Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μία σύλληψη για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο
  • [02] B. Μεϊμαράκης: Να παραιτηθούν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο υπουργός Παιδείας
  • [03] Το Βερολίνο θα καταστήσει πολύ πιο αυστηρούς τους όρους της υποδοχής και φιλοξενίας των Σύρων αιτούντων άσυλο

  • [01] Μία σύλληψη για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

    Ένα άτομο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργου Κουμουτσάκου, την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος, ενώ άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και μία γυναίκα, αναζητούνται από την Κρατική Ασφάλεια, για να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

    Όλοι έχουν ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον δύο από αυτούς έχει εξακριβωθεί ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συλληφθείς είναι ένας 24χρονος από το Αιγάλεω, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, να αγκαλιάζει τον κ. Κουμουτσάκο και να τον οδηγεί προς τα ΜΑΤ.

    Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προστάτεψε τον βουλευτή και δεν τον χτύπησε, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με βάση τα στοιχεία της έρευνας, τα οποία περιέχονται στην δικογραφία που σχηματίζεται.

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσαγωγές, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων, ενώ οι οκτώ που προσήχθησαν αρχικά το βράδυ της Πέμπτης, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

    Ο κ. Κουμουτσάκος

    «Ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία», χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχθηκε ο ίδιος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ποντιακών σωματείων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

    Αμέσως μετά την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Αθηνών και την επίσκεψή του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι είναι πίσω από την άνανδρη και φασιστική, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα.

    «Όπως θα απαιτούσε κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των γνωστών- στο πανελλήνιο δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών-πνευματικών τους γονέων. Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν, εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε:

    «Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν τη Δημοκρατία. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά κόμματα που τους εκπροσωπούν».

    [02] B. Μεϊμαράκης: Να παραιτηθούν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο υπουργός Παιδείας

    «Σκεφτείτε αυτό το περιστατικό να είχε γίνει ανάποδα», ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Καστοριά σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.

    «Καταλαβαίνετε αν θα καιγόταν ή δεν θα καιγόταν όλη η Αθήνα», συνέχισε τονίζοντας ότι η ΝΔ έδρασε δημοκρατικά, εθνικά και υπεύθυνα γιατί είναι κατά της βίας και την καταδικάζει από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

    «Γι'αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω ότι η ΝΔ θεσμικά κινήθηκε και θέλω να το συγκρίνετε με το τι θα γινόταν αν στην εκτελεστική εξουσία βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αν και έχουν περάσει τόσες ώρες και αν και έκανε επίσημη ανακοίνωση χθες ότι ταυτοποίησε τους δράστες ακόμα δεν τους έχει συλλάβει και περιμένει να περάσει το αυτόφωρο.

    «Ε, τότε δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και θα πρέπει και αυτός να παραιτηθεί μαζί με τον υπουργό Παιδείας που προκαλούν το αίσθημα του ελληνικού λαού», τόνισε προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι ένα και ένα κάνουν δύο.

    «Όχι ότι θα βιαιοπραγούν εις βάρος μας και θα μας λένε κιόλας συνιστώσα της ακροδεξιάς εμάς τους γνήσιους δημοκράτες, που είμαστε ειρηνικοί διαμαρτυρητές για να μπορέσει η δημοκρατία να λειτουργήσει στον τόπο μας», υπογράμμισε.

    Απευθυνόμενος επίσης όπως είπε στους τραμπούκους, επισήμανε ότι η ιστορία δεν γράφεται με τραμπουκισμούς.

    «Η ΝΔ χαλυβδώνεται με αυτές τις συμπεριφορές. Θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και κυρίαρχη. Και να ξέρετε ότι θα διασφαλίσει την ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών παντού», ανέφερε τονίζοντας ότι η ιστορία δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή αλλά εθνική υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να μην αφήσουμε να την παραχαράξουν .

    «Πρέπει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να δράσει, πρέπει ο υπουργός Παιδείας να το σκεφτεί πάρα πολύ αυτό που είπε και να ζητήσει συγνώμη δημοσίως και θα πρέπει ο πρωθυπουργός αν δεν συμβούν αυτά να πάρει θέση και να τους αποπέμψει από την κυβέρνηση», επανέλαβε εξηγώντας ότι «δεν μπορεί να ζητάνε συνεννόηση και συναίνεση και από την άλλη μεριά να μας υβρίζουν».

    [03] Το Βερολίνο θα καταστήσει πολύ πιο αυστηρούς τους όρους της υποδοχής και φιλοξενίας των Σύρων αιτούντων άσυλο

    Η Γερμανία δεν θα επιτρέπει πλέον την επανένωση οικογενειών Σύρων προσφύγων στο έδαφός της, ενώ θα περιορίσει τον χρόνο που θα δικαιούνται να παραμείνουν στη χώρα, διεμήνυσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

    «Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα άλλα κράτη δεν εγγυώνται παρά την [χορήγηση δικαιώματος] παραμονής παρά μόνο για μια περιορισμένη [χρονική] διάρκεια», επισήμανε ο υπουργός μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία Deutschlandradio.

    «Και αυτό πρόκειται να κάνουμε στο μέλλον με τους Σύρους, θα τους λέμε: θα απολαύετε προστασία, αλλά ένα είδος που μπορεί να αποκληθεί "επικουρική προστασία", δηλαδή θα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια και χωρίς [δικαίωμα] να επανενώνεται η οικογένεια», πρόσθεσε ο συντηρητικός υπουργός, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

    Ο Ντε Μεζιέρ ωστόσο δεν διευκρίνισε στις δηλώσεις του πότε ακριβώς σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 November 2015 - 23:32:18 UTC