Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
  • [02] Ινστιτούτο DIW: Ανάπτυξη επιπλέον 0,25% θα έχει το 2016 η γερμανική οικονομία χάρη στους μετανάστες
  • [03] Ο Λευκός Οίκος στέλνει πρόσκληση σε 14χρονο που συνελήφθη για κατασκευή αυτοσχέδιου ρολογιού
  • [04] «Οι ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να δώσουν μια ριζοσπαστική απάντηση στην κρίση»
  • [05] Επιστροφή στη δισκογραφία για τους Rolling Stones έπειτα από μία δεκαετία
  • [06] Ώρα για σινεμά με τις Νύχτες Πρεμιέρας
  • [07] Πειραματικό «τσιρότο» με πρωτεϊνες μειώνει σημαντικά τη ζημιά στην καρδιά ύστερα από έμφραγμα

  • [01] Απόψε στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στις 19:30, στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας.

    Στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, συνεννόησης και εθνικής ευθύνης, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χθες σε συνάντηση με νέες και νέους στο Γκάζι. «Απ' ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα δεν θα μετέχει και ενώ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, λέει ότι η συνεργασία με τη ΝΔ είναι παρά φύση», πρόσθεσε.

    [02] Ινστιτούτο DIW: Ανάπτυξη επιπλέον 0,25% θα έχει το 2016 η γερμανική οικονομία χάρη στους μετανάστες

    Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα μπορούσε να ενισχυθεί το 2016 κατά 0,25% λόγω των μεταναστών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου DIW.

    Η επιπλέον ανάπτυξη, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του DIW Φέρντιναντ Φίχτερ, θα προέλθει κυρίως από την αύξηση των δημοσίων δαπανών εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να φροντίσει για την στέγαση, την εκπαίδευση και την ένταξη των μεταναστών, αυξάνοντας έτσι το στοιχείο του ΑΕΠ που σχετίζεται με την κατανάλωση. Αναμένεται ακόμη ενίσχυση της κατανάλωσης, καθώς οι πρόσφυγες θα ξοδέψουν πιθανότατα ένα μεγάλο τμήμα της οικονομικής βοήθειας για τις προσωπικές τους ανάγκες.

    [03] Ο Λευκός Οίκος στέλνει πρόσκληση σε 14χρονο που συνελήφθη για κατασκευή αυτοσχέδιου ρολογιού

    Ένας έφηβος στο Τέξας, που συνελήφθη στο σχολείο του στη περιοχή του Ντάλας αυτή την εβδομάδα γιατί έφερε μαζί του ένα αυτοσχέδιο ρολόι που οι αρχές του σχολείου θεώρησαν αυτοσχέδια βόμβα, κέρδισε μια προσωπική πρόσκληση από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα χθες να συμμετάσχει σε μια βραδιά αστρονομίας στο Λευκό Οίκο.

    Ο Άχμεντ Μοχάμεντ, 14, κατηγορήθηκε ότι έφτιαξε μια ψεύτικη βόμβα, είπε η αστυνομία στη σχολική περιφέρεια Έρβινγκ. Το Συμβούλιο Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεων είπε ότι είναι μουσουλμάνος και η περίπτωσή του αποτελεί παράδειγμα θρησκευτικής προκατάληψης.

    Ο μαθητής της τρίτης γυμνασίου, που φορούσε μια μπλούζα της NASA, απομακρύνθηκε από το σχολείο MacArthur σε χειροπέδες τη Δευτέρα γιατί έφτιαξε κάτι με σκοπό να εντυπωσιάσει τους νέους συμμαθητές και δασκάλους τους. Η αστυνομία τον προσήγαγε στο τμήμα, πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα και τον φωτογράφησε. Αφέθηκε ελεύθερος όταν ήρθαν οι γονείς του να τον πάρουν.

    Χθες έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο.

    «Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θές να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία» είπε σε μήνυμά του στο Twitter ο Πρόεδρος Ομπάμα. Το γραφείο του Προέδρου προσκάλεσε τον Μοχάμεντ να συμμετάσχει στην μηνιαία «βραδιά αστρονομίας» με αστροναύτες της NASA και άλλα νεαρά άτομα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους, ο οποίος πρόσθεσε ότι «στη περίπτωση αυτή, είναι προφανές ότι τουλάχιστον μερικοί από τους δασκάλους του Άχμεντ απέτυχαν στο ρόλο τους. Είναι κρίμα».

    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επίσης προσκάλεσε τον έφηβο να επισκεφθεί την εταιρεία του στην Καλιφόρνια.

    [04] «Οι ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να δώσουν μια ριζοσπαστική απάντηση στην κρίση»

    «Το πανεπιστήμιο έχει κυριαρχηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από δύο σαφώς περιοριστικούς παράγοντες: την τεχνολογία και την οικονομία. Πρόκειται για μια συνθήκη, η οποία θα μπορέσει να μεταβληθεί μόνο αν αναπτυχθεί ένα πνεύμα κριτικής αντίστασης απέναντί της». Έτσι άρχισε τη διάλεξή του (16/9) στην κατάμεστη αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών ο ακαδημαϊκός δάσκαλος και θεωρητικός της λογοτεχνίας Τέρι Ίγκλετον, ένας κριτικός που έχει μεταφραστεί και διαβαστεί πολύ στην Ελλάδα.

    Ενόψει της αναγόρευσής του (18/9) σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Ίγκλετον, που έχει διδάξει επί δεκαετίες στην Οξφόρδη και στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα βιβλία, έθεσε κατά τη διάρκεια της διάλεξής του ένα καίριο ερώτημα: «Έχουν πεθάνει σήμερα οι ανθρωπιστικές επιστήμες;» Η κρίση και οι ανθρωπιστικές επιστήμες πηγαίνουν μαζί, παρατήρησε ο ομιλητής: «Αρχικά οι βιομηχανικές κοινωνίες δημιούργησαν αξίες που ήταν σύμφωνες με το πνεύμα των ανθρωπιστικών επιστημών. Είναι τα χρόνια όπου οι επιστήμες βρίσκονται ακόμη μακριά από τις αγριότητες του καπιταλισμού, διατηρώντας την κριτική τους αυτονομία. Στις ημέρες μας όλα αυτά έχουν αλλάξει. Το πανεπιστήμιο είναι υποταγμένο στις πιέσεις της οικονομίας.

    Πρόκειται για μια κατάσταση που επιβαρύνει τόσο το πανεπιστήμιο όσο και τις τέχνες, οι οποίες εμποδίζονται να λειτουργήσουν ελεύθερα μέσα σε έναν ολοκληρωτικά εμπορευματοποιημένο κόσμο. Ο κόσμος ήταν χρησιμοθηρικός και στην πρώτη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά τότε οι τέχνες διατηρούσαν την ελευθερία τους όχι εξαιτίας του οποιουδήποτε πολιτικού προσανατολισμού τους, αλλά χάρη στην αινιγματική φύση της ύπαρξής τους. Σήμερα αναδύεται για τις τέχνες ένας καινούργιος ρόλος: ο ρόλος της απόρριψης της εύκολης παραδοχής και της σύμβασης, ο ρόλος της απαλλαγής από την εργαλειοποίηση της γλώσσας και της κατάκτησης μιας ριζοσπαστικής κριτικής ικανότητας».

    [05] Επιστροφή στη δισκογραφία για τους Rolling Stones έπειτα από μία δεκαετία

    Οι Rolling Stones πρόκειται να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ την επόμενη χρονιά- το 25ο του συγκροτήματος και το πρώτο εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία- όπως ανακοίνωσε ο 71 ετών κιθαρίστας τους, Κιθ Ρίτσαρντς. Σε συνέντευξή του που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης σε ραδιοφωνικό σταθμό για την προώθηση του ακυκλοφόρητου σόλο άλμπουμ του, με τίτλο «Crosseyed Heart», ο Ρίτσαρντς είπε ότι μαζί με τα άλλα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, τους Μικ Τζάγκερ, Τσαρλι Γουότς και Ρόνι Γουντ, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο στούντιο.

    «Βρισκόμουν στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα και βρεθήκαμε με τα αγόρια...ναι... έχουμε σίγουρα στα σχέδιά μας νέα ηχογράφηση», είπε ο Ρίτσαρντς στον ραδιοφωνικό σταθμό iHeartRadio.

    Η ηχογράφηση του νέου άλμπουμ θα ακολουθήσει την προγραμματισμένη περιοδεία του συγκροτήματος στη Νότια Αμερική, στις αρχές του ερχόμενου χρόνου.

    [06] Ώρα για σινεμά με τις Νύχτες Πρεμιέρας

    Με ένα δυναμικό πρόγραμμα, πλούσιο σε αφιερώματα και με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-«Νύχτες Πρεμιέρας» έρχεται μετεκλογικά για να συστήσει στο ελληνικό κοινό μέσα από τα δέκα διαφορετικά τμήματά του, τους μεγάλους σκηνοθέτες και τις σύγχρονες τάσεις του σινεμά, τόσο μέσα από την μυθοπλαστία όσο και από την τεκμηρίωση.

    Η «Νιότη» («Youth») του Πάολο Σορεντίνο -που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες- θ' ανοίξει στις 23 Σεπτεμβρίου τις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως τις 4 Οκτωβρίου στις αίθουσες Δαναός 1&2, Odeon Opera 1&2, Ιντεάλ, στη Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στη Τεχνόπολη Δ.Α.-INNOVATHENS.

    «Δεν κάναμε περικοπές στις ταινίες», ξεκαθάρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει 239 ταινίες (όπως και πέρυσι) από κάθε γωνιά του κόσμου (από τις οποίες 102 ελληνικές -μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους).

    [07] Πειραματικό «τσιρότο» με πρωτεϊνες μειώνει σημαντικά τη ζημιά στην καρδιά ύστερα από έμφραγμα

    Ερευνητές στις ΗΠΑ δοκίμασαν με επιτυχία σε πειραματόζωα ένα πρωτοποριακό εμφυτεύσιμο επίθεμα («τσιρότο»), το οποίο βοηθά σημαντικά στην αποκατάσταση της ζημιάς που παθαίνει η καρδιά ύστερα από ένα έμφραγμα.

    Οι έως τώρα δοκιμές σε ποντίκια και χοίρους δείχνουν ότι το εμποτισμένο με πρωτεϊνες επίθεμα ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων υγιών κυττάρων στην καρδιά και μειώνει τις ουλές σε αυτήν εξαιτίας του εμφράγματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά στην καρδιά λόγω του εμφράγματος, τόσο λιγότερο αποτελεσματικά θα λειτουργεί αυτή στη συνέχεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 6:32:16 UTC