Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Τσίπρας: Να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση
  • [02] Διμερή και διεθνή θέματα στην επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει το αποτέλεσμα της πρώτης
  • [04] Γ. Σταθάκης: Η ύφεση μπορεί να είναι μικρότερη του 2% φέτος
  • [05] Μεγάλα προβλήματα στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία
  • [06] Νεκρός μετανάστης που παρασύρθηκε από τρένο στον Έβρο
  • [07] Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στον Γιώργο Πετρακάκο
  • [08] Αιματηρή συμπλοκή στου Ζωγράφου
  • [09] Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

  • [01] Αλ.Τσίπρας: Να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση

    «Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή δύναμη», άνοιξε την πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. «Οφείλουμε να τιμήσουμε τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός μέσα σε επτά μήνες, πράγμα που μας γεμίζει με ευθύνες να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής να κυβερνήσουμε, να φέρουμε τις αναγκαίες τις αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει» είπε και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια.

    «Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ώστε σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών με πρόσημο προστασίας των πιο αδύναμων» τόνισε πρωθυπουργός.

    Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα στηρίζεται στο σεβασμό και προστασίας της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Όπως είπε, θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία, στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των ελλήνων.

    «Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό» είπε ο κ. Τσίπρας, απαιτείται αποκατάσταση της ομαλότητας του τραπεζικού συστήματος. Τόνισε δε ότι υπάρχει η υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς χρονοτριβή. Στο πλαίσιο αυτό άμεση προτεραιότητα είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους και για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι σημαντικό, να μη χάσουμε ούτε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης και να μην επιτρέψουμε αδιέξοδες πολιτικές ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αναφερόμενος στα εργασιακά, όπου κύριος στόχος είναι το συντομότερο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, στη λειτουργία του νέου Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας που πρέπει να διασφαλίζει την αξιοποίηση όχι την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων όπου πρέπει άμεσα να παρουσιάσουμε άμεσα εναλλακτικό σχέδιο στους δανειστές.

    Όπως είπε ο κ Τσίπρας, άμεσα θα προωθηθούν για ψήφιση νομοσχέδια που άφησε ώριμα η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι μετά το άνοιγμα της Βουλής άμεσα θα ψηφιστούν το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα παιδείας, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.

    «Στην υγεία πρέπει να προχωρήσουμε οργανωμένα και γρήγορα ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης του εθνικού συστήματος υγείας και πρέπει να βάλουμε ως μεγάλο στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας που μπορεί να αποτελέσει μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας, μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία» είπε ο πρωθυπουργός.

    «Αντιστοίχως εμβληματική πρέπει να είναι και η παρέμβαση μας στα ζητήματα της παιδείας και της έρευνας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε πρώτιστη ανάγκη «να αναβαθμίσουμε την ερευνητική κουλτούρα αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό μας και να αφήσουμε το στίγμα με μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα αντιμετωπίζει παθογένειας και δυσλειτουργίες».

    [02] Διμερή και διεθνή θέματα στην επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν

    Οι διμερείς ελληνορωσικές σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το θέμα των προσφύγων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Πούτιν που συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την επανεκλογή του. Όπως αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση , οι δύο άνδρες συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

    Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, με την οποία συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνο-ιταλικών σχέσεων.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Ξιαολί, ο οποίος διαβίβασε τα συγχαρητήρια του ομολόγου του Λι Κετσιάνγκ, προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.

    [03] ΠΑΣΟΚ: Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει το αποτέλεσμα της πρώτης

    Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει το αποτέλεσμα της πρώτης.Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως «μόνο που τώρα τους γνώρισαν όλοι και ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα καλό και νέο να περιμένουν. Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει το αποτέλεσμα της πρώτης. Χωρίς όμως τις αυταπάτες των αρχών της χρονιάς. Και με την ελπίδα να αναζητείται». «Ίδια λόγια, ίδιοι σχεδόν άνθρωποι, ίδια συνθήματα», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

    [04] Γ. Σταθάκης: Η ύφεση μπορεί να είναι μικρότερη του 2% φέτος

    Ύφεση κάτω από το 2%, ίσως και 1,5% προέβλεψε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM. Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ωστόσο: «Δεν τολμώ να δώσω ακριβώς το μέγεθος. Το υπονοήσαμε και πριν δυο βδομάδες ότι θα πάει μάλλον και κάτω από το 2%. Τώρα διαφαίνεται μετά βεβαιότητας ότι θα κινηθεί σε αυτό το πεδίο. Νομίζω θετικό πρόσημο θα έχουμε από το πρώτο εξάμηνο και μετά βεβαιότητας το δεύτερο τρίμηνο του 2016».

    Για το ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις ανέφερε τα εξής: «Δύο μέρες πριν φύγουμε από την κυβέρνηση υπογράψαμε ένα νέο δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, το οποίο στοχεύει να καλύψει χρηματοδοτικά κενά του ΕΣΠΑ. Από αυτό το 1 δισ. έδωσαν προκαταβολή 300 εκατ. ευρώ. Άρα έχουμε ακόμα ένα επιπρόσθετο εργαλείο, με το οποίο ξεμπλοκάρουμε εντελώς το ΕΣΠΑ, γι? αυτό και χθες οι ανακοινώσεις μας μιλούσαν για πλήρη απορρόφηση ύψους 4,5 δισ. μέχρι τέλος του χρόνου. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ώθηση που μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή».

    [05] Μεγάλα προβλήματα στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία

    Πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

    Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους παρασέρνοντας αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στα καταστήματα, καθώς η στάθμη του νερού ήταν αρκετά υψηλή.

    Αρκετά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στο οδικό δίκτυο του νησιού, όπου έχουν κλείσει δρόμοι από κατολισθήσεις καθώς και από πτώσεις δέντρων.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί εκατοντάδες κλείσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

    Το απόγευμα αποκαταστάθηκε η βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο.

    Διαβάστε επίσης:

    Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    [06] Νεκρός μετανάστης που παρασύρθηκε από τρένο στον Έβρο

    Η κόπωση από το μεγάλο ταξίδι προς το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, η αγωνία αποφυγής της σύλληψης, ίσως ήταν οι αιτίες που ένας ακόμη παράτυπος μετανάστης, ο δεύτερος αυτόν το μήνα, άφησε την τελευταία του πνοή στις σιδηροδρομικές ράγες του Έβρου.

    Ο άτυχος άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, παρασύρθηκε, στο 48ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Δικαίων, από επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Δίκαια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

    [07] Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στον Γιώργο Πετρακάκο

    Τρεις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελλημάτων, απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του και των άλλων δύο συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χθες, στον Βόλο.

    Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον 17ο Τακτικό Ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Στις κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία καθώς και της πλαστογραφίας.

    Νωρίτερα, ο Γιώργος Πετρακάκος, οδηγήθηκε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου να εκτελεστούν εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του για υποθέσεις ληστειών τραπεζών, σε Ακράτα και Μέθανα, για τις οποίες έχουν απαγγελεθεί κατηγορίες σε βάρος των Νίκου Μαζιώτη και Πόλλας Ρούπα.

    Στο μεταξύ,τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εργαστηριακές έρευνες εμπλέκουν τον Γ. Πετρακάκο με την αιματηρή ληστεία, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δραστών ένας αστυφύλακας, τον Απρίλιο του 2008, σε τράπεζα, στην λεωφόρο Μεσογείων 258-260, στον Χολαργό., Πολλά ακόμα στοιχεία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, προκειμένου να πέσει άπλετο φως για τις δραστηριότητες και τις επαφές του συλληφθέντα και των συνεργών του.

    [08] Αιματηρή συμπλοκή στου Ζωγράφου

    Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα, στην περιοχή του Ζωγράφου, ανάμεσα σε δύο άνδρες, έναν ημεδαπό και έναν υπήκοο Αλβανίας, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να πυροβολήσει τον πρώτο στον ώμο και στο λαιμό.

    Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης τράπηκε σε φυγή με ένα αυτοκίνητο μαύρου χρώματος, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, μετά από λίγη ώρα, στα Ιλίσια. Ο ημεδαπός διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύεται.

    Ο δράστης είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με ταπετσαρίες και η Αστυνομία, που τον αναζητεί, εκτιμά ότι η συμπλοκή οφείλεται σε προσωπικές διαφορές.

    [09] Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

    Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

    Το συλλαλητήριο, ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, όπου εκπρόσωποι της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) επέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα: «Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες πνίγονται στα νερά της Μεσογείου, οι αποφάσεις των υπουργών της Ε.Ε. οδηγούν σε μεγαλύτερο κλείσιμο των συνόρων με την στρατικοποίηση της φύλαξής τους» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

    Στην πορεία, που ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια, προπορεύονταν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες».

    Στην συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κοινότητες μεταναστών και εργατικά σωματεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 September 2015 - 20:32:17 UTC