Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Παρασκευή το βράδυ αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή
  • [02] Στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων την Τρίτη από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

  • [01] Την Παρασκευή το βράδυ αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή

    Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Η ψήφιση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση δόσης ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ εκ μέρους των εταίρων και δανειστών, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδοτικής στήριξης που υπέγραψε η Ελλάδα.

    Την Τρίτη το πρωί στις 9.30 θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου. Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών .

    Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

    Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «δεν έχουμε πίεση από έξω, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε και περισσότερες μέρες. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να είναι κατατεθειμένο το νομοσχέδιο».

    Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα λειτουργούν ταυτόχρονα με την Ολομέλεια - εκτός βέβαια από την Επιτροπή της οποίας νομοσχέδιο συζητείται στην Ολομέλεια.

    Ακόμη θα γίνει ενεργοποίηση της «ώρας του πρωθυπουργού».

    [02] Στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων την Τρίτη από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

    Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τους συντάκτες που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, τα portals, το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους ΟΤΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση.

    Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επιδρομή σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, οι δημοσιογράφοι καλούνται να υπερασπιστούν την αυτονομία των Ταμείων τους, που αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση της αδέσμευτης δημοσιογραφικής αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

    «Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και το ρεσιτάλ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΜΜΕ με απολύσεις, περικοπές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία εξυπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους αποδόμησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

    Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και οι παροχές των δημοσιογραφικών ταμείων είναι αδιαπραγμάτευτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2015 - 22:32:13 UTC