εκ μέρους 32 συνεταιρισμών του νομού.

    Η κάθοδος προς την Αθήνα υπολογίζεται ότι θα είναι μαζική, ενώ προβλέπεται επίσης η παρουσία αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ, αλλά -πιθανότατα- και ζώων.

    Την ερχόμενη Τρίτη εξάλλου, 10 του μηνός, πραγματοποιείται στη Λάρισα μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο το οποίο συνδιοργανώνουν οι συνεταιρισμοί αγροτών Ν. Λάρισας, οι νέοι αγρότες, τέσσερις κτηνοτροφικές ομοσπονδίες (χοιροτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, ελευθέρας βοσκής), το ΓΕΩΤΕΕ, ο γεωπονικό σύλλογος Λάρισας και οι ΤΟΕΒ Πηνειού και Λάρισας.

    [07] Προδημοσίευση ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Απομεσήμερο με τον Στέλιο», η ζωή του Καζαντζίδη με δικά του λόγια

    «Απομεσήμερο με τον Στέλιο», η αυτοβιογραφική διήγηση του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη (1931- 2001), κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Οδός Πανός. Είναι ένα μοναδικό συγγραφικό ντοκουμέντο των προσωπικών του φίλων Πάνου Υφαντή, δημιουργού ντοκιμαντέρ ιστορίας και πολιτισμού και Νίκου Τζανιδάκη, γεωπόνου-βιολόγου και δημιουργού της δισκογραφικής εταιρείας Ιωνία.

    Πρόκειται για ένα ιστόρημα με την πορεία του τραγουδιστή της φτώχιας, της ξενιτιάς, της αγάπης, του πόνου και γενικά της ελληνικής χαρμολύπης, βασισμένο σε αφηγήσεις καρδιάς, όταν λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, εκμυστηρεύθηκε αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τα σκληρά χρόνια της νιότης, τα πρώτα πατήματα στο πάλκο, την λαϊκή αποθέωση, τις αδικίες του κράτους, τις μεθοδεύσεις των συμφερόντων και τον διαρκή πόλεμο με ό,τι εκείνος θεωρούσε άδικο.

    [08] Καπουλέτοι και Μοντέκκοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    H αριστουργηματική όπερα Καπουλέτοι και Μοντέκκοι του Βιντζέντζο Μπελλίνι, που εγκαινιάζει τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) με δύο σπουδαίες όπερες της Ιταλίας: την Αρένα της Βερόνας και το Τεάτρο Λα Φενίτσε της Βενετίας, παρουσιάζεται από τις 13 Νοεμβρίου και για έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα του ρομαντικού μπελ κάντο, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή και εξιστορεί την τραγωδία των «αιώνιων εραστών» της Βερόνας, του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας. Το έργο, γεμάτο από τις υπέροχες μελωδίες του Μπελλίνι παρουσιάζεται από την ΕΛΣ σε σκηνοθεσία του Αρνώ Μπερνάρ, σκηνικά του Αλεσσάντρο Κάμερα και κοστούμια της Κάρλας Ρικόττι.

    Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1830 στο ιστορικό Τεάτρο Λα Φενίτσε της Βενετίας και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Το ποιητικό κείμενο του Ρομάνι εστιάζει στην τραγωδία του άτυχου έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, παρά στον ίδιο τον έρωτα των δύο νέων. Ο Ρομάνι δεν βασίστηκε στον Σαίξπηρ, ο οποίος τότε ήταν ελάχιστα γνωστός στην Ιταλία, αλλά ανέτρεξε στις ίδιες λογοτεχνικές πηγές του 15ου και του 16ου αιώνα, στις οποίες στράφηκε και ο Άγγλος δραματουργός.

    [09] Με το βλέμμα στο Eurogroup η Ελλάδα

    Έντονες ήταν οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup, που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα.

    Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει ει δυνατόν όλα τα «μέτωπα» από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων.

    Στα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, περιλαμβάνονται τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη»), οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και η ρύθμιση των 100 δόσεων.

    Στο πλαίσιο αυτό, τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕuroWorking Group), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή. Αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν έχει υπάρξει προς το παρόν επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί ως τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.Το EWG αποτιμά την πορεία υλοποίησης του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων που συνδέεται με την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2 δισ. ευρώ.

    Στο μεταξύ, την ανάγκη να υπάρξουν «στέρεες και συγκεκριμένες συμφωνίες τις επόμενες ημέρες σε όλα τα μεγάλα ανοικτά θέματα που τελούν υπό συζήτηση» τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στη «Real news». Ανέφερε ότι «ο χρόνος πια μας πιέζει» και διατύπωσε την ελπίδα πως το Eurogroup της Δευτέρας «θα διευκολύνει να υπάρξει γρήγορα και άλλη πρόοδος στις συζητήσεις».

    Εξάλλου, το προσφυγικό και τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το βασικό αντικείμενο των τριών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το επικείμενο ταξίδι στην Τουρκία. Και οι τρεις καλωσόρισαν την πρωτοβουλία και την ενέταξαν στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων για συνεργασία με τη γειτονική χώρα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης.

    Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

    Διαβάστε επίσης:Επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ και Γιούνκερ

    Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης-θεσμών

    Π. Μοσκοβισί: Ο χρόνος πια μας πιέζει


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 November 2015 - 7:32:21 UTC