Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [02] Π.Κ.Πάντοαν για Volkswagen: Μπορεί να υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ιταλική βιομηχανία
  • [03] Πρ. Παυλόπουλος: Εγρήγορση για να αποφύγουμε τον εφησυχασμό στο Κυπριακό
  • [04] Ακάθεκτος ο Ολυμπιακός, έκανε το «5 στα 5» με 5-1 τον ΠΑΣ
  • [05] Η Τότεναμ ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Σίτι

  • [01] Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Απ. Τζιτζικώστας

    Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλά για παράταξη όλων των δυνάμεων και για ουσιαστική ρήξη με το χθες αλλά και σε σύγκρουση με το λαϊκισμό.

    [02] Π.Κ.Πάντοαν για Volkswagen: Μπορεί να υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ιταλική βιομηχανία

    «Φοβούμαι ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες, ελπίζω περιορισμένες, διότι μπορεί να υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ιταλική βιομηχανία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σχετικά με το σκάνδαλο Volkswagen.

    «Το πρόβλημα δεν είναι μόνον γερμανικό, είναι ευρωπαϊκό» και «αν πληγεί η εμπιστοσύνη, κινδυνεύουν οι επενδύσεις», τόνισε ο Πάντοαν.

    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών κατέληξε ότι «έχει πληγεί η εμπιστοσύνη, ένα βασικό στοιχείο, αλλά από τα πιο δυσεύρετα, στην περίοδο της κρίσης».

    Σύμφωνα, δε, με τον Ιταλό υφυπουργό μεταφορών Ρικάρντο Νεντσίνι, «σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν, εκτιμάται ότι στην Ιταλία μπορεί να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση "Dieselgate" περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα».

    [03] Πρ. Παυλόπουλος: Εγρήγορση για να αποφύγουμε τον εφησυχασμό στο Κυπριακό

    Η επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών δημιουργεί μια θετική προοπτική για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε χαιρετισμό του, που ανέγνωσε η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα, στο χθεσινό ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

    Ωστόσο σημείωσε ότι είναι «σκόπιμο να μετριάσουμε τις υπερβολικές προσδοκίες, μέχρις ότου διαπιστώσουμε ότι η άλλη πλευρά είναι ειλικρινά διατεθειμένη να συμβάλει, με εποικοδομητικό τρόπο, στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος». «Η καλλιέργεια κλίματος ευφορίας, σε συνδυασμό με την, βεβαίως αδικαιολόγητη, κόπωση που υφέρπει σ' ένα μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με την διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος, ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Γι' αυτό θα πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε λύση που δεν θα είναι αμοιβαία αποδεκτή και μακροπρόθεσμα βιώσιμη», επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε η συμβολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά την συμβατότητα της λύσης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι καθοριστικής σημασίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού υπογράμμισε ότι το Κυπριακό παραμένει, 40 χρόνια και πλέον, μια βαθειά πληγή για τον Ελληνισμό κάλεσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής να συνεχίσει, με την ίδια αποφασιστικότητα, τις προσπάθειες ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας και απόδοσης τιμής σ' όλους όσους στέκονται σταθερά στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού και συνηγορούν υπέρ της προώθησης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, όπως το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης Γερουσιαστής Charles Schumer.

    Στο μήνυμα του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε «το τεράστιο έργο που επιτελεί η Ομογένεια, Ελληνική και Κυπριακή, στον Τόπο αυτόν, όπου την οδήγησαν ιστορικές, κοινωνικές και επαγγελματικές συγκυρίες», έργο το οποίο, όπως συμπλήρωσε, «δεν εξαντλείται στη διατήρηση του ελληνικού της χαρακτήρα μέσω της γλώσσας και της βιωματικής τήρησης ηθών και εθίμων, αλλά και στην οικοδόμηση στέρεων δεσμών με την Χώρα υποδοχής, μέσω της διαρκούς αλληλεπίδρασης των μελών της με την τοπική κοινωνία».

    «Η αλληλεπίδραση αυτή είναι εξόχως σημαντική διότι δεν περιορίζεται σε απλή διάδοση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής παιδείας. Εκτείνεται και στον χώρο της πολιτικής, με την ακούραστη και διαρκή φροντίδα των μελών της Ομογένειας ως προς την ενημέρωση, για τους εθνικούς αγώνες και στόχους, της ευρύτερης κοινωνίας και των πολιτικών θεσμικών παραγόντων στις χώρες διαβίωσης», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

    Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε καλή επιτυχία και συνέχεια στο πολύπλευρο και πολύτιμο για τον Ελληνισμό εθνικό έργο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής

    [04] Ακάθεκτος ο Ολυμπιακός, έκανε το «5 στα 5» με 5-1 τον ΠΑΣ

    Ακάθεκτος συνέχισε ο Ολυμπιακός και την 5η αγωνιστική της Super League, καθώς επικράτησε άνετα 5-1 του ΠΑΣ Γιάννινα κι έτσι μετρά το απόλυτο «5Χ5» σε νίκες στο πρωτάθλημα.

    Τα γκολ σημείωσαν οι Κασάμι στο 31΄, Φορτούνης στο 32΄, Μποτία στο 42΄, Τζημόπουλος (αυτογκόλ) στο 52΄ και Ντουρμάζ με πέναλτι στο 72΄. Για τους φιλοξενούμενους το «γκολ της τιμής» σημείωσε ο Λίλα στο 86΄.

    [05] Η Τότεναμ ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Σίτι

    Σε μεγάλη μέρα η Τότεναμ συνέτριψε με 4-1 τη Μάντσεστερ Σίτι, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής της Premier League.

    Οι «πολίτες» που υπέστησαν τη δεύτερη σερί ήττα και πρώτη εκτός έδρας (είχε προηγηθεί το 1-2 από τη Γουεστ Χαμ) προηγήθηκαν στο 25? με τον Ντε Μπράιν, αλλά στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ντάιερ έφερε το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο μέρος οι «πετεινοί» ήταν καταιγιστικοί. Προηγήθηκαν στο 50? με τον Αλντερβέιρελντ, στο 61? ο Κέιν έκανε το 3-1 και στο 79? ο Λαμελα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη συντριβή της «συμπολίτισσας» και με το 3-0 επί της Σάντερλαντ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα.

    Έχοντας τον Αλέξις Σάντσες σε μεγάλη μέρα (χατ τρικ) η Άρσεναλ υποχρέωσε τη Λέστερ του Ρανιέρι στην πρώτη φετινή ήττα με 5-2, ενώ στις επιτυχίες επέστρεψαν η Λίβερπουλ με 3-2 επί της Άστον Βίλα και η Σαουθάμπτον με 3-1 επί της Σουόνσι.

    Η Τσέλσι λίγο έλλειψε να «αναστήσει» και τη Νιουκάστλ. Η μέχρι πρότινος ουραγός της Premier League, προηγήθηκε με 2-0 των πρωταθλητών, που αφυπνίστηκαν με τις αλλαγές του Μουρίνιο και κατάφεραν να «σώσουν την παρτίδα» (2-2), ενώ παρά λίγο να πάρουν και τη νίκη, αν δεν αστοχούσε ο Πέδρο στο τέλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 September 2015 - 20:32:11 UTC