Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία αναμένεται να λάβει προθεσμία
  • [02] Τη στήριξή του για την επαναλειτουργία της Χάλκης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Κυβερνητική σύσκεψη για την ανακεφαλαιοποίηση
  • [04] Καναδάς: Συντριπτική νίκη των φιλελευθέρων του Τζ. Τριντό στις βουλευτικές εκλογές
  • [05] Παραιτήθηκε από την ηγεσία των συντηρητικών ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά, Στ. Χάρπερ
  • [06] Προδημοσίευση ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Oι ψαράδες», μια ιστορία αδελφομαχίας
  • [07] Το πρωτότοκο παιδί είναι συχνά λίγο πιο έξυπνο από τα επόμενα αδέλφια του, σύμφωνα με έρευνα

  • [01] Στον εισαγγελέα η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία αναμένεται να λάβει προθεσμία

    Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία αναμένεται να λάβει προσθεσμία, για την υπόθεση που έχει κληθεί.

    Η κ. Σαββαΐδου κλήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, να δώσει εξηγήσεις, ως ύποπτη, για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία. Η δικογραφία που καλείται να αντικρούσει η γγ Εσόδων, αφορά απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο, ύψους 78 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί σε εταιρεία και το οποίο είχε επικυρωθεί από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

    Με την απόφασή της αυτή, το πρόστιμο κατέστη μη απαιτητό καθώς «πάγωσε» επι 2,5 χρόνια.

    [02] Τη στήριξή του για την επαναλειτουργία της Χάλκης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για το Πατριαρχείο και ιδίως για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Επικεφαλής της Ορθοδοξίας στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Δευτέρα.

    Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν είναι μόνο σύμβολο, το οποίο αφορά το Έθνος μας και την Ορθοδοξία, αλλά πρόσθεσε ότι γνωρίζει πολύ καλά και τους δεσμούς του Πατριάρχη με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αφού υπήρξε το λίκνο, από το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του και τον ενέπνευσε για να φθάσει εδώ που έφθασε.

    Ως «βοηθοί εκπληρώσεως» αυτού του μεγάλου καθήκοντος που αφορά την Ορθοδοξία, είμαστε εδώ και θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα και χαρά που Σας υποδέχομαι και Εσάς και την ακολουθία σας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

    Αναφερόμενος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε λόγο για ένα «θέμα που μας καίει» και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να έχει ιδρυθεί μια τέτοια Σχολή και επί Τουρκικής Δημοκρατίας να παραμένει κλειστή για 44 χρόνια. Δεν συμβιβάζεται με το γεγονός της αναγκαστικής σιωπής της Σχολής με τα δημοκρατικά δεδομένα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τις θρησκευτικές ελευθερίες, ανέφερε.

    [03] Κυβερνητική σύσκεψη για την ανακεφαλαιοποίηση

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

    Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα.

    [04] Καναδάς: Συντριπτική νίκη των φιλελευθέρων του Τζ. Τριντό στις βουλευτικές εκλογές

    Συντριπτική νίκη κατήγαγαν οι φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στον Καναδά. Ο 43χρονος Τριντό θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, τερματίζοντας τη σχεδόν δεκαετή παραμονή των συντηρητικών του Στίβεν Χάρπερ στην εξουσία.

    Γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα), το Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδά εξασφάλισε ότι λαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς πιστωνόταν ποσοστό περίπου 43% μετά την καταμέτρηση του ενός τετάρτου των ψήφων.Σύμφωνα με τις προβλέψεις που μετέδωσαν τα καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι φιλελεύθεροι του Τριντό θα ξεπεράσουν τις 170 έδρες, δηλαδή εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 338 εδρών, έναντι περίπου 100 που εξασφαλίζουν οι συντηρητικοί του απερχόμενου πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ, οι οποίο βρίσκονται στην εξουσία από το 2006.

    Διαβάστε επίσης:Παραιτήθηκε από την ηγεσία των συντηρητικών ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά, Στ. Χάρπερ

    [05] Παραιτήθηκε από την ηγεσία των συντηρητικών ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά, Στ. Χάρπερ

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ υπέβαλε την παραίτησή του από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μετά την ήττα του και την συντριπτική νίκη που κατήγαγαν οι φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα.

    Από την εκλογική του περιφέρεια το Κάλγκαρι, στον δυτικό Καναδά, ο Χάρπερ αναγνώρισε την ήττα του και συνεχάρη τον Τριντό που οδήγησε τους φιλελεύθερους στη νίκη.«Εκλέξαμε μια κυβέρνηση φιλελευθέρων, είναι ένα αποτέλεσμα που αποδέχομαι χωρίς δισταγμό», δήλωσε ο Χάρπερ, υπερηφανευόμενος παράλληλα ότι οικοδόμησε «έναν Καναδά πιο δυνατό από ποτέ» από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2006.

    [06] Προδημοσίευση ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Oι ψαράδες», μια ιστορία αδελφομαχίας

    Η Κύπρος είναι ο τόπος έμπνευσης και γραφής του αλληγορικού μυθιστορήματος αδελφοκτονίας «Οι ψαράδες» που έγραψε ο Νιγηριανός Τσιγκόζι Ομπιόμα, ο οποίος στα 30 του χρόνια είδε το πρώτο του λογοτέχνημα να μπαίνει στη λίστα των βρετανικών βραβείων Man Booker και να αποσπά επαινετικά σχόλια από τους βιβλιοκριτικούς των μεγάλων αγγλοσαξονικών εφημερίδων New York Times, Financial Times, Guardian, Wall Street Journal, USA Today, με το περιοδικό Economist να τον υμνολογεί γράφοντας ότι το παρθενικό του αφήγημά «εν μέρει είναι ιστορία ενηλικίωσης και εν μέρει αρχαία ελληνική τραγωδία»!

    Ο συγγραφέας βρέθηκε στη μεγαλόνησο για σπουδές και, νιώθοντας βαθιά νοσταλγία για το σπίτι του, άρχισε να αναπλάθει τον ισχυρό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο μεγαλύτερων αδερφών του, οι οποίοι, μεγαλώνοντας, είχαν διατηρήσει μια ισχυρή αντιπαλότητα που ενίοτε κατέληγε σε βίαιους καβγάδες τους οποίους- ως μυθιστοριογράφος- επέλεξε να οδηγήσει στα άκρα.Ο συγγραφέας αφιέρωσε το βιβλίο στα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του που μάλωναν άγρια γεγονός το οποίο φόρτισε λογοτεχνικά αναδεικνύοντας την έννοια της τραγικής ισχύος.

    Το βιβλίο μεταφράζεται από τα αγγλικά στα ολλανδικά, γαλλικά, γερμανικά , ιταλικά, κορεάτικα, πορτογαλικά, ισπανικά, σουηδικά και κυκλοφορεί στα γερμανικά. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 22 Οκτωβρίου.

    [07] Το πρωτότοκο παιδί είναι συχνά λίγο πιο έξυπνο από τα επόμενα αδέλφια του, σύμφωνα με έρευνα

    Η εξυπνάδα ενός ανθρώπου επηρεάζεται από τη σειρά γέννησής του, αλλά σε μικρό βαθμό, σύμφωνα με μία νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η οποία, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε ότι τα πρωτότοκα παιδιά τείνουν να είναι πιο έξυπνα, ενώ κάθε επόμενο παιδί να είναι λιγότερο έξυπνο.

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Λειψίας και του Μάιντς, με επικεφαλής τον καθηγητή Στέφαν Σμούκλε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 20.000 ενήλικες σε τρεις χώρες (Γερμανία, ΗΠΑ, Βρετανία).

    Εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν σε ποιο βαθμό η σειρά γέννησης επιδρά στον άνθρωπο και κατά πόσο ισχύουν οι διάφορες λαϊκές πεποιθήσεις ότι οι πρωτότοκοι είναι πιο προστατευτικοί, οι μεσαίοι πιο διπλωμάτες, οι τελευταίοι πιο επαναστάτες κ.α.Η νέα έρευνα συμπέρανε ότι κεντρικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως η εξωστρέφεια/εσωστρέφεια, η συναισθηματική σταθερότητα, η αίσθηση καθήκοντος, η φαντασία κ.α., δεν εξαρτώνται από τη σειρά γέννησης. Μικρή πάντως φαίνεται να είναι η επίπτωση στην εξυπνάδα, καθώς οι πρωτότοκοι έχουν συνήθως πλουσιότερο λεξιλόγιο και κατανούν πιο εύκολα τις αφηρημένες έννοιες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 October 2015 - 6:32:15 UTC