Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το πρωί το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλό δρόμο για τα δημοσιονομικά, υπάρχει μια γενική συμφωνία
  • [03] Αισιόδοξος για τον προϋπολογισμό του 2016 ο Γιώργος Χουλιαράκης
  • [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [05] Ο Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας από το 1880
  • [06] Η Μέρκελ καλεί σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ο Νετανιάχου καλεί τη διεθνή κοινότητα να πιέσει τον Αμπάς
  • [07] Περίπου 6.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί της Τετάρτης στον Πειραιά
  • [08] Ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό αναμένει ο Σύλλογος Παραπληγικών
  • [09] Β. Νούλαντ: Οι ΗΠΑ ισχυρός εταίρος της Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για το χρέος
  • [10] Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για την παράλληλη απασχόληση στα δημόσια ΜΜΕ
  • [11] «Τα βρίσκουν» κυβέρνηση και θεσμοί στο ζήτημα των φαρμακείων

  • [01] Συνεδριάζει το πρωί το υπουργικό συμβούλιο

    Συνεδριάζει το πρωί της Πέμπτης, στις 9, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ο οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα, ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [02] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλό δρόμο για τα δημοσιονομικά, υπάρχει μια γενική συμφωνία

    Είμαστε σε καλό δρόμο για τα δημοσιονομικά, υπάρχει μια γενική συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Σήμερα ήταν δημοσιονομικής φύσεως η συζήτηση και υπάρχει γενική συμφωνία για τους στόχους, για το πού πάει η οικονομία. Συμφωνούν ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη, περίπου 1,3%, είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως μπορούν να αλλάξουν τα στοιχεία και να είναι ακόμη πιο αισιόδοξα αν πάει καλά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τονίζοντας πως υπάρχει επιστροφή της αισιοδοξίας στη συζήτηση.

    Αύριο Πέμπτη θα μιλήσουμε με τους θεσμούς για τα χρηματοοικονομικά, που περιλαμβάνουν και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα «κόκκινα δάνεια», το νόμο Κατσέλη, ίσως και το Ταμείο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    Οι θεσμοί εξέφρασαν κάποιες αντιρρήσεις για το στόχο των πρωτογενών στο -0,25% φέτος και +0,5% του χρόνου, είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως «τους εξηγήσουμε τι υπήρχε και τι δεν υπήρχε στο προσχέδιο προϋπολογισμού. Ορισμένα θέματα είναι γραμμένα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αλλά δεν έχουν ακόμη ποσοτικοποιηθεί γιατί δεν είχαμε, τότε, τα στοιχεία».

    Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δόση των 2 δισ. ευρώ αναφέροντας πως «αυτό θα γίνει, πιστεύω, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας».

    Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν ζητάνε νέα μέτρα αλλά «συζητάνε τα υπάρχοντα μέτρα να τα διατυπώσουμε ακριβώς, να τα ποσοτικοποιήσουμε και να κάνουμε και τεχνική μελέτη πώς το τάδε μέτρο οδηγεί σ? αυτό το αποτέλεσμα και όχι σε κάποιο άλλο».

    [03] Αισιόδοξος για τον προϋπολογισμό του 2016 ο Γιώργος Χουλιαράκης

    Τη βεβαιότητα ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι εμφανώς βελτιωμένα και θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακατανομή των πόρων με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ανοίγοντας, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τη συζήτηση επί του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού 2016.

    Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη, τα δημοσιονομικά μεγέθη έχουν αναθεωρηθεί, είναι βελτιωμένα, η τελική ύφεση θα είναι ηπιότερη για το 2015, και από -2,3% που προβλεπόταν αρχικά θα είναι της τάξεως του -1,4%, ενώ για το 2016 από -1,5% θα πέσει στο -1,3%.

    [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε γενική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού σε σχέση με την σχεδιαζόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Πηγές του υπουργείου Εργασίας, αναφέρουν ότι έγινε δεκτή κατ' αρχήν η μεταρρύθμιση ως «γενικό ισοδύναμο», αλλά δεν έγινε καμία συζήτηση σχετικά με αριθμούς.

    Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ζητήματα ποσοτικοποίησης σε νέα συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Όπως έχει δηλώσει από το βήμα της Βουλής ο κ. Κατρούγκαλος, η κυβέρνηση θα φέρει το σύνολο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος ως «γενικό ισοδύναμο», με στόχο να μην εφαρμοστούν μέτρα όπως είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία και η κατάργηση του ΕΚΑΣ.

    [05] Ο Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας από το 1880

    Ο Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει ζήσει ο πλανήτης αφότου ξεκίνησαν οι καταγραφές θερμοκρασιών, το 1880, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

    "Η περίοδος των εννέα πρώτων μηνών του έτους, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ήταν επίσης η θερμότερη στα χρονικά", διευκρίνισε η NOAA. Η θερμοκρασία στο διάστημα αυτό ήταν κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

    Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών είχε καταγραφεί το 2014.

    [06] Η Μέρκελ καλεί σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ο Νετανιάχου καλεί τη διεθνή κοινότητα να πιέσει τον Αμπάς

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι η συνέχιση της ανέγερσης εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη είναι αντιπαραγωγική, ενώ κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να αποκαταστήσουν την ηρεμία, έπειτα από εβδομάδες αιματηρών επεισοδίων.

    «Το έχω πει επανειλημμένα ότι όσον αφορά τη λύση των δύο κρατών, θεωρούμε τους εποικισμούς αντιπαραγωγικούς», είπε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον Νετανιάχου στο Βερολίνο μετά τη συνάντησή τους. «Το έχω πει ξανά και ξανά. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και σε αυτό το πνεύμα νομίζω ότι όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν μια συμβολή», πρόσθεσε η Μέρκελ.

    Από τη δική του πλευρά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ώστε να πάψει, όπως είπε, να ενθαρρύνει τις «τρομοκρατικές» ενέργειες εναντίον Ισραηλινών.

    [07] Περίπου 6.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί της Τετάρτης στον Πειραιά

    Σχεδόν 6.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά από τα τρία πλοία που τους μετέφεραν από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

    Συγκεκριμένα, το πλοίο «Blue Star Πάτμος» αποβίβασε 1.997 πρόσφυγες, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» 2.457 και το «Αριάδνη» 1.503.

    Εν τω μεταξύ, 873 αλλοδαποί διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, σε 15 περιστατικά, από τις 7:30 χθες έως τις 7:30 σήμερα, σε θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονήσου, του Φαρμακονησίου και της Κω.

    [08] Ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό αναμένει ο Σύλλογος Παραπληγικών

    Αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, αφού συναντήθηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Τα οκτώ μέλη της αντιπροσωπείας έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ζητώντας κυρίως την μη περικοπή επιδομάτων, συντάξεων και μισθών τους αλλά και τη μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα άτομα που έχουν πάνω από 80% αναπηρία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Βίγλα, υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά των παραπληγικών, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος δεσμεύτηκε ότι δεν θα θιχτούν τα κεκτημένα τους.

    Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Βίγλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένουν σήμερα να λάβουν ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί αυτή τη φορά, θα μπορέσει απευθείας να ακούσει τα προβλήματά μας», τόνισε ο κ. Βίγλας.

    Η κινητοποίηση των παραπληγικών ατόμων ξεκίνησε με διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Αρχικά, αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή στη Βουλή, όπου συναντήθηκε με μέλη του προεδρείου.

    Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και σταμάτησαν μπροστά από το μπλόκο των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα επετράπη στην οκταμελή αντιπροσωπεία τους να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [09] Β. Νούλαντ: Οι ΗΠΑ ισχυρός εταίρος της Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για το χρέος

    Τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, τόνισε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδια επί Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών υποθέσεων Βικτόρια Νούλαντ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

    Η κα Νούλαντ είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, επικροτώντας την ψήφιση του πακέτου των μέτρων που πέρασαν ήδη από τη Βουλή, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει σε αυτό τον τομέα. Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για το χρέος. τονίζοντας ότι με την ελληνική πλευρά «σε αυτή τη διαδικασία θα συνεχίσουμε να είμαστε ισχυρός εταίρος».

    Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, με τον κ. Κοτζιά συζητήθηκε το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ έχουν εντυπωσιαστεί από την ελληνική γενναιοδωρία και το άνοιγμα της ελληνικής κοινωνίας. «Είναι προφανώς μία δύσκολη πρόκληση», πρόσθεσε, «η οποία έχει την αμερικανική στήριξη τόσο όσον αφορά την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη για την αντιμετώπισή του».

    Η Κα Νούλαντ εξέφρασε, επίσης, τον «ενθουσιασμό» της αμερικανικής κυβέρνησης για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ασφάλειας, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης για την Ευρώπη και για τη χώρα μας.

    Κατά τη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά αναλύθηκαν επίσης οι δυνατότητες των επενδυτικών ευκαιριών , ενώ συζητήθηκαν το Κυπριακό, η κατάσταση στη Συρία, Ιράκ και Λιβύη, προκλήσεις για τις οποίες εργαζόμαστε από κοινού, όπως είπε.

    Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ η κα Νούλαντ είπε ότι στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον κ. Κοτζιά συζητήθηκε «η κοινή μας ελπίδα ότι μπορούμε να βρούμε μία αποδεκτή λύση έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά».

    Ερωτηθείσα για την επίσκεψη και την ατζέντα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Αθήνα εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Κέρι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα , η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος του χρόνου, θα επισημάνει την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στον επενδυτικό τομέα.

    [10] Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για την παράλληλη απασχόληση στα δημόσια ΜΜΕ

    «Μπορούμε και πρέπει να δούμε το θέμα για ειδικές περιπτώσεις», προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στα ζητήματα της παράλληλης απασχόλησης στα δημόσια ΜΜΕ και της ΕΡΤ, τα οποία περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

    Απαντώντας στις επισημάνσεις των βουλευτών που συμμετέχουν στις Επιτροπές, οι οποίες επεξεργάστηκαν το νομοσχέδιο, ο κ. Παππάς αφού είπε, αναφορικά με την παράλληλη απασχόληση και την ΕΡΤ πως «και αυτό μπορούμε και πρέπει να το δούμε για ειδικές περιπτώσεις» ξεκαθάρισε «χωρίς σε καμία περίπτωση να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όπου η απασχόληση σε ένα δημόσιο φορέα ήταν πάρεργο και οι βασικές δουλειές ήταν αλλού».

    Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ όλοι θα καταλάβουν την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου

    Ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός κρατά επί της ουσίας μόνο τον αριθμό των αδειών και το τίμημα, και όχι το περιεχόμενο, ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στις Επιτροπές της Βουλής, προαναγγέλλοντας αλλαγές σε διατάξεις του έως την ψήφισή του.

    Το λάθος που δεν θα κάνουμε, είπε ο κ. Παππάς είναι, το λάθος των προηγούμενων, ότι με την ανοχή στην παρανομία θα αποσπάσουμε κάποια εύνοια.

    Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου όλοι θα καταλάβουν την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου. Αναφορικά με τη δημοπρασία των αδειών δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα των δανειστών. Σημείωσε ότι δεν αρκεί η ψήφιση του νομοσχεδίου καθώς χρειάζονται ευρείες συναινέσεις για τη στελέχωση του ΕΣΡ. Για τα περιφερειακά κανάλια δήλωσε ανοιχτός στις προτάσεις των κομμάτων, ενώ για τον αριθμό των εργαζομένων στα κανάλια είπε ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνέργειες. Υπεραμύνθηκε της ενοποίησης των δύο γενικών γραμματειών ενημέρωσης εξοικονομώντας πόρους και το ίδιο είπε, θα γίνει και με τα γραφεία Τύπου του εξωτερικού. Σε σχέση με την παράλληλη απασχόληση και την ΕΡΤ ο κ. Παππάς είπε ότι και αυτό μπορούμε και πρέπει να το δούμε, για ειδικές περιπτώσεις, χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς όπου η απασχόληση σε ένα δημόσιο φορέα ήταν πάρεργο και οι βασικές δουλειές ήταν αλλού.

    Η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα είπε ότι ο «τυφώνας Τσίπρα στα ΜΜΕ» έχει ως στόχο να σκεπάσει «τη λίστα των μελλοθανάτων» αναφερόμενη στα νέα μέτρα που αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους. Αναφερόμενη στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ δήλωσε ότι θα υπάρξει ζήτημα περί κρατικών ενισχύσεων.

    Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας δήλωσε ότι «άλλο το αλάθητο του Πάπα και άλλο το αλάθητο του Παππά» αναφερόμενος στις υπεραρμοδιότητες του υπουργού και όπως αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο.

    Ο Συρμαλένιος Νίκος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το νομοσχέδιο είναι ρηξικέλευθο και αυτό το αποδεικνύει και η αντίδραση των ιδιωτικών καναλιών τις τελευταίες μέρες.

    Η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ δήλωσε ότι εφόσον άλλαξε η διαδικασία από το Προεδρείο χαρίζει τον χρόνο της ως ομιλήτρια. Μετά από παράκληση συνέχισε την ομιλία της δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στο τσουβάλι της αντιπολίτευσης με κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο ενσωματώνοντας παλαιότερες διατάξεις είναι επαναστατική γυμναστική. Η κ. Κανέλλη, χαρακτήρισε αναχρονιστικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου και είπε ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία της για εθνική επικοινωνιακή πολιτική όταν έχασε τα δικαιώματά της στον Hellas sat δορυφόρο. Είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να συντονίζει την επικοινωνιακή πολιτική της χώρας λέγοντας ότι δεν ασκείται πολιτική με χορηγίες στα γραφεία Τύπου. Κλείνοντας, δήλωσε ότι χρειάζεται ένα νομοσχέδιο σύγχρονο λαμβάνοντας υπόψη την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

    Ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου υπηρετεί την ανεξαρτησία του πολιτικού συστήματος σε σχέση με το οικονομικό σύστημα και τα ΜΜΕ και το δεύτερο είναι η ανεξάρτητη λειτουργία της ΕΕΤΤ. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχουν άπειρα κανάλια, αφήνοντας αιχμές για τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τις ανεξάρτητες Αρχές. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κανένα κλειστό επάγγελμα αντίθετα εξορθολογίζει έναν χώρο. Επίσης, ότι δεν υπήρχε άλλη μελέτη για τον χάρτη συχνοτήτων δηλώνοντας ότι έγινε κατανοητός ο ρόλος της ΕΕΤΤ από τη σημερινή διαδικασία.

    Το σχέδιο νόμου έγινε δεκτό στο σύνολό του επί της αρχής και επί των άρθρων.

    [11] «Τα βρίσκουν» κυβέρνηση και θεσμοί στο ζήτημα των φαρμακείων

    Στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υπουργός με τους θεσμούς, τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων - όλα θέματα τα οποία διευθετούνται από το υπουργείο - ενώ σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Για τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής διότι πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

    Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

    Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς

    Η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των κόκκινων δανείων θα τεθούν στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς, αύριο στις 11 το πρωί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.

    Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά επιμένει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300 χιλιάδες ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο στις 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι με αυτήν την πρόταση θα δοθεί κάλυψη στο 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δυνάμει εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη ή έχουν ήδη ενταχθεί, ενώ πηγές του υπουργείου ανέφεραν σήμερα σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας, πέραν από αυτή που θα περιλαμβάνεται στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 October 2015 - 20:32:24 UTC