Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπερνάνκι: Περισσότερα στελέχη θα έπρεπε να είχαν διωχθεί για την κρίση του 2008
  • [02] Der Spiegel: Η ΕΕ εξετάζει αναδρομική κατάργηση της ελληνικής συνδρομής στα επιδοτούμενα αναπτυξιακά έργα
  • [03] Μ. Σούτλς: «Βαρύ πλήγμα» για την γερμανική οικονομία το σκάνδαλο της Φολκσβάγκεν
  • [04] Στο Eurogroup η λίστα με τα προαπαιτούμενα
  • [05] Σόιμπλε: Πρέπει να περιορίσουμε τον αριθμό των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη
  • [06] ΗΠΑ: Εντεκάχρονος σκότωσε με κυνηγετικό όπλο 8χρονη, για ένα...κουτάβι
  • [07] Στους 130 οι νεκροί από την κατολίσθηση στη Γουατεμάλα - Αγνοούνται 300
  • [08] Δ. Γιαννουκάκος στο «Πρακτορείο FM»: Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο μαστού
  • [09] Eρευνητές βρήκαν νέο τρόπο να συρρικνώσουν κι άλλο τα τρανζίστορ των επεξεργαστών

  • [01] Μπερνάνκι: Περισσότερα στελέχη θα έπρεπε να είχαν διωχθεί για την κρίση του 2008

    Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκι είπε σε συνέντευξη που εκδόθηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι θα έπρεπε να είχε ασκηθεί δίωξη σε περισσότερα ανώτατα στελέχη ιδιωτικών εταιρειών για τις πράξεις τους που οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2008.

    Ο Μπερνάνκι είπε στην USA Today ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και άλλων διωκτικών αρχών εστιάστηκαν στην διερεύνηση ή απαγγελία καταγγελιών χρηματιστηριακών εταιρειών. «Αλλά θα προτιμούσα να είχε υπάρξει περισσότερη έρευνα ατομικών πράξεων, καθώς είναι εμφανές ότι ό,τι πήγε στραβά ή ήταν παράνομο είχε γίνει από κάποιο άτομο, όχι μια αόριστη χρηματιστηριακή εταιρεία» είπε ο Μπερνάνκι κατά την εφημερίδα. «Μια χρηματιστηριακή εταιρεία είναι, ασφαλώς, ένα πλάσμα δικαίου, δεν είναι άτομο. Δεν μπορείς να βάλεις μια χρηματιστηριακή εταιρεία στη φυλακή» διευκρίνησε.

    [02] Der Spiegel: Η ΕΕ εξετάζει αναδρομική κατάργηση της ελληνικής συνδρομής στα επιδοτούμενα αναπτυξιακά έργα

    Προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία η χώρα θα μπορεί να λαμβάνει πιο εύκολα ευρωπαϊκά χρήματα, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να ανακουφίσει την Αθήνα καταργώντας αναδρομικά την ελληνική συνδρομή στα επιδοτούμενα από την ΕΕ αναπτυξιακά έργα, επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αλλάξει αναδρομικά τους κανόνες για την παροχή ευρωπαϊκών πόρων για αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα για τα έτη 2007 ως 2013, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.Αυτή η πρόταση περιλαμβάνεται σε μια απόφαση της Κομισιόν η οποία πρόκειται να υιοθετηθεί αυτή την εβδομάδα, τονίζει το Spiegel, ενώ προσθέτει ότι με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα θα εξοικονομήσει περίπου δύο δισεκ. ευρώ.

    Μέχρι τώρα οι χώρες της ΕΕ που λαμβάνουν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων πληρώνουν ένα μέρος των εξόδων για το έργο αυτό με δικούς τους πόρους.

    [03] Μ. Σούτλς: «Βαρύ πλήγμα» για την γερμανική οικονομία το σκάνδαλο της Φολκσβάγκεν

    Το σκάνδαλο που ξέσπασε με το λογισμικό παραποίησης των τιμών των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκινητήρων της Volkswagen θα πλήξει τη γερμανική οικονομία, εκτιμά σε συνέντευξή του σε γερμανικές τοπικές εφημερίδες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς , τονίζει ωστόσο ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης πιθανότατα θα ξεπεράσει αυτή την κρίση.

    Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας αντιθέτως έσπευσαν να υποβαθμίσουν τον ευρύτερο οικονομικό κίνδυνο για τη Γερμανία λόγω του σκανδάλου.

    Η διεύθυνση της VW έβαλε κατά μέρος ένα ποσό 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του κόστους του σκανδάλου, όμως αναλυτές προβλέπουν πως το πραγματικό κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο. Η VW έχει ανακοινώσει ότι θα χρειαστεί να ανακαλέσει για επισκευή έως και 11 εκατ. αυτοκίνητα και βαν οι κινητήρες των οποίων έχουν εγκατεστημένο παράνομα λογισμικό φτιαγμένο για να παραποιεί τις τιμές των εκπομπών ρύπων σε περίπτωση ελέγχου.

    [04] Στο Eurogroup η λίστα με τα προαπαιτούμενα

    Η λίστα με τα προαπαιτούμενα παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα στο Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

    Η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, έκλεισε την Παρασκευή, όπωςανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης, επικύρωσε έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες. Ο κατάλογος αυτός είχε προηγουμένως συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών.

    [05] Σόιμπλε: Πρέπει να περιορίσουμε τον αριθμό των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη

    «Πρέπει να περιορίσουμε τον αριθμό των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη», δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.«Χρειάζεται να περιορίσουμε τη ροή προς την Ευρώπη» είπε τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλοι εργάζονται εντατικά επί αυτού.

    «Η Ευρώπη θα ενεργήσει πολύ γρήγορα τώρα, πάνω από όλα με την Τουρκία», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε χθες την πληροφορία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Τουρκία συμφώνησαν επί σχεδίου για τον περιορισμό της ροής προσφύγων προς την Ευρώπη μέσω της περιφρούρησης των συνόρων της Τουρκίας με την Ελλάδα και της εγκατάστασης νέων καταυλισμών.

    [06] ΗΠΑ: Εντεκάχρονος σκότωσε με κυνηγετικό όπλο 8χρονη, για ένα...κουτάβι

    Ένα οκτάχρονο κορίτσι από την κομητεία Τζέφερσον, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, έπεσε νεκρό από τις σφαίρες ενός 11χρονου γείτονά της, ο οποίος το πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, μετέδωσε χθες Κυριακή το τηλεοπτικό δίκτυο WBIR TV επικαλούμενο τον τοπικό σερίφη.Σύμφωνα με τον σερίφη Μπαντ ΜακΚόιγκ, ο δράστης είναι μαθητής στην έκτη δημοτικού του σχολείου White Pine και χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα του για να σκοτώσει το κορίτσι, το οποίο έμενε στο διπλανό σπίτι.

    Η οκτάχρονη βρέθηκε από άνδρες των τοπικών δυνάμεων επιβολής του νόμου πεσμένη στο πάτωμα και έφερε τραύμα στο στήθος.Διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.Ο σερίφης δεν αναφέρθηκε σε πιθανά κίνητρα του δράστη, αλλά σύμφωνα με τους γείτονες τα δύο παιδιά είχαν καυγαδίσει για ένα...κουτάβι, μετέδωσε η ίδια πηγή.

    [07] Στους 130 οι νεκροί από την κατολίσθηση στη Γουατεμάλα - Αγνοούνται 300

    Ο αριθμός των πτωμάτων από μια κατολίσθηση λόγω καταρρακτωδών βροχών στην Σάντα Καταρίνα Πίνουλα, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της πόλης της Γουατεμάλας, έφτασε τους 130 χθες, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ενώ πάνω από 300 εξακολουθούν να αγνοούνται.

    Σύμφωνα με τους διασώστες, η ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί κάτω από την καταστροφή σε σπίτια και χωράφια μειώνεται κάθε ώρα, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.Η κατολίσθηση έγινε την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα), σε προάστειο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Πόλης της Γουατεμάλας, πρωτεύουσας της χώρας.

    [08] Δ. Γιαννουκάκος στο «Πρακτορείο FM»: Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο μαστού

    Το συσχετισμό της ηλικίας εμμηναρχής και εμμηνόπαυσης με προδιάθεση για καρκίνο του μαστού, αναλύει στο Πρακτορείο FM και την εκπομπή «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο διευθυντής στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του «Δημόκριτου», Δρακούλης Γιαννουκάκος, σχολιάζοντας έρευνα των Πανεπιστημίων Έξετερ και Κέιμπριτζ, στην οποία συμμετείχε.

    Σύμφωνα με τον κύριο Γιαννουκάκο, η καθυστέρηση της εμμηνόπαυσης πέραν της μέσης ηλικίας, αυξάνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού, όπως επίσης και η εμμηναρχή κάτω των δώδεκα ετών. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει στη συνέντευξη του, οι δύο αυτοί παράγοντες είναι αλληλένδετοι και σχετίζονται και με τον αριθμό των κυήσεων που θα κάνει ή δεν θα κάνει μία γυναίκα. Όσον αφορά την κληρονομικότητα, που πολύς κόσμος θεωρεί ότι ισχύει για την εμμηνόπαυση, τονίζει: «Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή κάποια γονίδια που να μπορούμε να προβλέψουμε αν η ηλικία εμμηνόπαυσης μιας μητέρας σχετίζεται με την ηλικία εμμηνόπαυσης της κόρης της ή της εγγονής της».

    [09] Eρευνητές βρήκαν νέο τρόπο να συρρικνώσουν κι άλλο τα τρανζίστορ των επεξεργαστών

    Στη βιομηχανία κατασκευής ημιαγωγών (τρανζίστορ), το μεγαλύτερο τεχνικό εμπόδιο είναι ότι υπάρχει ένα φυσικό όριο πέρα από το οποίο δεν φαίνεται δυνατό να μικρύνει άλλο το μέγεθος ενός τρανζίστορ.΄Ομως ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας ΙΒΜ ανακοίνωσαν ότι βρήκαν έναν νέο τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα, δημιουργώντας τρανζίστορ από παράλληλες σειρές νανοσωλήνων άνθρακα.

    Ο «πονοκέφαλος» για τους κατασκευαστές των επεξεργαστών «τσιπ») είναι ότι όσο προσπαθούν να χωρέσουν περισσότερα και άρα μικρότερα τρανζίστορ σε ένα τσιπ, ώστε να κάνουν τον επεξεργαστή πιο γρήγορο, τόσο αυξάνεται η ηλεκτρική αντίσταση και η δημιουργία θερμότητας, πράγμα που «φρενάρει» την ταχύτητα επεξεργασίας.Όμως οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο σύνδεσης πολύ λεπτών μεταλλικών συρμάτων με τους νανοσωλήνες, πράγμα που επιτρέπει να συνεχιστεί η σμίκρυνση του πλάτους των συρμάτων, χωρίς να αυξηθεί η ηλεκτρική αντίσταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 October 2015 - 6:32:15 UTC