Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάγκη η εργατική τάξη να αντιτάξει την οργανωμένη πάλη,υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας στην ΚΟ του ΚΚΕ
  • [02] Π. Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην ανασυγκρότηση του τόπου
  • [03] Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός»
  • [04] Σωτήρια επέμβαση του Λιμενικού για μια 18χρονη παραπληγική πρόσφυγα
  • [05] «Αρκαδία Χαίρε»: Το ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή βγαίνει στις αίθουσες από τις 15 Οκτωβρίου
  • [06] «Εμείς κι ο κόσμος» από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
  • [07] Μια 18χρονη παραπληγική και άλλοι 42 πρόσφυγες σώθηκαν από το Λιμενικό στη Μυτιλήνη
  • [08] «Κλειδώνει» σήμερα η λίστα των προαπαιτούμενων για την Ελλάδα

  • [01] Την ανάγκη η εργατική τάξη να αντιτάξει την οργανωμένη πάλη,υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας στην ΚΟ του ΚΚΕ

    Ευχόμενος καλή δύναμη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τόσο γιατί θα έλθουν αντιμέτωποι με τον λογαριασμό του τρίτου Μνημονίου, όσο και κυρίως γιατί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να αντιτάξουν την δική τους οργανωμένη πάλη, την οποία θα στηρίξει ολόπλευρα το ΚΚΕ, άνοιξε τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του κόμματος, ο γγ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Υπογραμμίζοντας το συναίσθημα ευθύνης των βουλευτών του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ΚΟ του κόμματος θα συμβάλλει, από το δικό της μετερίζι, στη συνολική προσπάθεια του κόμματος για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και την οικοδόμηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας για την αντιμετώπιση των αντιλαϊκών μέτρων με ταυτόχρονο άνοιγμα του δρόμου ρήξης και ανατροπής.

    Στην κατεύθυνση αυτή, η ΚΟ του ΚΚΕ θα συμβάλλει στην αποκάλυψη των αντιλαϊκών μέτρων θα καταθέτει προτάσεις νόμου και τροπολογίες, αλλά και επίκαιρες ερωτήσεις για κάθε λαϊκό πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα οι βουλευτές του ΚΚΕ θα δίνουν το «παρών» σε όλους τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει έτοιμα τα μέτρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως έγκριση του Μνημονίου εκ μέρους του λαού.

    [02] Π. Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην ανασυγκρότηση του τόπου

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην ανασυγκρότηση του τόπου και η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογράμμισε με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Τρίπολη, όπου παρέστη στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών και σμηνιτών στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας, σημείωσε ότι «η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήδη προχωρά σε αναδιάταξη των δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επέκταση των δυνατοτήτων τα νέα αυτά παιδιά που υπηρετούν για λίγο χρονικό διάστημα τη θητεία τους να μπορούν να αποδίδουν περισσότερο στην πατρίδα, να χρησιμοποιήσουν όλες τις ικανότητές τους, και παράλληλα να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μπορούν να βοηθήσουν την πατρίδα».

    [03] Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός»

    Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα η προσφυγή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», ενώ από το πρωί έξω από το μέγαρο του ΣτΕ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 εργαζόμενοι των μεταλλείων.

    Η «Ελληνικός Χρυσός», με την προσφυγή της, ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 19 Αυγούστου 2015 απόφαση του τότε υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στη Χαλκιδική (Σκουριές, Ολυμπιάδα, κ.λπ.), με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σκουρλέτη η ανάκληση έγινε, καθώς παραβιάστηκε ο όρος που ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων. Οι σχετικές δοκιμές έγιναν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στη Φινλανδία, όπου απεστάλησαν 20 τόνοι κοιτασμάτων.

    [04] Σωτήρια επέμβαση του Λιμενικού για μια 18χρονη παραπληγική πρόσφυγα

    Μια 18χρονη παραπληγική έβγαλαν σήμερα το πρωί από τη θάλασσα μαζί με ακόμα 42, Σύρους στην πλειονότητα, πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά το αεροδρομίου της Μυτιλήνης, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Αγώνας δόθηκε να σωθεί και το βυθιζόμενο αναπηρικό καροτσάκι, απαραίτητο εργαλείο για να συνεχίσει η 18χρονη το ταξίδι της.

    Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε σήμερα το πρωί, από παραθαλάσσιο στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική χερσόνησο της Λέσβου, ότι πλαστική βάρκα γεμάτη με μετανάστες και πρόσφυγες έπλεε ακυβέρνητη στην εκεί θαλάσσια περιοχή.

    Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε αμέσως και διαπίστωσε ότι η βάρκα, με 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες και τρία μικρά παιδιά, είχε αρχίσει να βάζει νερά.

    Αμέσως άρχισε η περισυλλογή των ανθρώπων αυτών, κάποιοι είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ από τη βυθιζόμενη βάρκα την τελευταία στιγμή κάποιοι από τους άνδρες του Λιμενικού άρπαξαν τη ανάπηρη και αδύνατο να κινηθεί γυναίκα.

    «Διαπιστώσαμε την αγωνία της..., με το βλέμμα της μας έδειχνε προς τη άκρη της βάρκας όπου διακρίναμε πως υπήρχε ένα αναπηρικό καροτσάκι έτοιμο να βυθισθεί. Το αρπάξαμε και το φέραμε πάνω στο σκάφος» λέει στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην επιχείρηση.

    [05] «Αρκαδία Χαίρε»: Το ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή βγαίνει στις αίθουσες από τις 15 Οκτωβρίου

    Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο 18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Μάρτιο, όπου τιμήθηκε με το βραβείο της FIPRESCI (Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου) για την καλύτερη ελληνική ταινία και την προβολή της στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή έρχεται στις ελληνικές αίθουσες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 15 Οκτωβρίου 2015.

    Το «Αρκαδία Χαίρε» είναι μία περιπλάνηση στο χθες και το σήμερα της Αρκαδίας, ενός τόπου τόσο φορτισμένου με μύθους και αναφορές που μοιάζει να κατοικεί σε ένα πεδίο που δεν ανήκει αποκλειστικά στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ενός τόπου που έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στον χρόνο και τον χώρο, αλλά και στη συνείδηση αμέτρητων ανθρώπων ανά τους αιώνες, που ονειρεύτηκαν το ιδανικό της, ή τα όσα η Αρκαδία συμβολίζει.

    Ο Φίλιππος Κουτσαφτής, μετά την Ελευσίνα και την εμπορική και κριτική επιτυχία του ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα», επισκέπτεται ακόμη έναν φορτισμένο, ιστορικά και συναισθηματικά, τόπο.

    [06] «Εμείς κι ο κόσμος» από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

    Με συναυλίες, στις οποίες συνυπάρχουν σημαντικά έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών πλάι σε αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας, εγκαινιάζεται, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 20.30, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής και ο φετινός θεματικός κύκλος «Εμείς κι ο κόσμος» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κάνοντας φανερές από την αρχή τις προθέσεις της.

    Υπό τη μουσική διεύθυνση του γνωστού αρχιμουσικού Κάρολου Τρικολίδη, το ρεπερτόριο της πρώτης βραδιάς περνά από την ανάλαφρη ατμόσφαιρα ενός πανηγυριού στην Ελλάδα των αρχών του περασμένου αιώνα («Πανηγύρι του Μάριου Βάρβογλη) στην Αγία Πετρούπολη του 19ου αιώνα («Εικόνες από μια έκθεση» του Μόντεστ Μουσόργκσκι, στην ενορχήστρωση του Μορίς Ραβέ), ενώ ο διακεκριμένος βιολιστής Λίνους Ροτ εκτελεί το λυρικό και αιχμηρά γκροτέσκο «Πρώτο Κοντσέρτο» του Σεργκέι Προκόφιεφ.

    [07] Μια 18χρονη παραπληγική και άλλοι 42 πρόσφυγες σώθηκαν από το Λιμενικό στη Μυτιλήνη

    Μια 18χρονη παραπληγική έβγαλαν σήμερα το πρωί από τη θάλασσα μαζί με ακόμα 42, Σύρους στην πλειονότητα, πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά το αεροδρομίου της Μυτιλήνης, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Αγώνας δόθηκε να σωθεί και το βυθιζόμενο αναπηρικό καροτσάκι, απαραίτητο εργαλείο για να συνεχίσει η 18χρονη το ταξίδι της.

    Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε σήμερα το πρωί, από παραθαλάσσιο στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική χερσόνησο της Λέσβου, ότι πλαστική βάρκα γεμάτη με μετανάστες και πρόσφυγες έπλεε ακυβέρνητη στην εκεί θαλάσσια περιοχή. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε αμέσως και διαπίστωσε ότι η βάρκα, με 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες και τρία μικρά παιδιά, είχε αρχίσει να βάζει νερά.

    Αμέσως άρχισε η περισυλλογή των ανθρώπων αυτών, κάποιοι είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ από τη βυθιζόμενη βάρκα την τελευταία στιγμή κάποιοι από τους άνδρες του Λιμενικού άρπαξαν τη ανάπηρη και αδύνατο να κινηθεί γυναίκα.

    «Διαπιστώσαμε την αγωνία της..., με το βλέμμα της μας έδειχνε προς τη άκρη της βάρκας όπου διακρίναμε πως υπήρχε ένα αναπηρικό καροτσάκι έτοιμο να βυθισθεί. Το αρπάξαμε και το φέραμε πάνω στο σκάφος» λέει στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην επιχείρηση.

    Η 18χρονη γυναίκα με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας συνοδευόταν από τη μητέρα και την αδελφή της.

    [08] «Κλειδώνει» σήμερα η λίστα των προαπαιτούμενων για την Ελλάδα

    Σήμερα αναμένεται να συμφωνηθεί η πρώτη λίστα προαπαιτούμενων που συνδέεται με την αποδέσμευση δόσης ύψους 2 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου. Αυτό ανέφερε την Πέμπτη, από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, συμπληρώνοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση. Επιπλέον, θα έχει προηγηθεί, όπως σημείωσε, και η συζήτηση για τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων, η εφαρμογή των οποίων θα απελευθερώσει δόση ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Σημαντικό σημείο στο χρονοδιάγραμμα, τόσο της Ελλάδας, όσο και των Βρυξελλών, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η οποία σύμφωνα με τις προθέσεις των δύο πλευρών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του χρόνου.

    Ως εκ τούτου, η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει, επίσης, να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή πριν τις 15 Νοεμβρίου, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση των επιπλέον 15 δισ. ευρώ, που ορίζει η απόφαση της 12ης Ιουλίου για τις τράπεζες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 October 2015 - 12:32:26 UTC