Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ελπίδα να ξαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξέφρασε ο Βαρθολομαίος
  • [02] Και επίσημα υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, οι Κυρ. Μητσοτάκης και Απ. Τζιτζικώστας
  • [03] «Κόκκινο πανί» για εκατομμύρια Ευρωπαίους η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων
  • [04] Η Μέρκελ είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, σύμφωνα με την Bild
  • [05] Διεκόπη για την προσεχή Τρίτη η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [06] Άδεια για δεύτερη ημέρα η πλατεία Βικτωρίας, από πρόσφυγες και μετανάστες.
  • [07] Απαγωγές ετοίμαζαν τα μέλη της ομάδας που χρησιμοποιούσε τη γιάφκα στον Μαραθώνα
  • [08] Προετοιμάζουμε τώρα μια νέα γενεά μορφωμένων ταξιτζήδων, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σταμάτης Κριμιζής
  • [09] Ο Δ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ
  • [10] Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν το πρωί 2.651 μετανάστες
  • [11] Μητέρα Π. Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον γιο μου
  • [12] Η μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του Σόιμπλε

  • [01] Την ελπίδα να ξαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξέφρασε ο Βαρθολομαίος

    Την ελπίδα να ξαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας σε εκδήλωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου "ΜΑΖΙ" στην οποία τιμήθηκαν πρόσωπα και φορείς της Θεσσαλονίκης που συνδράμουν το έργο του.

    Με αφορμή βίντεο που προβλήθηκε για την Ίμβρο είπε ότι σε λίγες μέρες θα βρεθεί εκεί για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς στο ελληνικό σχολείο του νησιού που αδίκως στερήθηκε την ελληνική παιδεία για πενήντα περίπου χρόνια. "Ο Θεός αμείβει την υπομονή μας, τους αγώνες μας, και έχουμε καλές εξελίξεις. Ελπίζουμε να έχουμε ακόμη θετικότερες εξελίξεις με κορυφαία την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Αμήν", είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

    Μιλώντας για την προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου "ΜΑΖΙ", ευλόγησε την προσπάθεια που γίνεται και επικαλέστηκε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου ο οποίος, στην επιστολή του προς Γαλάτες, παροτρύνει τους χριστιανούς να επιδεικνύουν αλληλεγγύη και αγάπη προς τους συνανθρώπους τους.

    [02] Και επίσημα υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, οι Κυρ. Μητσοτάκης και Απ. Τζιτζικώστας

    Την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της ΝΔ κατέθεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τα 50 στελέχη που τον στήριξαν με την υπογραφή τους.

    Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως «αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή» επισημαίνοντας πως η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά και με την έλλειψη οράματος. «Χρειάζεται μία άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας» αλλά και ένα κράτος που να λειτουργεί, σημείωσε.

    Όπως ανέφερε, οι μάχες θα δοθούν το επόμενο διάστημα μαζί με τους πολίτες. «Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες, τολμάμε να ελπίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε επίσημα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ.

    «Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    [03] «Κόκκινο πανί» για εκατομμύρια Ευρωπαίους η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων

    Περισσότεροι από τρία εκατ. Ευρωπαίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων με τις ΗΠΑ (TTIP), αλλά και τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία με τον Καναδά (CETA), διά μέσου της αυτοδιαχειριζόμενης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών.

    «Κόκκινο πανί» αποτελούν η μυστικότητα που διέπει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εκπροσώπων των δύο υπερδυνάμεων, καθώς πολύ λίγες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει σε σχέση με το περιεχόμενο και την ουσία των συνομιλιών και εστιάζουν τις έντονες αντιδράσεις τους στο μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτή και κράτους (Investor State Dispute Settlement - ISDS) και στη ρυθμιστική συνεργασία (regulatory cooperation). Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό το βάρος των έντονων και διαρκών αντιδράσεων, έχει ήδη προτείνει ένα νέο δικαστικό σύστημα για τις επενδύσεις και την TTIP και άλλες εμπορικές και επενδυτικές διαπραγματεύσεις της.

    Ειδικότερα, όσον αφορά τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτή και κράτους (ISDS), όπως καταγγέλλει η Greenpeace, «διαιτητικά δικαστήρια θα δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρίες να ασκούν αγωγές δισεκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση, όταν κρίνουν ότι τα κράτη παραβιάζουν τους κανόνες της TTIP».

    Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση, η οποία συμμετέχει δυναμικά στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, «η ρυθμιστική συνεργασία (regulatory cooperation) θα επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να συζητά κάθε σχετική νομοθετική ή κανονιστική πράξη πριν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ή συζητηθεί στη Βουλή, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, ενώ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση «να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να διακόψει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις διαπραγματεύσεις οριστικά».

    [04] Η Μέρκελ είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, σύμφωνα με την Bild

    Η γερμανική εφημερίδα Bild εκτίμησε σήμερα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι μεταξύ των φαβορί για να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο θα απονεμηθεί την επόμενη Παρασκευή, για τον ρόλο της στην προσφυγική κρίση και την κρίση στην Ουκρανία.

    «Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει καλές πιθανότητες να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης», σημειώνει η εφημερίδα με σχετικό άρθρο στο πρωτοσέλιδό της.

    Χθες Πέμπτη ο Κρίστιαν Μπεργκ Χάρπβικεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη (Prio) του Όσλο και ένας από τους ειδικούς που συμβουλεύεται η επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης, είχε προβλέψει τη νίκη της Μέρκελ, αν και σπάνια έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις του.

    «Η Άγγελα Μέρκελ θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    «Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή κρίση με τους πρόσφυγες --ή μάλλον θα έπρεπε να πούμε η παγκόσμια κρίση με τους πρόσφυγες διότι εκτυλίσσεται μια εξίσου δραματική προσφυγική κρίση σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ασίας?θα τραβήξει την προσοχή της επιτροπής Νόμπελ φέτος», εξήγησε ο Χάρπβικεν.

    «Η Άγγελα Μέρκελ είναι αυτή που ανέλαβε ηγετικό ρόλο» αναφορικά με το θέμα στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

    [05] Διεκόπη για την προσεχή Τρίτη η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα. Η διαδικασία διεκόπη, έπειτα από αίτημα της πολιτικής αγωγής για την προβολή συγκεκριμένου βίντεο από τη δικογραφία.

    Το δικαστήριο μετά τη διακοπή επανήλθε, οπότε και η πρόεδρος ανακοίνωσε την επανάληψη της διαδικασίας, την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου.

    Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μετά την Τρίτη, είναι στις 8/10, 13/10,15/10, 21/10 και 22/10.

    Πριν τη διακπή ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Άγγελος Τζέλλης, ζήτησε την προβολή συγκεκριμένου βίντεο του 2012 στο οποίο ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό. Το αίτημα του συνηγόρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης, αλλά και αμηχανία της έδρας η οποία, αν και έχει ζητηθεί από την αρχή η εξασφάλιση τεχνικών υποδομών, βρέθηκε απροετοίμαστη στην προβολή του υλικού.

    Η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε στο δικαστήριο να προβάλει φωτογραφίες και να ακουστούν τα ηχητικά κατά την ανάγνωση των αναγνωστέων, όταν δηλαδή έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες.

    Το δικαστήριο αρχικώς δεν τοποθετήθηκε αμέσως στο αίτημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι απαίτησαν μία απάντηση «εδώ και τώρα» και όχι μια «σιωπηρή άρνηση δια της επιφυλάξεως».

    [06] Άδεια για δεύτερη ημέρα η πλατεία Βικτωρίας, από πρόσφυγες και μετανάστες.

    Αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην πλατεία Βικτωρίας, προκειμένου να αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες από το να κατασκηνώνουν εκεί.

    Οι αστυνομικοί συνοδεύονται από μεταφραστή, ο οποίος εξηγεί στους πρόσφυγες ότι δεν μπορούν να στήσουν σκηνές στην πλατεία και τους κατευθύνει προς τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας στο Ελληνικό και το Γαλάτσι. Ωστόσο, οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν γνωρίζουν πώς να πάνε στις δομές φιλοξενίας και αναζητούν καταφύγιο σε παρακείμενες πλατείες.

    «Όσοι έρχονται στην Αθήνα γνωρίζουν μόνο την πλατεία Βικτωρίας και, όταν αυτή κλείνει, ο κόσμος θα πάει στις διπλανές πλατείες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται συντονισμένες ενέργειες από το κράτος» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί.

    Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθαρίζουν και σήμερα την πλατεία Βικτωρίας.

    [07] Απαγωγές ετοίμαζαν τα μέλη της ομάδας που χρησιμοποιούσε τη γιάφκα στον Μαραθώνα

    Μπαράζ απαγωγών επιχειρηματιών, εφοπλιστών και άλλων οικονομικών παραγόντων, και κυρίως γόνων αυτών, ετοίμαζαν τα μέλη της ομάδας που χρησιμοποιούσαν ως γιάφκα το σπίτι-αποθήκη στη Λεωφόρο Μαραθώνος 280, στον Μαραθώνα.

    Εκτός των άλλων βρέθηκε σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις με τα ονόματα και τα πλήρη στοιχεία ατόμων, τα οποία αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών.Επίσης, είναι σημειωμένες και αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών σχεδίων απαγωγής.

    Στον κατάλογο των μελλοντικών θυμάτων απαγωγής που είχαν φτιάξει οι δράστες συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 25 ονόματα, κυρίως παιδιών και συγγενών των επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Το σημειωματάριο, μαζί με όλο το νέο προανακριτικό υλικό, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

    [08] Προετοιμάζουμε τώρα μια νέα γενεά μορφωμένων ταξιτζήδων, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σταμάτης Κριμιζής

    Τις ανησυχίες του για την κατάσταση της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας στην Ελλάδα, αλλά και για τις επαγγελματικές προοπτικές των μελλοντικών εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς, εξέφρασε ένας από τους κορυφαίους έλληνες επιστήμονες, ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του Συμποσίου του Επτά Σοφών για την Κοσμολογία, του οποίου είναι πρόεδρος.

    Ο ομότιμος Διευθυντής Διοίκησης Διαστήματος του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ, ο οποίος έχει εντρυφήσει στην ελληνική πραγματικότητα στα θέματα αυτά, καθώς έχει στο παρελθόν διατελέσει πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), επεσήμανε ότι οι χρηματοδοτήσεις για την έρευνα έχουν πλέον λιγοστέψει και επιπλέον ότι η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει την ψήφο της σε διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, επειδή δεν πληρώνει την ετήσια συνδρομή της.

    Χαρακτηρίζει «κρίσιμη» την κατάσταση, όσον αφορά τη «διαρροή» εγκεφάλων στο εξωτερικό και επισημαίνει ότι τα ξένα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα «τρίβουν τα χέρια τους», γιατί καλοβλέπουν να προσελκύσουν τους άξιους έλληνες επιστήμονες.

    Για τη βελτίωση της κατάστασης, ο κ.Κριμιζής προτείνει τη σημαντική αύξηση του ποσοστού του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) που κατευθύνεται στην Έρευνα και Τεχνολογία (R&D), την αποφασιστική μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για τη δημιουργία μικρομεσαίων καινοτομικών επιχειρήσεων, αλλά και τη δραστική μείωση του αριθμού τόσο των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όσο και του αριθμού των σχολών. Όπως επισημαίνει, παράγεται χωρίς προγραμματισμό μια υπερπληθώρα μηχανικών και άλλων επιστημόνων, που δεν θα μπορούν να απορροφηθούν από την ελληνική αγορά εργασίας και τελικά θα επανδρώσουν «μια νέα γενεά μορφωμένων ταξιτζήδων».

    [09] Ο Δ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ

    Με σύντομες παρεμβάσεις βουλευτών συνεχίζεται η εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με το γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πρόεδρο της ΚΟ, Δημήτρη Κουτσούμπα να έχει ολοκληρώσει την ομιλία του με αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις και τον σχεδιασμό της ΚΟ.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτσούμπας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ θα είναι οι κκ. Θ. Παφίλης και Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτές Β΄ Αθηνών και Αχαΐας, αντίστοιχα, γραμματέας της ΚΟ θα είναι ο κ. Α. Καταρτζής, στην γραμματεία της ΚΟ θα μετέχουν οι κκ. Θ. Παφίλης, Ν. Καραθανασόπουλος, Σ. Χαλβατζής, Γ. Λαμπρούλης και Γ. Μαρίνος, ενώ το ΚΚΕ θα προτείνει για Ζ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής τον κ. Γ. Λαμπρούλη.

    [10] Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν το πρωί 2.651 μετανάστες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας 2.651 μετανάστες. Συγκεκριμένα, το καταμαράν «tera jet» αποβίβασε 1.701 άτομα ενώ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» 950.

    Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, τουλάχιστον 259 παράτυποι μετανάστες διασώθησαν το τελευταίο 24ωρο σε 10 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Σάμου και της Κω.

    [11] Μητέρα Π. Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον γιο μου

    «Ο Λαγός έδωσε την εντολή για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ» κατέθεσε στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα, που βρίσκεται στο βήμα του μάρτυρα από το πρωί για να περιγράψει όσα ξέρει για τη δολοφονία του γιου της.

    Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο όλα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων για την αλληλουχία των τηλεφωνημάτων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013. Όπως είπε η κ. Φύσσα, ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος, που βρισκόταν στην καφετέρια όταν ο γιος της και η παρέα του πήγαν στο "Κοράλλι" για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού, τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζατζόγλου. Εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη Νίκαιας, κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ειδοποίησε τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Μετά, όπως είπε η μάρτυρας, αρχίζει η αποστολή SMS και μαζεύεται το τάγμα εφόδου απέναντι από την καφετέρια.

    Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Άγγελος Τζέλλης, ζήτησε την προβολή συγκεκριμένου βίντεο του 2012 στο οποίο ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό. Το αίτημα του συνηγόρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης, αλλά και αμηχανία της έδρας η οποία, αν και έχει ζητηθεί από την αρχή η εξασφάλιση τεχνικών υποδομών, βρέθηκε απροετοίμαστη στην προβολή του υλικού.

    Η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε στο δικαστήριο να προβάλει φωτογραφίες και να ακουστούν τα ηχητικά κατά την ανάγνωση των αναγνωστέων, όταν δηλαδή έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες.

    Το δικαστήριο αρχικώς δεν τοποθετήθηκε αμέσως στο αίτημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι απαίτησαν μία απάντηση «εδώ και τώρα» και όχι μια «σιωπηρή άρνηση δια της επιφυλάξεως».

    [12] Η μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του Σόιμπλε

    Η μεταρρυθμιστική διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν και επεσήμανε ότι «είναι γνωστό σε όλους ότι, λόγω της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τον τελευταίο καιρό δεν ήταν η πρώτη προτεραιότητα».

    Η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι τώρα συζητείται στο επίπεδο του Eurogroup η εναπομένουσα εκταμίευση της πρώτης δόσης, ενώ θα προσδιοριστούν ορόσημα και πρόσθεσε: «Εμείς κοιτάζουμε προς το μέλλον και βασιζόμαστε στο ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν».

    Επίσης, η κ. Τισενχάουζεν σημείωσε ότι δεν έχει υπόψη της το έγγραφο του ΔΝΤ, που επικαλείται το περιοδικό «Der Spiegel«, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώνεται ελλιπής μεταρρυθμιστική πρόοδος στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 October 2015 - 10:32:23 UTC