Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ανοίγει τις εργασίες της η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Λιου-Τσακαλώτος: Ελάφρυνση του χρέους
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Καμία υπόθεση φοροδιαφυγής δεν θα παραγραφεί
  • [04] Διευκρινίσεις για τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο
  • [05] Νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία
  • [06] Ο Κάμερον χαιρέτισε την πρόοδο των συζητήσεων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης
  • [07] Στους 253 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική κατολίσθηση στη Γουατεμάλα
  • [08] Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

  • [01] Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ανοίγει τις εργασίες της η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ανοίγει σήμερα Σάββατο, στις 10:30, τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

    Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ (Καστοριάς 34-36) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Τα θέματα που θα την απασχολήσουν είναι η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο προγραμματισμός δράσης και η εκλογή γραμματέα ΚΕ και Πολιτικής Γραμματείας.

    [02] Λιου-Τσακαλώτος: Ελάφρυνση του χρέους

    Τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση της δέσμευσης της Ευρώπης να καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο διαμέσου της ελάφρυνσής του, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο των Ετήσιων Συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας, επίσης, τη σημασία που αποδίδεται στη συνέχιση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

    Στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, ο κ. Λιου συνεχάρη τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον διορισμό του εκ νέου στο αξίωμα και επαίνεσε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση ενός εποικοδομητικού τρόπου για να προχωρήσει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

    Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες να προληφθούν νέα δεινά μέσω μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής αντίδρασης.

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Καμία υπόθεση φοροδιαφυγής δεν θα παραγραφεί

    Tο ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να καταργηθεί ούτε να αποδυναμωθεί, ενώ καμία υπόθεσή του δεν θα παραγραφεί, διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Αφορμή ήταν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τελωνειακού και φορολογικού ελέγχου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στην οποία επίσης θα μεταφερθούν 500 υπάλληλοι και 3.500 υποθέσεις από το ΣΔΟΕ.

    «Δεν θα ελεγχθούν οι υποθέσεις από εξωγήινους. Εφοριακοί και τελωνειακοί τις ήλεγχαν, το ίδιο θα συμβεί και τώρα», ανέφερε ο υπουργός απαντώντας στην κριτική που ασκείται, κυρίως από τους κόλπους του ΣΔΟΕ, ότι οι υποθέσεις που θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα μετατραπούν σε πληροφοριακά δελτία.

    Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης το ΣΔΟΕ σήμερα έχει 38.000 εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες αφορούν 1.300.000 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων. Με τα σημερινά δεδομένα, 11.500 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ, θα παραγράφονταν στις 31-12-2015 κάτι το οποίο, όπως εξήγησε, δεν πρόκειται να συμβεί. Η κυβέρνηση σχεδιάζει παράταση του χρόνου παραγραφής των υποθέσεων αυτών κατά ένα έτος.

    Όσον αφορά τις υποθέσεις που θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ -πέραν των 3.500 που θα μεταφερθούν στην ΓΓΔΕ- θα αποφασιστεί με νομοθετική διάταξη που θα περάσει από τη Βουλή πώς θα ελεγχθούν, αλλά, σε κάθε περίπτωση, όπως κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ο υπουργός, «καμία υπόθεση δεν πρόκειται να παραγραφεί».

    [04] Διευκρινίσεις για τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο

    Διευκρινίσεις σχετικά τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων από οφειλές προς το δημόσιο δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τα νέα ακατάσχετα όρια που ισχύει από 19 Αυγούστου βάση του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή. Αν και προς το παρόν οι κατασχέσεις έχουν παγώσει λόγο των capital controls τα νέα όρια είναι τα ακόλουθα όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο:

    - το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου είναι 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς

    - για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% αυτών

    - για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού

    - το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα έχει μειωθεί από1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως.

    - εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις, καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του 50% του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών.

    [05] Νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία

    Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες πως αναμένει να πραγματοποιήσει νέο γύρο συζητήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο με στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων στη Συρία, καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να αποφύγουν πιθανή σύγκρουση στις εκστρατείες αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποιούν.

    «Το υπουργείο Άμυνας παρέλαβε επίσημη απάντηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με την πρόταση του Αμερικανικού υπουργείου για την διασφάλιση των αεροπορικών επιχειρήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

    «Οι επικεφαλής του Πενταγώνου εξετάζουν την ρωσική απάντηση και συζητήσεις πιθανώς να πραγματοποιηθούν αμέσως μέσα στο Σαββατοκύριακο» τόνισε.

    [06] Ο Κάμερον χαιρέτισε την πρόοδο των συζητήσεων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτισε την πρόοδο που επιτεύχθη κατά τη διάρκεια των επίσημων συζητήσεων μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, για την επίτευξη συμφωνίας στην Ουκρανία.

    Νωρίτερα την Παρασκευή ο Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία του πρωθυπουργού, 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου. «Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την πρόοδο που η (Γερμανίδα) καγκελάριος (Άγγελα) Μέρκελ και ο (Γάλλος) Πρόεδρος (Φρανσουά) Ολάντ πέτυχαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ομάδας των τεσσάρων χωρών», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από τη συνάντηση των δύο ηγετών.

    [07] Στους 253 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική κατολίσθηση στη Γουατεμάλα

    Τουλάχιστον 253 σοροί έχουν ανασυρθεί έπειτα από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και είχε ως αποτέλεσμα να θαφτεί ένα τμήμα μιας κοινότητας κοντά στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας κάτω από τόνους λάσπης και πέτρας, ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της χώρας (Conred), προσθέτοντας πως 374 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

    Η κατολίσθηση συνέβη έπειτα από έντονη βροχόπτωση η οποία έπληξε τη νύχτα της Πέμπτης 1ης Οκτωβρίου την κοινότητα Σάντα Καταρίνα Πινούλα, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, καταστρέφοντας εκατοντάδες κατοικίες σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην Κεντρική Αμερική.Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν καθώς τα μέλη τους θάφτηκαν ζωντανά και εκατοντάδες άνδρες των ομάδων διάσωσης έσκαβαν την περασμένη εβδομάδα επιχειρώντας να ανασύρουν τα πτώματα από τα συντρίμμια.

    [08] Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

    Πέντε νεαροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού και ανδρών των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας, σε τομείς κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας του θύλακα.

    Πρόκειται για τους πρώτους Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς την 1η Οκτωβρίου.

    Ο Μοχάμεντ αλ Ράκαμπ, 15 ετών, σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του τείχους το οποίο περικλείει τον θύλακα άνοιξαν πυρ διότι νεαροί Παλαιστίνιοι πέταγαν πέτρες ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Οι Άχμεντ αλ Χιρμπάουι, Σάντι Ντάουλα και Άμπεντ αλ Ουαχίντι, όλοι τους 20 ετών, σκοτώθηκαν σε παρόμοια επεισόδια ανατολικά της πόλης της Γάζας. Δεν είναι ακόμη γνωστά τα στοιχεία του πέμπτου νεκρού. Είκοσι ένας άλλοι κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, στα επεισόδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 October 2015 - 6:32:20 UTC