Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η τηλεθέαση του ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Με τη Λαϊκή Ενότητα για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Βαρύς ο λογαριασμός που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Δώστε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Eurostat: Μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2015
  • [06] Νεκροί 2 αστυνομικοί στην Τουρκία από βόμβα του PKK
  • [07] ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν ολιγωρίες και τακτικές αστοχίες
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Σε τέσσερα χρόνια η χώρα θα είναι διαφορετική
  • [09] Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη για το μεταναστευτικό
  • [10] Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ανδρών, 73-71 από την Ισπανία
  • [11] Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ανδρών, 73-71 από την Ισπανία

  • [01] Η τηλεθέαση του ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών

    Υψηλότερα ήταν τα ποσοστά τηλεθέασης του debate ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    Η τηλεθέαση των δύο πολιτικών αρχηγών αθροιστικά στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας που μετέδωσαν την τηλεμαχία ( ΕΡΤ, ΕΡΤ3, MEGA, ANT1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΙ, EPSILON, MAKEDONIA TV) ανήλθε στο 29,2% έναντι 27,4% που έλαβε η προηγούμενη τηλεμαχία στην ΕΡΤ, με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

    Συνολικά τη χθεσινή τηλεμαχία παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 5.012.000 άνθρωποι (ποσοστό 49,4%) με χρόνο που αφιέρωσαν κατά μέσο όρο 85 λεπτά.

    [02] Π. Λαφαζάνης: Με τη Λαϊκή Ενότητα για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία

    «Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» ανέφερε κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του στη σημερινή εκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    «Το δίλημμα των εκλογών», συνέχισε, «είναι με τη Λαϊκή Ενότητα, για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή με τα μνημόνια της ληστείας».

    Ο κ. Λαφαζάνης, κατηγόρησε «μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ» ότι «ακολούθησε το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, και ότι συνθηκολόγησε και παραδόθηκε ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο».

    «Νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε και ούτε θα υπογράψουμε» σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και κατέληξε λέγοντας, «δεν παραδινόμαστε, δεν προδίδουμε, δεν συνθηκολογούμε, δεν λιποτακτούμε, δεν κάνουμε πίσω».

    Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήταν και η κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης.

    Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει ό,τι χρειάζεται για σωθεί το λόμπι των μνημονίων», υπουργούς της κυβέρνησης ότι συναλλάσσονται με την διαπλοκή και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «συμμάχησε με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο και είναι διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών».

    Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, εκτίμησε ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι εταίροι δανειστές είναι σύμφωνοι με την διεξαγωγή τους και γίνονται «για να παρακαμφθούν τα μνημόνια» και για να «εκκαθαριστούν από τη Βουλή, οι βουλευτές που δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή».

    «Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, ξεκινώντας την ομιλία της στην εκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ οι συγκεντρωμένοι απαντούσαν επανηλλειμμένα «όχι».

    «Το χρέος δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι επόμενες γενιές αλλά αυτοί που το δημιούργησαν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

    «Το μόνο χρέος είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου και φαύλου κατεστημένου που κατέστρεψε τη χώρα».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Βαρύς ο λογαριασμός που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό

    «Γιατί κρύβουν τις πρώτες 100 ημέρες»; Γιατί οι «100 πρώτες ημέρες, είναι οι μέρες που θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και ό,τι αντιλαϊκό αυτό περιλαμβάνει» ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος του στα Λιοντάρια και μίλησε για « βαρύ λογαριασμό που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό όποιος κι αν είναι κυβέρνηση».

    Ζήτησε να ενισχυθεί το ΚΚΕ και κάλεσε το λαό να χτυπήσει τη μοιρολατρία λέγοντας ότι η απάντηση βρίσκεται στο ΚΚΕ. Επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. μιλώντας για εξαπάτηση του λαού και λέγοντας ότι ο ένας ρίχνει στον άλλο το φταίξιμο, ενώ πρόσθεσε ότι «Αυτό το μνημόνιο ούτε διορθώνεται, ούτε στρογγυλεύεται» και έστρεψε και τα βέλη του στη ΛΑΕ.

    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι οι εκλογές του Σεπτέμβρη του ?15 δεν είναι ίδιες με τις εκλογές του Γενάρη. Γιατί τώρα ο καθένας και η καθεμιά ξέρει, υποψιάζεται τι τον περιμένει την επομένη των εκλογών, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, όποιος κι αν βγει πρώτος ή δεύτερος και μίλησε για το σκηνικό της πόλωσης.

    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν λένε κουβέντα για το τι θα κάνουν, πως θα κυβερνήσουν, δεν λένε κουβέντα για το κυβερνητικό τους πρόγραμμα τονίζοντας ότι αυτό το πρόγραμμα είναι κοινό και για τους δύο. «Παρά τις όποιες διαφορές το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. είναι το 3ο μνημόνιο και η άμεση, χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στις «100 πρώτες ημέρες» ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε πως είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές και δεν ακούμε τίποτα γιατί είναι οι ημέρες που θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και ότι αντιλαϊκό αυτό περιλαμβάνει.

    Οι «πρώτες 100 ημέρες» της επόμενης κυβέρνησης συνεργασίας, είναι δεδομένες. Τις συμφώνησαν όλα τα κόμματα μαζί, τις ψήφισαν μαζί, μπορούν ακόμα και να τις υλοποιήσουν από κοινού.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Δώστε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ

    «Το δίλημμα της Κυριακής είναι απλό: θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης; Ποιούς επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία; Η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Δώστε τη δύναμή σας στο ΣΥΡΙΖΑ, δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

    Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, απόψε από την Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ανοιχτής ομιλίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι επίσης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στον νομό, σχολίασε ότι δεν είναι μια υποψηφιότητα συμβολική. Είναι ουσιαστική. Είναι υποψηφιότητα μάχης για τους αγρότες του κάμπου, τους αυτοαπασχολούμενους, τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας αυτού του νομού, τόνισε. Ζήτησε δε «ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, ισχυρή εντολή αλλαγής με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ενώ στάθηκε για μία ακόμη φορά με ιδιαίτερη ένταση στο θέμα της διαπλοκής και των συμφερόντων, παρατηρώντας ότι «τώρα, που η οικονομική ολιγαρχία και το κατεστημένο της διαπλοκής συσπειρώνονται ανοιχτά γύρω από τη Ν.Δ., ο λαός μας έχει ξεκάθαρα μία -και μόνον μία- επιλογή: «Να συσπειρωθεί γύρω από τη μόνη πολιτική δύναμη που τους τρομάζει. Γιατί απειλεί τα συμφέροντά τους με πράξεις - όχι στα λόγια. Με στόχο να βάλει τέλος στα προνόμιά τους». Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες ημέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει χαμένη. Στις 20 Σεπτέμβρη, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο». Ενωτικός ανέφερε ότι από την άλλη Δευτέρα, «ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στην κάλπη της Κυριακής, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους».

    [05] Eurostat: Μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2015

    Αύξηση της απασχόλησης κατά 1,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους σημειώθηκε στην Ελλάδα σύμφωνα με εποχιακά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Eurostat.

    Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία (+1,3%) ήταν οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης κατ' αυτήν την περίοδο, ακολουθούμενες από την Ιρλανδία, την Ισπανία (+0,9% και στις δύο) και την Εσθονία (+0,8%). Μείωση της απασχόλησης σημειώθηκε στη Φινλανδία (-0,3%), το Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία (-0,1% και στις δύο).

    Επιπλέον, η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έφτασε το 2,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

    [06] Νεκροί 2 αστυνομικοί στην Τουρκία από βόμβα του PKK

    Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα όταν αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πυροδότησαν εκρηκτικά με στόχο το όχημα που επέβαιναν, ενώ κινούνταν σε μια λεωφόρο στην νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφεραν πηγές στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η επίθεση διαπράχθηκε τις απογευματινές ώρες στην επαρχία Χακάρι, σε τμήμα του οδικού δικτύου προς για την επαρχία Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

    Νωρίτερα σήμερα, άλλες πηγές ανέφεραν πως 13 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε χτύπημα από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου βορειότερα, στην επαρχία Μους.

    [07] ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν ολιγωρίες και τακτικές αστοχίες

    Για ομολογία ψεύδους, εξαπάτησης, ανικανότητας και αποτυχίας τόσο στη διακυβέρνηση όσο και στη διαπραγμάτευση, κάνουν λόγο στη ΝΔ σχολιάζοντας το σχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Λένε χαρακτηριστικά ότι «ενταφίασε το περίφημο ?πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης' και τώρα δίνει στη δημοσιότητα ένα άλλο (το? παράλληλο) ?σχέδιο προγράμματος'».

    Επισημαίνουν ότι ενώ πέρσι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο, σήμερα αναγνωρίζει ότι η εφαρμογή του απαιτούσε σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος και χρηματοδότηση της οικονομίας από τις αγορές.

    Μεταξύ άλλων στη Συγγρού λένε πως στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ομολογούν «ολιγωρίες και τακτικές αστοχίες».

    «Πριν από έναν χρόνο, αλλά και με το σημερινό «πρόγραμμά» τους υπόσχονταν ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Μετά, «σκούπισαν» τα διαθέσιμα δήμων και περιφερειών για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 46.000 παιδιά.

    Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι θα θέσουν υπό δημόσιο έλεγχο τις τράπεζες και κατήγγελλαν το ΤΧΣ, από το οποίο θα έπαιρναν 3 δισ. για να τα μοιράσουν.

    Τώρα παραδέχονται πως οι τράπεζες θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα. Φυσικά, θα τις εποπτεύει το ΤΧΣ, του οποίου ο ρόλος θα ενισχυθεί.

    Πριν από έναν χρόνο έλεγαν ότι τα χρήματα που θα έπαιρναν από το ΤΧΣ θα τα έδιναν για να σβήσουν τα κόκκινα δάνεια.

    Τώρα, μοιράζουν υποσχέσεις για τα «κόκκινα δάνεια», υποστηρίζοντας πως θα πετύχουν ό,τι δεν πέτυχαν με τη συμφωνία που έφεραν.

    Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν είναι τίποτε άλλο από χάρισμα των χρημάτων του λαού στους τραπεζίτες.

    Σήμερα πανηγυρίζουν ότι δανείστηκαν 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση - προφανώς υπέρ της? λαϊκής αποταμίευσης.

    Πριν από έναν χρόνο αποκαλούσαν τις αποκρατικοποιήσεις «ξεπούλημα».

    [08] Αλ. Τσίπρας: Σε τέσσερα χρόνια η χώρα θα είναι διαφορετική

    Στον στόχο που έχει για την τετραετία αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Euronews. «Σε τέσσερα χρόνια η χώρα θα είναι διαφορετική», αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας εκφράζοντας την πεποίθηση πως «αυτή η παροδική ύφεση θα έχει τελειώσει το πρώτο εξάμηνο του 2016», «θα έχουμε ξεφύγει από τις επιπτώσεις των capital controls, θα είμαστε ξανά στην ανάπτυξη με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος».

    «Νομίζω ότι είναι ένας εφικτός στόχος, αν όχι στο τέλος του 2016, στις αρχές του 2017, η χώρα να είναι ξανά στις αγορές και άρα να μην χρειαζόμαστε τα νέα δάνεια και την επιτροπεία», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η διαπραγμάτευση και η συμφωνία, είναι τα ζητήματα για τα οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υπογραμμίσει ότι πήρε δύσκολες αποφάσεις αλλά έχει τη συνείδησή του καθαρή, και δηλώνει βέβαιος ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να διακρίνει στο βλέμμα των πολιτικών ποιοι είναι αυτοί που τους κοροϊδεύουν και ποιοι είναι αυτοί που τους λένε την αλήθεια».

    Αναφερόμενος στο χρέος, υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά συζητείται, όχι αν πρέπει, αλλά σε ποια έκταση και βάθος θα πρέπει να είναι η αναδιάρθρωση, απομείωση του χρέους. Στο σημείο αυτό υπογραμμίζει ότι «ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν έβαλε το θέμα του χρέους στο τραπέζι αλλά έλεγε δεξιά και αριστερά ότι το χρέος είναι βιώσιμο». Για τη συμφωνία στην οποία τελικά κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης το χρηματοδοτικό σκέλος, καθώς όχι μόνο υπάρχει φρέσκο χρήμα αλλά καλύπτονται πλήρως οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το 2019 και αυτό από μόνο του συνιστά μια ντε φάκτο μίνι αναδιάρθρωση του χρέους.

    «Εμείς είμαστε έντιμοι άνθρωποι. Όταν έχουμε δεσμευτεί σε μια συμφωνία, θα την υλοποιήσουμε. Ζητάμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά», αναφέρει και θυμίζει ότι η συμφωνία έχει αρνητικά σημεία, αλλά έχει σημεία όπως αυτά που αφορούν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την παύση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τη διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. «Αυτά οι εταίροι μας πρέπει να τα τηρήσουν», γιατί αυτό σημαίνει έντιμη συμφωνία, επιμένει ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποφύγουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν.

    [09] Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη για το μεταναστευτικό

    Οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ θα συνεδριάσουν εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα το Λουξεμβούργο, καθώς η σύνοδος της Δευτέρας κατέληξε σε αδιέξοδο.

    Το Λουξεμβούργο, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι επιθυμεί από το συμβούλιο των υπουργών να συμφωνήσει έναν μηχανισμό για τη μετεγκατάσταση 120.000 αιτούντων άσυλο από τις χώρες πρώτης εισόδου τους, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

    Το θέμα έχει διχάσει τις ευρωπαϊκές χώρες αφού οι δυτικές, με επικεφαλής τη Γερμανία, τάσσονται υπέρ της ανακατανομής των προσφύγων αυτών ενώ οι ανατολικές αντιδρούν στο σύστημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων που έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [10] Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ανδρών, 73-71 από την Ισπανία

    Διάλειμμα αποδείχτηκε η νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ του 2013. Οι παίκτες του Φώτη Κατισκάρη γνώρισαν από τους Ίβηρες την 7η ήττα τους σε 8 αναμετρήσεις από το 2006, 73-71, και αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ του 2015, στη Λιλ. Γκασόλ (27π.) και Μίροτιτς (18π.) είπαν «όχι» στην Ελλάδα, με την εθνική να μπαίνει νωχελικά, να βρίσκεται στο -9, 39-30, να κάνει εκπληκτικό 3ο δεκάλεπτο και με σερί 11-0 να προσπερνά με +4, 42-46, αλλά να δέχεται 7 διαδοχικούς πόντους με την έναρξη της 4ης περιόδου. Ο Καλάθης σημείωσε 7 πόντους στο τέλος και έβαλε την εθνική ξανά σε διεκδίκηση 70-68 και ο Σλούκας (τον ξέχασε στον πάγκο ο Κατσικάρης) με τρίποντο «έγραψε» το 72-71, αλλά ο Γκασόλ με 1/2 βολές «σφράγισε» την πρόκριση της Ισπανίας στους «4», όπου προκρίνεται ανελλιπώς από το 1999. Η εθνική δεν κατάφερε να επιστρέψει σε ημιτελικά μετά από 6 χρόνια (1999, Πολωνία) και τώρα θα διεκδικήσει μία θέση στο Προολυμπιακό Τουρνουά (3-7) απέναντι στην ηττημένη του αγώνα Γαλλία-Λετονία την ερχόμενη Πέμπτη (17/9, 17:00). Ο Αντετοκούνμπο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων πετυχαίνοντας νταμπλ νταμπλ με 12 πόντους και 17 ριμπάουντ! Ο Καλάθης πήγε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του (14π.), εξαιρετικός και ο Πρίντεζης (13π.), ενώ Σπανούλης και Κουφός είχαν από 10 και 9 πόντους αντίστοιχα.

    [11] Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ανδρών, 73-71 από την Ισπανία

    Διάλειμμα αποδείχτηκε η νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ του 2013. Οι παίκτες του Φώτη Κατισκάρη γνώρισαν από τους Ίβηρες την 7η ήττα τους σε 8 αναμετρήσεις από το 2006, 73-71, και αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ του 2015, στη Λιλ. Γκασόλ (27π.) και Μίροτιτς (18π.) είπαν «όχι» στην Ελλάδα, με την εθνική να μπαίνει νωχελικά, να βρίσκεται στο -9, 39-30, να κάνει εκπληκτικό 3ο δεκάλεπτο και με σερί 11-0 να προσπερνά με +4, 42-46, αλλά να δέχεται 7 διαδοχικούς πόντους με την έναρξη της 4ης περιόδου. Ο Καλάθης σημείωσε 7 πόντους στο τέλος και έβαλε την εθνική ξανά σε διεκδίκηση 70-68 και ο Σλούκας (τον ξέχασε στον πάγκο ο Κατσικάρης) με τρίποντο «έγραψε» το 72-71, αλλά ο Γκασόλ με 1/2 βολές «σφράγισε» την πρόκριση της Ισπανίας στους «4», όπου προκρίνεται ανελλιπώς από το 1999. Η εθνική δεν κατάφερε να επιστρέψει σε ημιτελικά μετά από 6 χρόνια (1999, Πολωνία) και τώρα θα διεκδικήσει μία θέση στο Προολυμπιακό Τουρνουά (3-7) απέναντι στην ηττημένη του αγώνα Γαλλία-Λετονία την ερχόμενη Πέμπτη (17/9, 17:00). Ο Αντετοκούνμπο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων πετυχαίνοντας νταμπλ νταμπλ με 12 πόντους και 17 ριμπάουντ! Ο Καλάθης πήγε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του (14π.), εξαιρετικός και ο Πρίντεζης (13π.), ενώ Σπανούλης και Κουφός είχαν από 10 και 9 πόντους αντίστοιχα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 September 2015 - 20:32:21 UTC