Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικοί κύκλοι για την ανακοίνωση της Κατερίνας Σαββαΐδου
  • [02] Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί δηλώνει η Κατερίνα Σαββαΐδου
  • [03] Αναβάλλεται η αυριανή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group
  • [04] Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον της χρήσης υπέρμετρης βίας
  • [05] Μνημόνιο συνεργασίας ΗΠΑ - Ρωσίας για την αποτροπή αεροπορικών συγκρούσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας
  • [06] Οι Βρετανοί υποδέχθηκαν με παρελάσεις αλλά και διαδηλώσεις τον Κινέζο πρόεδρο Σι
  • [07] Συζήτηση καταγγελίας στη Βουλή για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

  • [01] Κυβερνητικοί κύκλοι για την ανακοίνωση της Κατερίνας Σαββαΐδου

    «Η κυρία Σαββαΐδου, με την σημερινή της ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών» αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης.

    «Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης», αναφέρουν, καταλήγοντας, οι ίδιοι κύκλοι.

    [02] Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί δηλώνει η Κατερίνα Σαββαΐδου

    Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων δηλώνει με ανακοίνωσή της η Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ γνωστοποιεί ότι με επιστολή της έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ουσία των δύο υποθέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Στην ανακοίνωσή της, η Κατερίνα Σαββαΐδου παραθέτει το χρονικό των δύο υποθέσεων και τους λόγους που, κατά την ίδια, επιβάλλουν τη λήψη της απόφασής της.

    Κυβερνητικοί κύκλοι για την ανακοίνωση της Κατερίνας Σαββαΐδου

    «Η κυρία Σαββαΐδου, με την σημερινή της ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών» αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης.

    «Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης», αναφέρουν, καταλήγοντας, οι ίδιοι κύκλοι.

    [03] Αναβάλλεται η αυριανή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group

    Αναβάλλεται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η προγραμματισμένη για αύριο τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την οποία αναμενόταν να γίνει η ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

    Όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα στο σύνολό τους, και το θέμα θα συζητηθεί μόλις αυτά εφαρμοστούν πλήρως.

    [04] Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον της χρήσης υπέρμετρης βίας

    O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Kι Μουν προειδοποίησε σήμερα εναντίον της χρήσης υπέρμετρης βίας, πριν από τη συνάντησή του στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, ο γ.γ. του ΟΗΕ επισήμανε ότι η χρήση υπέρμετρης βίας «ενδέχεται να προκαλέσει την απογοήτευση και ανησυχίες που θα οδηγούσαν στην αύξηση των επεισοδίων βίας και την (κλιμάκωση) της έντασης».

    [05] Μνημόνιο συνεργασίας ΗΠΑ - Ρωσίας για την αποτροπή αεροπορικών συγκρούσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας

    Η Ρωσία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν σήμερα το "μνημόνιο" συνεργασίας στόχος του οποίου είναι να αποτραπούν συγκρούσεις των αεροσκαφών τους στο συριακό εναέριο χώρο, όπου πραγματοποιούν και οι δύο χώρες επιχειρήσεις.

    "Το μνημόνιο περιλαμβάνει έναν αριθμό κανόνων και περιορισμών που στοχεύουν στην αποτροπή επεισοδίων μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών", δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

    Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την υπογραφή του μνημονίου, διευκρινίζοντας ότι το πλήρες κείμενο δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, κατόπιν αιτήματος της Μόσχας.

    Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, στο κείμενο περιλαμβάνονται συγκεκριμένα πρωτόκολλα που οφείλουν να ακολουθούν τα πληρώματα των αεροσκαφών που επιχειρούν στη Συρία. Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ο ίδιος είπε μόνο ότι ζητείται από τα αεροσκάφη να διατηρούν "απόσταση ασφαλείας" μεταξύ τους.

    [06] Οι Βρετανοί υποδέχθηκαν με παρελάσεις αλλά και διαδηλώσεις τον Κινέζο πρόεδρο Σι

    O πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ξεκίνησε σήμερα με κάθε επισημότητα μια επίσημη επίσκεψη διάρκειας τεσσάρων ημερών στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να υπογραφθούν συμφωνίες αξίας υψηλότερης των 30 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ την επίσκεψη αυτή σημάδεψαν και οι διαμαρτυρίες πολλών πολιτών.

    «Η Κίνα και η Βρετανία συνδέονται όλο και περισσότερο η μια με την άλλη και μοιράζονται όλο και περισσότερο κοινά συμφέροντα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κίνας σε μια ομιλία που εκφώνησε, μιλώντας κινεζικά, στο βρετανικό κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα.

    Ο Σι εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψή του θα οδηγήσει τις σινοβρετανικές σχέσεις σε «νέα επίπεδα» και προέτρεψε τους Βρετανούς βουλευτές να «επισκέπτονται συχνότερα την Κίνα, για να γνωρίζουν περισσότερο την χώρα (του) και να παρατηρούν τις αλλαγές της».

    «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλος ο κόσμος θα είναι ίσος ενώπιον του Νόμου» διαβεβαίωσε ο Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί στην Κίνα μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Νωρίτερα σήμερα, το πρωί, ο Κινέζος πρόεδρος, με τη συνοδεία της συζύγου του Πενγκ Λιγιουάν, η οποία φορούσε ένα κομψό λευκό ταγιέρ, παρακολούθησαν μια παρέλαση εφίππων αστυνομικών μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον σύζυγό της Δούκα του Εδιμβούργου και τον πρίγκιπα Κάρολο, στη λεωφόρο που οδηγεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

    [07] Συζήτηση καταγγελίας στη Βουλή για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

    Αναφορά σε επιστολή της Κομισιόν έγινε σήμερα κατά την πρώτη συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών όπου συζητείται το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξασφάλισε αποκλειστικές πληροφορίες για το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία θα κοινοποιηθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες από ώρα σε ώρα.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλε στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, επιστολή με την οποία ζητούσε από τις Ελληνικές Αρχές διευκρινίσεις για καταγγελία ιδιώτη προς την Επιτροπή.

    Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η συνήθης που ακολουθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν λάβει καταγγελία από ιδιώτες κατά κράτους μέλους, χωρίς να έχει προηγηθεί δική της διερεύνηση του θέματος.

    Γι? αυτό άλλωστε και η Επιτροπή δεν εγκαλεί την Ελλάδα αλλά ζητά την άποψή της για τα θέματα που θίγει η καταγγελία.

    Ποιος την έκανε; Στις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα στην ΚΕΜΚΕ (Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων) του Υπουργείου Οικονομικών όπου έφθασε η επιστολή δεν ανακοινώθηκε η ταυτότητα του καταγγέλλοντος ιδιώτη, επίσης συνήθης πρακτική.

    Η ΚΕΜΚΕ επικοινώνησε με τα συναρμόδια υπουργεία, δηλαδή το Επικρατείας και το Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητώντας τις απόψεις τους. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι έγινε αμέσως πολυμελής σύσκεψη στελεχών στο κτίριο της οδού Καραγιώρη Σερβίας, όπου ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι η καταγγελία ήταν αβάσιμη και ότι μπορούσε εύκολα να αντικρουστεί. Τα στελέχη που συμμετείχαν συμφώνησαν επίσης να απαντήσουν ανά αρμοδιότητα και το ΥπΟικ να συγκεντρώσει τα στοιχεία και να τα αποστείλει σε τελικό κείμενο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η προθεσμία, μάλιστα, δεν έχει ακόμα εκπνεύσει και η απάντηση των Ελληνικών Αρχών είναι σχεδόν έτοιμη.

    Ποια είναι όμως η καταγγελία; Ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το Ελληνικό Κράτος παρέχει παράνομη κρατική ενίσχυση στον τομέα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT). Εμμέσως πλην σαφώς η αναφορά ήταν για την ΕΡΤ ΑΕ και η καταγγελία φανέρωνε το άγχος του καταγγέλλοντος ιδιώτη να μην της επιτραπεί να γίνει πάροχος δικτύου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 October 2015 - 20:32:13 UTC