Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση τετραετίας
  • [02] Ν. Δένδιας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η ελληνική κοινωνία μπορεί να υποχρεώσει το πολιτικό σύστημα σε συνεργασίες
  • [03] Στις 694,88 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με άνοδο 1,72%
  • [04] Δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον μεταναστών στα ουγγροσερβικά σύνορα
  • [05] Γ. Μουζάλας: Δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ετοιμάζονται σε Λαύριο και Σίνδο
  • [06] Ο διαβήτης κύησης και τα φυτοφάρμακα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2
  • [07] Ανήκετε στους αναποφάσιστους; choose4greece
  • [08] ¶.Μ.Γιάντση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Με γοργό ρυθμό οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕ
  • [09] Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών η Μαρία Χορς
  • [10] Το ΚΑΣ υπέρ της κατά χώραν διατήρησης των αρχαιοτήτων σε σταθμό στο Μετρό Θεσσαλονίκης
  • [11] Β. Παπαντωνίου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η Μαρία Κάλλας επανέφερε το μέτρο στην ερμηνεία
  • [12] Ευ. Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει υποστεί μετάλλαξη και δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα
  • [13] Πρ. Παυλόπουλος: Σ' αυτή την κρίσιμο περίοδο, ο Έλληνας γιατρός έχει υπερβάλει εαυτόν
  • [14] Το πολιτικό παιχνίδι είναι μακριά από μας λέει ο διευθ. σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός
  • [15] ΕΣΕΕ: Η αξία των ακάλυπτων επιταγών ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ το τρίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου
  • [16] Πάραθυρο στην ποίηση «ανοίγει» το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών
  • [17] WWF: Το 50% της θαλάσσιας ζωής έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 40 χρόνια
  • [18] Το καλοκαίρι του 2015 ήταν το θερμότερο καλοκαίρι στον πλανήτη από το 1847
  • [19] Μάρκο Σίλβα: «Αν η Μπάγερν έχει μειονεκτήματα θα τα αξιοποιήσουμε»

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση τετραετίας

    «Η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση τετραετίας», δήλωσε το μεσημέρι από τα Χανιά -πρώτο σταθμό της επίσκεψής της στην Κρήτη- η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Παράλληλα τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα της και να το αναδείξουν στις κάλπες τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου.

    Η κ. Γεννηματά αμέσως μετά την άφιξή της στα Χανιά κατέθεσε στέφανο στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι από όπου και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να στείλω από εδώ, από τα Χανιά, από την Κρήτη, από τη γη των Βενιζέλων, ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο "σπίτι τους", ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας».

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών για να είμαστε εμείς, η τρίτη δύναμη, να πάρουμε την τρίτη εντολή για να είμαστε ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση τετραετίας. Μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν οι περισσότερες, αν είναι δυνατόν όλες, οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις [?] Μέχρι το 2019 η Ελλάδα πρέπει να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση. Τώρα χρειάζεται δράση και αποτελεσματικότητα. Εμείς έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόταση, έχουμε εμπειρία, έχουμε ομάδα».

    [02] Ν. Δένδιας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η ελληνική κοινωνία μπορεί να υποχρεώσει το πολιτικό σύστημα σε συνεργασίες

    «Η ελληνική κοινωνία με την ψήφο της μπορεί να προσδιορίσει τι εξελίξεις και μπορεί να υποχρεώσει το πολιτικό σύστημα, να οδηγηθεί σε ευρύτατη συνεργασία που νομίζω ότι είναι απαραίτητη», εκτίμησε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα.

    «Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, κάνουμε ό,τι μπορούμε απευθυνόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και καλώντας τον, έστω και δημιουργώντας ένα στοιχείο αντίφασης, σε συνεργασία, θεωρώντας ότι υπάρχουν βασικές γραμμές, με τις οποίες, ανεξαρτήτως διαφορών, παρελθόντος και κλίματος, μπορεί κανείς να ομονοήσει και να βγούμε από μια κρίση. Αυτό το οποίο εισπράττουμε ως απάντηση είναι μια πλήρη άρνηση και παρά ταύτα επιμένουμε», τόνισε.

    Ο κ. Δένδιας παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λάθη από την κυβέρνηση Σαμαρά: «Κάναμε και εμείς πάρα πολλά λάθη και λυπάμαι που ο σύντομος χρόνος δεν μας έδωσε την ευκαιρία να συνεννοηθούμε με την ελληνική κοινωνία. Εγώ ήμουν από αυτούς που από την πρώτη μέρα που χάσαμε τις εκλογές πρόκρινα το να έχουμε μια ανοικτή συνεδριακή διαδικασία, στην οποία να πούμε στην κοινωνία τι κάναμε λάθος. Διότι αν παριστάνεις ότι εσύ τα έχεις κάνει όλα σωστά και η κοινωνία φταίει, δεν πας μπροστά. Η κοινωνία είναι το αφεντικό μας στο τέλος τέλος».

    [03] Στις 694,88 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με άνοδο 1,72%

    Εντείνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον στη χρηματιστηριακή αγορά, με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, ενώ αυξημένος παρουσιάζεται και ο τζίρος. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 694,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,72%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 695,55 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,96%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 36,75 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,17%.

    [04] Δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον μεταναστών στα ουγγροσερβικά σύνορα

    Η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα μεταναστών «με επιθετικές διαθέσεις» παραβίασε μια συνοριακή πύλη από τη Σερβία και ήρθαν αντιμέτωποι με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που είχαν παραταχθεί λίγο νωρίτερα στο σημείο.

    «Η αστυνομία λαμβάνει νόμιμα και αναλογικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορα του ουγγρικού κράτους και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμαναν οι αρχές σε ανακοίνωση.

    Oι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της ουγγρικής αστυνομίας, με την υποστήριξη αντλιών νερού υπό πίεση, παρατάχθηκαν λίγο νωρίτερα σε ένα σημείο διέλευσης στο Ρόζκε όπου πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν ζητώντας να τους επιτραπεί να διασχίσουν τα σύνορα με τη Σερβία, είχε γνωστοποιήσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται στο σημείο.

    [05] Γ. Μουζάλας: Δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ετοιμάζονται σε Λαύριο και Σίνδο

    Δύο νέα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων πρόκειται να δημιουργηθούν στο Λαύριο και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση και άλλων χώρων.

    Τα δύο κέντρα θα δημιουργηθούν στα πρότυπα του Ελαιώνα και θα αφορούν στη σύντομη παραμονή των προσφύγων πριν την πλήρη ταυτοποίησή τους ή πριν την αναχώρησή τους για άλλους προορισμούς.

    «Είναι εντελώς έξω από τη λογική μας και το δηλώσαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δεν θα κάνουμε τη χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο. Αυτό που φτιάχνουμε είναι χώροι μικρής φιλοξενίας, δηλαδή χώροι, όπου οι πρόσφυγες θα παραμένουν μία- δύο μέρες πριν αναχωρήσουν ή πριν ταυτοποιηθούν πλήρως. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε φυλακές, δεν πρόκειται να μεταφέρουμε μέσα στις πόλεις στρατόπεδα προσφύγων», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Στο Λαύριο έχουν επιλεγεί οι εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, ενώ στη Σίνδο έχει εντοπιστεί ένα παλιό κτίριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή. Και στις δύο περιπτώσεις έχει γίνει η απαραίτητη αυτοψία και σχεδιαστική αποτύπωση των χώρων και προχωράει η δημιουργία των κέντρων. Τα δύο κέντρα θα έχουν χωρητικότητα 500-700 ατόμων.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τα δύο ανοιχτά κέντρα θα λειτουργήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα, ενώ όπως εκτιμά ο κ. Μουζάλας η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει τον όλο σχεδιασμό. «Εμείς συνεχίζουμε κάτι που βρήκαμε και ελπίζω ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το σχεδιασμό μας. Είναι πράγματα τα οποία, όποια και να είναι η πολιτική σου άποψη, οι πρόσφυγες τα δικαιούνται», λέει.

    [06] Ο διαβήτης κύησης και τα φυτοφάρμακα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

    O σακχαρώδης διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί μια πάθηση άγνωστης αιτιολογίας, παρότι τα τελευταία χρόνια η εμφάνισή του έχει αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στα γονίδια και την κληρονομικότητα. Όμως, η έρευνα αποκαλύπτει χρόνο με το χρόνο και άλλες αιτίες που σχετίζονται με την εμφάνιση διαβήτη στη ζωή ενός ενήλικα. Ανάμεσα σ' αυτές, η μακροχρόνια επίπτωση του διαβήτη κύησης στο παιδί που γεννιέται και στη μητέρα του μετά την εγκυμοσύνη, αλλά και η έκθεση σε ανθεκτικά φυτοφάρμακα -όπως δείχνουν δύο νέες ελληνικές μελέτες.

    Σύμφωνα με νέες μελέτες που παρουσιάσθηκαν στο 51ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας, στην Στοκχόλμη, η εμφάνιση διαβήτη κατά την κύηση έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο για τη μητέρα, όσο και για το παιδί. Ο διαβήτης κύησης (ΣΔΚ) καταγράφεται σε περίπου 2%-6% του συνόλου των κυήσεων στην Ευρώπη και παραμένει μία από τις πιο συχνές διαταραχές της κύησης. Ο διαβήτης της κύησης σχετίζεται με πολλές επιπλοκές για τη μητέρα και το παιδί, οι οποίες όμως μπορούν να προληφθούν αν το πρόβλημα διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

    Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι, αν και οι τιμές σακχάρου στο αίμα τις περισσότερες φορές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα μετά την εγκυμοσύνη, οι γυναίκες με ΣΚΔ διατηρούν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή τους.

    Μελέτες που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο δείχνουν ότι ο κίνδυνος διαβήτη γι αυτές τις γυναίκες, αυξάνεται έως και 50% μέσα στα επόμενα 10 χρόνια μετά την εγκυμοσύνη, καθιστώντας έτσι τον διαβήτη κύησης ως έναν από τους ισχυρότερους γνωστούς παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2. Είναι σημαντικό, τονίζουν οι επιστήμονες, οι γυναίκες με προδιάθεση για διαβήτη κύησης να αναγνωρίζονται εγκαίρως και να παρακολουθούνται, ώστε να αποφύγουν τον διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή τους.

    Επιπλέον, αρκετές νέες μελέτες δείχνουν ότι και τα παιδιά γυναικών με διαβήτη κύησης έχουν 2-8 φορές αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν αργότερα ως ενήλικες προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2, να γίνουν υπέρβαρα και να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο.

    [07] Ανήκετε στους αναποφάσιστους; choose4greece

    Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος choose4greece, ανανεώθηκε και επανέρχεται για να καλύψει τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, δίνοντας απαντήσεις σε όσους το επιθυμούν στο ερώτημα: «με ποιο κόμμα ταιριάζουν οι απόψεις σας επί βασικών θεμάτων της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, της παιδείας;».

    Χρησιμοποιώντας το www.choose4greece.com, οι χρήστες/ψηφοφόροι βρίσκουν 30 προτάσεις που σχετίζονται με διάφορα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, οργανωμένα σε θεματικές κατηγορίες. Για κάθε μία από αυτές τις προτάσεις μπορούν να εκφράσουν τον βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας τους. Εφόσον συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο, οι χρήστες μπορούν να δουν μια σειρά από διαγράμματα που δείχνουν τον βαθμό συνάφειας των θέσεών τους με κάθε ένα από τα κόμματα.

    Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων αφορά αποκλειστικά και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για ακαδημαϊκούς ερευνητικούς σκοπούς, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

    [08] ¶.Μ.Γιάντση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Με γοργό ρυθμό οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕ

    Με γοργό ρυθμό επιχειρεί να κλείσει τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, αλλά και να ανταποκριθεί με συνέπεια στις ?υποχρεώσεις του? ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων των Κοινοτικών Ενισχύσεων και όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ¶ννα- Μαρία Γιάντση, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν γίνει πολλά.

    Ειδικότερα, όπως επισήμανε, στο διάστημα 7 με 11 Σεπτεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εκκρεμότητες σε πληρωμές του 2011 της βασικής ενίσχυσης, ενώ πρόσθεσε ότι αυτές του 2012 θα ξεκινήσουν από τις 18 Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε δε ότι η πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς θα γίνει περί τις 23-24 Σεπτεμβρίου.

    Όσον αφορά τα επιχειρησιακά προγράμματα των ομάδων παραγωγών, η κ. Γιάντση ανέφερε ότι οι πληρωμές γίνονται κανονικά και θα ολοκληρωθούν περίπου στις 15 Οκτωβρίου 2015. Αναφορικά με τις εκκρεμότητες του 2014, τόνισε ότι θα ολοκληρωθούν ως τις 15 Οκτωβρίου και αφορούν την ενιαία ενίσχυση και το άρθρο 68.

    Για τη νέα ΚΑΠ επισήμανε ότι ?όλοι θα πάρουν πρασίνισμα ως ποσοστό επί της αξίας των δικαιωμάτων τους που θα υπερβαίνει το 30%, ποσοστό που θα κολλάει πάνω στη βασική ενίσχυση. Είκοσι πέντε χιλιάδες παραγωγοί θα πρέπει να τηρήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και είναι αυτοί που έχουν πάνω από 10 εκτάρια ορόσημες εκτάσεις δηλώνοντας είτε διαφοροποίηση καλλιεργειών, είτε περιοχές οικολογικές εστίασης?.

    [09] Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών η Μαρία Χορς

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών η Μαρία Χορς, η οποία υπήρξε εμβληματική μορφή στις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, προσφέροντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια και τη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών στη χώρα μας.

    Η Μαρία Χορς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1921. Σπούδασε και πήρε δίπλωμα του επαγγελματικού τμήματος της σχολής Κούλας Πράτσικα. Παρακολούθησε μαθήματα χορού στο εξωτερικό με κορυφαίους του είδους, όπως Κροϊτσβέργκι, Κλάντεκ, Βίγκμαν, Σόκολωβ, και άλλους. Παράλληλα σπούδαζε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οργάνωσε το τμήμα Ρυθμικής και Χορευτικής Γυμναστικής στο Λύκειο Ελληνίδων όπου και δίδαξε επί σειρά ετών. Υπήρξε επί πολλά χρόνια μέλος της χορευτικής ομάδας Πράτσικα όπου χόρεψε και ως σολίστ σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει εκφραστική κίνηση, χορό και αυτοσχεδιασμό στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και επί δέκα χρόνια στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Ως χορογράφος παρουσίασε διάφορες καθαρώς χορευτικές εργασίες σε παραστάσεις όπου χόρευε και η ίδια.

    Στο Εθνικό Θέατρο εργάσθηκε ως μόνιμος χορογράφος 30 περίπου χρόνια. Χορογράφησε πάρα πολλές παραστάσεις σε κάθε είδους θέατρο, καθώς και 30 περίπου τραγωδίες, Αισχύλο ? Σοφοκλή ? Ευρυπίδη, τραγωδίες που παρουσιάστηκαν σε πολλά αρχαία θέατρα όπως Επίδαυρο ? Δωδώνη ? Φιλίππους, καθώς και σε περιοδείες στο εξωτερικό και το Εθνικό Θέατρο. Χορογράφησε στο Φεστιβάλ της Vicenza της Ιταλίας, στο περίφημο θέατρο Ολύμπικο, τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, με σκηνοθέτη τον Αλέξη Μινωτή και σκηνογράφο τον Τσαρούχη. Στην Επίδαυρο, πάντα με τους ίδιους συντελεστές, χορογράφησε τη «Μήδεια» του Κερουμπίνη. Η ίδια όπερα ανέβηκε στη Σκάλα του Μιλάνου όπου έκανε τη χορογραφία με σκηνοθέτη τον Μινωτή, σκηνογράφο τον Τσαρούχη και πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κάλλας.

    [10] Το ΚΑΣ υπέρ της κατά χώραν διατήρησης των αρχαιοτήτων σε σταθμό στο Μετρό Θεσσαλονίκης

    Σε νέα γνωμοδότηση, που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση της διατήρησης των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης, κατέληξαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το θέμα, που έχει απασχολήσει το ΚΑΣ, την τοπική κοινωνία αλλά και την επιστημονική κοινότητα αρκετές φορές από το 2013, οπότε εισήλθε στο Συμβούλιο για πρώτη φορά, επανήλθε χτες με αναπομπή μετά τη νέα πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ανάδειξη των εν λόγω αρχαιοτήτων.

    Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, το ΚΑΣ αποδέχτηκε την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης μόνο όσον αφορά την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων, πρώτον για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνίσταται στη διαφύλαξη και προστασία της αυθεντικότητας του μοναδικού μνημειακού συνόλου για την παγκόσμια κληρονομιά και δεύτερον επειδή η παρέλευση ικανού χρόνου από την ανασκαφή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ακεραιότητα του μνημείου. Το ΚΑΣ απέρριψε την πρόταση ως προς το σκέλος της ανάδειξης επειδή δεν υπάρχει καλή τεκμηρίωση και κάλεσε τον Δήμο να συντάξει πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και της Αττικό Μετρό. Τα δύο μέλη του Συμβουλίου που μειοψήφησαν θεώρησαν ότι το θέμα θα έπρεπε να αναβληθεί για να τεκμηριωθεί η πρόταση του Δήμου, η οποία, όπως είπαν, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

    «Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων χαιρετίζει τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ της 15ης Σεπτεμβρίου για την κατά χώραν ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η νέα γνωμοδότηση, μετά τις τρεις προηγούμενες Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες είχαν ως όρο την απόσπαση των αρχαιοτήτων, αποτελεί μια ελπιδοφόρα εκκίνηση στο θέμα της προστασίας και ανάδειξης του σημαντικού μνημειακού συνόλου της κοσμικής Θεσσαλονίκης του 6ου αι. μ.Χ.». Με αυτά τα λόγια ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) εκφράζει την ικανοποίηση του για τη χτεσινή γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο έδωσε το "πράσινο φως" στο σκέλος της πρότασης του Δήμου Θεσσαλονίκης που αποτρέπει την απόσπαση των σημαντικότατων αρχαιοτήτων.

    [11] Β. Παπαντωνίου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η Μαρία Κάλλας επανέφερε το μέτρο στην ερμηνεία

    Για τη συμβολή της Μαρίας Κάλλας στην τέχνη της, με αφορμή τα τριάντα οκτώ χρόνια από το θάνατό της, μίλησε η διεθνούς φήμης υψίφωνος Βάσω Παπαντωνίου, στο «Πρακτορείο 104,9» και στην εκπομπή «Δύο στις 12» με τον Νίκο Γιώτη και τον Φάνη Γρηγοριάδη.

    «Πρόσθεσε ή μάλλον, επανέφερε κάτι το οποίο είχε χαθεί. Το μέτρο. Η Μαρία Κάλλας επανέφερε την τάξη και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η μουσική, πλέον, από έναν τραγουδιστή και από έναν μαέστρο, με απόλυτο σεβασμό στον συνθέτη. Δεν επέτρεψε ποτέ στον εαυτό της να κάνει πράγματα έξω από την παρτιτούρα» επεσήμανε η κ. Παπαντωνίου.

    «Αυτό για μένα ήταν η μεγαλύτερη προσφορά, γιατί ο δημιουργός έχει στο νου του και στο πνεύμα του κάτι συγκεκριμένο. Δυστυχώς, διάφορες πριμαντόνες έκαναν πολλές αυθαιρεσίες, έβαλαν πολλά ποικίλματα, τα οποία δεν έχουν θέση σε κάποια έργα» πρόσθεσε η κ. Παπαντωνίου και συνέχισε:

    «Εκείνη ακριβώς έκανε αυτό: πέρα από την όποια προσωπική της ερμηνεία, που δεν μπορεί να τη μιμηθεί κανείς, δεν γίνεται, είναι η δική της φωνή, το δικό της το πνεύμα, έβαλε τους μαέστρους ακόμα, να σέβονται την παρτιτούρα και κυρίως, οι σοπράνο, οι οποίες όπως σας είπα και πριν έκαναν πολλά έξω από τα έργα για μια επίδειξη καθαρά δεξιοτεχνική».

    «Υπάρχουν συνθέσεις που δεν επιδέχονται κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά της Κάλλας, για μένα, πέρα κι έξω από τη γοητεία και τη δύναμη και την παρουσία της ίδιας της, της φωνής» σημείωσε η κ. Παπαντωνίου.

    Η Βάσω Παπαντωνίου προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να δημιουργηθεί μια Λυρική Ακαδημία μουσικής στο όνομα της Μαρίας Κάλλας, ώστε να μπορούν οι νέοι να μυηθούν στην τέχνη που εκείνη υπηρέτησε με συνέπεια ως το θάνατό της και να ακολουθήσουν τα βήματά της.

    [12] Ευ. Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει υποστεί μετάλλαξη και δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία την επόμενη μέρα των εκλογών προτάσσοντας τη συνθετικότητα των προβλημάτων. « Απαιτείται όλος ο παραγωγικός κόσμος της χώρας που έχει μείνει όρθιος να συμβάλουμε θετικά και δημιουργικά στην προσπάθεια αυτή που άλλωστε δεν δείχνει να έχουμε μεγάλες διαφορές». Όπως είπε οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι δεξιές και αριστερές: «Ακόμα και αν δεν θέλει οφείλει να μας δώσει την ανοχή του στην υλοποίηση αυτών των θεμάτων» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και χαρακτήρισε καταστροφικές τις εκλογές. « Οι εκλογές δεν είχαν λόγο να γίνουν», είπε ενώ άφησε αιχμές πως ο κ. Τσίπρας πριμοδοτεί με την πολιτική του τη ΧΑ. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μεϊμαράκη «όσο η χώρα θα πηγαίνει προς την κανονικότητα τόσο θα πιέζονται τα ποσοστά της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα πως η ΝΔ πρεσβεύει το παλιό λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα 18 ετών και επανέλαβε την πρότασή του για εθνική συναίνεση. «Όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε. Οι δανειστές θα υποχωρήσουν πολύ πιο εύκολα αν εμείς είμαστε ενωμένοι.

    Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε σε γενικές γραμμές το πως θα κινηθεί την επομένη των εκλογών μια κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας πως στόχος του είναι να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις.

    «Τον Νοέμβριο που θα πάμε στην αξιολόγηση τα 3 δις που θα πάρουμε θα τα ρίξουμε κατευθείαν στην αγορά για να μπορέσει η αγορά να αναπνεύσει» είπε ενώ έδωσε έμφαση και στα μεγάλα έργα.

    «Το μνημόνιο προβλέπει ύφεση. Αν εμείς μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα και να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση ΕΣΠΑ τότε η ύφεση δεν θα είναι αυτή που προβλέπεται στο μνημόνιο» είπε ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα να περιοριστούν τα σκληρά μέτρα. «Αν μέχρι και το Πάσχα του 16 καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως των μεταρρυθμίσεων, θα έχουμε πιθανότητες να λιάνουμε κάποιες πτυχές του μνημονίου. Για να πάω να συζητήσω πρέπει να έχω εκπέμψει το μήνυμα ότι προχωράω τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο.

    [13] Πρ. Παυλόπουλος: Σ' αυτή την κρίσιμο περίοδο, ο Έλληνας γιατρός έχει υπερβάλει εαυτόν

    Τον ρόλο του Έλληνα γιατρού, σ΄ αυτήν την κρίσιμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη περίοδο, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Δημόπουλο.

    Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «σ' αυτήν την κρίσιμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη περίοδο, σ' αυτή την κρίση ανθρωπισμού, σ' αυτή την περίοδο που καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον ¶νθρωπο, και ιδίως στον πρόσφυγα πολέμου, είναι γνωστό ότι ο Έλληνας γιατρός έχει υπερβάλει εαυτόν και έχει δώσει αυτό που ανήκει σ? όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη από την βοήθειά μας και παίρνουν τον δρόμο της Ευρώπης, γιατί η φωτιά του πολέμου δεν τους αφήνει να ζήσουν στην πατρίδα τους».

    Από την πλευρά του, ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ταχείας διακίνησης των μεταναστών προς τον τελικό τους προορισμό και προσέθεσε ότι «ήδη, έχουν παρθεί όλα τα μέτρα, όσον αφορά την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων, των μεταναστών, από πλευράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος, με την Κοινωνική Αποστολή και με μη κυβερνητικές Οργανώσεις».

    [14] Το πολιτικό παιχνίδι είναι μακριά από μας λέει ο διευθ. σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός

    ?Η αρχική σύμβαση δε ζητούσε τίποτε, εμείς έχουμε προσφέρει πολλά στον δήμο, στην τοπική κοινωνία και στο δημόσιο, αλλά είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι για διάλογο?, δήλωσε δήλωσε στο ?ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9? ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ?ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ?, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, αν η εταιρεία θα αποδειχθεί ενδεχόμενη πρόσκληση από την κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές για επαναδιαπραγμάτευση της επένδυσης χρυσού στην Χαλκιδική.

    Η δική μας μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει κριθεί αμετάκλητα από το Συμβούλιο Επικρατείας και τα περιβαλλοντικά θέματα έχουν κλείσει, είπε ο κ.Θεοδωρακόπουλος, προσθέτοντας, ότι τα θέματα, που απασχολούν σήμερα το ζήτημα της επένδυσης στη Χαλκιδική ?είναι διάφορα μικροεμπόδια, που μπορεί να θέσει οποιοσδήποτε υπηρεσιακός παράγοντας σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο?. Χαρακτήρισε δε την αντιπαράθεση ?κλεφτοπόλεμο που πρέπει να τελειώσει?, διευκρινίζοντας ότι ?αυτό δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, επί δέκα χρόνια προσπαθούμε να αδειοδοτήσουμε το έργο και δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ?.

    [15] ΕΣΕΕ: Η αξία των ακάλυπτων επιταγών ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ το τρίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου

    Την απορία της για την καταχώρηση των στοιχείων επιταγών - συναλλαγματικών από τον Τειρεσία, "εν μέσω περιόδου προστασίας" εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς την Τειρεσίας ΑΕ και προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

    Όπως σημειώνεται στην επιστολή: «τον προσεχή Οκτώβριο θα έχουμε τα πλήρη στοιχεία και την εικόνα του τριμήνου Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2015 με το συσσωρευμένο προοδευτικό σύνολο της αξίας ακάλυπτων επιταγών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, να ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ. Οι συνέπειες των capital controls και της μειωμένης εμπορικής κίνησης των εκπτώσεων και γενικότερα της φετινής καλοκαιρινής περιόδου θα φανούν πιο ξεκάθαρα το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το ενδεχόμενο να «σκάσουν» χιλιάδες επιταγές στη διάρκεια του Οκτωβρίου, εξέλιξη η οποία θα αποτυπωθεί στα επίσημα στοιχεία στα μέσα Νοεμβρίου και εφόσον δεν επεκταθεί το υφιστάμενο moratorium, συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες».

    Η ΕΣΕΕ, με επιστολή της προς την Τειρεσίας ΑΕ, που κοινοποιείται και στην πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, επιχειρεί μία αποτύπωση της δραματικής κατάστασης που βρίσκεται ο τομέας των αξιογράφων εν μέσω capital controls και αναρωτιέται για ποιο λόγο, η Τειρεσίας καταχωρεί στοιχεία των επιχειρήσεων στη «μαύρη λίστα» της για επιταγές που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια ανακοίνωσής τους σαφώς δεν βοηθάει στην εξισορρόπηση της αγοράς.

    [16] Πάραθυρο στην ποίηση «ανοίγει» το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

    Παράθυρο στην ποίηση ανοίγει για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival), που πραγματοποιείται από τις 21 έως 26 Σεπτεμβρίου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών -την πρώτη λέσχη ποιητών στη χώρα-, τον Δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη.

    Συμμετέχουν 50 ποιητές από 21 χώρες, κι ανάμεσά τους οι Ευγένιος Αρανίτσης, Νάνος Βαλαωρίτης, Κική Δημουλά, Γιάννης Δάλλας, Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Στεργιόπουλος, Δήμητρα Χριστοδούλου, ¶δωνις, Ρικάρντο Αρέγκι, Φερνάντο Ρεντόν, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Κάρολυν Φορσέ κ.ά.

    Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον Κήπο τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, και η λήξη στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, επίσης στις 19:30. Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00.

    Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης για τη λήξη του Φεστιβάλ (Σάββατο 26.9) λαμβάνουν μέρος η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο και σύνθεση). Θα ακουστούν οι Ιωνικοί χοροί για φλάουτο, πιάνο και απαγγελία του Κ. Κριτσιωτάκη, μια μικρογραφία μπαλέτου βασισμένη στο ποίημα «Ιωνικόν» του Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και η τριμερής Σονάτα για φλάουτο και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ.

    Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτές σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

    [17] WWF: Το 50% της θαλάσσιας ζωής έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 40 χρόνια

    Η υπεραλίευση, η καταστροφή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και η κλιματική αλλαγή έχουν οδηγήσει σε εξαφάνιση τη μισή περίπου θαλάσσια ζωή τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Η διεθνής οργάνωση κρούει ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου προς τη διεθνή κοινότητα, καθώς, όπως υπογραμμίζει, είναι πολύ πιθανό η κατάρρευση των οικοσυστημάτων να οδηγήσει και σε οικονομική κατάρρευση.

    Με πιο έντονο ρυθμό από ποτέ απειλούνται και υποβαθμίζονται οι πληθυσμοί αλλά και η υγεία ψαριών, θηλαστικών, πτηνών, ερπετών και μοναδικών θαλάσσιων οικοσυστημάτων, σύμφωνα με την ειδική έκδοση της έκθεσης «Ζωντανός Πλανήτης» για την κατάσταση των θαλασσών.

    Επιπλέον, προκαλείται σοβαρή ανησυχία για την παγκόσμια διατροφική ασφάλεια και για την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων που εξαρτώνται άμεσα από την «οικονομία» της θάλασσας.

    Ο διευθυντής της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, Μάρκο Λαμπερτίνι, αναφέρει: «Βρισκόμαστε σε έναν ανελέητο αγώνα δρόμου υπεραλίευσης, στον τερματισμό του οποίου μπορεί να βρούμε ανθρώπους να πεινάνε και να στερούνται των θαλάσσιων πόρων. Η υπεραλίευση, η καταστροφή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και η κλιματική αλλαγή έχουν επώδυνες επιπτώσεις και πλήττουν σοβαρά ολόκληρη την ανθρωπότητα, με τις κοινωνίες που εξαρτώνται άμεσα από τη θάλασσα να αντιμετωπίζουν τις πιο σκληρές συνέπειες. Η κατάρρευση του θαλάσσιων οικοσυστημάτων μπορεί να πυροδοτήσει και οικονομική κατάρρευση, υπονομεύοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες για εξάλειψη της φτώχειας κα του υποσιτισμού».

    [18] Το καλοκαίρι του 2015 ήταν το θερμότερο καλοκαίρι στον πλανήτη από το 1847

    Το θερμότερο καλοκαίρι στον πλανήτη, από το 1847, οπότε ξεκίνησε η καταγραφή των θερμοκρασιών, ήταν αυτό που μας πέρασε, γνωστοποιεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Θεόδωρος Καρακώστας.

    Με αφορμή τις επικείμενες ανακοινώσεις για το θέμα, σχολιάζει ότι επρόκειτο για το πιο ζεστό καλοκαίρι παγκοσμίως, το αποδίδει στο φαινόμενο El Ninio και την κλιματική αλλαγή και τονίζει ότι, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αλλά και το πιο ζεστό έτος μέχρι τώρα που ήταν το 2014, περιμένουμε και το 2016 να είναι ζεστό έτος συνολικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

    «Το El Ninio είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται στον Ισημερινό και τον νότιο Ειρηνικό, στην περιοχή του Περού και της ¶πω Ανατολής και έχει μια περιοδικότητα επτά - οκτώ χρόνων. Όταν είναι έντονο, κάτι που συμβαίνει τώρα, έχουμε μεγάλη έκλυση θερμότητας στην ατμόσφαιρα, λόγω της αλλαγής της ροής των αέριων μαζών», εξηγεί.

    Υπογραμμίζει, άλλωστε, ότι οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για ένα ζεστό 2016 βασίζονται στις ομοιότητες που παρατηρούν με το 1998, που ήταν επίσης μια πολύ ζεστή χρονιά.

    Ο κ. Καρακώστας δεν παραλείπει να επισημάνει ότι τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προκύπτουν από τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη και τονίζει ότι, για τη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι που πέρασε ήταν μέτριο προς ζεστό.

    [19] Μάρκο Σίλβα: «Αν η Μπάγερν έχει μειονεκτήματα θα τα αξιοποιήσουμε»

    Έτοιμος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα της πρεμιέρας του Champions League απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, θα είναι ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα μείον της αντιπάλου του, ενώ σχετικά με την 11άδα την οποία θα παρατάξει, είπε πως δεν έχει πολλές αμφιβολίες, αφού έχει αρχίσει εδώ και καιρό να ετοιμάζει τον αγώνα και να δοκιμάζει σχήματα.

    «Η αλήθεια είναι πως έχουμε ασχοληθεί πιο πολύ με τα πλεονεκτήματά της. Εάν έχει κάποια μειονεκτήματα θα κοιτάξουμε να τα κρατήσουμε για εμάς και να τα αξιοποιήσουμε για εμάς. Καμία ομάδα δεν νιώθει καλά και άνετα σε αυτό το γήπεδο και εμείς αύριο θα τα δώσουμε όλα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Μπάγερν. Δεν σκεφτόμαστε πλεονεκτήματα, ούτε φαβορί ούτε κάτι άλλο. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τα δώσουμε όλα».

    Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών παραβρέθηκε ο Ρομπέρτο, που είπε: «Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας. Γνωρίζουμε ποιον αντίπαλο έχουμε. Γνωρίζουμε σε τι διοργάνωση παίζουμε, αλλά και ότι καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα στο Καραϊσκάκη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 September 2015 - 14:32:20 UTC