Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνία Τσίπρα-Νταβούτογλου για την τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία
  • [02] Κάλεσμα λαϊκής ενότητας από τον Δ. Κουτσούμπα στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
  • [03] Μάριο Ντράγκι: Θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους

  • [01] Επικοινωνία Τσίπρα-Νταβούτογλου για την τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία

    Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο δεκάδων πολιτών στην σημερινή τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού.

    Όπως τονίζεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας, τις δύσκολες αυτές ώρες.

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε στην υποστήριξη της Ελλάδας στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κουρδικό, παρά τις σοβαρές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η προοπτική αυτή.

    [02] Κάλεσμα λαϊκής ενότητας από τον Δ. Κουτσούμπα στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

    «Δυο διαφορετικοί κόσμοι» βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση: Από τη μία ο κόσμος της δουλειάς, που με τα χέρια και το μυαλό του παράγει τα πάντα και από την άλλη ο κόσμος των εκμεταλλευτών, μία χούφτα παράσιτα που καρπώνονται τη δουλειά, τον ιδρώτα, τους κόπους και τα βάσανα εκατομμυρίων. Αυτή η αντίθεση εκδηλώνεται και σήμερα και διατρέχει την Ιστορία» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

    Επισημαίνοντας ότι το μοναδικά νέο και ρεαλιστικό σήμερα, είναι να πάρει ο λαός την εξουσία, αναφέρθηκε στην συνέχεια στο "σάπισμα μέχρι το μεδούλι" του καπιταλισμού, που αντανακλάται και στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται, και τόνισε ότι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση χιλιάδων νέων, μπορούν να γίνουν αγώνας εναντίον του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποκτώντας δυναμική αν συναντηθούν με το ΚΚΕ, αν γίνουν συμμετοχή στο κίνημα και στην ταξική πάλη.

    Σε ότι αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε ότι πιάνοντας το νήμα, από εκεί ακριβώς που το άφησε προεκλογικά, στέλνει στην λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου.

    [03] Μάριο Ντράγκι: Θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους

    «Έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα βιωσιμότητά του χρέους, θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους»,δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

    Ο κ.Ντράγκι μιλάει για το ελληνικό χρέος, το τρίτο μνημόνιο, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη ανάγκη η Ελλάδα να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα, αλλά και για μια σειρά από άλλα κρίσιμα θέματα.

    Αναφέρει ότι η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης μόνο εφόσον εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και στέλνει ένα προσωπικό μήνυμα «ελπίδας και αποφασιστικότητας», όπως λέει, προς τον ελληνικό λαό: «Μην αφήσετε να σας κυριεύσει ξανά η απόγνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με τη σημαντική πρόκληση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, υπογραμμίζει πως τα απαιτούμενα ποσά θα απελευθερωθούν μόνο μετά την πρώτη αξιολόγηση, σε ό,τι αφορά στο χρηματοπιστωτικό τους κομμάτι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 October 2015 - 20:32:16 UTC