Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9, ο Κυρ.Μητσοτάκης
  • [02] Στη Λέσβο μεταβαίνουν αύριο οι Αλέξης Τσίπρας και Βέρνερ Φάιμαν
  • [03] Κ. Μητσοτάκης και Άδ. Γεωργιάδης οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ επί των προγραμματικών δηλώσεων
  • [04] Στη μάχη της διαδοχής οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ.
  • [05] Αύριο στις 14:00 η ομιλία Τρ. Αλεξιάδη στη Βουλή για τη φορολογία
  • [06] Μ. Σαπέν: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα τη συμφωνία του Ιουλίου
  • [07] Στις 662,72 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 3,39%
  • [08] Οι πρόσκοποι στο πλευρό των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας στη Μυτιλήνη
  • [09] Αύριο συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ
  • [10] Πέθανε ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Χένινγκ Μανκέλ
  • [11] Β. Μεϊμαράκης: Όλοι περιμένουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις
  • [12] Την απόσυρση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ζητά το ΠΑΣΟΚ
  • [13] Γκετσεβίτσιους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Υπέροχη η διετία στον Ολυμπιακό»
  • [14] Λίβερπουλ: Σε 123 χρόνια, 20 προπονητές! Θα είναι ο Κλοπ ο 21ος;

  • [01] Να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9, ο Κυρ.Μητσοτάκης

    «Ο στόχος μου είναι να ξανακάνουμε τη ΝΔ τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη κι όχι ένα κόμμα που να απηχεί ένα μέρος της κεντροδεξιάς, κανείς Νεοδημοκράτης δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος με αυτό το 28%», είπε μιλώντας στην εκπομπή Ανοιχτά Μικρόφωνα στο Πρακτορείο 104,9, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ πρέπει να μεγαλώσει και να ξαναφέρει πίσω ανθρώπους που την «εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν και τώρα τη βλέπουν με καχυποψία», διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει «με δραστική ανανέωση στελεχών ιδεών και δομών και με δημοκρατικές διαδικασίες που θα κατοχυρώσουν τη δυνατότητα της διαφορετικής άποψης χωρίς αυτή να ποινικοποιείται».

    «Η ΝΔ δεν γίνεται να περνά από τους κύκλους των διαγραφών των ηττημένων σε κάθε εσωκομματική αναμέτρηση?, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο οποίος διευκρίνισε ότι ?ουδέποτε αυτοπροσδιορίστηκε ως νεοφιλελεύθερος».

    «Μακρυά από μένα τέτοιες ταμπέλες», είπε και προσέθεσε ότι «στη ΝΔ δεν θα βρεθούν πολλές διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου «χρειάζεται επαρκή αλλά όχι μακρύ χρόνο», δίνοντας έμφαση στο ότι «χρειάζεται να εμπλέξουμε την κοινωνία».

    Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι «η εικόνα Τσίπρα στην Αμερική ντρόπιασε την χώρα και έδιωξε επενδυτές» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η τελευταία εκδοχή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού καθώς εκλέχτηκε επειδή είπε το ψέμα ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο χωρίς κόστος».

    [02] Στη Λέσβο μεταβαίνουν αύριο οι Αλέξης Τσίπρας και Βέρνερ Φάιμαν

    Κλιμακώνεται η συζήτηση εντός της ΕΕ για το προσφυγικό πρόβλημα, και στο πλαίσιο αυτό επισκέπτεται αύριο Τρίτη την Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος θα μεταβεί στην Λέσβο όπου θα τον συναντήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και από κοινού θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

    Οι κκ Τσίπρας και Φάιμαν θα συζητήσουν για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στη διαχείριση του ζητήματος των προσφυγικών ροών, στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, η Αυστρία θα στείλει στη Λέσβο περίπου 100 υπαλλήλους για να συνδράμουν στο έργο των ελληνικών αρχών, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί επακριβώς η αποστολή τους.

    Σήμερα, εξάλλου, αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των συνομιλιών που θα έχει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, ενώ έχει προταθεί από την ΕΕ η πραγματοποίηση κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών για την καλύτερη φύλαξη των περασμάτων στο Αιγαίο που χρησιμοποιούνται από τις διακινητές για την μεταφορά προσφύγων, κάτι που ωστόσο, επισήμως τουλάχιστον, δεν έχει επιβεβαιωθεί από ελληνικής πλευράς.

    [03] Κ. Μητσοτάκης και Άδ. Γεωργιάδης οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ επί των προγραμματικών δηλώσεων

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ορίστηκαν από τη ΝΔ, να είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα συνεδριάσει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με τους έξι συντονιστές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους ενόψει της συζήτησης που θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

    Από το Ποτάμι, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο Χάρης Θεοχάρης και εισηγητής του κόμματος θα είναι ο Σπύρος Λυκούδης.

    Διαβάστε επίσης: Όσο περισσότεροι να συμμετάσχουν στην εκλογή προέδρου στη ΝΔ, τονίζουν συνεργάτες του Απ. Τζιτζικώστα

    [04] Στη μάχη της διαδοχής οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ.

    Συνεδριάζει σήμερα στις 6.00 το απόγευμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ (ΚΕΦΕ), προκειμένου να κάνει την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Οι υποψήφιοι θα είναι τέσσερις: Ευάγγελος Μείμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Αύριο θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ με διευρυμένη σύνθεση -καθώς θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων-, προκειμένου να συζητήσει για τον χρόνο της εκλογής και για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση του 2009 είχαν στηθεί 1550 κάλπες σε 1040 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια. Το καταστατικό προβλέπεί ότι θα πρέπει να υπάρχει μία τουλάχιστον μία κάλπη ανά καλλικρατικό δήμο. Βέβαια έκτοτε έχει μειωθεί ο αριθμός των δήμων. Επίσης είχαν στηθεί 3.500 τερματικά ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδεδεμένων, ώστε να γίνεται η καταγραφή των ψηφοφόρων. Στην εκλογή του 2009 όσοι ήθελαν να ψηφίσουν μπορούσαν να εγγραφούν την ίδια στιγμή καταβάλλοντας δύο ευρώ. Η μηχανοργάνωση της διαδικασίας θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

    Ήδη συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Σε αυτήν τη λογική, η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα αναμένεται να ζητήσει να υπάρξουν όσες περισσότερες κάλπες γίνεται σε όλη τη χώρα και με χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές. Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει αρκετό χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.

    Για τον χρόνο εκλογής από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη είχαν προτείνει την 25η Οκτωβρίου, ωστόσο σήμερα ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον χρόνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει δημοσίως την 15η Νοεμβρίου. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι κάλπες θα πρέπει να στηθούν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις αλλά και σε δημαρχεία και κοινοτικά καταστήματα. Το αντίτιμο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κυρίου Μητσοτάκη, θα πρέπει να είναι το ελάχιστο δυνατό έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να προσέλθουν στις κάλπες.

    [05] Αύριο στις 14:00 η ομιλία Τρ. Αλεξιάδη στη Βουλή για τη φορολογία

    Η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα ώρα 16:00, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με τη χρήση των καρτών. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επέκταση της χρήσης των καρτών σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές των φορολογούμενων μεταξύ των οποίων και για τις ιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια αδήλωτα εισοδήματα.

    Σχετικά με το ζήτημα, από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδρός του κ. Πατούλης με ανακοίνωση και πρόσφατες δηλώσεις του, επικαλέστηκε δυσκολίες στην εφαρμογή του μέτρου.

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, την Τρίτη 06/10/2015 και ώρα 14:00 θα μιλήσει στη Βουλή για θέματα φορολογίας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    [06] Μ. Σαπέν: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα τη συμφωνία του Ιουλίου

    Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε αυτοί να προχωρήσουν στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Ο Σαπέν και οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο για πρώτη φορά από τις εκλογές στην Ελλάδα.

    «Θα πάρουμε τη θερμοκρασία της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε πριν τη σύνοδο, προσθέτοντας: «Θέλουμε να δούμε την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Ιουλίου και μέσα στο σωστό χρονικό πλαίσιο».

    [07] Στις 662,72 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 3,39%

    Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να ηγούνται της ανόδου.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:22 διαμορφώνεται στις 662,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,39%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,4 εκατ. ευρώ.

    [08] Οι πρόσκοποι στο πλευρό των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας στη Μυτιλήνη

    Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αποστολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Μυτιλήνη με σκοπό την ενίσχυση παιδιών προσφύγων και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

    Περίπου 40 ενήλικες βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα, και φυσικά από τη Λέσβο, χάρισαν χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων. Και για μια ακόμα φορά συγκέντρωσαν τόνους σκουπιδιών δίνοντας αισιοδοξία στη δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία της Λέσβου που συνεχίζει πανθομολογούμενα με έναν πρωτοποριακό και μοναδικό πανελλαδικά τρόπο να είναι αλληλέγγυα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά χιλιάδες στη Λέσβο. «Συντείναμε με τις πράξεις μας στην κοινωνική συνοχή. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές που έκαναν όλους μας να αισιοδοξούμε για τον τόπο και το μέλλον του», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που μάλιστα συμμετείχε στην αποστολή, Θοδωρής Κεφαλάς.

    Για δεύτερο λοιπόν συνεχές Σαββατοκύριακο οι πρόσκοποι έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους «να βοηθούν κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση». Δεκάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα ήρθαν στη Μυτιλήνη στήριξαν έμπρακτα το έργο των τοπικών αρχών και των κοινωνικών οργανώσεων προς τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται και καταφθάνουν στη Λέσβο αλλά και προς την τοπική κοινωνία.

    [09] Αύριο συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

    Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την παραχώρηση αρχικά του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ότι στα προαπαιτούμενα των δήμων τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή από την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απαξίωσης και υπονόμευσης του σχετικού διαγωνισμού, που αποτελεί και προαπαιτούμενο της νέας συμφωνίας με τους δανειστές για την εκταμίευση δόσης, εκφράζουν στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο χρόνος πάντως ως προς τη διατύπωση παρατηρήσεων από το υπουργείο Ναυτιλίας και φορέων του Πειραιά στη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, που έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση από το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανάδειξης του νέου ιδιώτη επενδυτή, θεωρείται περιορισμένος, καθώς έως αυτή την Παρασκευή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

    Αύριο, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή φορέων του Πειραιά που ζητούν να μην προχωρήσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης κατέθεσε στο ΣτΕ υπόμνημα με τις θέσεις της Περιφέρειας Αττικής, όπως διατυπώθηκαν σε πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα.

    [10] Πέθανε ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Χένινγκ Μανκέλ

    Ο Χένινγκ Μανκέλ, ο σουηδός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων με ήρωα τον επιθεωρητή Κουρτ Βαλάντερ, πέθανε σε ηλικία 67 ετών, ανέφερε σήμερα ο εκδοτικός του οίκος. Ο σουηδός μυθιστοριογράφος έπασχε από καρκίνο.

    Ο Μανκέλ έγινε διάσημος ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του αποκαλούμενου σκανδιναβικού νουάρ μυθιστορήματος, που εξερευνά τις σκοτεινές πλευρές της Σουηδίας σε αντίστιξη με την εικόνα μιας χώρας και μιας κοινωνίας με σχετικά χαμηλή εγκληματικότητα.

    "Πέθανε ήσυχα χθες βράδυ έπειτα από μακρά ασθένεια", ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο εκδοτικός του οίκος Leopard forlag.

    Πολλά βιβλία του Χένινγκ Μανκέλ έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν και στα ελληνικά.

    [11] Β. Μεϊμαράκης: Όλοι περιμένουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις

    Συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

    «Όλοι περιμένουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός, και ιδιαίτερα η ΝΔ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και ανακοίνωσε ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα πραγματοποιηθεί ευρύτερη συσκεψη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία μεχρι την εκλογή του νέου προέδρου θα κνηθεί με την ίδια διαδικασία, δομή και πρόσωπα, με την προηγούμενη θητεία.

    Σχετικά με τα εσωτερικά της ΝΔ, σημείωσε ότι οργανωτικά την ευθύνη έχει αυτόνομα η ΚΕΦΕ και πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με όλους τους συνυποψηφίους του αποφάσισαν να μετέχουν και οι τέσσερις ως σύνεδροι στο συνέδριο του ΕΛΚ στα μέσα Οκτωβρίου.

    Επίσης, ανέφερε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των συνυποψηφίων του ζήτησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και να εκφράσει ως υποψήφιος πρόεδρος τις απόψεις του για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία στις προγραμματικές και για τους εφαρμοστικούς νόμους. «Πιστεύω ότι θα απαντήσει θετικά», απάντησε μετά από σχετική ερώτηση.

    [12] Την απόσυρση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Με αφορμή τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πάγωμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει, για ακόμη μία φορά, τη διαφωνία του στο συγκεκριμένο μέτρο, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να διευθετηθεί «με προσωρινή "κατάψυξη" για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες ημέρες».

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει προγραμματικών δηλώσεων.

    «Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πέρασε στο μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι έχουν την ευθύνη να υιοθετήσουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα- μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου.

    [13] Γκετσεβίτσιους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Υπέροχη η διετία στον Ολυμπιακό»

    «Αποθηκευμένη» στη μνήμη του με τον καλύτερο τρόπο έχει τη διετία (2011-2013) που πέρασε στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Διάστημα που προσδοκούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά «...δεν με ήθελε ο κόουτς Μπαρτζώκας», όπως αποκάλυψε στο Αθηναϊκό?Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο 27χρονος διεθνής Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ με την Άνκαρα, τη νυν ομάδα του, στη Σμύρνη, στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργάνωσε η Πινάρ Καρσίγιακα (1-3/10).

    «Μου λείπει το ελληνικό πρωτάθλημα, έζησα δύο πολύ όμορφα χρόνια στη χώρα σας. Ήταν εξαιρετικές οι στιγμές που πέρασα με την ομάδα μου τότε, τον Ολυμπιακό. Κάποιες φορές σκέφτομαι εκείνο το διάστημα, αλλά έτσι είναι η ζωή, χρειάζεται να προχωράς παρακάτω», τόνισε αρχικά.

    [14] Λίβερπουλ: Σε 123 χρόνια, 20 προπονητές! Θα είναι ο Κλοπ ο 21ος;

    Το 1892 είναι το έτος ίδρυσης της Λίβερπουλ και πρώτος της προπονητής ήταν ο Ιρλανδός Τζον ΜακΚένα. Από τότε πέρασαν 123 χρόνια και στον πάγκο της θρυλικής ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ κάθισαν μόλις 20 επαγγελματίες, όλοι τους σπουδαίες προσωπικότητες. Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα... απαγορεύονται! Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, όταν στο ξέσπασμά του ως προπονητής του Παναθηναϊκού (2006) φώναζε: «Dodici anni, ventiquattro allenatori». Σε δώδεκα χρόνια, οι «πράσινοι» είχαν αλλάξει περισσότερους προπονητές απ΄ όσους η Λίβερπουλ σε 123! Κι αυτό συμβαίνει κατά κόρον σε όλες τις ομάδες της Super League.

    Θα είναι άραγε ο Γιούργκεν Κλοπ ο 21ος που αναλαμβάνει τις τύχες ενός από τους ιστορικότερους και δημοφιλέστερους συλλόγους στον κόσμο; Θα είναι αυτός ο «εκλεκτός» που θα πετύχει ό,τι δεν κατάφεραν οι επτά προηγούμενοι προπονητές της Λίβερπουλ τα τελευταία 25 χρόνια: να φέρει στο "Ανφιλντ" το πρωτάθλημα της Premiership;

    Πιο κοντά από ποτέ σ΄ αυτή τη «μαύρη» για την ιστορία της Λίβερπουλ περίοδο, έφτασε ο Μπρένταν Ρότζερς. Μπορεί ο Βορειοϊρλανδός να φεύγει ?εν τέλει- ως αποτυχημένος, όμως τα βιβλία θα είχαν γραφτεί εντελώς διαφορετικά, θα ήταν ήδη ένας θρύλος στο «Ανφιλντ», αν η ομάδα δεν είχε χάσει μέσα από τα χέρια της τον τίτλο, το 2013. Ήταν το πρωτάθλημα που έμεινε στην Ιστορία για το... γλίστριμα του Στίβεν Τζέραρντ στο ματς με την Τσέλσι και την ήττα που αποδείχθηκε μοιραία.

    Ο Ρότζερς έμεινε στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας 40 μήνες. Πολύ μεγάλο διάστημα για έναν προπονητή που σ΄ αυτά τα 3,5 χρόνια δεν πανηγύρισε ούτε ένα τίτλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προκάτοχός του, Κένι Νταλγκλίς, παρότι κατέκτησε το Λιγκ Καπ (2012) άντεξε μόλις 16 μήνες στο τιμόνι, στη δεύτερη ταχύτερη θητεία στην ιστορία του συλλόγου. Το "ρεκόρ" κατέχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Ρόι Χότζσον, που έμεινε μόνο έξι μήνες στο "Ανφιλντ". Επίσης, ο Χότζσον παραμένει ο μόνος προπονητής που έφυγε στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, και μάλιστα μεσούσης της περιόδου. Μαζί με τον Ρότζερς, είναι οι μοναδικοί τα τελευταία 60 χρόνια που είπαν "αντίο" χωρίς να έχουν προσθέσει στο βιογραφικό τους έναν τίτλο. Κάπως έτσι, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας της, ακόμα κι από την οκταετία που πέρασε στην Β΄ κατηγορία (1954-1962). Από το 2006 και μετά, οι «κόκκινοι» έχουν προσθέσει στην τροπαιοθήκη τους μόνο ένα λιγκ καπ κι αυτό... με τα χίλια ζόρια (3-2 την Κάρντιφ στα πέναλτι, το 2012).

    Σε όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν υπολογίζεται ασφαλώς η δίμηνη παρουσία του Ρόνι Μοράν στον πάγκο της ομάδας το 1991, καθώς ο μακροβιότερος "υπηρέτης" του συλλόγου (διετέλεσε ποδοσφαιριστής, αρχηγός, γυμναστής, βοηθός προπονητή και σκάουτ από το 1952 έως το 1992!) ονομάστηκε υπηρεσιακός προπονητής.

    Αναλυτικά οι προπονητές της Λίβερπουλ:

    Διάστημα Προπονητής Τίτλοι

    15/02/1892-16/08/1896 Τζον ΜακΚένα

    17/08/1896-06/05/1915 Τομ Γουότσον 2 πρωταθλήματα

    18/11/1919-12/02/1923 Ντέιβιντ Ανσγουορθ 1 πρωτάθλημα

    13/02/1923-15/02/1928 Ματ ΜακΚούϊν 1 πρωτάθλημα

    07/03/1928-06/08/1936 Τζορτζ Πάτερσον -

    06/08/1936-28/02/1951 Τζορτζ Κέι 1 πρωτάθλημα

    01/03/1951-01/05/1956 Ντον Γουέλς -

    01/05/1956-30/11/1958 Φιλ Τέιλορ -

    01/12/1959-12/07/1974 Μπιλ Σάνκλι 3 πρωταθλήματα

    2 κύπελλα

    1 UEFA

    26/07/1974-23/05/1983 Μπομπ Πέισλι 6 πρωταθλήματα

    3 Λιγκ καπ

    3 Πρωταθλητριών

    1 UEFA

    1 Σούπερ καπ Ευρ.

    23/05/1983-30/05/1985 Τζο Φάγκαν 1 πρωτάθλημα

    1 Λιγκ καπ

    1 Πρωταθλητριών

    30/05/1985-22/02/1991 Κένι Νταλγκλίς 3 πρωταθλήματα

    2 κύπελλα

    22/02/1991-16/04/1991 Ρόνι Μοράν (υπηρεσιακός)

    16/04/1991-28/01/1994 Γκρέιαμ Σούνες 1 κύπελλο

    28/01/1994-12/11/1998 Ρόι Εβανς 1 Λιγκ καπ

    12/11/1998-24/05/2004 Ζεράρ Ουγιέ 1 κύπελλο

    2 Λιγκ καπ

    1 UEFA

    1 Σούπερ καπ Ευρ.

    16/06/2004-03/06/2010 Ραφαέλ Μπενίτεθ 1 Τσάμπιονς Λιγκ

    1 κύπελλο

    1 Σούπερ καπ Ευρ.

    01/07/2010-08/01/2011 Ρόι Χότζσον -

    08/01/2011-16/05/2012 Κένι Νταλγκλίς 1 λιγκ καπ

    01/06/2012-04/10/2015 Μπρένταν Ρότζερς -

  • Από το 1954 έως το 1962 η Λίβερπουλ αγωνιζότανστη Β΄

    κατηγορία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 October 2015 - 12:32:17 UTC