Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, γραμματέας της ΚΕ ο Παναγιώτης Ρήγας
  • [02] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ
  • [03] Καθαρή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις τοπικές εκλογές στη Βιέννη
  • [04] Πώς μπόρεσαν να το κάνουν αυτό στο μικρό μου γιο;
  • [05] Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες στον Ελαιώνα
  • [06] Ι. Μουζάλας: Η ΕΕ να σταματήσει τα «ρατσιστικά κριτήρια»

  • [01] Η σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, γραμματέας της ΚΕ ο Παναγιώτης Ρήγας

    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης και την εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας.

    Γραμματέας της ΚΕ εξελέγη ο Παναγιώτης Ρήγας. Μετά τη συμπλήρωση των μελών της, η Πολιτική Γραμματεία διαμορφώνεται ως εξής:

    1) ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ

    2) ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    3) ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΗΣ

    4) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    5) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

    6) ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

    7) ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    8) ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

    9) ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

    10) ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    11) ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

    12) ΣΑΡΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    13) ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ

    14) ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

    15) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

    16) ΥΔΡΑΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    17) ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ

    [02] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ

    Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Αυτό δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ο υπουργός τόνισε επίσης, ότι αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα, για να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση.

    [03] Καθαρή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις τοπικές εκλογές στη Βιέννη

    Μια ξεκάθαρη νίκη πέτυχαν οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες στις σημερινές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο και στο δήμο της Βιέννης, αφήνοντας πίσω, στη δεύτερη θέση, και μάλιστα σε απόσταση εννέα εκατοστιαίων μονάδων, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, ενώ μεγάλοι "ηττημένοι" είναι οι δημοσκόποι οι οποίοι ανέμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση ως μια μάχη "στήθος με στήθος" ανάμεσα στα δύο κόμματα και ως μια "μονομαχία" μεταξύ των αρχηγών τους.

    Σύμφωνα με το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του, εδώ και 21 χρόνια δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη στη Βιέννη, Μίχαελ Χόιπλ, αποσπά ποσοστό 39,5%, έναντι 44,3% στις τελευταίες εκλογές το 2010, το Κόμμα των Ελευθέρων 31%(25,8%), ενώ οι δημοσκοπήσεις έφεραν τα δύο κόμματα να βρίσκονται σε απόσταση μόλις μίας εκατοστιαίας μονάδας, το Σοσιαλδημοκρατικό στο 36% και στο 35% το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την προσφυγική κρίση καλλιεργώντας ανησυχίες και φόβους στους ψηφοφόρους.

    Αταλάντευτη η προσήλωση του λαού στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας

    [04] Πώς μπόρεσαν να το κάνουν αυτό στο μικρό μου γιο;

    Προέρχονταν από κάθε γωνιά της χώρας, όμως πέθαναν μαζί. Η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στοίχισε την ζωή σε Τούρκους πολίτες κάθε κοινωνικής προέλευσης ή ηλικίας. Μεταξύ αυτών ένα αγοράκι 9 ετών, μια γιαγιά 70 ετών, υποψήφιοι βουλευτές και ακτιβιστές.

    Το Σάββατο στις 10.04 οι ζωές πολλών υποστηρικτών του κουρδικού αγώνα χάθηκαν μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας.

    Ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε μια πορεία υπέρ της ειρήνης.

    Μια από τις ακτιβίστριες που θα λάμβανε μέρος στην πορεία ειρήνης, αλλά δεν πρόλαβε, ήταν η 70χρονη Μεριέμ Μπουλούτ. Μια γυναίκα μέλος της οργάνωσης «Μητέρες του Σαββάτου», που διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα στη μνήμη των γιων τους οι οποίοι εξακολουθούν και αγνοούνται από τότε που τους συνέλαβαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης κατά την εκστρατεία καταστολής των Κούρδων ανταρτών τη δεκαετία του 1990 στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

    Ο εγγονός της Μπουλούτ είχε χάσει την ζωή του τον περασμένο χρόνο ενώ πολεμούσε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο όρος Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ.

    Η 19χρονη Ελίφ Κανλίογλου, 19 ετών, σπούδαζε ξένες γλώσσες στο πανεπιστήμιο της Μερσίνας. Η νεαρή κοπέλα, κόρη ενός στελέχους του Κόμματος Εργασίας είχε μεταβεί με λεωφορείο στην τουρκική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην πορεία ειρήνης.

    Σε μια φωτογραφία στο Twitter, μια άλλη φοιτήτρια, η Ντιζλέ Ντελί, τραβάει μια φωτογραφία σέλφι στο εσωτερικό ενός λεωφορείου με το οποίο ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα, ενώ οι φίλοι της σχηματίζουν το σήμα της νίκης με τα χέρια τους.

    «Πηγαίνουμε στην Άγκυρα για να φέρουμε την ειρήνη» έγραφε με ενθουσιασμό η ίδια σε ένα από τα τελευταία μηνύματά της.

    Το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, το κόμμα Δημοκρατίας των Λαών έχασε πολλά από τα στελέχη του που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

    Όπως την 45χρφονη Κουμπρά Μελτέμ Μολάογλου ή τον Αμπντουλάχ Ερόλ, υποψήφιο στην Κερασούντα.

    Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θρηνεί επίσης για τα στελέχη που έχασε στις διπλή βομβιστική επίθεση. Ένδεκα μέλη της νεολαίας του κόμματος της Μαλάτειας σκοτώθηκαν στην Άγκυρα.

    Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο Βεϊσέλ Ντενίζ Ατιλγκάν σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του, τον Ιμπραήμ, ο οποίος εργαζόταν στην κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων TCDD. Όπως έγραψε η εφημερίδα H?rriyet, o Βεϊσέλ ήταν εκείνος που ζήτησε επίμονα από τον πατέρα του να τον πάρει μαζί του στην πορεία υπέρ της ειρήνης. Η μητέρα του κατέρρευσε μπροστά από το νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν πατέρας και γιος.

    Παντρεμένοι εδώ και έναν χρόνο, ο Γιλμάζ Ελμαστζάν, εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους και η σύζυγός του Γκουλχάν, έγκυος, πέθαναν ο ένας στο πλευρό του άλλου. Σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου οι δυο τους χαμογελούν την ημέρα του γάμου τους.

    Αλλά και ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων. Όπως ο Άχμεντ Αλκαντί. Αυτός ο Παλαιστίνιος διέμενε στην Αντιόχεια κοντά στη συριακή μεθόριο. Ήταν επικεφαλής ενός φιλειρηνικού κινήματος και δίδασκε αγγλικά και αραβικά.

    [05] Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες στον Ελαιώνα

    Τον χώρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων στο Ελαιώνα επισκέφθηκε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

    Τον κ. Γκουτέρες υποδέχτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    «Η εικόνα που μας μετέφερε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών κινείται στο πλαίσιο εκείνων που ήδη γνωρίζουμε και έχει ως βάση ότι οι προσφυγικές ροές είναι πάρα πολύ μεγάλες και ότι για το άμεσο μέλλον δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια μείωση. Παρόλα αυτά, ο κ. Γκουτέρες θεωρεί ότι η δουλειά που γίνεται εδώ είναι μία σοβαρή δουλειά, μία δουλειά βάσης, πολύ περισσότερο που κατά το παρελθόν, τα προηγούμενα χρόνια, είχαν γίνει πολύ λίγα πράγματα και έτσι πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την επίσκεψη του κ. Γκουτέρες στον Ελαιώνα.

    [06] Ι. Μουζάλας: Η ΕΕ να σταματήσει τα «ρατσιστικά κριτήρια»

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην "επιλογή" προσφύγων από τις χώρες-μέλη της, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασής τους από τις χώρες πρώτης άφιξής τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα μετατραπεί σε μια ντροπιαστική «αγορά ανθρώπων», κατήγγειλε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Η ΕΕ έχει εγκρίνει ένα σχέδιο για τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων -κυρίως από τη Συρία και την Ερυθραία- στις 28 χώρες-μέλη της, ώστε να αντιμετωπιστεί η χειρότερη προσφυγική κρίση στην ήπειρο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πρώτοι 19 αιτούντες άσυλο από την Ερυθραία μεταφέρθηκαν την Παρασκευή από την Ιταλία στη Σουηδία. Ορισμένες χώρες, όπως η Σλοβακία, έχουν εκφράσει μια "προτίμηση" στους χριστιανούς πρόσφυγες ενώ η Ουγγαρία υποστηρίζει ότι ο μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών απειλεί τις «χριστιανικές αξίες» της Ευρώπης.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα δυσκολεύεται να βρει πρόσφυγες για να στείλει σε ορισμένες χώρες επειδή αυτές έχουν θέσει «ρατσιστικά κριτήρια», όπως τα χαρακτήρισε. Απέφυγε όμως να κατονομάσει τις χώρες αυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 October 2015 - 20:32:14 UTC