Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρ. Αλεξιάδης: Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο
  • [02] Υπουργείο Οικονομικών και τράπεζες αισιοδοξούν για την έκβαση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης
  • [03] Προς ισχυρή αυτοδυναμία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν
  • [04] Ρωσικό Airbus: Εντός ωρών η εξέταση των μαύρων κουτιών
  • [05] Το AKP του Ερντογάν ενδέχεται να ανακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία
  • [06] Tο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας
  • [07] «4 στα 4» με... κατοστάρα ο Παναθηναϊκός

  • [01] Τρ. Αλεξιάδης: Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

    Για την εισαγωγή μαθήματος Φορολογικής Συνείδησης στα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2016 έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην "Αυγή" της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε για τις φορολογικές παρεμβάσεις του υπουργείου και έδωσε διευκρινίσεις για τον ρόλο του ΣΔΟΕ, για τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.

    «Οι φορολογικές παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μετά τη συμφωνία και τον νόμο 4336, δεν είναι ευχάριστες, δεν είναι στην πολιτική κατεύθυνση και τοDNAτης Αριστεράς αλλά αποτελούν πολιτική αναγκαιότητα», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης υπογραμμίζοντας όμως πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία όπως για τα θέματα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, μηχανοργάνωσης, τοΠεριουσιολόγιο, και το Κτηματολόγιο.

    Ο κ Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο ΣΔΟΕ επισημαίνοντας ότι δεν κλείνει ούτε διαλύεται, αλλά μεταφέρεται ένα κομμάτι του στηΓΓΔΕ.

    «ΤοΣΔΟΕείχε πάρα πολλές αρμοδιότητες, είτε από κακό σχεδιασμό είτε από άλλες επιλογές ασχολιόταν μόνο με φορολογικές και τελωνειακές αρμοδιότητες. Δεν είχε βάλει στις προτεραιότητες τις άλλες αρμοδιότητες, οι οποίες είναι πολλές: οικονομικό έγκλημα, έλεγχοι στο μαύρο χρήμα, όπλα, ναρκωτικά. Τώρα τοΣΔΟΕθα έχει αυτά ως κύρια και αποκλειστική αρμοδιότητα» υπογράμμισε.

    Για τον ΕΝΦΙΑ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί για Ε ΝΦΙΑκαι το 2016. «Για το επόμενο έτος δεσμευθήκαμε για φόρο στην περιουσία που θα μας φέρει 2,65δισ. ευρώ. Αν λέγεταιΕΝΦΙΑή αλλιώς, είναι θέμα διαλόγου για το περιεχόμενο του νόμου, που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με τους φορείς» διευκρίνισε επισημαίνοντας παράλληλα πως το υπουργείο μελετάει την πρόταση για φορολόγηση τύπου "ρύθμιση Μόντι", δηλαδή των ακινήτων στο εξωτερικό.

    Για την φοροδιαφυγή ανέφερε πως «πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο εναντίον της φοροδιαφυγής ή να καθόμαστε να βλέπουμε τα τραίνα να περνούν από μπροστά μας. Ο αγώνας ενάντια στη φοροδιαφυγή είναι η αιχμή του δόρατος για την κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να πετύχει δύο στόχους: Πρώτον, να δείξει την πολιτική της βούληση για σύγκρουση, κάτι που δεν το είχαμε δει ως τώρα και δεύτερον, να φέρει έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο». Ανέφερε ακόμη πως προετοιμάζεται με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη μάθημα Φορολογικής Συνείδησης από τον επόμενο Σεπτέμβριο στα σχολεία, ως "επένδυση" ώστε να πεισθεί η κοινωνία ότι για τα χάλια σε δρόμους, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, ευθύνονται αυτοί που κλέβουν φόρους. Και θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη.

    Τέλος για τα τέλη κυκλοφορίας ανέφερε πως το υπουργείο σχεδιάζει τη μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα φθηνά και μικρά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά.

    [02] Υπουργείο Οικονομικών και τράπεζες αισιοδοξούν για την έκβαση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης

    Την αισιοδοξία τους για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εκφράζουν τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όσο και οι τράπεζας, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σε αναμονή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που θα καθορίζει λεπτομέρειες της σχετικής διαδικασίας.

    Τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών δίνουν έμφαση στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να επικεντρωθούν στο βασικό τους έργο, που είναι η χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δηλαδή της πραγματικής οικονομίας, ώστε να ενισχυθούν οι προϋποθέσεις να επανέλθει σε βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς.

    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας χθες στην Βουλή, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση μαζί με την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων». Έχουμε δύο παράλληλες δραστηριότητες. Αρχίζει σήμερα η ανακεφαλαιοποίηση. Μέσα στη δεύτερη σειρά προαπαιτούμενων θα έχουμε τη λύση για τα «κόκκινα δάνεια», με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των «κόκκινων δανείων», επισήμανε ο υπουργός.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας σε δήλωση του αναφέρει ότι η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέδειξε την Eurobank ως εκείνη με τις μικρότερες και απολύτως διαχειρίσιμες κεφαλαιακές ανάγκες στο δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στη δήλωση του αναφέρει ότι η Άσκηση Συνολικής Αξιολόγησης του 2015 αποτελεί ευκαιρία για το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα να αντιμετωπίσει δραστικά τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών.

    O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης σε δήλωση του με αφορμή και την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας επισήμανε ότι η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποιήσης έως το τέλος του τρέχοντος έτους και στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Αναδιάρθωσης.

    Ο διευθύνων σύμβουλος τηςΤραπέζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος, δήλωσε ότι ηΤράπεζα έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ανταποκριθεί στις κεφαλαιακές απαιτήσεις που ανακοινώθηκαν μετά την αξιολόγηση, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της.

    Η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, επισημαίνει ότι η Τράπεζα με την ενεργή στήριξη και εμπιστοσύνη του βασικού της μετόχου ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, των λοιπών μετόχων της, αλλά και προσελκύοντας νέα ιδιωτικά κεφάλαια με στρατηγικό κυρίως προσανατολισμό, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καλύψει το συνολικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών που έχουν προκύψει από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

    Διαβάστε επίσης

    Στα 14,4 δις. ευρώ το κεφαλαιακό έλλειμμα για τις ελληνικές τράπεζες

    Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    [03] Προς ισχυρή αυτοδυναμία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν

    Πρώτο παραμένει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με καταμετρημένο το 80% των ψήφων στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Κι αυτό με τρόπο που τείνει να σιγουρευτεί η αυτοδυναμία.

    Το ΚΔΑ προηγείται με 50,6% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 24,1%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 11,7% και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών με 10,4.

    Το ποσοστό του ΚΔΑ αναμένεται να μειωθεί, αλλά όχι πολύ κάτω από το 48%. Σε συνδυασμό με τη μείωση της δύναμης του ΚΕΚ και του ΔΚΕ, το ΚΔΑ οδεύει προς ισχυρή αυτοδυναμία.

    Όλα δείχνουν ότι οι ψήφοι που έχασαν οι ακροδεξιοί πηγαίνουν κατευθείαν στο ΚΔΑ. Έτσι, δικαιώνεται το κυβερνών κόμμα στην προεκλογική του τακτική την οποία έστρεψε σχεδόν εξολοκλήρου εναντίον των ακροδεξιών. Η ρητορική του στράφηκε και εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος, ωστόσο σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων, η προεκλογική δουλειά του ΚΔΑ είχε ως αποκλειστικό στόχο τις ακροδεξιές ψήφους.

    Μείωση και μάλιστα σημαντική, υπάρχει και για το φιλοκουρδικό κόμμα, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην ξεπεράσει το εθνικό όριο του 10%.

    Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσει το 24,95% των εκλογών της 7ης Ιουνίου.

    [04] Ρωσικό Airbus: Εντός ωρών η εξέταση των μαύρων κουτιών

    Οι αιγυπτιακές αρχές διεύρυναν σήμερα τις έρευνές τους ώστε να καλύψουν μεγαλύτερη περιοχή και να εντοπίσουν και τις υπόλοιπες 61 σορούς των συνολικά 224 θυμάτων της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας στο Σινά της Αιγύπτου.

    Οι αρχές είχαν ανακοινώσει χθες ότι εντόπισαν συντρίμμια από το μοιραίο αεροσκάφος σε περίμετρο περίπου 8 χιλιομέτρων, το οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνει υποθετικά ότι το Airbus A321-200 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, που είναι πλέον γνωστή ως Metrojet, δεν έπεσε στο έδαφος ακέραιο, αλλά είχε διαλυθεί ή εκραγεί εν πτήσει.

    Η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε σήμερα στα 15 χιλιόμετρα δήλωσε αξιωματικός του στρατού που μετέχει στις έρευνες μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο από στρατιωτική βάση στην Χασάνα, στο κέντρο της επαρχίας του Βορείου Σινά, και σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τον τόπο του δυστυχήματος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 163 σοροί από τους συνολικά 217 επιβάτες και τα 7 μέλη πληρώματος του αεροσκάφους αυτού που έχασαν την ζωή τους στη χθεσινή τραγωδία.

    Την ίδια ώρα δικαστικές και κυβερνητικές πηγές στην Αίγυπτο δήλωσαν ότι Αιγύπτιοι και Ρώσοι ειδικοί θα αρχίσουν την εξέταση των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους εντός ωρών.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωπαϊκές και αραβικές αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν να πετούν πάνω από το Σινά

    Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν

    [05] Το AKP του Ερντογάν ενδέχεται να ανακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

    Σπουδαία νίκη για λογαριασμό του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με ποσοστό 52,4% δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 50% των ψήφων. Ταυτόχρονα μειώνεται η δύναμη τω κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Παρότι πρόκειται για αποτελέσματα κυρίως από την ανατολική Τουρκία, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το ΚΔΑ έχει αυξημένες πιθανότητες για αυτοδυναμία.

    Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έχει 21,6%, το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών 11,4% και το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος 11%.

    Εάν οι ακροδεξιοί δεν καταφέρουν τελικά να ξεπεράσουν το εθνικό όριο του 10% και δεν εκπροσωπηθούν στην εθνοσυνέλευση, είναι βέβαιη η αυτοδυναμία του ΚΔΑ. Το σημαντικό στοιχείο είναι πάντως το γεγονός ότι το ΚΔΑ αυξάνει στον ένα ή άλλο βαθμό, τη δύναμή του σχεδόν σε ολόκληρη Τουρκία.

    Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 τα κόμματα είχαν συγκεντρώσει τα εξής ποσοστά: ΚΔΑ 40,79%, ΡΛΚ 24,95%, ΚΕΚ 16,29%, ΔΚΛ 13,12%.

    [06] Tο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας

    Για τον Γιώργο, τον Νίκο και τον Άντι, οι χώροι όπου θα εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους, στις φυλακές Διαβατών, μοιάζουν περίπου σαν το... σπίτι τους. Αισθάνονται πλέον οικεία και ήρεμοι για να ριχθούν απερίσπαστοι στη μάχη της απεξάρτησης, προκειμένου η ζωή που τους περιμένει έξω από τα κάγκελα, να είναι μία νέα ζωή.

    Την πρώτη μονάδα απεξάρτησης σε ελληνικές φυλακές, η οποία στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, θα εγκαινιάσει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ήδη 12 κρατούμενοι βρίσκονται εδώ και 10 μέρες στους νέους χώρους παρακολουθώντας το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

    «Δίνουμε πλέον μια πραγματική διάσταση στον όρο σωφρονισμό, αξιοποιώντας τον χρόνο εγκλεισμού», λέει, σε ξενάγηση που έγινε σήμερα σε δημοσιογράφους, στους χώρους των φυλακών, ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Χρήστος Βέττας, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη λειτουργίας της θεραπευτικής κοινότητας στα Διαβατά. Όπως εξηγεί, η κοινότητα θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 84 άτομα, γεγονός που την καθιστά και το μεγαλύτερο πρόγραμμα απεξάρτησης διαμονής σε όλη τη χώρα.

    «Ωστόσο, για να μπει κάποιος στην κοινότητα, πρέπει να έχει πρώτα παρακολουθήσει το πρόγραμμα συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές, διάρκειας 15 μηνών και να έχει "καθαρίσει". Στο πλαίσιο αυτό, οι πρώτοι 12 κρατούμενοι που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, εγκαταστάθηκαν στον χώρο, ενώ αλλά 50 άτομα που παρακολουθούν το πρόγραμμα συμβουλευτικής στα Διαβατά, προετοιμάζονται για να ενταχθούν», τονίζει ο κ. Βέττας, συμπληρώνοντας ότι ακόμη 120 άνθρωποι παρακολουθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στις φυλακές της Βόρειας Ελλάδας και ήδη, αρκετοί από αυτούς, έχουν υποβάλει αίτηση για τη μεταφορά τους στη νέα Θεραπευτική κοινότητα στα Διαβατά.

    Για πρόγραμμα πρωτόγνωρο για το σωφρονιστικό σύστημα έκανε λόγο από την πλευρά του ο διευθυντής των φυλακών Διαβατών Αναστάσιος Παπαδόπουλος, εκτιμώντας ότι σύντομα θα δώσει αποτελέσματα, ικανά να αλλάξουν όλο το πλαίσιο απονομής της δικαιοσύνης. «Εκτός από το ότι αποτελεί σημαντικό μέτρο αποσυμφόρησης, απευθύνεται σε τοξικοεξαρτημένους που αποτελούν το 40% των έγκλειστων στα Διαβατά», υπογραμμίζει.

    [07] «4 στα 4» με... κατοστάρα ο Παναθηναϊκός

    Στις τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις διεύρυνε ο Παναθηναϊκός το αήττητό του στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα με 107-66 του Κολοσσού στο ΟΑΚΑ, υποχρεώνοντας τους Ροδίτες στη δεύτερη ήττα τους.

    Με ρεκόρ δημιουργίας (34 ασίστ), 14/25 τρίποντα και σκληρή άμυνα ο Παναθηναϊκός ξέσπασε πάνω στον Κολοσσό τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζέιμς Φελντέιν με 16 πόντους και 6 ασίστ σε μία αναμέτρηση που ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς είδε μία εξάδα παικτών του να τελειώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (20΄ με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο), Γιώργος Παπαγιάννης (14΄ με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ) και Μιχάλης Λούντζης (14΄ με 6 πόντους και 3 ασίστ). Αποθεώθηκε στο τρίποντο που σημείωσε στο ντεμπούτο του ο πιτσιρικάς «πράσινος» Κώστας Παπαδάκης λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης. Από τους Ροδίτες ο Γκάρι ΜακΓκι με 13 πόντους ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 November 2015 - 17:32:22 UTC