Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δώδεκα νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στην Τουρκία
  • [02] Τραγωδία με τέσσερα νεκρά παιδιά ανοιχτά της Καλύμνου
  • [03] Το ελληνικό βιβλίο στην 67η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

  • [01] Δώδεκα νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στην Τουρκία

    Δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν σήμερα όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ επιχειρούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Η τουρκική ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα από ένα ξύλινο σκάφος που είχε ξεκινήσει από το Αϊβαλί (βορειοδυτική Τουρκία) με προορισμό τη Λέσβο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Η ακτοφυλακή κατέφερε να διασώσει άλλους 25 ταξιδιώτες οι οποίοι επέβαιναν στη βάρκα και είχαν καλέσει σε βοήθεια με τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Το Ανατολή δεν διευκρίνισε ποια ήταν η εθνικότητα των θυμάτων.

    [02] Τραγωδία με τέσσερα νεκρά παιδιά ανοιχτά της Καλύμνου

    Νέα τραγωδία με πρόσφυγες σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, κοντά στη νησίδα Καλόλιμνος.

    Πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 17 πρόσφυγες μαζί με τον διακινητή, ανετράπη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πνιγούν τέσσερα μικρά παιδιά. Ένα ακόμη παιδί αγνοείται.

    Το λιμεναρχείο Καλύμνου επιλήφθηκε αμέσως του περιστατικού, με τα μόλις δυο σκάφη που διαθέτει.

    Σήμερα συνεχίζει τις έρευνες για το παιδί που αγνοείται.

    Οι διασωθέντες πρόσφυγες και ο διακινητής έχουν μεταφερθεί στο νησί της Καλύμνου, όπου τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

    Αλ. Τσίπρας: Να μετατοπιστεί το βάρος από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια

    Χθες το βράδι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της Συνόδου της ΕΕ για το προσφυγικό και υπογράμμισε την ανάγκη ταχύτερης, μεθοδικής και συντονισμένης αντιμετώπισης του ζητήματος.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές στη Σύνοδο ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια, ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει και αυτό το αίσχος της εκμετάλλευσης ταλαιπωρημένων ανθρώπων από δουλέμπορους διακινητές.

    Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει μία πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, είπε ο πρωθυπουργός.

    Πρόσθεσε όμως πως αν υπάρχει η πιθανότητα μίας συγκροτημένης πολιτικής, αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αφότου αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν, πάρουν το ρίσκο να μπουν στα σαπιοκάραβα, στις τρύπιες βάρκες των διακινητών και χάσουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

    [03] Το ελληνικό βιβλίο στην 67η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

    Μικρό, αλλά κομψό και όμορφο, με μια λιτή γραμμή να δίνει τον τόνο σε όλο τον σχεδιασμό του. Αυτό ήταν το Ελληνικό Περίπτερο κατά την διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης που πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου.

    Το Ελληνικό Περίπτερο βρέθηκε και σε καλή γειτονιά. Πολύ κοντά στο Γαλλικό Περίπτερο (στις εκτεταμένες εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενήθηκαν οι μεγαλύτεροι εκδότες της χώρας), αλλά και σε μικρή απόσταση από τα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα περίπτερα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και αρκετών χωρών της Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Μεξικό).

    Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Ελληνικό Περίπτερο, υπό την οργανωτική ευθύνη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κάλυψαν ποικίλες πλευρές της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.

    Το απόγευμα της Πέμπτης (15/10) ο Κύπριος συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού συζήτησε με τη μεταφράστριά του στα γερμανικά Michaela Prinzinger και με τον γερμανό εκδότη του Jan Hubel για το μυθιστόρημά του «Ημερολόγιο απιστίας» (Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας 2013): ένα μυθιστόρημα με πολλή αρχαιολογική έρευνα, αλλά και με μια ματιά που επιδιώκει να φέρει σε διαλογική συνάντηση το ιστορικό παρελθόν με το σύγχρονο παρόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 October 2015 - 10:32:13 UTC