Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος: Κύριος ομιλητής σε εκδήλωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [02] Διμερείς επαφές με τους υπ. Εξωτερικών Ιράν και Ρωσίας του Νίκου Κοτζιά, στη Νέα Υόρκη
  • [03] Φ. Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ
  • [04] Απροετοίμαστος πήγε στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ο Β. Μεϊμαράκης
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις μεσαίων εισοδημάτων
  • [06] Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ εφέτος
  • [07] Δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ καθιστά σαφές ο Π.Σκουρλέτης
  • [08] Καταργείται το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ σε Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο, και Σκιάθο
  • [09] «Επαγγελματικό το χτύπημα» κατέθεσε ο πατέρας του Π. Φύσσα
  • [10] Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο Θ. Λιακουνάκος
  • [11] Η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία
  • [12] Ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος
  • [13] Τελάντερ: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τον τίτλο»
  • [14] Μάρκο Σίλβα: «Ξέρουμε τις δυνατότητές μας»
  • [15] «Απόδραση» από τη Βέροια για την ΑΕΚ στο 90΄ με Μπαρμπόσα

  • [01] Κύπρος: Κύριος ομιλητής σε εκδήλωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Πρ. Παυλόπουλος

    Πρόσκληση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου να το επισκεφθεί και να είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση, η οποία προγραμματίζεται για τις 13 Νοεμβρίου, αποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    «Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και διακεκριμένος καθηγητής του Δικαίου θα μιλήσει με θέμα "Η συμβολή της διοικητικής δικαιοσύνης στην εμπέδωση του κράτους δικαίου"», αναφέρει ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    [02] Διμερείς επαφές με τους υπ. Εξωτερικών Ιράν και Ρωσίας του Νίκου Κοτζιά, στη Νέα Υόρκη

    Διμερείς επαφές με τους ομολόγους του, του Ιράν Μοχάμαντ Γιαβάντ Ζαρίφ και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς επίσης και με τον Νορβηγό υπουργό για θέματα ΕΕ και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου Βιντάρ Χέλγκεσεν, θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Τις απογευματινές ώρες, θα λάβει χώρα η τριμερής συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του, της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη και της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρυ.

    Το βράδυ ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

    [03] Φ. Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

    «Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε εφεδρεία σας κ. Τσίπρα. Είμαστε δύναμη μάχης», υπογράμμισε ο Φώφη Γεννηματά, μιλώντας, πριν από λίγο, στη πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που προέκυψε από τις εκλογές, με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

    «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο χώρος μας δεν θα γίνει ποτέ άλλοθι και δεκανίκι, είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε λαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές», προσέθεσε η κ. Γεννηματά, θέτοντας ως όρους για συνεργασία τον διάλογο, την εθνική συνεννόηση, και την προγραμματική συνεργασία. «Αλλά θα διαψευστεί απόλυτα όποιος, θεωρήσει ότι αυτό σημαίνει ιδεολογική ταύτιση ή πολιτικό αφοπλισμό», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι τρίτος εναλλακτικός πόλος στη πολιτική σκηνή της χώρας και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, όπως είπε «προς όλα τα κόμματα, τις κινήσεις, τις προσωπικότητες του χώρου μας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με σεβασμό πάντα στην αυτονομία τους».

    [04] Απροετοίμαστος πήγε στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ο Β. Μεϊμαράκης

    Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού.

    «Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα, οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχεις και μεταφραστή», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι η σιγουριά που αισθάνεται κανείς σε επίπεδο αλαζονείας δεν τον αφήνει να δει τις αδυναμίες του και αντί για σιγουριά εκπέμπει αμηχανία και δεν τιμά τη χώρα.

    «Φαίνεται ότι έτσι πήγε και στις διαπραγματεύσεις που κράτησαν τόσες ώρες, ο κ. Τσίπρας, απροετοίμαστος», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «έχει, πάντως, περιθώρια βελτίωσης».

    Σχετικά με το ενδεχόμενο να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι οι ανακοινώσεις δεν είναι μία απλή δήλωση.

    «Χρειάζεται περίσκεψη, πρόταση και υπογραφές. Θα ήταν εύκολο για μένα να πω ένα ναι ή ένα όχι. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και θα το ανακοινώσω όταν το κρίνω», επεσήμανε.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις μεσαίων εισοδημάτων

    Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά Μικρόφωνα" του Πρακτορείου 104,9 FM.

    "Δεν πρόκειται να έχουμε τις επόμενες μέρες λιμούς, σεισμούς, καταστροφές και όλα αυτά που ακούτε για θέματα φορολογίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: "δεν έχουμε καινούργιους φορολογικούς νόμους, δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός αν κάποιος διαμαρτύρεται επειδή βάλαμε φόρο στα φρουτάκια".

    "Η κατεύθυνση στη φορολογική πολιτική είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και να κάνουμε πιο δίκαιη και αναλογική την κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν έχουμε στόχο να πάμε να επιβαρύνουμε ειδικά χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, περισσότερο από ό,τι είχαν επιβαρυνθεί" σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως "δεν υπάρχει περίπτωση να επιβαρύνουμε εισοδήματα, τουλάχιστον αυτά που είναι ως 12.000 ευρώ".

    Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι "μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκτυπωθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα αποσταλούν και ο κόσμος, μέχρι τέλος του μηνός, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση". Συμπλήρωσε δε, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου ό,τι και πέρυσι.

    Σε σχέση με το ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή.

    Επεσήμανε δε, ότι "αν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, η φορολογική σταθερότητα δεν πρέπει να είναι ένα ανέκδοτο στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι ένα δεδομένο".

    [06] Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ εφέτος

    Η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2015, έχει ήδη ξεκινήσει. Το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και στο υπουργείο Οικονομικών διεξάγουν αγώνα δρόμου για την αποστολή στους φορολογούμενους των εκκαθαριστικών για την πληρωμή προκαθορισμένων φορολογικών επιβαρύνσεων.

    Έτσι, και ενώ η δεύτερη δόση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος λήγει αύριο, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αποστείλει τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σε 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Νωρίτερα, έως 10 Οκτωβρίου, θα έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρους σε αγρότες και επιχειρήσεις. Ειδοποιητήριο να καταβάλουν αυξημένο φόρο θα παραλάβουν και οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, λόγω αύξησης του συντελεστή υπολογισμού του από το 10% στο 13%.

    Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες, ξεκινά και η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος) μέτρο που αποτελεί υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο τη συμφωνίας για τη χρηματοδότησή της από τους πιστωτές.

    [07] Δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ καθιστά σαφές ο Π.Σκουρλέτης

    Τα θέματα που αφορούν την εναλλακτική πρόταση "απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ" έχει να αντιμετωπίσει έως τις 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτης όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984.

    Είπε ότι είχε γίνει αποδεκτό ότι μπορεί να υποβληθεί εναλλακτική πρόταση και σημείωσε «δεν υπάρχει πρόταση πάνω στο τραπέζι για τη δημιουργία μικρής ΔΕΗ. Η δημιουργία μικρής ΔΕΗ ήταν μια πρόταση που είχε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι η προηγούμενη κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας. Δεν κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Τώρα μιλάμε πάνω στο πολύ συγκεκριμένο που έχει να κάνει με τον ΑΔΜΗΕ και με κάποιες αλλαγές, οι οποίες αφορούν την αγορά ενέργειας, αλλά δεν πλήττουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ».

    Έφερε ως παράδειγμα ότι "θα μπορούσε να υπάρξει μια από κοινού δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, όπου θα υπάρχει η συμμετοχή του δημοσίου και των ιδιωτών. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι θα μπορούσαμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να δούμε την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο».

    Εξήγησε ότι «δεν μιλάμε για εκχώρηση. Μιλάμε για νέες επενδύσεις. Ενδεχομένως λέω. Δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, κάτι στον ορίζοντα. Μιλάμε θεωρητικά, γενικά».

    Συμπλήρωσε ακόμη πως " δηλαδή, για παράδειγμα, εμείς σκεφτόμαστε τώρα ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων σε σχέση με τα νησιά, έτσι ώστε να αποκτήσουν τη δική τους ενεργειακή αυτάρκεια».

    [08] Καταργείται το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ σε Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο, και Σκιάθο

    Καταργείται από την Πέμπτη ( 1η Οκτωβρίου) το καθεστώς του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα νησιών, για τα οποία καταργείται το καθεστώς του μειωμένου φόρου ενώ για τις επόμενες δύο ομάδες το καθεστώς αυτό θα καταργηθεί την 1η Ιουνίου και την 1η Ιανουαρίου 2017 αντίστοιχα.

    Το μέτρο αυτό αποτελεί εφαρμογή των διατάξεων της Συμφωνίας για τη χρηματοδότη της χώρας και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει μάλιστα τη θέσπιση, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στοχευμένων μέτρων για την αποζημίωση των κατοίκων εκείνων στα συγκεκριμένα νησιά που έχουν περισσότερη ανάγκη.

    Με την απόφαση αυτή από 1.10.2015 στα νησιά Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος θα ισχύσουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

    «Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι για την κυβέρνηση πολιτική αναγκαιότητα (και όχι επιλογή) που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς και βασικό στάδιο για να προχωρήσει η αξιολόγηση και τα επόμενα βήματα» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών .

    «Τα προβλήματα των νησιών μας είναι γνωστά και αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλούς τομείς» προσθέτει το υπουργείο.

    [09] «Επαγγελματικό το χτύπημα» κατέθεσε ο πατέρας του Π. Φύσσα

    «Μου είπε ο γιατρός ότι το παιδί κατέληξε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα τον Παύλο "πώς θα το πω στη μάνα σου;". Ήταν νεκρός ο γιος μου». Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας, βρίσκεται από το πρωί στο βήμα του μάρτυρα για να περιγράψει όσα έγιναν πριν και μετά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο γιος του έπεσε νεκρός, μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά.

    «Τα χέρια του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» κατέθεσε ο Παναγιώτης Φύσσας. Ο ίδιοςυποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η δολοφονία του γιου του ήταν σχεδιασμένη και ότι θεωρεί βέβαιο πως υπήρξε τηλεφωνική εντολή για να σκοτώσουν το παιδί του. «Δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή, εδώ για να σηκωθούν από την καρέκλα τους χρειάζεται το Εγέρθητι» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από συνήγορο της πολιτικής αγωγής εάν ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε, βάσει όσων γνωρίζει ο κ. Φύσσας, μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού. Η πρόεδρος, εν μέσω αντιδράσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, απαγόρευσε την ερώτηση ζητώντας μάλιστα να διευκρινιστεί ποιον εννοεί ο συνήγορος.

    Στο σημείο αυτό παρενέβη ο μάρτυρας, απαντώντας στην πρόεδρο: «Τον Μιχαλολιάκο. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του γιου μου» ενώ σε άλλη ερώτηση της πολιτικής αγωγής, εάν τον «γαλήνεψε» η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ο κ. Φύσσας απάντησε: «Όχι βέβαια». Και στην ερώτηση αυτή η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, επισήμανε ότι δεν αφορά το δικαστήριο μεταγενέστερη δήλωση και ότι επίσης η ερώτηση σχετίζεται με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης για την οποία η πολιτική αγωγή δεν μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις σε ό,τι αφορά την ηγετική ομάδα.

    Ο κ. Φύσσας εξέφρασε την πεποίθησή του πως τα γεγονότα της επίμαχης νύχτας θα είχαν άλλη τροπή αν είχε κινητοποιηθεί η αστυνομία. «Πιστεύω πως αν είχε παρέμβει η αστυνομία θα είχε αποφευχθεί ο φόνος. Έστω και μία πιστολιά στον αέρα αν έριχναν».

    [10] Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο Θ. Λιακουνάκος

    Την Παρασκευή θα οδηγηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια διαφθοράς ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

    Ο Θ.Λιακουνάκος συνελήφθη χθες ύστερα από ένταλμα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    [11] Η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία

    Τρεις είναι, έως τώρα, οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

    Οι Κυριάκος Μητσοτάκης Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν πάρει ήδη θέση στην κούρσα διαδοχής και τώρα μένει να δούμε αν θα υπάρξουν κι άλλα πρόσωπα που θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε χθεσινή συνομιλία με δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο μιας δικής του υποψηφιότητας ανέφερε τα εξής:«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1, συγκεντρώνει υπογραφές για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του.Όπως αποκάλυψε, έχει ήδη συγκεντρώσει 14 από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές. Υποστήριξε ότι «δε θέλει υπογραφές "διασήμων"», ενώ ερωτηθείς για το αν θα έχει τη στήριξη του Μάκη Βορίδη, απάντησε: «Ο Μάκης είναι φίλος μου χρόνια, είχαμε κοινή διαδρομή, όμως δεν είμαστε ομάδα, δεν είμαστε το ίδιο πολιτικό πρόσωπο. Δεν ξέρω αν θα υπογράψει».Σημείωσε ότι ο ίδιος «δεν έχει μηχανισμούς». «Είμαι αυτό που βλέπετε» σημείωσε και συνέχισε: «Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν έχω προλάβει να φτιάξω μηχανισμούς, γιατί είχα βιοποριστικά προβλήματα να λύσω για την οικογένειά μου».

    Εξάλλου επιστολή προς τα μέλη της Πολιτική Επιτροπή, με την οποία τους ζητά στήριξη για μια δική του ενδεχόμενη υποψηφιότητα, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος.

    Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή και προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν τις υπογραφές 50 μελών της Π.Ε. ή του 1/10 των μελών του τελευταίου συνεδρίου.

    [12] Ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

    Ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, που συνελήφθη χθες ύστερα από ένταλμα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Οι κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία αφορούν παράνομο χρηματικό ποσό, περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, που φέρεται να διακινήθηκε με τελικούς αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, από σύμβαση του 2001. Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της εταιρείας Έρικσον (Ericsson) για τα αεροσκάφη Εμπραέρ (Embraer).

    Ο επιχειρηματίας αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους, για την υπόθεση της προμήθειας του στρατού με τα συστήματα Σονακ (SONAK), από την εταιρεία του. Συγκατηγορούμενοι του κ. Λιακουνάκου στην υπόθεση είναι, τρεις πρώην διευθυντές εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί θητειών των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Επίσης, είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση της προμήθειας των Λέοπαρντ(Leopard).

    [13] Τελάντερ: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τον τίτλο»

    Ο Ράσμους Τελάντερ έχει παίξει μόλις δύο ματς στον Παναθηναϊκό. Φαίνεται ότι έχει τις δυνατότητες να καθιερωθεί και οι συμπατριώτες του έσπευσαν να τον «ανακρίνουν» μετά τις πρώτες του εμπειρίες στη Super League.

    Ο Δανός κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο προπονητής πιστεύει στις δυνατότητές του και όλοι στην ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

    [14] Μάρκο Σίλβα: «Ξέρουμε τις δυνατότητές μας»

    Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να «κυνηγήσουν» ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα παιχνίδι σκεπτόμενη ότι δεν θα κερδίσει.

    «Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα παιχνίδι σκεπτόμενοι ότι δεν θα νικήσουμε. Ξέρουμε την αξία του αντιπάλου μας, ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε και τις δικές μας δυνατότητες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Από τη μεριά του, ο «Τσόρι» Ντομίνγκες είπε: «Νιώθω καλύτερα. Θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα, όσον αφορά την φυσική κατάσταση. Κι αν μου ζητηθεί, θα βοηθήσω. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Έχουμε ετοιμάσει καλά την ομάδα. Και πιστεύουμε στην ομάδα. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Και μπορούμε να ξεπεράσουμε τις παραδόσεις».

    [15] «Απόδραση» από τη Βέροια για την ΑΕΚ στο 90΄ με Μπαρμπόσα

    Με απευθείας φάουλ του Μπαρμπόσα στο 90΄ η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Βέροια στην Ημαθία, με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της Super League. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Νέτο στο 32΄, ισοφάρισε ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 49΄ και ο Μπαρμπόσα, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 80΄, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη στην εκπνοή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 September 2015 - 10:32:19 UTC