Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι «αυτονομιστές» κέρδισαν τις εκλογές στην Καταλονία
  • [02] Οι «βιόλα» διέλυσαν την Ίντερ μέσα στο σπίτι της

  • [01] Οι «αυτονομιστές» κέρδισαν τις εκλογές στην Καταλονία

    Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κέρδισαν σήμερα την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο περιφερειακό κοινοβούλιο, βαθαίνοντας την αντιπαράθεση με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

    Ο κύριος αποσχιστικός συνασπισμός "Junts pel Si" (Μαζί για το Ναι) κέρδισε 62 έδρες στο 135μελές κοινοβούλιο αυτής της εύπορης βορειοανατολικής περιφέρειας της Ισπανίας, ενώ το μικρότερο αριστερό κόμμα CUP, που τάσσεται επίσης υπέρ της ανεξαρτησίας, κέρδισε άλλες 10 έδρες, έδειξαν τα επίσημα αποτελέσματα.

    Μαζί συγκεντρώνουν το 47,33% των ψήφων.

    "Οι Καταλανοί ψήφισαν ναι στην ανεξαρτησία", δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Αρτούρ Μας μετά την καταμέτρηση του 70,78% των ψήφων, απευθυνόμενος σε 2.000 οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Βαρκελόνης. "Κερδίσαμε", πρόσθεσε σε τέσσερις γλώσσες --στα καταλανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

    Οι δύο αποσχιστικοί συνασπισμοί έχουν δηλώσει ότι θα ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας μέσα σε 18 μηνες, κάτι που η κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη λέει πως θα εμποδίσει δικαστικά επειδή το ισπανικό συνταγμα δεν το επιτρέπει.

    [02] Οι «βιόλα» διέλυσαν την Ίντερ μέσα στο σπίτι της

    Με μία εντυπωσιακή παράσταση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Κάλινιτς, που πέτυχε χατ-τρικ, η Φιορεντίνα συνέτριψε 4-1 την Ίντερ μέσα στο Μιλάνο, στο ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος και την έπιασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Έτσι σταμάτησε... βάναυσα το απόλυτο νικών που είχαν μέχρι τώρα οι «νερατζούρι».

    Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα πέτυχε τον αιφνιδιασμό στο «Μεάτσα», καθώς προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Κάλινιτς και αξιοποίησε ο Ίλιτσιτς. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο Κάλινιτς είχε ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 μόλις στο 23΄(!), ενώ στο 31΄ ο Κροάτης κέρδισε και την αποβολή του Μιράντα, που τον ανέτρεψε καθώς έφευγε στην αντεπίθεση. Ο Ικάρντι μείωσε στο 60΄ και πάλι ο Κάλινιτς έκανε στο 76΄ το τελικό 1-4.

    Στη συνέχεια οι «βιόλα» μάλλον... σεβάστηκαν την αντίπαλό τους και δεν επιδίωξαν να ανοίξουν ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» στο σκορ, σε κάθε περίπτωση όμως δείχνουν φέτος να εγείρουν σοβαρές αξιώσεις για να διεκδικήσουν τον τίτλο, τον οποίο δεν έχουν κατακτήσει από το 1969.Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά από 16 χρόνια!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 September 2015 - 22:32:12 UTC