Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ελπίζω να μην ήταν η τελευταία»
  • [02] Αυξάνεται διαρκώς η παραγωγή κάστανου στην Ελλάδα
  • [03] Πρόσφυγας τυφλός, κωφός και ετών 110 κατάφερε να φτάσει από το Αφγανιστάν στη Γερμανία
  • [04] Η ρωσική άνω Βουλή έδωσε άδεια στον Πούτιν για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία
  • [05] Μέλος της Volkswagen καταγγέλλει την "εγκληματική" στάση προσώπων για το παραποιημένο λογισμικό
  • [06] Ο Πούτιν ζήτησε από το κοινοβούλιο άδεια για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό
  • [07] Ακόμη ένα κρησφύγετο που συνδέεται με τον Πετρακάκο εντοπίστηκε στον Μαραθώνα
  • [08] Τα «πρωτάκια»: Ένας «οδηγός» διαχείρισης κρίσεων για γονείς
  • [09] «Δύο Μακρινοί Κόσμοι - Οι κινέζικες δυναστείες Qin-Han και η ρωμαϊκή Κύπρος»
  • [10] Η ΚΟΑ «έχει τον τρόπο» και για τη νέα σεζόν 2015-16
  • [11] Ένα σπάνιο βυζαντινό ψηφιδωτό ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ
  • [12] Νταβούτογλου: Ελεύθεροι οι 16 Τούρκοι εργάτες που είχαν απαχθεί στο Ιράκ
  • [13] ΗΠΑ: Εκτελέστηκε η πρώτη γυναίκα στην Τζόρτζια από το 1945
  • [14] Νέα τηλέφωνα Nexus, νέα ταμπλέτα Pixel και νέο Chromecast από τη Google
  • [15] Μαζική δηλητηρίαση ζώων στον Έβρο
  • [16] ΠΟΥ: Όλοι οι φορείς του ιού HIV πρέπει να λαμβάνουν αντιρετροϊκά φάρμακα

  • [01] «Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ελπίζω να μην ήταν η τελευταία»

    "Ωραία τα ταξίδια, αρκεί να τα προετοιμάζεις και να συμπεριφέρεσαι λίγο υπεύθυνα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση, χαμένη στις επινίκιες αγκαλιές, δεν υπολόγισε σωστά πώς έπρεπε να αξιοποιήσει αυτό το ταξίδι. Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ελπίζω να μην ήταν η τελευταία" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης.

    Αναφερόμενος στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και το συνέδριο, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: "Είναι η πρώτη μου εμφάνιση με την ιδιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης και είναι ωραίο που θα συζητήσουμε με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα ανάπτυξης. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει καθαρές γραμμές για όλα αυτά. Δεν θα μπορέσει αυτή η χώρα να σηκωθεί, δεν θα μπορέσει να προσφέρει στους πολίτες, αν δεν δώσουμε ρόλο στις τοπικές κοινωνίες".

    Σε ό,τι αφορά τον 1ο προσυνεδριακό διάλογο μεταξύ στελεχών και εθελοντών του Κινήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ανέφερε: "Κάθε συνέδριο ξεκινάει από το μηδέν. Πρέπει να εκλέξει καινούργιο αρχηγό, καινούργια όργανα. Η θέση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι να τα αλλάξει όλα όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και μέσα στο ΠΟΤΑΜΙ. Όλοι είμαστε προσωρινοί σε μια μεγάλη ιδέα που είναι να καλυτερεύσουμε τη ζωή των πολιτών".

    [02] Αυξάνεται διαρκώς η παραγωγή κάστανου στην Ελλάδα

    Στην καλλιέργεια της καστανιάς στρέφονται ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί, τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας μια καλλιέργεια που να τους εξασφαλίζει σημαντικά εισοδήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης.Την ίδια ώρα, Ιταλοί χονδρέμποροι έρχονται στη χώρα μας και αγοράζουν προς 3,50 ευρώ/κιλό τα ελληνικά κάστανα, προκειμένου να τροφοδοτήσουν τις βιομηχανίες τους που κινδυνεύουν να σταματήσουν τις μηχανές, αφού η σφήκα που χτύπησε τα δέντρα τους περιόρισε την παραγωγή σε ποσοστό 70%!

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Στέφανος Διαμαντής, οι Ιταλοί «εισήγαγαν» τη σφήκα της καστανιάς, που είναι παρθενογενετικό έντομο, από την Κορέα και αυτή έχει κατευθυνθεί σε Γαλλία και Σλοβενία, ενώ «το πιο πιθανόν είναι ότι ευτυχώς τελικά η σφήκα δεν προσγειώθηκε στα ελληνικά εδάφη».

    Αυξάνεται διαρκώς η παραγωγή κάστανου στην Ελλάδα

    Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή, η ελληνική μέση ετήσια παραγωγή κάστανου υπερβαίνει σήμερα τους 18.000 τόνους, έναντι των 15.000 τόνων πέρυσι και 12.000 τόνων το 2012 και, όπως λέει ο κ. Διαμαντής, τους 18.000 τόνους κάστανο «η χώρα είχε να τους δει από τις δεκαετίες '60 και '70»!Οι καστανοπαραγωγοί υπερβαίνουν σήμερα τους 10.000 σε όλη τη χώρα, ενώ καστανιές θα βρει κάποιος σε 28 νομούςΒ· μεταξύ άλλων σε Ξάνθη, Σέρρες, Ημαθία, Τρίκαλα, Ηλεία και Χανιά.

    [03] Πρόσφυγας τυφλός, κωφός και ετών 110 κατάφερε να φτάσει από το Αφγανιστάν στη Γερμανία

    Η απόγνωση των προσφύγων είναι τόσο μεγάλη που ένας άνδρας ηλικίας 110 ετών από το Αφγανιστάν αναζήτησε καταφύγιο στη Γερμανία.Ένας πρόσφυγας ηλικίας 110 ετών έφτασε στο Πασάου της Γερμανίας μαζί με την οικογένειά του, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία έπειτα από ένα σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Βαυαρίας.

    Άνδρες συγγενείς του τυφλού και κωφού υπερήλικα τον είχαν κουβαλούσαν επί ένα μήνα στην πλάτη, όσο διάστημα διήρκεσε το ταξίδι της οκταμελούς οικογένειας από το Αφγανιστάν ως τη Γερμανία, δήλωσε η 60χρονη κόρη του στους αστυνομικούς.Ο λόγος που οδήγησε στη φυγή τεσσάρων γενιών της οικογένειας από την πατρίδα τους το Μπάγλαν είναι το γεγονός ότι η κατάσταση εκεί είχε γίνει πολύ επικίνδυνη. Τρεις αδελφοί της οικογένειας είχαν σκοτωθεί από τους Ταλιμπάν.

    [04] Η ρωσική άνω Βουλή έδωσε άδεια στον Πούτιν για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

    Το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβάνοφ.

    [05] Μέλος της Volkswagen καταγγέλλει την "εγκληματική" στάση προσώπων για το παραποιημένο λογισμικό

    Τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του επίμαχου λογισμικού παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων με το οποίο εξοπλίστηκαν οι κινητήρες ντίζελ εκατομμυρίων οχημάτων του ομίλου Volkswagen "έδρασαν με τρόπο εγκληματικό", δήλωσε σήμερα στο βρετανικό δίκτυο BBC ο Όλαφ Λίες, μέλος του συμβουλίου εποπτείας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    "Οι άνθρωποι που επέτρεψαν να συμβεί αυτό ή που πήραν την απόφαση να εγκαταστήσουν το λογισμικό αυτό, έδρασαν εγκληματικά. Πρέπει να αναλάβουν την προσωπική ευθύνη", δήλωσε ο Λίες που είναι και υπουργός Οικονομίας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας στη βόρεια Γερμανία. "Έγινε τεράστια ζημιά γιατί εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στη Volkswagen. Θα έχουμε σίγουρα πολλούς ανθρώπους που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις. Πρέπει να ανακαλέσουμε πολλά οχήματα και αυτό πρέπει να γίνει πράγματι γρήγορα".

    Ο γερμανικός όμιλος, αντιμέτωπος με τις καταστροφικές συνέπειες της υπόθεσης του παραποιημένου λογισμικού που δίνει πλαστά αποτελέσματα στους ελέγχους αντιρύπανσης, ανακοίνωσε χθες πρόγραμμα για την ανάκληση των εκατομμυρίων οχημάτων που έχουν εξοπλιστεί με το εν λόγω λογισμικό.

    [06] Ο Πούτιν ζήτησε από το κοινοβούλιο άδεια για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό

    Η ρωσική άνω Βουλή, το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα συζητήσει σήμερα, έπειτα από αίτημα του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το θέμα της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση του Κρεμλίνου και τον πρόεδρο της άνω Βουλής.

    Οι επίσημες ρωσικές πηγές δεν αναφέρουν συγκεκριμένη χώρα την οποία θα αφορά η ανάπτυξη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, αλλά η υποβολή του προεδρικού αιτήματος συμπίπτει με την ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει το καθεστώς και τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

    Η τελευταία φορά που το ρωσικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό ήταν το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας.

    [07] Ακόμη ένα κρησφύγετο που συνδέεται με τον Πετρακάκο εντοπίστηκε στον Μαραθώνα

    Ακόμη ένα κρησφύγετο που συνδέεται με την υπόθεση του συλληφθέντος στον Βόλο, Γ. Πετρακάκου, εντόπισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην περιοχή του Μαραθώνα Αττικής.

    Συγκεκριμένα, από το πρωί πραγματοποιείται σε ένα σπίτι και μία αποθήκη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν αφού ολοκληρωθεί.

    [08] Τα «πρωτάκια»: Ένας «οδηγός» διαχείρισης κρίσεων για γονείς

    Ιδιαίτερα στρεσογόνος και ψυχικά επώδυνη μπορεί να εξελιχθεί για τα «πρωτάκια» η διαδικασία προσαρμογής τους στο νέο σχολικό περιβάλλον, είτε πρόκειται για το Νηπιαγωγείο (είσοδος στην υποχρεωτική εκπαίδευση), είτε για το Δημοτικό, είτε για το Γυμνάσιο.

    «Θα έχω φίλους;», «Θα με συμπαθήσει ο καθηγητής;", "Θα με αγαπάει η μαμά, αν δεν τα βγάλω πέρα με τα καινούρια μαθήματα», είναι τα μεγάλα άγχη, που -με μικρές παραλλαγές- καταλαμβάνουν τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

    Γονείς και εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι, που πρέπει να βοηθήσουν στην προσαρμογή των παιδιών, καθησυχάζοντας τις -βάσιμες και μη- ανησυχίες τους. Τι γίνεται, όμως, όταν οι γονείς είναι πιο αγχωμένοι από τα παιδιά τους;

    «Η άγνοια κακός σύμβουλος»

    Μία γενική διαπίστωση είναι, ότι η μετάβαση των παιδιών τους σε νέα σχολική βαθμίδα συνιστά για τους γονείς μία αγχωτική διαδικασία. Όταν, όμως, το άγχος τους φτάνει να γίνεται πανικός, ή όταν μετατοπίζεται στο παιδί, αλλά και όταν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις στη συμπεριφορά του μαθητή, που να δικαιολογούν την ανησυχία, εκεί χρειάζεται παρέμβαση, είναι οι γονείς, που πρέπει πρώτα να αναζητήσουν βοήθεια.

    [09] «Δύο Μακρινοί Κόσμοι - Οι κινέζικες δυναστείες Qin-Han και η ρωμαϊκή Κύπρος»

    Ως το το «αρχαιολογικό γεγονός της χρονιάς» χαρακτήρισε ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών, Μάριος Δημητριάδης, στο υπουργείο του οποίου υπάγεται το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, την έκθεση: «Δύο Μακρινοί Κόσμοι: Οι κινέζικες δυναστείες Qin-Han και η ρωμαϊκή Κύπρος», η οποία εγκαινιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού.

    Η έκθεση, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οργανώνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας του 2013 για την παρεμπόδιση της κλοπής, των λαθραίων ανασκαφών και της παράνομης εισαγωγής και εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.

    Ο επιμελητής της έκθεσης, αρχαιολογικός λειτουργός στο Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, Γιάννης Βιολάρης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι δυναστείες Qin και Han, με χρονική διάρκεια πέραν των τεσσάρων αιώνων, αποτελούν καίριες φάσεις της κινέζικης ιστορίας και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και τη διαμόρφωση του παραδοσιακού κινέζικου πολιτισμού. Η σύντομη σε διάρκεια δυναστεία Qin (221-206 π.Χ.) σηματοδοτεί την έναρξη της αυτοκρατορικής περιόδου της Κίνας, αφού είχε προηγηθεί η ενοποίηση διαφόρων αντιμαχόμενων κρατών της κεντρικής Κίνας. Η δυναστεία των Χαν (206 π.Χ. - 220 μ.Χ.) υπήρξε από τις μακροβιότερες της Κίνας και είναι συγκρίσιμη σε δύναμη και κύρος με την περίπου σύγχρονή της Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Θεωρείται η χρυσή εποχή της Κίνας στον τομέα των τεχνών, της τεχνολογίας και της πολιτικής και αποτέλεσε παράδειγμα όλων των μεταγενέστερων κινέζικων δυναστειών.

    Η δυναστεία των Χαν επηρέασε την Ανατολή όπως η Ελλάδα επηρέασε το δυτικό σύγχρονο κόσμο.

    [10] Η ΚΟΑ «έχει τον τρόπο» και για τη νέα σεζόν 2015-16

    Με κεντρικό σύνθημα «Έχουμε Τον Τρόπο» και επιστρατεύοντας «πείσμα, χιούμορ κι αισιοδοξία» η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ξεκινά τη νέα της καλλιτεχνική περίοδο 2015-16, στις 2 Οκτωβρίου, με μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Στραβίνσκι, Λάλο, Τσαϊκόφσκι, αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου αρχιμουσικού Οδυσσέα Δημητριάδη, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του. Ανάμεσα στις φετινές συμπαραγωγές της ΚΟΑ με το Μέγαρο Μουσικής και η παραχώρηση της Ορχήστρας για την πραγματοποίηση από το Μέγαρο, τον Δεκέμβριο, της παραγωγής της «Εύθυμης Χήρας» του Φραντς Λέχαρ.

    «Παρά τα, απότοκα της οικονομικής κρίσης, προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι εμείς, όπως ολόκληρη η χώρα, οι συνθήκες δεν κάμπτουν την αποφασιστικότητα και την δημιουργικότητα μας, αλλά, αντιθέτως μας κάνουν να πεισμώνουμε και να προσπαθούμε ακόμα περισσότερα γι' ακόμα περισσότερους», ανέφερε ο διευθυντής της ΚΟΑ Στέφανος Τσιαλής, παρουσιάζοντας το μεσημέρι το πρόγραμμα της καινούργιας σεζόν.

    Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, εκπρόσωποι πρεσβειών που συνεργάζονται με την ΚΟΑ, μουσικοί κ.ά.

    Ευδιάκριτο το χιούμορ στην «εικονογράφηση» του φετινού υλικού προβολής της Κρατικής Ορχήστρας, με μουσικά όργανα κατασκευασμένα από φρέσκα λαχανικά και φρούτα, σύμφωνα με ιδέα της δημιουργικής ομάδας του G Design Studio. Παραπέμπει στη φιλοσοφία της ΚΟΑ για αξιοποίηση των εγχώριων πρώτων υλών αλλά και ανάδειξη του ελληνικού δυναμικού και δη του πιο φρέσκου. Παρεμπιπτόντως, δεν θα υπάρξει καμιά ενόχληση αν ο συνειρμός οδηγήσει στην... λαϊκή αγορά, καθώς η Ορχήστρα θέλει «να είναι κτήμα του Λαού και μέρος της Αγοράς -αλλά, εννοείται, εχθρός του λαϊκισμού, του ευτελούς και του αγοραίου».

    [11] Ένα σπάνιο βυζαντινό ψηφιδωτό ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ

    Ένα σπάνιο ψηφιδωτό της βυζαντινής εποχής, που εικονίζει δρόμους και κτίρια, το οποίο ανακαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια στο νότιο Ισραήλ, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο κοινό, μετά την αποκατάστασή του, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.

    Το ψηφιδωτό, που είναι τετράγωνο, μεγέθους περίπου 3,5 x 3,5 μέτρων, κάλυπτε το πάτωμα μιας εκκλησίας η οποία σήμερα έχει καταστραφεί ολοσχερώς. «Η απεικόνιση κτιρίων σε ψηφιδωτά στο πάτωμα είναι πολύ σπάνια στο Ισραήλ, Τα κτίρια είναι διατεταγμένα κατά μήκος ενός δρόμου με κίονες, σαν να επρόκειτο για αρχαίο χάρτη», εξήγησαν οι αρχαιολόγοι που είχαν αναλάβει την ανασκαφή.

    «Το σχέδιο εικονίζει μια πόλη στις όχθες του ποταμού Νείλου, με τρισδιάστατα κτίρια, με μπαλκόνια, στοές, στέγες και παράθυρα», ανέφεραν. «Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε 17 διαφορετικά χρώματα για να φιλοτεχνήσει το ψηφιδωτό αυτό», είπε ο αρχαιολόγος Σάαρ Γκανόρ. «Η ποιότητά του είναι τέτοια που το καθιστούν μια από τις ωραιότερες ανακαλύψεις στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

    Το ψηφιδωτό είναι ηλικίας 1.500 ετών και ανακαλύφθηκε σε μια βιομηχανική ζώνη της πόλης Κίριατ Γκατ που απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ. Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στα πλαίσια μιας έκθεσης που οργανώνεται για την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της πόλης αυτής του νοτίου Ισραήλ.

    [12] Νταβούτογλου: Ελεύθεροι οι 16 Τούρκοι εργάτες που είχαν απαχθεί στο Ιράκ

    Ελεύθεροι αφέθηκαν 16 Τούρκοι εργάτες που απήχθησαν πριν από 4 εβδομάδες από ενόπλους στο Ιράκ και βρίσκονται τώρα μαζί με αξιωματούχους της τουρκικής πρεσβείας, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στον λογαριασμό του στο Twitter. Την είδηση για την απελευθέρωσή τους ανακοίνωσε παράλληλα και η πρεσβεία.

    Οι 16 άνδρες, που είχαν απαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, καθώς εργάζονταν για την κατασκευή ενός σταδίου στα περίχωρα της Βαγδάτης, αναμένεται να επιστρέψουν στην Τουρκία σήμερα ή αύριο, δήλωσε επίσης ο διευθυντής της εταιρείας Nurol Holding στην οποία εργάζονται.

    [13] ΗΠΑ: Εκτελέστηκε η πρώτη γυναίκα στην Τζόρτζια από το 1945

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτέλεσαν σήμερα μία καταδικασμένη σε θάνατο, παρά την ύστατη έκκληση για απονομή χάριτος που είχε κάνει ο πάπας Φραγκίσκος, πριν από πέντε ημέρες κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο οποίος είχε ταχθεί σθεναρά κατά της θανατικής ποινής.

    «Στις 00:21 ακολουθώντας τη διαταγή του δικαστηρίου, η Κέλι Γκισεντέινερ εκτελέστηκε σύμφωνα με τον νόμο. Έκανε μια τελευταία δήλωση και ζήτησε να προσευχηθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκουέντολιν Χόγκαν, εκπρόσωπος του σωφρονιστικού συστήματος της πολιτείας της Τζόρτζια.Η 47χρονη γυναίκα πέθανε με θανατηφόρα ένεση και έγινε η πρώτη γυναίκα που εκτελείται από το 1945 στην πολιτεία αυτή των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.

    Είχε καταδικαστεί για συνωμοσία με τον εραστή της με σκοπό τη δολοφονία του συζύγου της, ένα έγκλημα που διαπράχθηκε το 1997.

    [14] Νέα τηλέφωνα Nexus, νέα ταμπλέτα Pixel και νέο Chromecast από τη Google

    Η Google παρουσίασε μια νέα σειρά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων Nexus, καθώς και τον νέο υπολογιστή-ταμπλέτα της Pixel, σε μια ακόμη προσπάθεια να κόψει μερίδια αγοράς από την Apple.

    Τα νέα smartphones είναι το Nexus 6P και το μικρότερο Nexus 5Χ, σύμφωνα με πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Το πρώτο τηλέφωνο είναι σχεδόν τόσο λεπτό όσο και το iPhone 6 της Apple, έχει πλήρως μεταλλικό περίβλημα, κάμερα 12,3 μεγαπίξελ και βελτιωμένη οθόνη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

    Τα νέα τηλέφωνα -που θα βγουν στην αγορά τον επόμενο μήνα- διαθέτουν, επίσης, το καινοτομικό χαρακτηριστικό Nexus Imprint, που επιτρέπει την ταυτοποίηση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη, ώστε να μπορεί να κάνει ασφαλείς χρηματικές συναλλαγές μέσω της συσκευής του.

    Το νέο tablet Pixel C διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή, μνήμη 3 GB και προαιρετικό έξτρα πληκτρολόγιο, ενώ «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα Android Marshmallow. Η τιμή του θα αρχίζει από τα 499 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων.

    [15] Μαζική δηλητηρίαση ζώων στον Έβρο

    Νεκρά, ύστερα από κατανάλωση δηλητηριασμένων δολωμάτων κυανίου, εντοπίστηκαν συνολικά 13 ζώα -επτά αλεπούδες και έξι σκυλιά- στην περιοχή μεταξύ Σιδηρώ και Κυριακής στον Έβρο.Τα άτυχα ζώα, καθώς και 20 φόλες, εντόπισε η μονάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της WWF, που εδρεύει στη Δαδιά, στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν επισκέφθηκε την εν λόγω περιοχή, κατόπιν ενημέρωσης από κατοίκους για την ύπαρξη δολωμάτων και πολλών νεκρών ζώων.

    Άμεσα στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο του δασαρχείου, που κλήθηκε από τη WWF, προκειμένου να καταγράψει τα δολοφονημένα ζώα (όλα σε κατάσταση πολύ προχωρημένης σήψης, καθώς εκτιμάται ότι πέθαναν πριν από μία ή δύο εβδομάδες) και να παραλάβει τις φόλες που είχαν συλλέξει κάτοικοι του χωριού προτού καταναλωθούν από ζώα. Οι φόλες, άλλες παλιές και άλλες φρέσκιες, βρέθηκαν κυρίως σε διασταυρώσεις δασικών δρόμων.

    [16] ΠΟΥ: Όλοι οι φορείς του ιού HIV πρέπει να λαμβάνουν αντιρετροϊκά φάρμακα

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι φορείς του ιού HIV πρέπει να λαμβάνουν αντιρετροϊκά φάρμακα όσο το δυνατόν συντομότερα μετά τη διάγνωση, πράγμα που σημαίνει ότι 37 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο πρέπει να λαμβάνουν θεραπεία.

    Στη ανακοίνωση με την οποία ο ΠΟΥ επεκτείνει τις ισχύουσες οδηγίες αναφέρεται ότι πρόσφατες κλινικές έρευνες επιβεβαίωσαν ότι η πρώιμη χρήση αγωγής παρατείνει τη ζωή των οροθετικών και περιορίζει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στους συντρόφους τους.

    Όλοι οι άνθρωποι που διατρέχουν "σοβαρό" κίνδυνο προσβολής από τον ιό HIV πρέπει επίσης να λαμβάνουν προληπτικά αντιρετροϊκή θεραπεία, και όχι μόνον οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 September 2015 - 8:32:31 UTC