Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία του Αλ. Τσίπρα απόψε στην Πάτρα
  • [02] Μπ. Ομπάμα από την Ισπανία: Η μεταναστευτική κρίση απαιτεί συνεργασία
  • [03] Δεκαπέντε νεκροί, ανάμεσά τους έξι παιδιά, από πλημμύρες στις δυτικές ΗΠΑ
  • [04] Ο Πρόεδρος της Κίνας στον Λευκό Οίκο, στις 25 Σεπτεμβρίου
  • [05] Το ΚΑΣ υπέρ της κατά χώραν διατήρησης των αρχαιοτήτων σε σταθμό στο Μετρό Θεσσαλονίκης
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Δώστε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Παραμένει το πρόβλημα της τρύπας του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική

  • [01] Ομιλία του Αλ. Τσίπρα απόψε στην Πάτρα

    Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηςΤσίπρας και στις 19:30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

    «Το δίλημμα της Κυριακής είναι απλό: θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης; Ποιούς επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία; Η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Δώστε τη δύναμή σας στο ΣΥΡΙΖΑ, δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία»επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, χθες από τη Λάρισα.

    [02] Μπ. Ομπάμα από την Ισπανία: Η μεταναστευτική κρίση απαιτεί συνεργασία

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η μεταναστευτική κρίση έχει επιδεινωθεί και απαιτείται συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπιστεί. Πρόσθεσε πως στην ουσία χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η πηγή της μεταναστευτικής κρίσης που είναι ο πόλεμος στην Συρία.

    Οι δηλώσεις του Ομπάμα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο Στ'. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα του να ξαναεπισκεφτεί την Ισπανία έως το τέλος της θητείας του.

    Παράλληλα την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα συζητήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα την τρέχουσα μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία με τους ομολόγους του από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    [03] Δεκαπέντε νεκροί, ανάμεσά τους έξι παιδιά, από πλημμύρες στις δυτικές ΗΠΑ

    Δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στις ξαφνικές πλημμύρες στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

    Δώδεκα από τα θύματα ήταν μέλη δύο οικογενειών που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά χθες στη μικρή πόλη Χίντεϊλ. Τα άλλα τρία θύματα δεν πρόβαλαν να αντιδράσουν όταν αιφνιδιάστηκαν από την απότομη άνοδο των υδάτων στον εθνικό δρυμό Zion, βορειοανατολικά του Λας Βέγκας.

    [04] Ο Πρόεδρος της Κίνας στον Λευκό Οίκο, στις 25 Σεπτεμβρίου

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αμερική στις 25 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

    «Η επίσκεψη του Προέδρου Σι θα παρουσιάσει μια ευκαιρία να επεκταθεί η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας σε μια σειρά από παγκόσμια, τοπικά, και διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ επίσης θα επιτρέψει στον πρόεδρο Ομπάμα και τον πρόεδρο Ζι να απευθυνθούν σε θέματα που διαφωνούν, με εποικοδομητικό τρόπο» ανέφερε το γραφείο του Προέδρου Ομπάμα σε γραπτή δήλωση.

    [05] Το ΚΑΣ υπέρ της κατά χώραν διατήρησης των αρχαιοτήτων σε σταθμό στο Μετρό Θεσσαλονίκης

    Σε νέα γνωμοδότηση, που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση της διατήρησης των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης, κατέληξαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το θέμα, που έχει απασχολήσει το ΚΑΣ, την τοπική κοινωνία αλλά και την επιστημονική κοινότητα αρκετές φορές από το 2013, οπότε εισήλθε στο Συμβούλιο για πρώτη φορά, επανήλθε χτες με αναπομπή μετά τη νέα πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ανάδειξη των εν λόγω αρχαιοτήτων.

    Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, το ΚΑΣ αποδέχτηκε την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης μόνο όσον αφορά την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων, πρώτον για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνίσταται στη διαφύλαξη και προστασία της αυθεντικότητας του μοναδικού μνημειακού συνόλου για την παγκόσμια κληρονομιά και δεύτερον επειδή η παρέλευση ικανού χρόνου από την ανασκαφή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ακεραιότητα του μνημείου. Το ΚΑΣ απέρριψε την πρόταση ως προς το σκέλος της ανάδειξης επειδή δεν υπάρχει καλή τεκμηρίωση και κάλεσε τον Δήμο να συντάξει πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και της Αττικό Μετρό. Τα δύο μέλη του Συμβουλίου που μειοψήφησαν θεώρησαν ότι το θέμα θα έπρεπε να αναβληθεί για να τεκμηριωθεί η πρόταση του Δήμου, η οποία, όπως είπαν, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Δώστε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ

    «Το δίλημμα της Κυριακής είναι απλό: θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης; Ποιούς επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία; Η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Δώστε τη δύναμή σας στο ΣΥΡΙΖΑ, δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

    Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, απόψε από την Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ανοιχτής ομιλίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι επίσης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στον νομό, σχολίασε ότι δεν είναι μια υποψηφιότητα συμβολική. Είναι ουσιαστική. Είναι υποψηφιότητα μάχης για τους αγρότες του κάμπου, τους αυτοαπασχολούμενους, τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας αυτού του νομού, τόνισε. Ζήτησε δε «ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, ισχυρή εντολή αλλαγής με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ενώ στάθηκε για μία ακόμη φορά με ιδιαίτερη ένταση στο θέμα της διαπλοκής και των συμφερόντων, παρατηρώντας ότι «τώρα, που η οικονομική ολιγαρχία και το κατεστημένο της διαπλοκής συσπειρώνονται ανοιχτά γύρω από τη Ν.Δ., ο λαός μας έχει ξεκάθαρα μία -και μόνον μία- επιλογή: «Να συσπειρωθεί γύρω από τη μόνη πολιτική δύναμη που τους τρομάζει. Γιατί απειλεί τα συμφέροντά τους με πράξεις - όχι στα λόγια. Με στόχο να βάλει τέλος στα προνόμιά τους». Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες ημέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει χαμένη. Στις 20 Σεπτέμβρη, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο». Ενωτικός ανέφερε ότι από την άλλη Δευτέρα, «ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στην κάλπη της Κυριακής, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους».

    [07] Παραμένει το πρόβλημα της τρύπας του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική

    Η δημιουργία μιας μεγάλης τρύπας όζοντος πάνω από την Ανταρκτική συνεχίζεται, προειδοποιεί με ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή Όζοντος -πρόεδρος της οποίας είναι ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Χρήστος Ζερεφός- με αφορμή την 30ή επέτειο της Συνθήκης της Βιέννης για την προστασία του όζοντος.

    Η 16η Σεπτεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ Διεθνής Ημέρα για την Προστασία της Στιβάδας του Όζοντος, σε ανάμνηση της υπογραφής το 1987 του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ. Είχε προηγηθεί η Συνθήκη της Βιένης το 1985, στο πλαίσιο της οποίας υπεγράφη αργότερα το πρωτόκολλο.Η Διεθνής Επιτροπή Όζοντος επισημαίνει ότι από τότε έχουν υπάρξει σημαντικές επιτυχίες, καθώς οι ουσίες που καταστρέφουν το όζον συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ τα επίπεδα του όζοντος εμφανίζουν σημαντική αύξηση στο ανώτερο στρώμα της στρατόσφαιρας, σε υψόμετρο περίπου 40 χιλιομέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 September 2015 - 4:32:12 UTC