Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Ήταν ένας καλός διάλογος, θα μπορούσε να επαναληφθεί
  • [02] Συμφωνία για μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Έγινε μια συζήτηση ουσιαστική, ο ελληνικός λαός έβγαλε κάποια συμπεράσματα

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Ήταν ένας καλός διάλογος, θα μπορούσε να επαναληφθεί

    Ήταν ένας καλός διάλογος και θα μπορούσε να επαναληφθεί, και αύριο και μεθαύριο για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και υπαινήχθη ότι η διοίκηση της ΕΡΤ υπέπεσε σε σφάλματα το πρωί αλλά και κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ. Σε ερώτηση αν αναφέρεται στο πως έδειχνε ο σκηνοθέτης το ύψος του κ. Τσίπρα απάντησε: "Όχι μόνο. Στο διάλειμμα πάντως εγώ ενημέρωσα".

    [02] Συμφωνία για μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα

    Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. υιοθέτησαν σήμερα στις Βρυξέλλες την πρώτη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα.

    Όπως σημείωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου Γιαν Άσελμπορν, η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πολιτικό μήνυμα», είπε ο Γ. Άσελμπορν σημειώνοντας ωστόσο ότι μόνο για τους 34.000 έχει προσδιοριστεί η χώρα της μετεγκατάστασης.

    Όσον αφορά τη δεύτερη πρόταση της Επιτροπής, για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο συμφώνησε επί της αρχής. Η πρόταση θα επανεξεταστεί στην επόμενη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 8 Οκτωβρίου.

    «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε στην επιθυμητή συμφωνία όσον αφορά τη μετεγκατάσταση των 120.000 προσφύγων», δήλωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι τα κράτη-μέλη συμφώνησαν στην πλειοψηφία τους, αλλά δεν υπήρξε ομοφωνία. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να αναλάβει δράση», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Όταν δεν πετυχαίνουμε την πρώτη φορά, ξαναπροσπαθούμε. Ο κόσμος μας βλέπει. Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», κατέληξε ο Έλληνας επίτροπος.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Έγινε μια συζήτηση ουσιαστική, ο ελληνικός λαός έβγαλε κάποια συμπεράσματα

    Για καλύτερη διαδικασία σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας όπου "πράγματι ήταν στημένοι μονόλογοι", έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά το ντιμπέιτ.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι "έγινε μια συζήτηση ουσιαστική, ο ελληνικός λαός έβγαλε κάποια συμπεράσματα, μας δόθηκε η δυνατότητα και να ανταλλάξουμε θέσεις, απόψεις, να συγκρουστούμε κιόλας". Ανέφερε ότι είναι μια διαδικασία που δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση με αυτή τη μορφή, επισημαίνοντας ότι σε σχέση με τα προηγούμενα ντιμπέιτ των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας που ήταν πάντοτε στημένα, τώρα είναι πιο ανοικτό "και άρα κάναμε μια καλή αρχή και πρέπει να τη συνεχίσουμε, γιατί ο ανοικτός διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και τον χρειάζεται το πολιτικό σύστημα".

    Σε ερώτηση για το εάν έπαιξε ρόλο, "παρά τις συγκρούσεις", η "καλή χημεία" μεταξύ τους, σε σχέση με τα παλαιότερα ντιμπέιτ, ο κ. Τσίπρας είπε: "Νομίζω ότι αυτό επιτάσσει ο πολιτικός πολιτισμός. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και εκτίμηση και διαφωνίες πολιτικές, τις οποίες κρίνει ο ελληνικό λαός".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 September 2015 - 22:32:22 UTC