Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Φλαμπουράρης: Η λαϊκή εντολή που πήραμε δεσμεύει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ν. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης
  • [03] Στους 769 οι νεκροί από το ποδοπάτημα στη Μέκκα
  • [04] Γιοχάνες Χαν: Το επόμενο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη μπορεί να έλθει από τον Λίβανο
  • [05] Επέστρεψαν στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς οι επισκέπτες που είχαν εγκλωβιστεί
  • [06] Εντυπωσιακός ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη Σουζούκα

  • [01] Α. Φλαμπουράρης: Η λαϊκή εντολή που πήραμε δεσμεύει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ

    «Η λαϊκή εντολή που πήραμε δεσμεύει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην «Κίνηση των 53» και στο πώς θα αντιμετωπιστούν τυχόν διαφοροποιήσεις σε θέματα εφαρμογής του μνημονίου.

    Ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει ότι «μετά το αποτέλεσμα των εκλογών η πληγή που άνοιξε με την αποχώρηση των συντρόφων της Λ.Α.Ε. έκλεισε».

    Προβλέπει δε, ότι «με άξονες τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και την αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα του κυβερνητικού σχήματος, που οφείλουμε όλοι και όλες να σεβόμαστε, θα φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας».

    Σχετικά με το επικείμενο νομοθετικό έργο, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία αλλά και της κρίσιμης φάσης στην οποία βρίσκεται η διαπραγμάτευση», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «οι βουλευτές μας είναι σε θέση μάχης για να προωθήσουμε το σύνολο του νομοθετικού έργου που κρίνεται απαραίτητα».

    Όσον αφορά το αν η κυβέρνηση θα επιδιώξει συναινέσεις ή και συνεργασίες και με άλλα κόμματα, ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει: «θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συναίνεση στη βάση των προεκλογικών, προγραμματικών μας δεσμεύσεων», σημειώνοντας ωστόσο ότι η μεγάλη διαφορά στις εκλογές «έχει δημιουργήσει κρίση ταυτότητας σε αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης».

    [02] Ν. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της αριστεράς είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι «μένει να ξεκαθαριστεί αν θέλει να οριοθετηθεί από την τακτική των τελευταίων ετών της ταύτισης με την ακραία φιλελεύθερη Δεξιά».

    Μάλιστα τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρα δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο», επισημαίνοντας ότι «θέλει να επηρεάζει και τους όμορους πολιτικούς χώρους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

    «Θα ήταν ευχής έργον αν η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έβαζε τέλος σε αυτό που εδώ και δύο δεκαετίες εύστοχα έχουμε ονομάσει νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Τη συναίνεση που αποτυπώθηκε στις συνθήκες της ΕΕ και εφαρμόστηκε από μεγάλους συνασπισμούς συνεργασίας με τη Δεξιά, γέννησε την κρίση και έφτιαξε ένα ατελές θεσμικό πλαίσιο στην Ευρώπη».

    Όσον αφορά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η αίσθηση του κόσμου είναι ότι μας δίνει το δεύτερο μισό της πρώτης ευκαιρίας», και υπογραμμίζει ότι εκτιμήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι «μπορέσαμε να εφαρμόσουμε κομμάτια του προγράμματός μας, που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και τη στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη ρύθμιση των δόσεων και την αποποινικοποίηση των οφειλών».

    [03] Στους 769 οι νεκροί από το ποδοπάτημα στη Μέκκα

    Στους 769 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλεχ.

    Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε κατά την τελετουργία του "λιθοβολισμού του σατανά" στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων, άλλοι 934 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 717 νεκρούς και 863 τραυματίες.

    [04] Γιοχάνες Χαν: Το επόμενο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη μπορεί να έλθει από τον Λίβανο

    Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, που είναι αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, εκτίμησε σήμερα ότι «το επόμενο μεγάλο κύμα» μεταναστών στην Ευρώπη μπορεί να προέλθει από τον Λίβανο, μια «εύθραυστη χώρα» όπου η κατάσταση είναι «δραματική», όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt.

    «Οι εξελίξεις στον Λίβανο με ανησυχούν. Η κατάσταση είναι εν μέρει δραματική» είπε ο Χαν. «Από εκεί θα μπορούσε να προέλθει το επόμενο κύμα προσφύγων», εκτίμησε, την ώρα που 1,2 εκατομμύρια Σύροι έχουν καταφύγει στον Λίβανο και συχνά ζουν σε άθλιες συνθήκες.«Η χώρα αυτή ήταν ανέκαθεν η πιο εύθραυστη της περιοχής», συνέχισε, επισημαίνοντας την «αστάθεια της πολιτικής κατάστασης» του Λιβάνου.

    [05] Επέστρεψαν στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς οι επισκέπτες που είχαν εγκλωβιστεί

    Αίσιο τέλος είχε η μικρή περιπέτεια που έζησαν το πρωί 57 επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς όταν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους ξέσπασε δυνατή νεροποντή.

    Οι επισκέπτες που είχαν διανύσει τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής οδηγήθηκαν από το προσωπικό του φαραγγιού με ασφάλεια σε φυλάκιο μέσα στο δρυμό και όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν επέστρεψαν χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα αργά το μεσημέρι, στην είσοδο του φαραγγιού.

    Από το μεσημέρι σε όλο το μήκος του φαραγγιού της Σαμαριάς που έκλεισε για λόγους ασφαλείας γίνεται έλεγχος της βατότητας του εθνικού δρυμού.

    [06] Εντυπωσιακός ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη Σουζούκα

    Ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ εντυπωσίασε στις κατατακτήριες δοκιμές της Φόρμουλα Ενα για το γκραν πρι της Ιαπωνίας. Ο πιλότος της Μερτσέντες θα εκκινήσει από την πρώτη θέση της κούρσας στη Σουζούκα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση στον «ομόσταυλο» του παγκόσμιο πρωταθλητή της Μερτσέντες Λιούς Χάμιλτον, και στην τρίτη τον Βάλερι Μπότας της Γουίλιαμς. Αυτή είναι η 18η «pole position» στην καριέρα του Ρόσμπεργκ.

    Ο Γερμανός πιλότος έκανε τον καλύτερο γύρο στις κατατακτήριες στην πίστα της Σουζούκα, που ολοκληρώθηκαν μισό λεπτό πριν το κανονικό, λόγω ατυχήματος που είχε ο Ντάνιελ Κβίατ, όταν πάτησε με έναν τροχό στο γρασίδι και έχασε τον έλεγχο της Red Bull που έγινε κομμάτια, αλλά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο πιλότος της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 September 2015 - 14:32:14 UTC