Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν έκανε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Με υποψήφιους βουλευτές του Πειραιά συναντήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος
  • [03] Στο Μπουρνάζι βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά
  • [04] Δημοσκόπηση προβλέπει θεαματική νίκη των καταλανικών αυτονομιστικών παρατάξεων
  • [05] Αιματηρό οικογενειακό επεισόδιο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

  • [01] Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν έκανε ο Στ. Θεοδωράκης

    Με στενούς φίλους και συνεργάτες του, καθώς και με υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του και δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία, επέλεξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης να περάσει το μεσημέρι μερικές ώρες χαλάρωσης, λίγο πριν ταξιδέψει για τα Χανιά, εκλογική περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφιος και από την οποία θα επιστρέψει αύριο το μεσημέρι.

    Με κρασάκι, μπύρες, μεζέδες και αισιόδοξη διάθεση, ο Σταύρος Θεοδωράκης αντάλλαξε απόψεις και αστειεύτηκε με όλους όσοι είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του και προσήλθαν στο «Φωκιανό», που βρίσκεται απέναντι από το Καλιμάρμαρο.

    Ο κ. Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα τους νέους, να προσέλθουν αύριο στις κάλπες και να ψηφίσουν, ανεξάρτητα όπως τόνισε από την εκλογική προτίμηση που έχουν.

    [02] Με υποψήφιους βουλευτές του Πειραιά συναντήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος

    Με υποψηφίους βουλευτές του Πειραιά συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος. Για την «παραδοσιακή ανάπαυλα» πριν την κάλπη της Κυριακής, η ομήγυρη προτίμησε ένα ταβερνάκι στην ψαραγορά του Πειραιά. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα ασκήσει, αύριο Κυριακή στις 09:00, το εκλογικό του δικαίωμα στo 72ο Εκλογικό Τμήμα (Δημοτικό Σχολείο Λαρανίου) του Δήμου Γόρτυνας του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος είναι υποψήφιος στον νομό Ηρακλείου και στην Β Αθήνας.

    [03] Στο Μπουρνάζι βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

    Στο Μπουρνάζι, βρέθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπούλο, και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και συνθήματα από πολλούς φίλους και στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ .

    Η κ. Γεννηματά η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 11:15 το πρωί, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

    [04] Δημοσκόπηση προβλέπει θεαματική νίκη των καταλανικών αυτονομιστικών παρατάξεων

    Τα αυτονομιστικά κόμματα της Καταλωνίας εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τα αποτελέσματα της οποίας προβλέπουν ακόμη πιο θεαματική νίκη για τους υποστηρικτές της απόσχισης σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metroscopia για την εφημερίδα El Pais, τα αυτονομιστικά κόμματα εξασφαλίζουν 76 έως 78 έδρες στο καταλανικό κοινοβούλιο, όπου αρκούν 68 έδρες για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας.

    Η λίστα "Junts pel si" (Μαζί για το Ναι) εξασφαλίζει μόνη της 66 έως 67 έδρες. Απαρτίζεται από τους συντηρητικούς του κόμματος CDC του Αρτούρ Μας, τους ρεπουμπλικανούς της αριστεράς του ERC και ισχυρές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

    Η δεύτερη λίστα, η CUP (Υποψηφιότητα για Λαϊκή Ενότητα), που τοποθετείται στην άκρα αριστερά, εκλέγει 10 έως 11 βουλευτές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δεν διευκρινίζει τον αριθμό των ψήφων που λαμβάνει κάθε κόμμα.

    Ο Αρτούρ Μας, που διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία της καταλανικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι 68 έδρες τού είναι αρκετές για να ξεκινήσει μία διαδικασία προς την ανεξαρτησία της Καταλωνίας με στόχο την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους μέχρι το 2017.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το φιλελεύθερο κόμμα κατά της αυτονομίας Ciudadanos, εξασφαλίζει 19 έδρες, ενώ 14 έδρες εξασφαλίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Το Λαϊκό Κόμμα υποχωρεί στις 10 έδρες, από 19 σήμερα.

    [05] Αιματηρό οικογενειακό επεισόδιο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

    Αιματηρό οικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Γύρω στις επτά, η αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα που καλούσε για βοήθεια. Αστυνομικοί έσπευσαν στην οδό Στρωμνίτσης 6, στην περιοχή Μαρτίου και όταν η γυναίκα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού βρέθηκε πυροβολημένη στο πόδι από τον αδελφό της.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε εναντίον αστυνομικού και στη συνέχεια κλείστηκε στο σπίτι και αυτοπυροβολήθηκε.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης του αιματηρού οικογενειακού επεισοδίου είναι πιθανότατα τοξικομανής

    Ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου βρίσκεται ήδη η αδελφή του ενώ ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 424.

    Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του συμβάντος στο διαμέρισμα βρισκόταν εκτός από τον δράστη και την αδελφή του και η μητέρα τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 September 2015 - 18:32:09 UTC