Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποτάμι: Καθυστερημένη η ευαισθησία της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το προσφυγικό
  • [02] Την αποδοχή της πρότασης εννέα σημείων που έχει καταθέσει θέτει ως προϋπόθεση ο Β. Λεβέντης για να συνεργασθεί με την κυβέρνηση
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος: Να δώσουμε χώρο για τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος
  • [04] Επτά νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη
  • [05] Ν. Τουσκ: Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση
  • [06] Στους Καγίτα και ΜακΝτόναλντ το Νόμπελ Φυσικής 2015
  • [07] Με 600 εμπειρογνώμονες ενισχύει η Frontex την Ελλάδα
  • [08] Προσλήψεις, αλλαγές στο σύστημα προμηθειών και αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, προανήγγειλε ο Π.Πολάκης
  • [09] Οριστική λύση για το μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης
  • [10] «Ελληνικές Ημέρες» στην Κύμη της Ιταλίας
  • [11] Στ. Κοντονής: Μέτρα εξυγίανσης του χώρου του Αθλητισμού
  • [12] Ολυμπιακοί 2016: Περικοπές στο κόστος για να αποφευχθεί υπέρβαση του προϋπολογισμού
  • [13] Πάβλοβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλω να τα κερδίσω όλα»

  • [01] Ποτάμι: Καθυστερημένη η ευαισθησία της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το προσφυγικό

    «Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί τη γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ.Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι με αφορμή την κοινή επίσκεψη των δυο πρωθυπουργών στη Μυτιλήνη.

    Το Ποτάμι σημειώνει ακόμη ότι «έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία -με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ- έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της», εξαίροντας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.-Κ. Γιούνκερ για τη δήλωσή του ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» καθώς και για το ότι είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα.

    «Θλιβερή» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την ανακοίνωση του Ποταμιού

    Δριμεία κριτική ασκεί το Μέγαρο Μαξίμου στο Ποτάμι, σχετικά με την ανακοίνωσή του για τους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντάς τη «θλιβερή».

    «Είναι πραγματικά άξιο απορίας τί σχέση έχουν οι θέσεις του Ποταμιού για τους πρόσφυγες, με τις αντίστοιχες θέσεις της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει», τονίζει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να προσθέσει ότι «η ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν θα αναγνώριζε πολύ περισσότερο τις απόψεις της στη σημερινή θλιβερή ανακοίνωση του Ποταμιού».

    Ποτάμι:Προσβλητικές σοφιστείες οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης

    Με αυστηρό τρόπο απάντησε το Ποτάμι στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με νεώτερη ανακοίνωση του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λέσβο και την κυβερνητική στάση στο προσφυγικό.

    «Ντροπή τους! Είναι δυνατόν οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα να ταυτίζουν τις πολιτικές αποφάσεις του προέδρου Γιούνκερ με τις ακροδεξιές θέσεις της Λεπέν;», διερωτάται το Ποτάμι και τονίζει: «Και όμως συνέβη και αυτό! Σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας με στόχο να παραμένουν στα εδάφη της Τουρκίας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Είναι ακριβώς η πρόταση που είχε κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Μυτιλήνη (στις 15 Απριλίου) συστήνοντας στην κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με την Τουρκία μέσω της ΕΕ ώστε να σταματούν εκεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Όλα αυτά όμως σύμφωνα με βραδινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού είναι? "προσχώρηση στην ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν"».

    Το Ποτάμι σημειώνει στη ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για προσβλητικές σοφιστείες από αυτούς που τόσους μήνες παρακολουθούν άπραγοι (από τη σιγουριά των γραφείων τους στην Αθήνα), ανθρώπους να ταλαιπωρούνται, να εξευτελίζονται, να πνίγονται.

    [02] Την αποδοχή της πρότασης εννέα σημείων που έχει καταθέσει θέτει ως προϋπόθεση ο Β. Λεβέντης για να συνεργασθεί με την κυβέρνηση

    Η Ένωση Κεντρώων δεν θα δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση και δεν πρόκειται να την στηρίξει παρά μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση των εννέα σημείων που έχει καταθέσει, ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

    Διευκρίνισε μάλιστα, ότι σε περίπτωση που οι θέσεις του γίνουν δεκτές, θα στηρίξει την κυβέρνηση χωρίς να απαιτήσει «υπουργικές θέσεις», εφόσον δεν τον ενδιαφέρει «η νομή της εξουσίας, αλλά να γίνουν πράγματα θετικά για το λαό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Ο κ. Λεβέντης σημείωσε, επίσης, ότι η σπατάλη στο Δημόσιο θα αποτελέσει στο εξής την αιχμή της πολιτικής του κόμματος του. «Θα ξεσκεπάσουμε τη σαπίλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Υπάρχουν σήμερα 400.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν περισσότερα από 1.000 ευρώ και συνεχίζουν να εργάζονται, στερώντας από τους ανέργους θέσεις εργασίας και 300.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν περισσότερες από δυο συντάξεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και επανέλαβε ότι θα πρέπει να τεθεί πλαφόν 1.500 ευρώ στο ύψος της σύνταξης.

    Στη συνέχεια καταλόγισε στους βουλευτές όλων των κομμάτων ότι προσλαμβάνουν υπερβολικό αριθμό συμβούλων και έκανε λόγο για «αργόμισθους», όπως τους χαρακτήρισε, υπαλλήλους της Βουλής και ευρύτερα του Δημοσίου.

    Τέλος, ο κ. Λεβέντης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει «συγνώμη από τους πολίτες που πίστεψαν στις αντιμνημονιακές θέσεις που εξέφραζε επί πέντε χρόνια», υποστηρίζοντας ότι «κάτι τέτοιο τον τιμά», ενώ άσκησε κριτική στο ΚΚΕ, που τον κατηγόρησε νωρίτερα ότι με τις θέσεις του για τις συντάξεις επιχειρεί «να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους».

    [03] Ευ. Τσακαλώτος: Να δώσουμε χώρο για τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε μιλώντας απόψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    «Οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο είναι πολύ καλύτερες», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι, «σε αυτές βασίστηκε ο πρωθυπουργός όταν μίλησε για επιστροφή στην ανάπτυξη».

    Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, είναι σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

    «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι πολύ σύνθετο πρόβλημα με πολλούς παίκτες και θα πρέπει να γίνει γρήγορα, να υποστηρίξουμε τους μετόχους, είτε του δημοσίου είτε τους ιδιώτες, και να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα των τραπεζών θα πάνε εκεί που πρέπει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    Συνεχίζοντας, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι για να λυθεί το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης επενδύσεων θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της διακυβέρνησης των τραπεζών, και αυτό θα γίνει μέσω της δημιουργίας ενός ταμείου το οποίο θα προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, και θα ενισχύει τις επενδύσεις.

    Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει η πρώτη αξιολόγηση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις, όπου όπως είπε, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και χρειάζεται μια «πολιτική καμπάνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

    «Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τη σταθερότητα», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι "χρειάζεται να δώσουμε χώρο για τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος και την καταπολέμηση της διαφθοράς".

    «Θα δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο με κοινωνική δικαιοσύνη. Στο υπουργείο Οικονομικών ακολουθούμε πολιτική με ταξικό πρόσημο» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

    [04] Επτά νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε τέμενος στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SABA, που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

    Το πρακτορείο ανέφερε πως η επίθεση είχε στόχο το τέμενος αλ Νουρ στην περιοχή αλ Νάχντα, στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας Σαναά.

    Με ανακοίνωση του το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως δεκάδες αντάρτες Χούτι που προετοιμάζονταν για το μέτωπο σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επίθεση, που είχε στόχο το πανεπιστήμιο αλ Νουρ.

    Νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων και των δυνάμεων της αραβικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.

    [05] Ν. Τουσκ: Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση

    Κάλεσμα προς τους Ευρωπαίους να προστατεύσουν την Ενωση από τις δριμείες κριτικές και τα επικριτικά σχόλια που δέχεται τελευταία, απηύθυνε από την Ολομέλεια του ΕΚ σήμερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    Υπογράμμισε την σημασία της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, διαφορετικά «Ευρώπη χωρίς εξωτερικά σύνορα, θα σημάνει Ευρώπη με εσωτερικούς φραγμούς, Ευρώπη χωρίς Σέγκεν».

    «Οι ιστορικές αλλαγές και οι πιέσεις μεγάλης εμβέλειας, απαιτούν έναν βαθμό αξιοπρέπειας και απαιτήσεις από κάθε ομάδα πολιτών», δήλωσε. Ιδίως τώρα που ολόκληρος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στην Ευρώπη και στις αντιδράσεις για το κύμα μεταναστών που καταφθάνει.

    « Η Ευρώπη δέχεται δριμείες κριτικές για τις διεθνείς συμβάσεις, που έρχονται να ενισχύσουν τα επιχειρήματα των επικριτών μας. (...) θα μπορούσε να φαντασθεί κάνεις ότι η Ευρώπη είναι το χειρότερο μέρος. Όμως οι χιλιάδες πρόσφυγες γνωρίζουν ότι η δική μας κοινότητα λαών είναι ανοιχτότερη και πλέον ανεκτική απ΄ όλες τις άλλες και όλοι οι άνθρωποι στην Ευρώπη είναι ασφαλέστεροι από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο» είπε και πρόσθεσε:«Ας μην αφήσουμε να γίνει η Ευρώπη ο αποδιοπομπαίος τράγος, λόγω της ανεξέλεγκτης κριτικής μεταξύ μας. Διαφορετικά, πολύ σύντομα οι θεοκρατίες θα αρχίσουν να μας δίνουν μαθήματα για το τι σημαίνει ανοχή και ανεκτικότητα, για το τι σημαίνει δημοκρατία. Και όσοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της τεράστιας μαζικής εξόδου, θα μας κρίνουν για τους πρόσφυγες. Θα πρέπει να προστατεύσουμε από κοινού το κοινό μας όνομα» υπογράμμισε.

    [06] Στους Καγίτα και ΜακΝτόναλντ το Νόμπελ Φυσικής 2015

    Ο Ιάπωνας Τακαάκι Καγίτα και ο Καναδός Αρθουρ ΜακΝτόναλντ τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2015, ανακοίνωσε η Επιτροπή του Βραβείου για τις εργασίες του επί των νετρίνων, των στοιχειωδών σωματιδίων.

    Οι δύο επιστήμονες βραβεύονται "για την ανακάλυψη των ταλαντώσεων των νετρίνων, που δείχνουν ότι τα νετρίνα διαθέτουν μάζα" και επιτρέποντας με τον τρόπο αυτόν την κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας της ύλης και την καλύτερη γνώση του σύμπαντος, εξήγησε η επιτροπή.

    [07] Με 600 εμπειρογνώμονες ενισχύει η Frontex την Ελλάδα

    Τη διάθεση 600 εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, που θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης - καταγραφής των εισερχομένων μεταναστών, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.

    Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε η Frontex στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάθεση 775 συνολικά συνοριοφυλάκων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ένωσης (κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο.

    Οι 600 εμπειρογνώμονες που θα διατεθούν απο τη Frontex θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης-καταγραφής των εισερχομένων μεταναστών.

    [08] Προσλήψεις, αλλαγές στο σύστημα προμηθειών και αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

    Προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, ριζικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών και αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, στο άμεσο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος καθόρισε και τους στόχους του κυβερνητικού έργου στο απώτερο μέλλον.

    Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για την ανάγκη "αιμοδότησης" του συστήματος Υγείας από προσωπικό, ανακοινώνοντας ότι αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 1.990 νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού και προαναγγέλλοντας:

    - Την πλήρωση 2.400 θέσεων στα νοσοκομεία, μεταξύ αυτών 600 θέσεων γιατρών, στο τέλος του χρόνου

    - Την ολοκλήρωση, εντός των ημερών, της πρόσληψης 500 επικουρικών γιατρών -επιπλέον των ήδη υπηρετούντων επικουρικών γιατρών-, αλλά και

    - Προώθηση πολιτικής λύσης, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, πριν τις 31 Δεκεμβρίου, του θέματος των επικουρικών γιατρών και επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού που διορίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συμπληρώνουν δύο χρόνια θητείας στο σύστημα.

    Ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ρευστότητας στο σύστημα, δεδομένου ότι διατέθηκαν κατά τον Σεπτέμβριο 150 εκατ., άλλα 250 τον Οκτώβριο, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα αποδοθεί το εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό ποσό του 1 δισ. ευρώ. Επίσης, ενημέρωσε ότι γίνονται κινήσεις στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποδώσει ο Οργανισμός στο σύστημα τα οφειλόμενα ποσά και δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή 1,2 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα των προμηθειών των νοσοκομείων με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της εξοικονόμησης πόρων.

    [09] Οριστική λύση για το μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης

    Έως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την επανεκκίνηση των έργων στο μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου.

    Νωρίτερα, η επίτροπος, στις δηλώσεις της, επισήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων και ιδιαιτέρως του μετρό της Θεσσαλονίκης, τα οποία και αποτελούν το βασικό κορμό της οικονομίας.

    «Χρειάζονται να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις και εθνική νομοθεσία για να κινηθούν όλα γρήγορα και να υπάρχει συνέχεια», είπε η κ. Κρέτσου και προσέθεσε: «Είναι σημαντικό να κινηθούν όλα αυτά γρήγορα και να υπάρχει συνέχεια, μέσα από τεχνικές συναντήσεις που θα επιλύουν προβλήματα».

    Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «σημαντική» για την Ελλάδα, αφού το Ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει μέτρα που θα απελευθερώσουν άμεσα κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ. «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να αξιοποιήσει το 100% της κοινοτικής χρηματοδότησης για τα έργα της περιόδου 2007-2013, εν όψει και της απελευθέρωσης επιπλέον 2 δισ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό» ανέφερε η επίτροπος.

    Με τη δημοσίευση των μέτρων, όπως είπε, απελευθερώνονται άμεσα δύο δισεκατομμύρια και υπάρχουν και εξοικονομήσεις στον εθνικό προϋπολογισμό του ιδίου ποσού, άλλα 2 δισεκατομμύρια, δηλαδή, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα έργα.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε για στενή συνεργασία των δυο πλευρών, λέγοντας πως αναμένεται σε 15 ημέρες συνάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών, «προκειμένου να έχουμε τους βέλτιστους τρόπους ολοκλήρωσης των έργων που έχουν ήδη ξεκινήσει και ταλαιπωρούν για χρόνια και τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ολοκληρώσουμε τον προγραμματισμό, για την επόμενη προγραμματική περίοδο».

    Σε ό,τι αφορά το μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως χαρακτηριστικά είπε, αναμένεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να έχει δοθεί οριστική λύση στο θέμα, είτε με την καταβολή χρηματικού ποσού που θα αποφασιστεί μεταξύ Δημοσίου και κοινοπραξίας, μέσω της διαιτησίας, είτε με την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κατάληξη.

    [10] «Ελληνικές Ημέρες» στην Κύμη της Ιταλίας

    Η Κύμη (Κούμα) στην εύφορη περιοχή της Καμπανίας, στην Ιταλία, που ιδρύθηκε από τους Ευβοείς πριν από 2.700 χρόνια, θεωρείται η πρώτη οργανωμένη ελληνική αποικία στη Δύση.

    Την πόλη αυτή επέλεξαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων και η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας, ως πρώτο σταθμό των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού πολιτισμού που θα πραγματοποιηθούν στη γειτονική χώρα.

    Στις «Ελληνικές Ημέρες στην Κύμη», 13 έως 15 Νοεμβρίου, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ομογενειακών φορέων θα αναπτύξουν τα θέματα «Κύμη, η πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση», «Η κληρονομιά της Κλασσικής Ελλάδας σήμερα», «Η ελληνική ποίηση του 20ου αιώνα», «Ελλάδα, Κύπρος: Ευρώπη!». Στις 14 Νοεμβρίου, στην παραλία Ποτσουόλι (αρχαία Δικαιαρχία) θα πραγματοποιηθεί η «Η ελληνική γιορτή των Ποσειδωνιατών».

    Μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, Μάρκο Γκάλντι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Ιωάννης Κορίνθιος.

    Επόμενοι σταθμοί των εκδηλώσεων είναι οι πόλεις της Σικελίας, Συρακούσες και Μεσσήνη.

    [11] Στ. Κοντονής: Μέτρα εξυγίανσης του χώρου του Αθλητισμού

    «Αν μερικοί νόμισαν ότι θα κάνουμε πίσω, τους λέμε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους», διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με αιχμή την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και της διαφθοράς (4326) από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πρώτη θητεία της.

    Αφού ο κ. Κοντονής καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι επί δέκα χρόνια δεν εφάρμοζαν έναν ψηφισμένο νόμο εμποδιζόμενες από τη διαπλοκή με τα μεγάλα συμφέροντα, τις εξυπηρετήσεις στους παράγοντες των ομάδων και το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν, προανήγγειλε νέα μέτρα εξυγίανσης του αθλητισμού. Όπως είπε, θα υπάρξει περιορισμός της σπατάλης στο χώρο, ενώ στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι ο επικαιροποιημένος κατάλογος των προδιαγραφών λειτουργίας όλων των σταδίων, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής όλων των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και η συγκρότηση Πλαισίου Ανασυγκρότησης όλων των αθλητικών ομοσπονδιών με αντικειμενικά, ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια «για να διοχετεύονται εκεί όπου πρέπει οι επιχορηγήσεις και τα χρήματα του ελληνικού λαού».

    [12] Ολυμπιακοί 2016: Περικοπές στο κόστος για να αποφευχθεί υπέρβαση του προϋπολογισμού

    Η οργανωτική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο πιέζει για εξοικονόμηση χρημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η υπέρβαση του προϋπολογισμού της (1,9 δισ. δολάρια ή περίπου 1,686 δισ. ευρώ) κατά περίπου 10%, όπως δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου. Στην τελική ανασκόπηση των δαπανών προτού αρχίσουν οι Αγώνες σε δέκα μήνες, ζητείται από κάποια τμήματα να μειώσουν το προβλεπόμενο κόστος κατά 30%. «Πρέπει να οργανώσουμε τους Αγώνες για να είναι οικονομικά βιώσιμοι. Δεν υπάρχει άλλος χώρος για αλόγιστες υπερβολικές δαπάνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής επικοινωνίας των Αγώνων του 2016, Μάριο Αντράντα.

    Ο προϋπολογισμός της οργανωτικής επιτροπής προέρχεται από ιδιωτική χρηματοδότηση, αλλά τυχόν έλλειμμα θα πρέπει να καλυφθεί από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, ένα ενδεχόμενο το οποίο η (πρωτεύουσα) Μπραζίλια δεν βλέπει με... καλό μάτι. Η Βραζιλία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η οποία φαίνεται πιθανό να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, και η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις συνήθεις υπερβάσεις του κόστους που σχετίζονται με διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

    [13] Πάβλοβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλω να τα κερδίσω όλα»

    Η... σιωπηλή δύναμη της επίθεσης του φετινού Παναθηναϊκού Σάσα Πάβλοβιτς, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της Media Day της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Μαυροβούνιος γκαρντ/φόργουορντ με δεκαετή θητεία στο ΝΒΑ, ο οποίος εξέπληττε στα φετινά φιλικά προετοιμασίας των «πράσινων» με την αθόρυβη δουλειά που έκανε στην επίθεση και τελείωνε κάθε παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, μίλησε μεταξύ άλλων γι΄ αυτό το ταλέντο του, για το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τους στόχους του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι: «Θέλω να τα κερδίσω όλα».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 October 2015 - 20:32:16 UTC