Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Προκλητικές οι αναφορές του κ. Τσίπρα σε αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα
  • [02] Συκοφαντικές επιθέσεις και λασπολογία εις βάρος του από το Μαξίμου, καταγγέλει το Ποτάμι
  • [03] Θαν. Θεοχαρόπουλος: Δεν μας ενδιαφέρει ο ρόλος της ρεζέρβας
  • [04] Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα
  • [05] Το PKK διέταξε τα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία
  • [06] Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον Εβραίων στην Ιερουσαλήμ, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν
  • [07] Το φιλοκουρδικό HDP υποστηρίζει ότι στόχος των επιθέσεων στην Άγκυρα ήταν τα μέλη του
  • [08] Άσελμπορν - Αβραμόπουλος: Επιτάχυνση της λειτουργίας των κέντρων υποδοχής
  • [09] Δύο αστυνομικοί μεταξύ των συλληφθέντων για εγκληματική ομάδα, που εξαρθρώθηκε
  • [10] Η εκδίκηση του γιγαντιαίου... μπριάμ: Κυριακάτικο τραπέζι κατά της σπατάλης τροφίμων
  • [11] Αλλαγή στη ΝΔ και στη νοοτροπία της παράταξης, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [12] Τουλάχιστον 17 νεκροί από έκρηξη σε εστιατόριο στην Κίνα
  • [13] Για «επίθεση μίσους» που έχει ως στόχο να σπείρει τη διχόνοια κάνει λόγο ο Ερντογάν

  • [01] ΝΔ: Προκλητικές οι αναφορές του κ. Τσίπρα σε αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα

    Προκλητικές χαρακτηρίζεις τις αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Αποτελούν, τουλάχιστον, πρόκληση για τους Έλληνες οι αναφορές του κ. Τσίπρα σε αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα, όταν ο ίδιος, τη στιγμή αυτή, ετοιμάζει νομοσχέδιο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

    Προκαλεί ταυτόχρονα δέος η αναφορά του σε "συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος", καθώς ήδη οι υπουργοί του προεξοφλούν μεγάλες οριζόντιες περικοπές συντάξεων.Εκείνο που φέρνει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι επιπλέον φόροι, δραματικές περικοπές σε συντάξεις, συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος».

    [02] Συκοφαντικές επιθέσεις και λασπολογία εις βάρος του από το Μαξίμου, καταγγέλει το Ποτάμι

    Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα τη «παρέα του Μαξίμου», όπως αναφέρει, για συκοφαντικές επιθέσεις και λασπολογία εις βάρος του με αφορμή ανάρτηση του left.gr.

    «Λίγες ώρες μετά την σαφή προειδοποίηση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον κ.Τσίπρα να σταματήσουν οι άνθρωποί του να ρίχνουν λάσπη στο Ποτάμι γιατί αυτό θα σημάνει μετωπική σύγκρουση, «η παρέα του Μαξίμου» ξαναχτύπησε.Αυτή τη φορά έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους τους να κατασκευάσουν ένα λιβελογράφημα με τίτλο «Ο Μπόμπολας απέλυσε τον Σταύρο Θεοδωράκη». «Πώς να εξηγήσεις αλλιώς το μένος του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή κατά των καναλαρχών και των τριγωνικών σχέσεων media - πολιτικών - τραπεζών», αναρωτιούνται οι υπάλληλοι του Πρωθυπουργού, υπαινισσόμενοι ότι είναι η πρώτη φορά που ο Επικεφαλής του Ποταμιού έκανε αναφορά στις τριγωνικές σχέσεις διαπλοκής και στα χρέη των καναλιών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και επαναλαμβάνει σχετικές πρόσφατες τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για το ζήτημα αυτό.

    Πριν τους απαντήσουμε ας τους ενημερώσουμε.

    Στην Διακαναλική συνέντευξη Τύπου της 21.1.15 (πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου δηλαδή), ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να πληρώνονται στον ελληνικό λαό. Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, άρα τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους όρους για να έχουν αυτές τις άδειες και θα πρέπει βέβαια να πάμε σε μια νέα διαδικασία να μπουν πιθανόν και νέοι παίκτες στο παιχνίδι».

    «Γιατί όμως «η παρέα του Μαξίμου» επιμένει να επιτίθεται βρώμικα στο Ποτάμι και στον Επικεφαλής του Ποταμιού; Πριν δώσουμε την δική μας απάντηση καλούμε τον κ.Τσίπρα να καταδικάσει ο ίδιος προσωπικά την χυδαία επίθεση. Αν δεν την καταδικάσει η κατηγορία του λασπολόγου συκοφάντη θα τον συνοδεύει προσωπικά».

    Η ανακοίνωση έχει ως υστερόγραφο:«Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτή τη φορά τη βρώμικη δουλειά της «παρέας του Μαξίμου» ανέλαβε να διεκπεραιώσει το κομματικό και χρηματοδοτούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ left.gr με ανυπόγραφη ανάρτηση. Όταν τους ζητήθηκαν εξηγήσεις, «έδειξαν» την «παρέα του Μαξίμου». Για την ακρίβεια υπέδειξαν συγκεκριμένο έμπιστο υπουργό του κ.Τσίπρα. Και τη διασπορά του λιβελογραφήματος ανέλαβαν δύο γνωστοί σε όλη την πιάτσα υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Μπεκιάρης του Periodista. Και ο Νίκος Νικητέας του enimerosi24».

    [03] Θαν. Θεοχαρόπουλος: Δεν μας ενδιαφέρει ο ρόλος της ρεζέρβας

    «Εμείς δεν παίζουμε το ρόλο του πάγκου. Δεν μας ενδιαφέρει ο ρόλος της ρεζέρβας. Μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει η συγκρότησης μίας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας και προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Δυστυχώς για την χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και πάλι την ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν εξασφαλίζει αυτές τις προϋποθέσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, απευθυνόμενος στα μέη της Κ.Ε του κόμματος που συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ κι άλλες αριστερές κινήσεις στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    Ο κ. Θοεχαρόπουλος άσκησε αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματιμσό κυβέρνησης με του ΑΝΕΛ λέγοντας: « ο Πρωθυπουργός ζήτησε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, την κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων, όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη. Τοποθετεί άραγε στις προοδευτικές αυτές δυνάμεις το συγκυβερνήτη του, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Συγκυβερνά με ένα κόμμα της λαϊκίστικης δεξιάς και ζητά κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων. Αυτό είναι το παράδειγμα του από την Ευρώπη; Διότι όλες οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ε.Ε. έχουν αντίθετη γνώμη. Είναι ακατανόητη η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ για σύμπλευση με ένα κόμμα της λαϊκίστικης δεξιάς. Η πρώτη ημέρα κιόλας της κυβέρνησης δικαίωσε τις ανησυχίες μας. Η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση υφυπουργού ήταν μια ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία». Ζήτησε ως επιβεβλημένη, την αποπομπή των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση καθώς πρόκειται για το σύμπτωμα ενός βαθύτερου προβλήματος που προέρχεται από την συγκεκριμένη συνεργασία. «Χθες μάλιστα Πάνος και Δημήτρης Καμμένος ήταν στην συντροφιά του πρωθυπουργού στην άσκηση Παρμενίων σαν να μη συνέβη τίποτε. Φαίνεται πως ο εθνικολαϊκισμός του κυβερνητικού εταίρου οδηγεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε μια πορεία που απέχει αρκετά από τις αρχές της Αριστεράς. Πόσο μάλλον από τις υποσχέσεις για κατάργηση φιεστών με μιλιταριστικό περιεχόμενο», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    [04] Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα

    Την απερίφραστη καταδίκη του για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην 'Αγκυρα και θερμά συλληπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός της διπλής έκρηξης που συγκλόνισε το πρωί το κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, είναι τουλάχιστον 30 νεκροί και 126 τραυματίες.

    [05] Το PKK διέταξε τα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία

    Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έδωσε εντολή στα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία, εκτός και αν δεχτούν επίθεση, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat που πρόσκειται στην οργάνωση αυτή.Το πρακτορείο ανέφερε ότι οι επικεφαλής του ΡΚΚ έλαβαν την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις εντός και εκτός της Τουρκίας. Οι Κούρδοι μαχητές θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή «δίκαιων εκλογών» στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου.

    Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγες ώρες μετά το μακελειό στην Άγκυρα όπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δύο εκρήξεις στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης με τη συμμετοχή εκατοντάδων φιλοκούρδων και αριστερών ακτιβιστών.

    [06] Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον Εβραίων στην Ιερουσαλήμ, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν

    Οι Παλαιστίνιοι κηδεύουν σήμερα τους νεκρούς τους, μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς κλιμακώνονται τα επεισόδια βίας με τους Ισραηλινούς, μία ημέρα αφότου οι ταραχές στα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιερουσαλήμ επεκτάθηκαν, για πρώτη φορά, και στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί με αφορμή τις κηδείες τριών Παλαιστίνιων, δύο στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης και ενός στο Σουαφάτ, τον προσφυγικό καταυλισμό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι θα κηδευτούν στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σήμερα το πρωί σημειώθηκε άλλη μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών. Δύο υπερορθόδοξοι Εβραίοι τραυματίστηκαν ελαφρά στην Ιερουσαλήμ ενώ ο δράστης, ένας 16χρονος Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Στη Λωρίδα της Γάζας, άλλος ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε νωρίς τα ξημερώματα στα τραύματά του, αφού είχε δεχτεί τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ. Με τον θάνατό του αυξήθηκαν στους επτά οι νεκροί από αυτά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 145.

    [07] Το φιλοκουρδικό HDP υποστηρίζει ότι στόχος των επιθέσεων στην Άγκυρα ήταν τα μέλη του

    Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υποστηρίζει ότι στόχος της διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα ήταν τα μέλη του και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

    «Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, γύρω στις 10.04 (τοπική ώρα) σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις εν μέσω του μπλοκ του HDP. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι ο κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν το HDP» ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του. «Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε πολύ βαριά κατάσταση και για αυτό υπάρχει ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [08] Άσελμπορν - Αβραμόπουλος: Επιτάχυνση της λειτουργίας των κέντρων υποδοχής

    Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη λειτουργία κέντρων υποδοχής (hot spot), η οποία θα αποτελέσει προϋπόθεση για την εφαρμογή των συμφωνιών μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης των προσφύγων, μια πολιτική αλληλεγγύης, καθώς και η ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αποτέλεσαν το κεντρικό αντικείμενο της επίσκεψης στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντος του Συμβουλίου υπουργών κ. Άσελμπορν, μαζί με τον Επίτροπο για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Το πρώτο ελληνικό hot spot θα λειτουργήσει σε 8-10 μέρες στη Μυτιλήνη και τα άλλα τέσσερα προβλέπεται να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, σε ένα μήνα, προκειμένου να κερδίσουμε τον χρόνο που υπήρξαν καθυστερήσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ήταν παρών μαζί με τους δύο αξιωματούχους στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ζήτησε και από την ευρωπαϊκή πλευρά να επιταχύνει κυρίως την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

    [09] Δύο αστυνομικοί μεταξύ των συλληφθέντων για εγκληματική ομάδα, που εξαρθρώθηκε

    Δύο αστυνομικοί συμπεριλαμβάνονται, στην εγκληματική ομάδα, που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για αδικήματα σε βάρος αλλοδαπών. Εκτός από τους δύο αστυνομικούς, συνελήφθησαν και τρεις ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα πέντε άτομα.Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο αστυνομικοί, ηλικίας 30 και 27 ετών, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

    Οι άλλοι δύο από τους συλληφθέντες είναι ημεδαποί, ηλικίας 33 και 38 ετών, και ο τρίτος, 32 ετών, υπήκοος Αλβανίας.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης οικιακού ασύλου κατά συναυτουργία, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε απλές σωματικές βλάβες, ληστείας κατ' εξακολούθηση, εκβίασης κατά συναυτουργία, αδικήματα σχετικά με την Υπηρεσία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και της κατοχής ναρκωτικών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι αναζητούνται.

    [10] Η εκδίκηση του γιγαντιαίου... μπριάμ: Κυριακάτικο τραπέζι κατά της σπατάλης τροφίμων

    Ένα γιγαντιαίο μπριάμ, μαγειρεμένο με λαχανικά που θα απορρίπτονταν λόγω «ασχήμιας», θα προσφέρει 5.000 δωρεάν μερίδες, αύριο, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στην πλατεία Κοτζιά, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας ενάντια στη σπατάλη τροφίμων, «Feeding the 5000».

    Εκατομμύρια τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών πετιούνται επειδή δεν είναι ... εμφανίσιμα και άλλα επειδή περισσεύουν. Πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλάται από τους αγρούς και τα σουπερμάρκετ μέχρι τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια, ενώ υπολογίζεται ότι κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα σπαταλάει 98,9 κιλά τροφίμων ανά άτομο σε ετήσια βάση. Ακόμη, αγρότες και διανομείς στην Ελλάδα και τον κόσμο αναγκάζονται να πετάνε εκατομμύρια τόνους φρούτων και λαχανικών ετησίως λόγω ακύρωσης παραγγελιών ή αυστηρών αισθητικών κριτηρίων που τίθενται από τα σουπερμάρκετ.

    Η αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια προτεραιότητα και έτσι, τα Ηνωμένα Έθνη πρόσφατα έθεσαν ως έναν από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης τη μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% έως το 2030, στόχος ο οποίος μόλις υιοθετήθηκε και από τις ΗΠΑ.

    [11] Αλλαγή στη ΝΔ και στη νοοτροπία της παράταξης, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας

    Αλλαγή στη Νέα Δημοκρατία, αλλαγή στη νοοτροπία της παράταξης, ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με υποστηρικτές του στα γραφεία που άνοιξε για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    «Είστε οι άνθρωποι που μαζί ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια απέναντι σε όλους και όλα, απέναντι στα συστήματα, να δώσουμε μια μάχη για τους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, και πρόσθεσε: « Μια μάχη μόνοι μας, που η μόνη δύναμη μας ήταν οι πολίτες. Κι αυτή τη μάχη την κερδίσαμε. Κι έτσι σήμερα ζήτησα να βρεθούμε εδώ ξεκινώντας αυτή την πορεία στη Βόρεια Ελλάδα για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Γιατί αυτή η πορεία δεν είναι μια πορεία μέχρι τις εκλογές. Είναι μια πορεία και μετά τις εκλογές, και κυρίως μετά τις εκλογές, όπου θα πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές. Αλλαγές στην κατεύθυνση της ανανέωσης, όχι τόσο και μόνο σε πρόσωπα, αλλά σε νοοτροπία».

    Για τη Ν.Δ τόνισε πως βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση και σημείωσε: «Σήμερα η παράταξη μας έχει μπει σε μια πολύ δύσκολη θέση μετά από τόσες απανωτές ήττες. Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάζουμε. Για να μας ξανακούσουν οι πολίτες. Για να μπορέσουμε αυτά που θα τους πούμε να είναι πειστικά και να μας ξαναεμπιστευθούνε. Η σημερινή μας συνάντηση, δεν είναι παρά η αρχή της μεγάλης αλλαγής που πρέπει να έρθει. Αλλαγή στη Ν.Δ. , αλλαγή στη νοοτροπία της παράταξής μας για να αλλάξουμε τελικά πρώτα όλοι εμείς για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και όλη τη χώρα».

    [12] Τουλάχιστον 17 νεκροί από έκρηξη σε εστιατόριο στην Κίνα

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα εστιατόριο, στην ανατολική Κίνα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά την έκρηξη στο εστιατόριο, στην πόλη Βουχού της επαρχία Ανχούι, προκλήθηκε πυρκαγιά.Η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες για το δυστύχημα αυτό. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε διαρροή αερίου.

    [13] Για «επίθεση μίσους» που έχει ως στόχο να σπείρει τη διχόνοια κάνει λόγο ο Ερντογάν

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την «επίθεση μίσους», όπως την χαρακτήρισε, που σημειώθηκε σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι.Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή «στοχεύει την ειρήνη του έθνους» και έκανε έκκληση για «αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα» απέναντι στην τρομοκρατία.

    «Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση μίσους εναντίον της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας» ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 October 2015 - 12:32:22 UTC