Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλα έτοιμα στην ΕΡΤ για το ντιμπέιτ
  • [02] Ποσό 500.000 ευρώ κατέβαλε στα δημόσια ταμεία επιχειρηματίας της "λίστας Λαγκάρντ"
  • [03] Οι αρχές της Ουγγαρίας έκλεισαν σημείο διέλευσης προσφύγων στα σύνορα με τη Σερβία
  • [04] ΗΠΑ: Τουλάχιστον ένας νεκρός από επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο στο Κλίβελαντ
  • [05] Ένας νεκρός και τουλάχιστον 400 κατεστραμμένα σπίτια από τις πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ
  • [06] Ισοπαλία για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ANT1
  • [07] Ι. Μουζάλας: 'Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη της

  • [01] Όλα έτοιμα στην ΕΡΤ για το ντιμπέιτ

    Όλα έτοιμα στην ΕΡΤ για το αποψινό κρίσιμο ντιμπέιτ μεταξύ του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

    Εν αναμονή άφιξης των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τα συνεργεία των καναλιών έχουν από νωρίς στήσει κάμερες με τους δημοσιογράφους να περιμένουν για τις πρώτες αντιδράσεις.

    Πριν από λίγο προσήλθαν στο ραδιομέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρίσκονται συγκεντρωμένοι μεταλλωρύχοι των ορυχείων της Χαλκιδικής και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    [02] Ποσό 500.000 ευρώ κατέβαλε στα δημόσια ταμεία επιχειρηματίας της "λίστας Λαγκάρντ"

    Ποσό ύψους 500.000 ευρώ δήλωσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι κατέβαλε στα δημόσια ταμεία, γυναίκα επιχειρηματίας που αναφέρεται στον φάκελο με καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης, που διευκόλυνε σε διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων, στοιχεία που αποτέλεσαν την αιτία για πρόσφατη κατάθεση σε κλιμάκιο εισαγγελέων του πρώην στελέχους τεχνικών υπηρεσιών της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εν λόγω επιχειρηματίας προσήλθε στην Εισαγγελία σήμερα, δύο ημέρες μετά την σχεδόν 10ωρη κατάθεση Φαλτσιανί στο Παρίσι ενώπιον τεσσάρων εισαγγελέων με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που του καταλογίζεται ως φόρος από αδήλωτα εισοδήματα που φέρεται να εντοπίστηκαν μέσω των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ".

    Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στην λίστα καταθετών της HSBC στην Ελβετία, που προέρχεται από το σύνολο του υλικού που υπέκλεψε από την άλλοτε εργοδότρια του τράπεζα ο Ερβέ Φαλτσιανί.

    [03] Οι αρχές της Ουγγαρίας έκλεισαν σημείο διέλευσης προσφύγων στα σύνορα με τη Σερβία

    Οι αρχές της Ουγγαρίας σήμερα έκλεισαν το βασικό σημείο διέλευσης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία, προχωρώντας στην εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της δίχως προηγούμενο ροής ανθρώπων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Δεκάδες αστυνομικοί με κράνη έλαβαν θέσεις κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής που περνά τα σύνορα και χρησιμοποιούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εξ αυτών από τη Συρία, για να εισέρχονται στο έδαφος της ΕΕ από τη Σερβία. Στην περιοχή είχαν επίσης αναπτυχθεί μονάδες του στρατού και της έφιππης αστυνομίας, ενώ ένα ελικόπτερο πετάει στην περιοχή.

    Η ουγγρική αστυνομία κατηύθυνε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, στη συνοριακή διέλευση Horgos 2, περίπου ένα χιλιόμετρο από εκεί, αλλά και αυτό το σημείο διέλευσης ήταν κλειστό.

    Οι κινήσεις της Βουδαπέστης σημειώθηκαν λίγες ώρες πριν τεθούν σε ισχύ νέοι νόμοι που δίνουν στις αρχές τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν και να φυλακίζουν όποιον αποπειραθεί να εισέλθει στο έδαφος της Ουγγαρίας από τη Σερβία παράνομα, να κρατούν και να απελαύνουν αιτούντες άσυλο.

    [04] ΗΠΑ: Τουλάχιστον ένας νεκρός από επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο στο Κλίβελαντ

    Ένα πανεπιστήμιο στις νότιες ΗΠΑ γνωστοποίησε σήμερα ότι ένας «ένοπλος εν δράση» βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη και έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 1 άνθρωπο, ενώ η αστυνομία έχει αναπτυχθεί στην περιοχή με στόχο να τον εξουδετερώσει.

    Οι αρχές προειδοποιούν τους φοιτητές να παραμείνουν στους κοιτώνες τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα, διευκρίνισε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το πανεπιστήμιο Delta State, που βρίσκεται στο Κλίβελαντ, στο Μισισίπι.

    «Το Πανεπιστήμιο Delta State επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός ανθρώπου» επισημαίνεται στο μήνυμα.«Η πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη έχει αποκλειστεί» προστίθεται.

    Την Άνοιξη του 2015, περίπου 3.500 σπουδαστές φοιτούσαν στο εν λόγω Πανεπιστήμιο.Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα αποτελέσει θέατρο πολύνεκρων περιστατικών με πυροβολισμούς σε πανεπιστήμια που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και πυροδότησαν το δημόσιο διάλογο σχετικά με την οπλοκατοχή.

    [05] Ένας νεκρός και τουλάχιστον 400 κατεστραμμένα σπίτια από τις πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ

    Τουλάχιστον 400 σπίτια και εκατοντάδες άλλα κτίσματα κατάπιαν οι φλόγες στη βόρεια Καλιφόρνια, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τις πυρκαγιές που θεωρούνται από τις πιο καταστροφικές του φετινού καλοκαιριού στις δυτικές ΗΠΑ.

    Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Λέικ, ο Στιβ Μπρουκς, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητά του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε.

    Η "Πυρκαγιά της Κοιλάδας", όπως αποκαλείται, ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου και εξαπλώθηκε τάχιστα στις κοινότητες στους λόφους και τις κοιλάδες στα βόρεια της Νάπα. Χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν. Μέχρι το πρωί σήμερα οι φλόγες είχαν κάψει 247.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Πάνω από 160.000 στρέμματα κάηκαν μέσα στις πρώτες 12 ώρες, αργά το Σάββατο και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν η πυρκαγιά πήρε μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

    [06] Ισοπαλία για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ANT1

    Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,6% και η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει επίσης 24,6%. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, Το Ποτάμι με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,2%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν από 3% έκαστη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,1% (7,7% αναποφάσιστοι και 1,4% «δεν απαντώ»).

    Ισοπαλία προκύπτει και στην εκτίμηση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να συγκεντρώνουν από 31,6%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7,2%, ΚΚΕ με 6,2%, Ποτάμι με 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,3%, Ένωση Κεντρώων με 3,9% και Λαϊκή Ενότητα με 3,8%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται «οριακά» στο 3% που οδηγεί εντός Βουλής.

    Στην «παράσταση νίκης», το 57% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Το 29% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία.

    [07] Ι. Μουζάλας: 'Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη της

    «H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», δήλωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας. Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, οκ. Μουζάλας δήλωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό.

    Όπως είπε, χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν βοήθεια και καταφύγιο στην Ευρώπη και η Ελλάδα από την πλευρά της προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

    Συνεχίζοντας, ο Ι. Μουζάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τις προτάσεις και τα μέτρα που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό.

    Προσέθεσε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».

    Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα καταγράφει τους εισερχομένους στο έδαφός της πρόσφυγες-μετανάστες, ο κ. Μουζάλας απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι 2.000 άνθρωποι ημερησίως περνούν στη χώρα μας τις τελευταίες 40 ημέρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 September 2015 - 18:32:25 UTC