Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Spiegel: Οι Ευρωπαίοι δελεάζουν το ΔΝΤ
  • [02] Στη δημοσιότητα σήμερα τα αποτελέσματα των stress test
  • [03] Συνετρίβη ρωσικό Airbus με 224 επιβάτες στο Σινά
  • [04] Πάνω από 2.500 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά
  • [05] Ο Κεραμεικός γίνεται αφορμή για τη συνεργασία Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών
  • [06] Ευ. Τσακαλώτος: Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα

  • [01] Spiegel: Οι Ευρωπαίοι δελεάζουν το ΔΝΤ

    «Οι Ευρωπαίοι δελεάζουν το ΔΝΤ», αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα, επισημαίνοντας ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, οι Ευρωπαίοι θέλουν να υπολογίσουν διαφορετικά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    «Αποφασιστικής σημασίας θα είναι στο μέλλον η λεγόμενη μικτή ανάγκη χρηματοδότησης της Ελλάδας, δηλαδή η σχέση μεταξύ της καταβολής των τόκων και της αποπληρωμής χρέους και της οικονομικής ισχύος της χώρας. Επειδή οι δανειακοί όροι για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι πολύ συμφέροντες, το αποτέλεσμα είναι έτσι πιο θετικό ? και μια άφεση χρέους μη απαραίτητη», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και υπενθυμίζει ότι εδώ και πολύ καιρό, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει συνδέσει την περαιτέρω συμμετοχή με την ελάφρυνση μέρους του ελληνικού χρέους.

    «Ένα τέτοιο "κούρεμα" χρέους όμως απορρίπτεται από την πλειοψηφία των Ευρωπαίων. Το γοητευτικό στοιχείο αυτής της ιδέας είναι ότι το ΔΝΤ, σε έγγραφό του, έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι αυτή μέθοδος υπολογισμού θα μπορούσε να έχει νόημα στην περίπτωση της Ελλάδας», συμπληρώνει το περιοδικό.

    [02] Στη δημοσιότητα σήμερα τα αποτελέσματα των stress test

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Σάββατο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση ύψους έως και 14 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιβιώσουν.

    Η εκτίμηση θα δοθεί στη δημοσιότητα έπειτα από χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα-που χρειάστηκε να συνάψει τρεις δανειακές συμβάσεις με τους διεθνείς πιστωτές-που σήμανε ότι περίπου 42 δισεκατομμύρια ευρώ τέθηκαν κατά μέρος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση χάρη στην πρόσβασή τους στο Ευρωσύστημα, αλλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους θεωρείται επείγουσα.

    Εάν δεν έχει τελειώσει ως τα τέλη της χρονιάς, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να σημάνουν πως οι μεγάλοι καταθέτες, για παράδειγμα διάφορες εταιρείες, θα μπορούσαν να υποστούν πλήγμα καθώς οι αποταμιεύσεις τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ανακεφαλαιοποιήσεις «εκ των έσω», ή bail-in.

    Η ανακοίνωση της ΕΚΤ, η οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 11:30 [ώρα Ελλάδας], ακολουθεί μια σειρά ελέγχων αντοχής των τραπεζών, μετά την πολύμηνη διένεξη σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που κλήθηκε να προωθήσει η Αθήνα σε αντάλλαγμα για τον διεθνή δανεισμό της.

    Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες είναι η Εθνική Τράπεζα, η Πειραιώς, η Alpha Bank και η Eurobank.

    [03] Συνετρίβη ρωσικό Airbus με 224 επιβάτες στο Σινά

    Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

    Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

    Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.

    Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες -επιβάτες και πλήρωμα- της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.

    [04] Πάνω από 2.500 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά

    Δύο πλοία με συνολικά 2.682 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα το πλοίο «Μπλου Σταρ Πάτμος» μετέφερε 1.990 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» 692 από Χίο και Μυτιλήνη.

    [05] Ο Κεραμεικός γίνεται αφορμή για τη συνεργασία Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών

    Μια γειτονιά της Αθήνας, και συγκεκριμένα η γειτονιά του Κεραμεικού, γίνεται η αφορμή της συνεργασίας Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών. Εικαστικοί, performers, sound artists και αρχιτέκτονες, συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργία ενός συλλογικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος που θα χαρακτηρίζει την περιοχή και θα αποτυπώνει τη δημιουργική διαδικασία.

    Η καλλιτεχνική ομάδα Pixel 13, η πολιτιστική εταιρεία «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες» και μία ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, η Πηνελόπη Βλασσοπούλου, ο Κωνσταντίνος Νομικός, η Μαρία Οικονόμου, η Μαριέττα Παυλάκη, η Σοφία Πρέκα και Ισμήνη Πρωιού, συνεργάζονται στο project kaos, το οποίο γίνεται αφορμή για την εξέλιξη του κάθε καλλιτέχνη, μέσα από μια διαδικασία που ενθαρρύνει την έρευνα, την καλλιτεχνική ανταλλαγή και την εξοικείωση με καινούργια εργαλεία καλλιτεχνικής έκφρασης.

    «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο δημόσιος χώρος και πώς μπορεί να αλλάξει μέσα από την καλλιτεχνική δράση και τη συνεργασία των πολιτών που ζουν στην κάθε γειτονιά. Η δράση μας ήταν αρχικά αμιγώς καλλιτεχνική, όμως από το 2013 κάνουμε δράσεις με πιο κοινωνικό χαρακτήρα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια των καλλιτεχνικών προγραμμάτων της πολιτιστικής εταιρείας «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες» Κωνσταντίνα Γεωργίου.

    To kaos θα φιλοξενήσει από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου εικαστικές παρεμβάσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και δράσεις ανοικτές στο κοινό. Σημείο αναφοράς της καλλιτεχνικής έρευνας και ανταλλαγής, αποτελεί ο Κεραμεικός και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι μια οπτικοακουστική-ψηφιακή εγκατάσταση, η οποία θα προβάλλεται στο εξωτερικό κτιρίων της γειτονιάς, καθώς και ταυτόχρονες live site specific καλλιτεχνικές δράσεις.

    [06] Ευ. Τσακαλώτος: Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα

    Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών διαβεβαίωσε: «Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα».

    Ταυτοχρόνως ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει στο σχέδιο νόμου η πρόβλεψη για αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητών των τραπεζών αλλά και επιλογή των μελών του ΤΧΣ από Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος. «Όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν» ξεκαθάρισε ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διοικήσεις των τραπεζών που - όπως υποστήριξε - συνδέονταν με πολιτικά κόμματα, με κανάλια και ποδοσφαιρικές ομάδες.

    Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίσης των τραπεζών, επισημαίνοντας πως και μόνο το γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης δίνει ένα «ισχυρό σήμα» στην αγορά και δείχνει ότι θα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα σήμερα τα αποτελέσματα των stress test


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 October 2015 - 8:32:20 UTC