Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σταϊνμάιερ
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Ενωμένοι θα πετύχουμε να βγούμε από την κρίση
  • [03] Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
  • [04] Βερολίνο: Να μην συνδέονται η προσφυγική κρίση με το γ' πρόγραμμα
  • [05] Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
  • [06] «Ο λαός μας έχει συνείδηση και ιστορική μνήμη», τόνισε ο Ν. Παππάς απο το Ναύπλιο
  • [07] Αστείρευτη πηγή έμπνευσης το «ΟΧΙ» του 1940, δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος από τη Θεσσαλονίκη
  • [08] «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για 17 νέα ενιαία εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

  • [01] Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σταϊνμάιερ

    Η προσφυγική κρίση, η εφαρμογή του γ' προγράμματος στήριξης και οι διμερείς σχέσεις θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αύριο, στην Αθήνα.

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, ο κ. Σταϊνμάιερ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ενώ το βράδυ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

    «Στην Αθήνα ο κ. Σταϊνμάιερ θα μιλήσει με τη νέα ελληνική ηγεσία, αλλά και άλλους εκπροσώπους της Ελλάδας, για τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν από κοινού. Σε αυτά ανήκει βεβαίως η αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, οι οποίες έρχονται μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σε αυτά τα θέματα ανήκει και η εφαρμογή του γ' προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, δηλαδή η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Σέφερ και πρόσθεσε ότι για τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναζωογόνηση και εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Ενωμένοι θα πετύχουμε να βγούμε από την κρίση

    «Με την παρουσία μας σήμερα, εδώ, θέλουμε να τιμήσουμε τους αγωνιστές και τους ήρωες όλους εκείνους που πότισαν τη γη μας με το αίμα τους, για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη. Οι εχθροί είχαν μια πολύ μεγάλη υλική υπεροχή, αλλά οι Έλληνες είχαν σθένος, είχαν ήθος και πάλευαν για την ελευθερία", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση για την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ" στις Σέρρες.

    "Από εδώ, από τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στέλνουμε το μήνυμα, ότι όλοι μαζί οι Έλληνες, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, παρά τη μεγάλη κρίση που υπάρχει, ενωμένοι, υπηρετώντας τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες, θα έχουμε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας.Ενωμένοι θα πετύχουμε να βγούμε από την κρίση", πρόσθεσε.

    [03] Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

    Για επίτευξη προόδου στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στις κοινοτικές και τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, έκανε λόγο σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκπρόσωπος Ανίτα Μπραιτχαρντ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις στο τεχνικό επίπεδο αναμένεται ολοκληρωθούν εντός ολίγου και συμπλήρωσε ότι η υιοθέτηση της τελικής απόφασης εναπόκειται στις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ.

    [04] Βερολίνο: Να μην συνδέονται η προσφυγική κρίση με το γ' πρόγραμμα

    Να μην συνδέονται τα θέματα του βάρους που υφίσταται η Ελλάδα με την εφαρμογή του γ' προγράμματος στήριξης ζήτησε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.

    «Στην συνάντηση της Κυριακής στις Βρυξέλλες αποτέλεσε θέμα και η στήριξη της Ελλάδας στην υλοποίηση της αποστολής της. Ειδικά στην εγκατάσταση των Hotspot, η Ελλάδα θα λάβει εκτεταμένη βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα πόρους, άμεση βοήθεια, από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης. Δεν ισχύει ότι η Ελλάδα - αυτό δεν μπορεί και να το περιμένει κανείς - πρέπει να τα βγάλει πέρα εντελώς μόνη της. Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη αποστολή και η Ευρώπη θα την βοηθήσει να υλοποιήσει αυτη την αποστολή. Αυτό δεν είναι λόγος να συγχέουμε τα δύο θέματα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ σημείωσε ότι δεν έχει νόημα τώρα να προκαταλάβουμε τις συζητήσεις που θα έχει αύριο ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα, αλλά τόνισε ότι θα ήταν φρόνιμο, όσο είναι δυνατό, να διαχωρίσουμε το ένα θέμα από το άλλο.

    [05] Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

    Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας.Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρηακευματων, Νικος Φίλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιωργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας.

    Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς ,επίσης ,και το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού και ομάδα των special Olympics.

    «Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι ζωντανό, είναι μήνυμα κατά του ναζισμού, κατά του ρατσισμού, κατά του πολέμου», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Επίσης, ο υπουργός χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής επετείου «επίκαιρο», καθώς «χιλιάδες πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης».

    Εξάλλου, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, ανέφερε ότι «στα παιδιά που παρέλασαν σήμερα η Πολιτεία χρωστάει μια Παιδεία που προάγει τις ίσες ευκαιρίες και την αξιοκρατία. Διότι μόνο με ελευθερία και με αλληλεγγύη οι κοινωνίες και τα έθνη προοδεύουν και γράφουν έπη».

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στις δηλώσεις του άφησε αιχμές για τα επεισόδια που γίνονταν κατά το παρελθόν στις παρελάσεις: «Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτέλους κάνουμε τις εθνικές μας επετείους χωρίς επεισόδια. Και αυτό γιατί όσοι τα προκαλούσαν τώρα πια είναι πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε ότι «απέναντι στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να δημιουργήσει μια νέα Ελλάδα. Τότε είπαμε όχι στο φασισμό, τώρα πρέπει να πούμε ναι στο ευρώ, ναι στην Ευρώπη, ναι στις μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο κ. Λεβέντης.

    Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Η σημασία του αντιφασιστικού αγώνα είναι και πάλι σήμερα επίκαιρη. Η ενότητα και ο ενθουσιασμός που επέδειξε τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι παράδειγμα και για τη σημερινή, κρίσιμη περίοδο».

    [06] «Ο λαός μας έχει συνείδηση και ιστορική μνήμη», τόνισε ο Ν. Παππάς απο το Ναύπλιο

    «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην πρωτοπορία των διεθνών αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία, απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και φασισμού», τόνισε στο μήνυμά του για την 75η επέτειο του «ΟΧΙ», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, από το Ναύπλιο, όπου βρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας, αφού έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά και στα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων για την άψογη παρέλαση, υπογράμμισε, «ο λαός μας έχει συνείδηση και ιστορική μνήμη. Έχει δώσει αγώνες, έχει κάνει θυσίες στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, τον ολοκληρωτισμό και την μισαλλοδοξία. Έχει μπει πρωτοπόρος στην προσπάθεια για να αποφύγει η Ευρώπη τις πιο σκοτεινές εποχές. Σε αυτό τον αγώνα, σε αυτή την προσπάθεια εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος, στην πρώτη γραμμή των διεθνών αγώνων, για τη Δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού».

    [07] Αστείρευτη πηγή έμπνευσης το «ΟΧΙ» του 1940, δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος από τη Θεσσαλονίκη

    «Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων αποτελεί το παλλαϊκό "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

    «Το παλλαϊκό "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το Έθνος των Ελλήνων. Πρωτίστως μας εμπνέει ως προς το ότι η Δημοκρατία, και η δίδυμη αδελφή της η Ελευθερία, συνθέτουν διαχρονικώς την συλλογική μας συνείδηση, της οποίας τα κύρια συστατικά είναι η Παιδεία και το Θάρρος. Μ' αυτά τα ιστορικά μας εφόδια και με αρραγή ενότητα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους και ιδίως να υπερασπισθούμε τον 'Ανθρωπο, το Κράτος Δικαίου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά. Καλή δύναμη και ο Θεός μαζί μας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

    Τις εντυπώσεις στην παρέλαση έκλεψαν οι θεαματικοί ελιγμοί ακριβείας με μαχητικό αεροσκάφος F 16 που έκανε πάνω από το χώρο ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανήκει στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων της 115ης Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα της Κρήτης και σήμερα απογειώθηκε από την 110η Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του νοσοκομείου Βασίλη Παππά στη Β΄Χειρουργική Κλινική Παίδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ενημερώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του και κυρίως τις ελλείψεις σε προσωπικό.

    Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος.

    [08] «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για 17 νέα ενιαία εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

    Το θέμα του καθορισμού ενιαίων εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, που θα λειτουργήσουν πιλοτικά από 1ης Απριλίου 2016, με σκοπό στο μέλλον οι χώροι αυτοί να αυξηθούν, απασχόλησε χτες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις σχετικές προτάσεις που αφορούν 17 ενιαία εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Αργολίδας, της Ημαθίας, της Μεσσηνίας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Σάμου, αφού πρώτα ελήφθησαν υπόψη η επισκεψιμότητά τους, τα ισχύοντα ενιαία εισιτήρια και η αγοραστική τους κίνηση, καθώς και οι προτάσεις των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Δημόσιων Μουσείων.

    Σημειώνεται ότι πριν από δυο βδομάδες, το ΚΑΣ είχε γνωμοδοτήσει για τις νέες τιμές των κανονικών εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, η λειτουργία των οποίων θα ξεκινούσε με τη νέα χρονιά. Ωστόσο, οι τιμές αυτές, όπως και των ενιαίων, θα ισχύσουν από 1/4/2016 καθώς, όπως επισήμανε στο ΚΑΣ η πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων &Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), Ασπασία Λούβη, ο χρόνος δεν επαρκεί και για να τυπωθούν τα νέα μη ηλεκτρονικά εισιτήρια («πρέπει να γίνει ένας μεγάλος διαγωνισμός εκτυπωτικός», δήλωσε) και για να γίνει η προσαρμογή στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και για να επιμορφωθεί το προσωπικό που θα χειριστεί τα μηχανήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 October 2015 - 14:32:22 UTC