Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Θεοχαρόπουλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Να θεσπιστεί αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, με βάση τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας
  • [02] Στέφεν Ζάιμπερτ: Απαραίτητη η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
  • [03] Κλίμα σύμπνοιας στη συνάντηση των πρυτάνεων με τον Ν. Φίλη
  • [04] ΠΕΦ: Χωρίς λογική η πίεση των θεσμών να μειωθούν οι τιμές των ελληνικών φαρμάκων
  • [05] Αφιέρωμα στη νέα γενιά κινηματογραφιστών της Ταϊβάν στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

  • [01] Θ. Θεοχαρόπουλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Να θεσπιστεί αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, με βάση τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας

    «Να θεσπιστεί, τουλάχιστον, αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, με βάση τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας» πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», στην εκπομπή «Δύο στις 12», με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν «άμεσα» ακόμη δύο σημεία ρυθμίσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, τα οποία, όπως είπε, είναι και «πέραν του κοινοτικού κεκτημένου» και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγική δραστηριότητα, όπως είναι η φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων και η αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια από 13% σε 23%. Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις «κοινωνικά δίκαιες» και ταυτόχρονα «οικονομικά αποτελεσματικές».

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί για να επανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας μας, που με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χάθηκε», αλλά ταυτόχρονα «καθώς επανακτά η χώρα την αξιοπιστία της» υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης σε σημεία, που οδηγούν σε «οικονομικά αναποτελεσματικά και κοινωνικά άδικα μέτρα» και πρόσθεσε:

    «Η χώρα θα εφαρμόσει μια συμφωνία. Πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί αυτά τα στοιχεία, τα βασικά στοιχεία, τα οποία νομίζω σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, αν είναι μια σοβαρή διαπραγματευτική ομάδα, θα μπορέσουν να γίνουν αποδεκτά».

    [02] Στέφεν Ζάιμπερτ: Απαραίτητη η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

    Την ανάγκη «αποτελεσματικής φύλαξης, αποτελεσματικού ελέγχου» των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για συντεταγμένες διαδικασίες και δίκαιη κατανομή των προσφύγων.

    «Η ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων θα είναι αποτελεσματική μόνο σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται η στήριξη της Τουρκίας και των χωρών εκτός Συρίας που υποδέχτηκαν μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων, όπως η Ιορδανία και πολιτικά μέτρα με τα οποία ελπίζω να μπορέσουμε να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία για την διευθέτηση της διένεξης στην Συρία», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σύνολο και όχι μεμονωμένα, όπως και η δημιουργία των κέντρων καταγραφής των προσφύγων (των λεγόμενων Hotspots) και τα μέτρα επαναπροώθησης.

    [03] Κλίμα σύμπνοιας στη συνάντηση των πρυτάνεων με τον Ν. Φίλη

    Για «ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων» και «συναντίληψη», έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ο οποίος παρέστη στη σημερινή Σύνοδο των Πρυτάνεων.

    Η σύνοδος των πρυτάνεων συνήλθε σήμερα προκειμένου να συζητήσει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πανεπιστήμια, καθώς από τη χρηματοδότηση του 2015 έχει εισπραχθεί το 75%, ενώ στον προϋπολογισμό του 2016 προβλέπεται μείωση της τάξης του 20%.

    Μεταξύ των λύσεων που εξετάστηκαν για την οικονομική ανακούφιση των ανώτατων ιδρυμάτων είναι η συμπερίληψή τους στους μεγάλους πελάτες της ΔΕΗ ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς μειωμένου τιμολογίου και η μείωση ή και πλήρης απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών. Προς τούτο, θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα συναντήσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ και την ΚΕΔΚΕ. Οι πρυτάνεις δεσμεύθηκαν επίσης να καταθέσουν προτάσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας που διαθέτουν τα πανεπιστήμια από κληροδοτήματα κ.λπ.

    [04] ΠΕΦ: Χωρίς λογική η πίεση των θεσμών να μειωθούν οι τιμές των ελληνικών φαρμάκων

    Για παράλογη και άνευ προηγουμένου απαίτηση των θεσμών προς στο υπουργείο Υγείας να τεθεί ως νέο προαπαιτούμενο το ζήτημα της μείωσης στις τιμές των οικονομικών φαρμάκων, πολλά από τα οποία παράγονται στην Ελλάδα, κάνει λόγο ο Θ. Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

    Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι με βάση την ενημέρωση της ΠΕΦ, στη χθεσινή συνάντηση που είχε κλιμάκιο των θεσμών στο υπουργείο Υγείας, αιφνιδιαστικά οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν «να βάλουν χωρίς λόγο ένα επιπλέον προαπαιτούμενο με απόλυτο τρόπο, ένα σύστημα όπου οι τιμές των παλαιών φαρμάκων γκρεμίζονται».

    Όπως εξηγεί ο Θ. Τρύφων, από την απαίτηση αυτή ανακύπτουν πολλά ζητήματα και επισημαίνει ότι «Αυτή η φαρμακευτική πολιτική δεν πρόκειται να ωφελήσει τον ασθενή, γιατί πολλά καταξιωμένα παλιά φάρμακα, τα περισσότερα εγχώρια παραγόμενα, θα αποσυρθούν. Το έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει στο παρελθόν και όποιος ξέρει πως λειτουργεί η φαρμακευτική αγορά, γνωρίζει ότι η χαμηλή τιμή δεν μεταφράζεται σε αυξημένη κατανάλωση από τον ασθενή ή το Ταμείο. Το αντίθετο, μάλιστα, ο ασθενής δεν εμπιστεύεται το φθηνότερο, οι φαρμακοποιοί δεν έχουν κίνητρο να δίνουν το φθηνότερο φάρμακο γιατί δεν έχουν κέρδος και οι γιατροί δεν ενημερώνονται για τα φθηνά γιατί υπάρχει «μονοπώλιο ενημέρωσης»από τα εισαγόμενα ακριβά. Μοιραία λοιπόν τα φθηνά υποκαθίστανται από τα ακριβά και οδηγούμαστε σε αύξηση δαπάνης».

    [05] Αφιέρωμα στη νέα γενιά κινηματογραφιστών της Ταϊβάν στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

    Μεγάλα ονόματα σκηνοθετών όπως ο Χου Χσιάο Χσιεν, ο Έντουαρντ Γιανγκ, ο Ανγκ Λι, ο Τσάι Μινγκ-Λιάνγκ ξεπήδησαν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 από το «New Wave Cinema» της Ταϊβάν για να συναρπάσουν τους ανά τον κόσμο κινηματογραφόφιλους και να κατακτήσουν το χώρο του σινεμά διεθνώς. Έργα που καταδεικνύουν τη συνέχεια, την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του κινηματογράφου της Ταϊβάν , θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό στο αφιέρωμα που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ)και η Αντιπροσωπεία της Ταϊπέι στηνΑθήνα.

    Ειδικότερα, το αφιέρωμα - που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο του ΙΜΚ - περιλαμβάνει ταινίες που φέρουν την υπογραφή της νέας γενιάς κινηματογραφιστών της Ταϊβάν και αντικατοπτρίζουν τις ελπίδες και τα όνειρα της νεολαίας της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 October 2015 - 18:32:11 UTC