Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στηρίζω Β.Μεϊμαράκη, δηλώνει στο Πρακτορείο 104,9, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ.Κουκοδήμος
  • [02] Θετικές οι αναφορές Ολάντ για χρέος και προσφυγικό, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στ. Κούλογλου
  • [03] Β. Μεϊμαράκης: Θέλω να πιστεύω ότι ο Γ. Βούτσης θα διαφυλάξει το κύρος της Βουλής
  • [04] Τ. Πικετί: Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα πετύχει μόνον εάν υπάρξει κούρεμα του χρέους
  • [05] Ν. Λογοθέτης: Απο μουσικός των «Πελόμα Μποκιού», κορυφαίος νευροβιολόγος
  • [06] Αλ.Τσίπρας: Εκ βάθρων εκσυγχρονισμό της Εθνικής Άμυνας
  • [07] Κ. Ζουράρις στο «Πρακτορείο 104,9»: Στηρίζω πολιτικά και προσωπικά τον Απ. Τζιτζικώστα
  • [08] Πέντε εκατομμύρια μοιράζει το ΤΖΟΚΕΡ στο τζακ ποτ της ερχόμενης Κυριακής
  • [09] «I'm the... normal one», λέει ο Κλοπ κεντρίζοντας τον Μουρίνιο

  • [01] Στηρίζω Β.Μεϊμαράκη, δηλώνει στο Πρακτορείο 104,9, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ.Κουκοδήμος

    «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράακης κατέθεσε υποψηφιότητα, γιατί θέλει να σταθεροποιήσει την κατάσταση στα εσωκομματικά της ΝΔ, να κάνει την αντιπολίτευση, που χρειάζεται -και ξέρει- να κάνει και την κατάλληλη στιγμή θα παραιτηθεί, όπως παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και θα πει τώρα ξεκινάει η διαδικασία, επειδή έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση?, είπε στο Πρακτορείο 104,9 ο βουλευτής της Πιερίας της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος.

    Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι «αυτός είναι ο σκοπός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να είναι μεταβατικός και εγγυητής και γι' αυτό τον στηρίζω».

    Ο κ. Κουκοδήμος εξέφρασε τη δυσφορία του για τον μακρύ χρόνο της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, λέγοντας, ότι αυτό θα αδυνατίσει τη θέση του κόμματος μέσα κι έξω από τη Βουλή, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων.

    [02] Θετικές οι αναφορές Ολάντ για χρέος και προσφυγικό, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στ. Κούλογλου

    «Θετικές» χαρακτήρισε τις αναφορές του Φρανσουά Ολάντ για το ελληνικό χρέος και το προσφυγικό, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ για τις διευκολύνσεις της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, που αποφασίστηκαν κατ' εξαίρεσιν υπέρ της Ελλάδας, είπε ότι μας προσφέρουν «πρόσθετες δυνατότητες που θα διαχειριστεί η κυβέρνηση με τιμιότητα, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα».

    Ως προς την κοινή παρουσία Ολάντ, Μέρκελ, την πρώτη γαλλογερμανική παρουσία κορυφής στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από 26 χρόνια, είπε ότι ήταν μια επίδειξη ενότητας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, στο οποίο όμως δεν έχουν στρατηγική, και εν τέλει ήταν ένα θέαμα κατώτερο των περιστάσεων.

    Αναφερόμενος στην παρέμβασή του για το σκάνδαλο της Volkswagen, είπε ότι «δεν μπορεί οι Γερμανοί να μας κουνάνε συνεχώς το δάχτυλο, ενώ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα προέρχονται από μεγάλες γερμανικές εταιρίες, τα οποία μάλιστα δεν αποκαλύπτονται από την ίδια τη χώρα, αλλά απ' έξω, όπως τώρα από τις ΗΠΑ.»

    [03] Β. Μεϊμαράκης: Θέλω να πιστεύω ότι ο Γ. Βούτσης θα διαφυλάξει το κύρος της Βουλής

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε ότι είχε σήμερα μία μακρά και εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Βούτση, για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

    «Θέλω να πιστεύω ότι ως έμπειρος κοινοβουλευτικός θα διαφυλάξει το κύρος της Βουλής και σε αυτό θα συμβάλουμε όλοι. Πρέπει να εκφράζει το Κοινοβούλιο και όχι την κυβέρνηση. Η ΝΔ θα επιθυμούσε το πρώτο νομοσχέδιο να μην έρθει κατεπείγον σε ένα άρθρο, γιατί τελικά το προηγούμενο επτάμηνο τα περισσότερα ήρθαν με διαδικασία κατεπείγοντος» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι βρήκε ανταπόκριση από τον πρόεδρο της Βουλής.

    Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν τώρα και πως οι πολίτες αυτήν τη στιγμή ενδιαφέρονται για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για τις περικοπές στα επιδόματα θέρμανσης και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. «Οι πολίτες έχουν μιλήσει, η κοινωνία έχει μιλήσει. Η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα στη σημερινη φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας», συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να αρθούν οι αποσπάσεις 87 υπαλλήλων του κόμματος και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

    [04] Τ. Πικετί: Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα πετύχει μόνον εάν υπάρξει κούρεμα του χρέους

    Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα αποδώσει καρπούς μόνον εάν οι χώρες της ευρωζώνης αποδεχτούν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Λουβένης.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα De Tijd, σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Πικετί φοβάται ότι θα αποτύχει και το τρίτο πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας», σύμφωνα με τον Γάλλο οικονομολόγο η Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πετύχει τους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, ούτως ώστε να καταφέρει να ορθοποδήσει.

    [05] Ν. Λογοθέτης: Απο μουσικός των «Πελόμα Μποκιού», κορυφαίος νευροβιολόγος

    Από μουσικός σε ροκ συγκρότημα - κορυφαίος νευροβιολόγος. Ο Νίκος Λογοθέτης, ο οποίος έπαιζε πλήκτρα στο δημοφιλές ελληνικό ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του '70, τους Πελόμα Μποκιού, σήμερα είναι διευθυντής του Τμήματος Φυσιολογίας των Γνωστικών Διεργασιών του Ινστιτούτου Βιολογικής Κυβερνητικής Max Planck στο Τύμπιγκεν της Γερμανίας και «παίζει στα δάχτυλα» τη λειτουργική μαγνητική τομογραφία.

    Από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, από το ακορντεόν στο πιάνο, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από τα μαθηματικά στην κυβερνητική βιολογία, από μουσικός των Πελόμα Μποκιού κορυφαίος νευροβιολόγος, από την Ελλάδα στη Γερμανία για διδακτορικό στην ανθρώπινη νευροβιολογία και από εκεί στην Αμερική για να εργαστείστο Τμήμα Εγκεφάλου και Γνωστιακών Επιστημών του MIT, και στοBaylor College of Medicin και μετά πάλι στη Γερμανία, όπου από το1997 εργάζεται στο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Max Planck. Αυτή είναι η πορεία του σε μια παράγραφο.

    Η απέχθεια για το ακορντεόν, η γνωριμία του με τον κορυφαίο μουσικό Βύρωνα Κολάση και ένα βιβλίο του Jacques Monod έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος σήμερα, στα 65 του, εξακολουθεί να είναι ένα ανήσυχο πνεύμα, ένας άνθρωπος με όραμα και πάθος για τη κυβερνητική βιολογία, ένας αιώνιος νέος.

    Ο Νίκος Λογοθέτης μίλησε για τη ζωή και την πορεία του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου Νευροεπιστημών FENS-Featured Regional Meeting, όπου ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές.

    [06] Αλ.Τσίπρας: Εκ βάθρων εκσυγχρονισμό της Εθνικής Άμυνας

    Την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την παρακολούθηση της άσκησης "Παρμενίων 2015".

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον όγκο και την ακρίβεια των πυρών, τόνισε ότι "γίνεται εξαιρετική δουλειά και συνεχάρη όσους ενεπλάκησαν στην άσκηση".

    Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό. «Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο, τα σύνορα είναι ασφαλή το εγγυάστε εσείς. Η πατρίδα μας όμως βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, Ουκρανία, Λιβύη, Συρία. Η κατάσταση σε αυτό το τρίγωνο είναι κατάσταση έντασης. Οι εντάσεις αυτές διευρύνουν τον κύκλο και την υφή σύγχρονων προκλήσεων. Όμως βρισκόμαστε και εν μέσω μίας άλλης κρίσης της προσφυγικής, που είναι πρόκληση για την Ευρώπη. Η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα. Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει τα καταλαβαίνουμε, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε και από τους γείτονες μας να πράξουν το ίδιο».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης: «Τα εξοπλιστικά αποτέλεσαν στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων και κατασπατάλησης πόρων, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη μίας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά αποτελούν παρελθόν. Προχωρούμε με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό όλου πλέγματος της Εθνικής Άμυνας. Από τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, όπως το μισθολογικό, μέχρι την διαφάνεια και την αμυντική βιομηχανία. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Γι αυτό μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου και προχωρούμε άμεσα στο επίδομα παραμεθωρίου».

    Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι υπάρχουν οι δεσμευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της δύσκολη συγκυρίας η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατό.

    [07] Κ. Ζουράρις στο «Πρακτορείο 104,9»: Στηρίζω πολιτικά και προσωπικά τον Απ. Τζιτζικώστα

    «Είναι δυνατόν να αλλάξω εγώ ως Αριστερός; Το παιδί -είναι παιδί γιατί τον αγαπάω και τον στηρίζω- να έχει την πολιτική επιτυχία κι αν μπορεί να γίνει και πρωθυπουργός, θα μου αρέσει πολύ, γιατί αν και νικημένος, εγώ ως Αριστερός, θα είναι καλύτερο να έχω νικηθεί από τον Απόστολο παρά πχ από τον Φούφουτο», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «ανοιχτά μικρόφωνα» στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9, ο βουλευτής της Α' Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με τους ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις.

    «Ο Ζουράρις στηρίζει Τζιτζικώστα, γιατί θέλει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός» είπε, περιγράφοντας τον ως «πολύ συναινετικό και μορφωμένο» και καταλήγοντας στην εκτίμηση ότι «θα είναι πολύ καλός, αλλά εμάς τους Αριστερούς δεν μας συμφέρει να είναι καλός, εμάς μας συμφέρει αρχηγός να γίνει ο Άδωνις, γιατί θα πατώσει η ΝΔ».

    Παράλληλα, διευκρίνισε ότι είναι «ανεξάρτητος βουλευτής συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως στο ΕΑΜ συνεργαζόταν και βασιλόφρονες», επισημαίνοντας ότι «το ηγεμονεύον στοιχείο σε αυτή τη συμμαχία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

    [08] Πέντε εκατομμύρια μοιράζει το ΤΖΟΚΕΡ στο τζακ ποτ της ερχόμενης Κυριακής

    Μετά από 9 συνεχόμενα τζακ ποτ, το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ στον μεγάλο νικητή που θα πιάσει το μαγικό 5+1.

    Η προσέλευση του κόσμου στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ αυξάνεται και δεν είναι τυχαίο ότι χθες συμπληρώθηκαν 6,7 εκατομμύρια στήλες.

    Μάλιστα το τελευταίο ημίωρο πριν ολοκληρωθεί η κατάθεση των δελτίων παίζονταν 4.500 στήλες ανά λεπτό!

    Κατά τη χθεσινή κλήρωση ένας τυχερός στο Βύρωνα έφθασε πολύ κοντά στον μαγικό συνδυασμό, αλλά δεν πέτυχε τον αριθμό του Τζόκερ που ήταν το 5.

    Ωστόσο δεν έμεινε παραπονεμένος, αφού και με το πεντάρι θα εισπράξει σχεδόν 300.000 ευρώ.

    Από την αρχή του χρόνου το ΤΖΟΚΕΡ έχει μοιράσει στους νικητές περισσότερα από 93.000.000 ευρώ, με τα 37 εκατ. από αυτά να έχουν διανεμηθεί στην χρυσή κατηγορία του 5+1.

    [09] «I'm the... normal one», λέει ο Κλοπ κεντρίζοντας τον Μουρίνιο

    Ο Γιούργκεν Κλοπ υποσχέθηκε να φέρει ποδόσφαιρο στο Άνφιλντ με «τέρμα το γκάζι» και με «μεγάλη καρδιά», στη συνέντευξη Τύπου με την οποία παρουσιάστηκε ως ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ. Κληθείς, ωστόσο, να μιμηθεί τον ισχυρισμό του Ζοζέ Μουρίνιο κατά την άφιξή του στην Τσέλσι ότι είναι ο «ξεχωριστός» (the special one), ο Γερμανός τεχνικός απάντησε ότι είναι ο «κανονικός» (the normal one).

    «Μου παρουσίασαν ένα πολύ ξεκάθαρο όραμα κι εγώ μοιράζομαι τις φιλοδοξίες τους και το μοντέλο δουλειάς τους. Αυτή είναι μια ταλαντούχα ομάδα παικτών και υπάρχουν ακόμη πολλά για να καταφέρουμε αυτή τη σεζόν. Πιστεύω σε μια αγωνιστική φιλοσοφία, η οποία είναι πολύ συναισθηματική», είπε ακόμη ο 48χρονος προπονητής.

    Σε Αγγλία και Γερμανία ο Τύπος ασχολείται εκτενώς με την άφιξη του Κλοπ στο Μέρσεϊσαϊντ και είναι ενδεικτικός ο τίτλος της «Die Zeit», που γράφει: «Ο τελευταίος Γερμανός που έκανε τόσα πολλά πρωτοσέλιδα στην Αγγλία ήταν ο Πάπας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 October 2015 - 12:32:15 UTC