Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η ΕΕ να αναγνωρίσει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού
  • [02] Σχεδόν 6.000 πρόσφυγες θα φτάσουν και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά
  • [03] Πρόσφυγες στη σκέπη του ¶ι Νικόλα
  • [04] «Κώστας Φιλίνης: Ένας διανοούμενος της δράσης»
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Ανθρωπιστικό καθήκον η αντιμετώπιση των δραματικών εικόνων στο Αιγαίο
  • [06] Νέα διπλή τραγωδία με 21 νεκρούς στο Αιγαίο
  • [07] Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη αύριο
  • [08] Ρεκόρ-τρύπα όζοντος πάνω από την Ανταρκτική
  • [09] Οι δίαιτες χαμηλών λιπαρών δεν είναι οι καλύτερες για αδυνάτισμα σε βάθος χρόνου

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η ΕΕ να αναγνωρίσει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού

    Στην αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού Λαού για να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, από τους Ευρωπαίους, με αφορμή το Euroworking Group, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Είναι μια ευκαιρία και στο Euroworking, το οποίο θα συγκληθεί, να αναγνωρίσει όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε «Να αναγνωρίσουν όλες αυτές τις θυσίες που έχουν γίνει από την πλευρά του ελληνικού Λαού για να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη και θεωρώ ότι και όλες οι Πολιτικές δυνάμεις, όπως μέχρι σήμερα σε αυτό το μεγάλο σκοπό έχουν δείξει την υπευθυνότητά που έδειξαν και θα το συνεχίσουν, ώστε εμείς να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα έχουμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε πραγματικά αυτό που ανήκει στον τόπο μας».

    Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «γενικά πάμε καλά με την προετοιμασία» και τόνισε ότι «περιμένουμε το Σάββατο τα τελικά στοιχεία από την ΕΚΤ για τις ανάγκες των Τραπεζών, μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο Νόμος και την Δευτέρα αρχίζει μετά η διαδικασία», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είναι μια επιτυχής διαδικασία.

    Παράλληλα, τόνισε ότι είναι βασικό να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συμπλήρωσε ότι και στις υποχρεώσεις μας θα ανταποκριθούμε αλλά και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα θα υλοποιήσουμε γιατί η ανάγκη για αλλαγή είναι έντονη και αναγνωρισμένη από όλους.

    Δήμητρα Κατσιμεντέ

    [02] Σχεδόν 6.000 πρόσφυγες θα φτάσουν και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά

    Σχεδόν 6.000 πρόσφυγες αναμένεται να φθάσουν και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

    Από αυτούς οι 3.364 έχουν, ήδη, αποβιβαστεί, καθώς το πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε 1.311 από τη Μυτιλήνη και 315 από τη Χίο, το πλοίο «Τέρα Τζετ» αποβίβασε 1.738 από τη Μυτιλήνη, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει το μεσημέρι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.481 πρόσφυγες, προερχόμενο και αυτό από τη Μυτιλήνη.

    Ο ακριβής αριθμός των προσφύγων και από τα τρία πλοία είναι 5.845.

    [03] Πρόσφυγες στη σκέπη του ¶ι Νικόλα

    Το θυμάσαι σα να ?τανε χτες? Η σειρά «η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» τηλεοπτική μεταφορά, το 1979, του ομώνυμου μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη, στην τότε ΕΡΤ. Στο λιμάνι του Μολύβου φτάνει η βάρκα με τους πρόσφυγες. Υπό τους ήχους ενός πένθιμου εμβατήριου, που αποδίδει με το βιολί του ένα «γραφικός» λαϊκός οργανοπαίκτης της Μυτιλήνης, «του Τριανταφλέλ?», ο Τριαντάφυλλος Κουγιανός. Πέρασαν χρόνια σαν άκουσες πως ετούτος ο σκοπός που έπαιζε «του Τριανταφλέλ?» ήταν γραμμένος από το μεγάλο Σοπέν!

    Με τους ήχους λοιπόν του Σοπέν αποβιβάζονται στο λιμανάκι του Μολύβου, το λιμάνι της αρχαίας κραταιάς Μήθυμνας οι πρόσφυγες της Μικρασίας. Δένει η βάρκα εκεί στη φυτρωμένη θαρρείς στο χώμα αρχαία κολώνα από ντόπιο ιγνιμβρίτη, την ντόπια κόκκινη σαρμουσακόπετρα, που γέννησε εκατομμύρια χρόνια πριν η έκρηξη ενός ηφαιστείου της γειτονιάς. Παραστάδα στην είσοδο της μικρής εκκλησιάς του ¶ι Νικόλα.

    Στην τρύπα για το σύνδεσμο του ενός σπονδύλου του αρχαίου κίονα με τον άλλον, ένα καρβουνάκι κι ένα τόσο δα κομμάτι από λιβάνι φτιαγμένο από μαγιάτικα μύρα? Κι ένας σταυρός στην εικόνα της Παναγιάς. «Σε ευχαριστώ που σωθήκαμε. Βοήθα όσους μείναν πίσω, βοήθα όσους παλεύουν να σωθούν. Μέρεψε όσους χαθήκαν για πάντα». Η Παναγιά στα ζερβά του τέμπλου της μικρής εκκλησιάς στο λιμάνι του Μολύβου.

    Το βράδυ της Τετάρτης η μικρή εκκλησία του αγαπημένου ¶γιου που ονοματίστηκε χάρη στην ¶για πολυπόθητη νίκη του λαού, ξανάνοιξε. Γιόμισε ήχους γνώριμους από παλιά. Πόνο, δάκρυα, φωνές, παρακάλια?

    Όσοι ζήσαν από το χαμό του ναυαγίου της Τετάρτης στέγνωσαν στη ρίζα της εικόνας της Παναγιάς, ακουμπήσαν το βρεμένο από την αρμύρα κεφάλι τους και στη δικιά τους γλώσσα Αφγανικά, Αραβικά, ανθρώπινα είπαν τα ίδια λόγια: «Σε ευχαριστώ που σωθήκαμε. Βοήθα όσους μείναν πίσω, βοήθα όσους παλεύουν να σωθούν. Μέρεψε όσους χαθήκαν για πάντα»?

    Μέρεψε η μικρή εκκλησιά, σα να ?δες το Λεωνή και τη Σαπφώ από τη «δασκάλα με τα χρυσά μάτια» να επιμένουν πως η ζωή νικάει το θάνατο, μερέψαν οι πρόσφυγες που παραδόθηκαν στη ζεστασιά των καντηλιών και στη σκέπη του ¶η Νικόλα, μέρεψε η προσφυγιά, μέρεψε η νύχτα?

    Σα βγήκες στην άγρια νύχτα ο αγέρας θαρρείς σφύριζε στους ήχους του πένθιμου εμβατήριου που ?παιξε με το βιολί ο «γραφικός» λαϊκός οργανοπαίκτης της Μυτιλήνης, «του Τριανταφλέλ?», ο Τριαντάφυλλος Κουγιανός.

    «Καληνύχτα?», άκουσες.

    «Ποιος είσαι;», ρώτησες τον άγνωστο που σε αποχαιρετούσε.

    «Θόδωρος Αθηνιώτης, Τσεσμελής τρατάρης», αποκρίθηκε χωρίς να γυρίσει να σε κοιτάξει ενώ χανόταν στο σκοτάδι.

    Θυμήθηκες. Η εικόνα της Παναγιάς. Το τάμα του πρόσφυγα που σώθηκε το 1922. «Δαπάνοις Θόδωρου Κων. Αθηνιώτου. Τσεσμελή Τρατάρη».

    Σταυροκοπήθηκες? Σταυροκοπήθηκες; «Σε ευχαριστώ που σωθήκαμε. Βοήθα όσους μείναν πίσω, βοήθα όσους παλεύουν να σωθούν. Μέρεψε όσους χαθήκαν για πάντα»?

    [04] «Κώστας Φιλίνης: Ένας διανοούμενος της δράσης»

    «Είσαι χαμένος! Δεν θα σε σώσουν ούτε τα λεφτά που έχει η οικογένειά σου!» ούρλιαξε ο βασιλικός επίτροπος στη δίκη του Κώστα Φιλίνη που έγινε στην ψυχροπολεμική Αθήνα του 1960, με την κατηγορία της «κομμουνιστικής κατασκοπείας υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης». Για τον προερχόμενο από αστική οικογένεια αγωνιστή, που ξόδεψε όχι μόνο την περιουσία του αλλά και όλη τη ζωή πλουτίζοντας τη θεωρία του μαρξισμού με ελευθερία και δημοκρατία, είναι ο τόμος με τίτλο «Κώστας Φιλίνης: Ένας διανοούμενος της δράσης» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Θεμέλιο.

    Το βιβλίο, βασισμένο σε ντοκουμέντα που φυλάσσουν τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς, με εκδοτική επιμέλεια Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Κατερίνας Λαμπρινού, Γιάννη Μπαλαμπανίδη και Τάσου Τρίκκα, είναι μια επιτομή της πορείας ενός ακτιβιστή της αριστεράς και της ελευθερίας .

    Η εργογραφία αυτή, που αριθμεί 315 σελίδες, ξεκινάει με τον πρόλογο του Β. Καραμανωλάκη ο οποίος, προτάσσοντας το απόφθεγμα του βιογραφούμενου από το πρωτότυπο βιβλίο του «Θεωρία των παιγνίων» ότι «κάθε θεωρία είναι μια αφαίρεση δεν είναι ίδια η ζωή», τονίζει προς πρόκειται για έναν διανοούμενο της θεωρίας και της πολιτικής που υποστήριξε με πάθος το εγχείρημα της Ανανεωτικής Αριστεράς, διαφοροποιήθηκε νωρίς από το σοβιετικό μοντέλο , ενστερνίστηκε την αντίληψη του «ευρωκομμουνισμού», συνομίλησε με τα κοινωνικά κινήματα, έχοντας μέχρι το τέλος της ζωής του (2014) το όραμα μιας ελληνικής αριστεράς.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Ανθρωπιστικό καθήκον η αντιμετώπιση των δραματικών εικόνων στο Αιγαίο

    Το προσφυγικό, η οικονομική κρίση, οι περιφερειακές εξελίξεις, το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μιας ώρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέθεσε στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών τις δραματικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητεςδιαχείρισης γιαμια χώρα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις δραματικές εικόνες που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στα νερά του Αιγαίου και τόνισε ότι η αντιμετώπισή του αποτελεί ανθρωπιστικό καθήκον.

    Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η συνεννόηση με την Τουρκία, ώστε να μεταφερθεί εκεί το βάρος της διαχείρισης, ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας για την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου στις Βρυξέλλες, αναφορικά με τα hot spots και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου.

    «Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος του ανθρωπιστικού προσώπου της Ευρώπης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας όμως ότι απαιτείται στήριξη από την Ευρώπη.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση σημειώνοντας πως οι αποφάσεις του Ιουλίου είναι δύσκολες αλλά η κυβέρνηση υλοποιεί όσα έχει συμφωνήσει.

    «Με πολλά από αυτά δεν συμφωνούμε. Θέλουμε όμως ειλικρινή σχέση με τους εταίρους», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως υπάρχουν ανοιχτά θέματα στη συμφωνία, παραπέμποντας με τον τρόπο αυτό στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας και σε άλλα εκκρεμή ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση διαπραγματεύεται.

    Στο κλίμα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «υπάρχει κοινό συμφέρον να πετύχει το πρόγραμμα. Πρέπει όμως να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και όρος για αυτό είναι η κοινωνική συνοχή».

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι περιφερειακές κρίσεις, το Κυπριακό, διάφορα διμερή θέματα αλλά και ζητήματα σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση ότι η χώρα μας είναι υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας, χωρίς όμως εκπτώσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να παίξει εποικοδομητικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς των εξαγωγών και του εμπορίου

    Ο κ. Στάινμαϊερ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, ως το μεγάλο ζήτημα της περιόδου σημειώνοντας ότι το ζήτημα των προσφυγικών ροών αφορά την Ευρώπη στο σύνολό της. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συμφώνησε ότι πρέπει να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων της Τουρκίας.

    [06] Νέα διπλή τραγωδία με 21 νεκρούς στο Αιγαίο

    Δύο ακόμα νέα ναυάγια με θύματα αρκετούς πρόσφυγες σημειώθηκαν το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή της Δωδεκανήσου με σκάφη που ξεκίνησαν από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

    Το πρώτο ναυάγιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Καλολίμνου, όταν ανετράπη ξύλινη λέμβος στην οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επέβαιναν πάνω από 150 πρόσφυγες

    ¶μεσα ξεκίνησαν έρευνες από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, πλωτό της Frontex, ελικόπτερο Σούπερ - Πούμα και τρία αλιευτικά και μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 138 πρόσφυγες, ενώ έχουν ανασυρθεί 18 σοροί, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον εννέα παιδιά.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί και εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα. Στη περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των λιμενικών.

    Επίσης, τα μεσάνυκτα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου κοντά στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλλεξε έξι πρόσφυγες και τρεις νεκρούς, δύο παιδιά και μία γυναίκα, ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις. Οι πρόσφυγες που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και βρίσκονται.

    [07] Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη αύριο

    Ένας μεγάλος αστεροειδής με διάμετρο περίπου 400 μέτρων θα περάσει αύριο σχετικά κοντά από τον πλανήτη μας. Το πέρασμα, με ταχύτητα 35 χλμ ανά δευτερόλεπτο, θα γίνει αύριο το βράδυ στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας σε απόσταση 480.000 χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης.

    Οι αστονόμοι γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για τον εν λόγω αστεροειδή, γνωστό ως 2015 ΤΒ145, τον οποίο ανακάλυψαν στις 10 Οκτωβρίου από τηλεσκόπιο στη Χαβάη. Το πλησίασμά του στον πλανήτη μας - χωρίς να διατρέχουμε κίνδυνο- θα τους δώσει την ευκαιρία να τον μελετήσουν καλύτερα.

    Η επίγνωση ότι γύρω από τη Γη περνούν συνεχώς μικροί και μεγαλύτεροι αστεροειδείς, κάνει ολοένα πιο νευρικούς τους επιστήμονες και τις διαστημικές υπηρεσίες, που πλέον έχουν ξεκινήσει προγράμματα για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν στο μέλλον, αν οι υπολογισμοί δείξουν ότι κάποιο ουράνιο σώμα κατευθύνεται απειλητικά προς τη Γη.

    Πριν από 65 εκατ. χρόνια ένας αστεροειδής διαμέτρου δέκα χιλιομέτρων, που έπεσε στο σημερινό Μεξικό, εκτιμάται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους και άνοιξε το δρόμο για τα θηλαστικά - και τον άνθρωπο.

    [08] Ρεκόρ-τρύπα όζοντος πάνω από την Ανταρκτική

    Μεγαλύτερη από τη Ρωσία και τον Καναδά μαζί ήταν η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική τον Οκτώβριο, φθάνοντας στην έκταση-ρεκόρ των 28,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων στις 2 Οκτωβρίου.

    Όμως οι επιστήμονες δεν δείχνουν να ανησυχούν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, καθώς θεωρούν το φαινόμενο παροδικό και αναμένουν η τρύπα να σμικρυνθεί πάλι. Η διεύρυνση της τρύπας αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι η στρατόσφαιρα ήταν πολύ πιο κρύα από το συνηθισμένο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, δεν αναστρέφεται η σταδιακή πορεία συρρίκνωσης της τρύπας.

    Η έκταση της τρύπας του όζοντος δεν είναι σταθερή, αλλά αυξομειώνεται στη διάρκεια του έτους. Το στρώμα του όζοντος προστατεύει από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου.

    Το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ του 1987 απαγόρευσε διάφορες χημικές ενώσεις (χλωροφθοράνθρακες κ.α.) που καταστρέφουν το όζον. Από τότε η κατάσταση βελτιώνεται με αργό ρυθμό, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τρύπα πάνω από την Ανταρκτική θα παραμείνει μεγάλη τουλάχιστον έως το 2025, καθώς οι χημικές ενώσεις παραμένουν στην ατμόσφαιρα για δεκαετίες μετά την απαγόρευσή τους.

    [09] Οι δίαιτες χαμηλών λιπαρών δεν είναι οι καλύτερες για αδυνάτισμα σε βάθος χρόνου

    Οι δίαιτες που δίνουν έμφαση στις τροφές με χαμηλά λιπαρά, δεν οδηγούν μακροπρόθεσμα -για περιόδους μεγαλύτερες από ένα έτος- σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σχέση με άλλες δίαιτες υψηλότερων λιπαρών, όπως είναι η μεσογειακή διατροφή και η δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ντέιρντρ Τομπάιας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ενδοκρινολογίας "Lancet Diabetes & Endocrinology", συνέκριναν (μετα-ανάλυση) 53 έως τώρα δημοσιευμένες κλινικές δοκιμές, που συνολικά αφορούσαν 68.100 άτομα σε αρκετές χώρες.

    «Δεν προκύπτουν ικανοποιητικές ενδείξεις που να δικαιολογούν το να συστήσει κανείς τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών. Η αντίληψη ότι αρκεί να μειώσει κανείς τη λήψη των λιπαρών για να χάσει βάρος με φυσικό τρόπο, δεν επιβεβαιώνεται από τα επιστημονικά στοιχεία», δήλωσε η Τομπάιας.

    Η μελέτη έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στη μέση απώλεια βάρους ανά άτομο ανάμεσα στις δίαιτες με χαμηλά λιπαρά και σε εκείνες με περισσότερα λιπαρά. Μάλιστα, οι δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες πετυχαίνουν οριακά καλύτερο αδυνάτισμα (σχεδόν κατά ένα κιλό) σε βάθος χρόνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 October 2015 - 8:32:27 UTC