Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας
  • [02] Συγχαρητήρια Φ. Γεννηματά προς τον Αλ.Τσίπρα
  • [03] Ποσοστό ρεκόρ σημειώνει η αποχή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου
  • [04] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, συνεχάρη τον Αλ.Τσίπρα και δήλωσε έτοιμος να εργαστεί με τις ελληνικές αρχές
  • [05] Φονικές εκρήξεις σε τέμενος στη Νιγηρία
  • [06] Οι νικητές των φετινών βραβείων Emmy
  • [07] Β. Λεβέντης: Αν ο κύριος Τσίπρας ανέγνωσε ότι μπορεί να συνεχίσει μόνο με τους ΑΝ.ΕΛ., κακό του κεφαλιού του
  • [08] Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε πέντε από τις επτά μονοεδρικές

  • [01] Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας

    «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες που το τίμησαν με την ψήφο τους στις σημερινές εκλογές, όσους και όσες αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, ξεπέρασαν αναστολές, επιμέρους επιφυλάξεις και συναντήθηκαν με το ΚΚΕ», ανέφερε στην αρχή των δηλώσεών του, ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη στην «τιτάνια προσπάθεια που πραγματικά πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα για τη συνολική ανασύνταξη, ενδυνάμωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας».

    «Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που ο αγώνας της ενάντια στα μνημόνια είναι ταυτόχρονα και συνεπής αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννά και τις λυκοσυμμαχίες που φέρνουν μόνο νέα δεινά στο λαό, τη χώρα και τη νεολαία», πρόσθεσε.

    Το ΚΚΕ θα σταθεί, όπως πάντα, στο πλευρό του λαού, «σταθερά απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που είναι έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει το λογαριασμό στο λαό με νέα μέτρα-φωτιά: ΕΝΦΙΑ, βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από τις αρχές του 2016, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία και άλλα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό».

    [02] Συγχαρητήρια Φ. Γεννηματά προς τον Αλ.Τσίπρα

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. Του επισήμανε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει στη Βουλή εποικοδομητική αντιπολίτευση.

    Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ , που με τη συνεργασία τους ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανέβασαν τα εκλογικά ποοσοστά κατά δύο μονάδες και αύξησαν τη κοινοβουλευτική δύναμη τους από 13 σε 17 βουλευτές, καθώς εκλέγεται και βουλευτής Επικρατείας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις για το κυβερνητικό σχήμα αναφέρουν ότι θα είναι θνησιγενής σύντομα αν δεν συμπράξει και το δεύτερο κόμμα ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρόκειται να ασκήσει αντιπολίτευση για τη δίκαιη εφαρμογή του μνημονίου.

    [03] Ποσοστό ρεκόρ σημειώνει η αποχή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

    Ποσοστό ρεκόρ, που όποιο κόμμα το ελάμβανε θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση σημειώνει η αποχή σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Με ενσωματωμένο το 75% της επικράτειας, προκύπτει ότι στις κάλπες προσήλθε μόλις το 56,11% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ το υπόλοιπο 43,91% επέλεξε να μην εκφράσει την ετυμηγορία του.

    Τεράστια αποχή εμφανίζουν απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός από την απογοήτευση μεγάλης μερίδας των πολιτών απέναντι στα κόμματα, σημαντικός παράγοντας για την μη προσέλευση στην κάλπη έπαιξε και το οικονομικό κόστος της μετακίνησης των ετεροδημοτών με την τιμή της βενζίνης και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα ύψη και τις εταιρείες που λειτουργούν τους αυτοκινητόδρομους να μην δέχονται την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια.

    Μεγαλύτερη αποχή εμφανίζεται στη Φλώρινα, όπου δεν προσήλθε στις κάλπες το 66,70% των ψηφοφόρων, στην Κεφαλλονιά με αποχή 61,07%, στη Λακωνία με 60,50%, στη Λέσβο με 60,37%, στην Ευρυτανία με 58,75%, στη Χίο με 55,75% και στην Καστοριά με 54,52%.

    Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά αποχής παρατηρήθηκαν στα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική (37,15%), στη Β΄ Θεσσαλονίκης (35,17%), στη Β΄ Αθηνών 37,24%), στο Ηράκλειο (37,53%) και στη Λάρισα (38,77%).

    Η αποχή στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου ήταν 36,38%, τον Ιούνιο του 2012 37,51%, τον Μάιο του ίδιου έτους 34,88% , το 2009 29,05%, ενώ το 2007 25,85%.

    [04] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, συνεχάρη τον Αλ.Τσίπρα και δήλωσε έτοιμος να εργαστεί με τις ελληνικές αρχές

    Ταχύ σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και με ισχυρή εντολή για να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, αναμένει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, συγχαίρει τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με τις Ελληνικές Αρχές και να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στις φιλόδοξες μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.

    [05] Φονικές εκρήξεις σε τέμενος στη Νιγηρία

    Τρείς εκρήξεις σημειώθηκαν στη βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας χθες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, μια μέρα μετά από νέο ηχογραφημένο μήνυμα που φέρεται να προέρχεται από τον ηγέτη των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, στο οποίο κατηγορεί τον στρατό ότι ψεύδεται για τις επιτυχίες του εναντίον τους.

    Ανώνυμη πηγή του νοσοκομείου είπε ότι τουλάχιστον οχτώ πτώματα είχαν συλλεγεί μετά από τις εκρήξεις σε τέμενος και περιοχές δίπλα του, στην άκρη του κέντρου της πόλης, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι. Περίπου 50 άτομα τραυματίστηκαν.

    [06] Οι νικητές των φετινών βραβείων Emmy

    Ο ηθοποιός Τζον Χαμ κέρδισε χθες βράδυ στη βραδιά απονομής των βραβείων Emmy στο Λος Άντζελες το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά για την ερμηνεία του ως μυστηριώδης και γοητευτικός Ντον Ντρέιπερ στην τηλεοπτική σειρά «Mad Men».Είναι η όγδοη φορά που ο 44χρονος Αμερικανός ηθοποιός ήταν υποψήφιος για τον ρόλο αυτό και η τελευταία ευκαιρία του να κερδίσει το βραβείο με το «Mad Men», τη σειρά που τελείωσε φέτος το καλοκαίρι ύστερα από επτά πετυχημένες σεζόν.

    Η Βαϊόλα Ντέιβις κέρδισε το βραβείο Emmy Α΄γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για το «Το Πώς να την Γλυτώσεις με Φόνο» (How to Get Away with Murder), η πρώτη μαύρη γυναίκα που τιμάται με αυτή τη διάκριση στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. «Το μόνο πράγμα που χωρίζει τις έγχρωμες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλον είναι οι ευκαιρίες (...) Δεν μπορούν να κερδίσουν ένα βραβείο Emmy για ρόλους που απλά δεν υπάρχουν», δήλωσε η Βαϊόλα Ντέιβις παραλαμβάνοντας το βραβείο της. Η 50χρονη ηθοποιός υποδύεται τον ρόλο μιας καθηγήτριας Νομικής και δικηγόρου.

    [07] Β. Λεβέντης: Αν ο κύριος Τσίπρας ανέγνωσε ότι μπορεί να συνεχίσει μόνο με τους ΑΝ.ΕΛ., κακό του κεφαλιού του

    «Καλώ τον κύριο Τσίπρα να μην αναγνώσει τη λαϊκή εντολή όπως πάει να το κάνει», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με δηλώσεις του στο Ζάππειο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

    Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι «αν ο κύριος Τσίπρας ανέγνωσε ότι μπορεί να συνεχίσει μόνο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κακό του κεφαλιού του», καθώς υποστήριξε ότι η σύζευξη ενός αριστερού κόμματος με ένα δεξιό ως ακροδεξιό κόμμα είναι μια πάρα φύσει σύζευξη. Επιπλέον, υποστήριξε ότι «το βάρος των μεγάλων αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη χώρα δεν μπορεί να το σηκώσει αυτή η σύζευξη». Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε, επίσης, ότι θα υπάρξουν τριβές και για τον Πάνο Καμμένο, καθώς ανέφερε ότι «είναι ένας δεξιός άνθρωπος που δημιουργεί συνέχεια προβλήματα» και ότι «δεν είναι κατάλληλος για συνέταιρος».

    Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας, ο κ. Λεβέντης επισήμανε: «Θα περιμένω, αν μου τηλεφωνήσουν σκοπεύω να συναντηθώ, αν δεν μου τηλεφωνήσουν θα κρατήσω σεμνή στάση: θετική σε ότι θεωρώ θετικό, αρνητική σε οτιδήποτε ολισθηρό». Επιπλέον ανάφερε ότι θα ήταν διατεθειμένος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που θα σέβεται τον λαό.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατήγγειλε ότι οι δημοσκοπήσεις ήταν στημένες και ότι σκόπιμα έδειχναν τις τελευταίες δέκα ημέρες την Ένωση Κεντρώων εκτός Βουλής. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης ήταν ενήμεροι ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν 5 μονάδες (στις δημοσκοπήσεις), αλλά οι ίδιοι επιθυμούσαν να εμφανίζεται ως ισοπαλία, γιατί επιδίωκαν με την πόλωση να εξοντώσουν τα άλλα κόμματα.

    [08] Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε πέντε από τις επτά μονοεδρικές

    Πέντε από τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις άλλες δύο την πρωτιά κατάκτησε η ΝΔ. Τρεις από αυτές άλλαξαν χέρια σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές πριν από οκτώ μήνες, ενώ σε ισάριθμες η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι κοντά στο 1%.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στα Γρεβενά με 34,99 έναντι 32,09% της ΝΔ, (η οποία είχε λάβει την έδρα τον Ιανουάριο), στη Ζάκυνθο με 35,83% έναντι 27,77% της ΝΔ, στην Κεφαλληνία με 33,86% έναντι 27,70% της γαλάζιας παράταξης, στη Σάμο 31,03% έναντι 22,47% και στη Φωκίδα 32,98% έναντι 32,15%.

    Η ΝΔ πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ την Ευρυτανία με 34,33% έναντι 33,47% και τη Λευκάδα με 31,81% έναντι 30,78%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 September 2015 - 4:32:09 UTC