Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της μεγαλύτερης συμμετοχής των κρατών μελών της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, στη λήψη αποφάσεων τάχθηκε ο Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [02] Πάνω από 218.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

  • [01] Υπέρ της μεγαλύτερης συμμετοχής των κρατών μελών της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, στη λήψη αποφάσεων τάχθηκε ο Γ. Ντάισελμπλουμ

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, ώστε να συμμετέχουν πιο ενεργά στη λήψη αποφάσεων που τα επηρεάζουν, τα κράτη εκείνα τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στο ενιαίο νόμισμα, ώστε να καθησυχαστούν «η Βρετανία και οι άλλες χώρες εκτός» του ευρώ.

    Ο Ντάισελμπλουμ είναι παράλληλα υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, της χώρας η οποία αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ τον Ιανουάριο.

    «Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε μια ανοικτή συζήτηση για το πώς μπορούμε να καθησυχάσουμε τη Βρετανία και άλλες [χώρες] εκτός [του ευρώ] εάν χρειάζεται», ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι σχεδιασμοί για την τραπεζική ένωση στο πλαίσιο της ΕΕ τροποποιήθηκαν ώστε να λαμβάνουν υπόψη τους τις βρετανικές ανάγκες.

    [02] Πάνω από 218.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

    Λίγο περισσότεροι από 218.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο τον Οκτώβριο. Ο αριθμός αυτός ισούται με αυτούς που έφτασαν καθ'όλη τη διάρκεια του 2014, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της UNHCR, συνολικά 218.394 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο τον Οκτώβριο, δηλαδή σχεδόν ο ίδιος αριθμός με αυτόν που έφτασε στην Ευρώπη καθ'όλη τη διάρκεια του 2014, ο οποίος υπολογίζεται από την UNHCR σε περίπου 219.000.

    Τον Οκτώβριο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνέχισαν να συρρέουν στην Ευρώπη, σημείωσε η UNHCR. Η μεγάλη πλειονότητα περίπου 210.000, έφτασε στην Ελλάδα, κυρίως στη Λέσβο, από την Τουρκία.

    Στην Ιταλία έφτασαν συνολικά 8.129 πρόσφυγες και μετανάστες τον Οκτώβριο, έναντι περισσότερων από 15.000 την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι ειδικοί αποδίδουν τη μείωση αυτή στο γεγονός ότι οι Σύροι πρόσφυγες δεν διέρχονται πλέον από την Ιταλία, αλλά από την Τουρκία και την Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 November 2015 - 23:32:17 UTC