Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Τσίπρας: Όποιος βάλει προσχώματα για τη λίστα Λαγκάρντ θα έχει να κάνει με μένα προσωπικά
  • [02] Ισχυρό ποσοστό για το Ποτάμι, ζήτησε από την Πάτρα, ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ιω. Γιάγκου, σε Καστελόριζο, Στρογγύλη και Ρω
  • [04] Σόιμπλε:Η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν στο σωστό δρόμο
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουν ελεγχθεί ούτε 150 από τους 2.062 της «λίστας Λαγκάρντ»
  • [06] Πάνω από 216.000 επισκέπτες στην 80ή ΔΕΘ
  • [07] Διαψεύδει ο γγ του υπ. Εργασίας ότι οι συντάξεις θα καταβάλλονται ανάλογα με την ακίνητη περιουσία
  • [08] Σφοδρή επίθεση από τον νέο ηγέτη των Εργατικών κατά του νομοσχεδίου για τις απεργίες
  • [09] Μάθε που ψηφίζεις
  • [10] Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [11] Τους μετανάστες που έχασαν τα παιδιά τους, επισκέφθηκε ο Χρ. Ζώης
  • [12] Ανακοίνωση της ΝΔ για τη μαύρη επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής
  • [13] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τις αναφορές Κεφαλογιάννη στους Έλληνες Αστυνομικούς
  • [14] Φιλιππίδης και Μαχαιράς νικητές στο 48ο ράλι της ΔΕΘ
  • [15] Αν ο Ραούλ ήταν... Ρονάλντο
  • [16] Βασιλειάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν εγκαταλείπουμε τίποτα»

  • [01] Αλ.Τσίπρας: Όποιος βάλει προσχώματα για τη λίστα Λαγκάρντ θα έχει να κάνει με μένα προσωπικά

    Τη βεβαιότητά του ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε, ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εκ νέου μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί, για τη λίστα Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».

    Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του παρουσιάζοντας τις θέσεις του κατά της «παλινόρθωσης του παλιού συστήματος», ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι «κάθε μέρα που περνά ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο λαός, είπε ο κ. Τσίπρας θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μην έχει στα πόδια του, όπως είπε «ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας, τους εκπροσώπους των συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «όσο κι αν κάποιοι θα παλεύουν είτε να συρρικνώσουν είτε να ενσωματώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα τα καταφέρουν, γιατί δεν είμαστε η φωτοβολίδα της Ιστορίας, αλλά εκπροσωπούμε τους ανθρώπους, τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ιστορίας».

    Αναφερόμενος στις δυνάμεις που επιδιώκουν «την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του με τα σενάρια για κυβερνήσεις "μεγάλου συνασπισμού", δήθεν "εθνικής ενότητας", κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα».

    Αλλά και πάλι, είπε ο κ. Τσίπρας ο λαός θα ακυρώσει το σχέδιό τους με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, που δε θα είναι μόνο ψήφος νίκης, αλλά ψήφος ισχυρής εντολής και πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή.

    Εμείς, είπε ο κ. Τσίπρας, «δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία, λογοδοτούμε μόνον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, στους φτωχούς, στους άνεργους και στους αδικημένους».

    Και η δική σας ψήφος την Κυριακή, πρόσθεσε, «όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

    «Και όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά», είπε ο τέως πρωθυπουργός.

    Για μία ακόμα φορά, είπε ο κ. Τσίπρας, δίνουμε αυτήν τη μάχη μόνοι εναντίον όλων και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι «για μία ακόμα φορά θα νικήσουμε», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στις 20 Σεπτέμβρη τούς τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» για να προσθέσει ότι «φεύγω με τη βεβαιότητα: τους τελειώσαμε».

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι «αυτό το στυγερό έγκλημα, μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας». Υπογράμμισε ακόμη ότι «στα χνάρια του Παύλου Φύσσα, που στάθηκε όρθιος ως το τέλος, βαδίζει σήμερα ένας ολόκληρος λαός. Και σήμερα, σ' αυτήν εδώ την πλατεία, είναι παρούσα, όσο πουθενά αλλού, και όσο ποτέ άλλοτε, η μεγάλη λαϊκή και κοινωνική συμμαχία της 5ης του Ιούλη. Η συμμαχία του μεγάλου ΟΧΙ».

    [02] Ισχυρό ποσοστό για το Ποτάμι, ζήτησε από την Πάτρα, ο Στ. Θεοδωράκης

    «Η δική μας πρόταση είναι πολύ ξεκάθαρη. Το Ποτάμι διεκδικεί να παίξει πολύ πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών».

    Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι καλεί τον κόσμο να παραμερίσει τις νουθεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσει, δυνατά, το Ποτάμι, ώστε να πάρει ένα ισχυρό ποσοστό, προκειμένου να μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις από τη Δευτέρα, είτε μετέχοντας στην κυβέρνηση, είτε όχι».

    Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Το δικό μας σκεπτικό είναι πολύ απλό» και εξήγησε: «Έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τόσο οικονομικά, με κάποια δισεκατομμύρια, όσο και στην ψυχολογία μας». «Είναι η στιγμή για την μεγάλη στροφή, ώστε να επιβραβευθεί μία πολιτική, που ναι μεν πήρε 6% στις προηγούμενες εκλογές, αλλά ουσιαστικά ήταν μία πολιτική επιλογή, που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

    [03] Επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ιω. Γιάγκου, σε Καστελόριζο, Στρογγύλη και Ρω

    Συνεχίζοντας την περιοδεία του σε μονάδες και φυλάκια νησιών του Αιγαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Γιάγκος, επισκέφθηκε το Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω.

    Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την πυραυλάκατο ΜΠΛΕΣΣΑΣ που περιπολεί στην περιοχή και συνομίλησε με τα μέλη του πληρώματος.

    Ο κ. Γιάγκος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 72η επέτειο από την απελευθέρωση του Καστελόριζου.

    Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

    [04] Σόιμπλε:Η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν στο σωστό δρόμο

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να απαντήσει το ερώτημα αν προτιμά να προχωρήσει στην απαραίτητη διαδικασία προσαρμογής για να σταθεί στην παγκόσμια οικονομία μέσα ή έξω από τη νομισματική ένωση.

    Ο Σόιμπλε εξήγησε ότι: «Κάθε χώρα σήμερα πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί τη διαδικασία προσαρμογής, η οποία είναι απαραίτητη ώστε να σταθεί στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία».

    Αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός τόνισε: «Η ελληνική κοινωνία πρέπει να απαντήσει το ερώτημα αν προτιμά να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία προσαρμογής ως μέλος μιας νομισματικής ένωσης, στην οποία δεν υπάρχει το εργαλείο της εξωτερικής υποτίμησης».

    Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, «η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν στον σωστό δρόμο. Ο κύριος Τσίπρας χρησιμοποίησε την κατανοητή και αυξανομένη ανησυχία του ελληνικού λαού εξαιτίας των βαρών αυτής της προσαρμογής και υποσχέθηκε στους Έλληνες: Θα παραμείνουμε στο ευρώ, όμως χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προσαρμογή. Αυτή ήταν μια υπόσχεση την οποία φυσικά ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να τηρήσει. Στη συνέχεια τού πήρε έξι μήνες για να κάνει το αντίθετο».

    Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανία και ο ίδιος ανέλαβαν ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν το πιστεύω», προσθέτοντας ότι «στο Eurogroup ήμασταν σύμφωνοι».

    Εξάλλου ο Σόιμπλε εξήγησε και την πρότασή του για τη δημιουργία μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, σημειώνοντας ότι όλες οι χώρες «δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτύχουν τα ίδια βήματα ενσωμάτωσης την ίδια στιγμή».

    «Στόχος μας δεν ήταν ποτέ να διχάσουμε την Ευρώπη, αλλά επιθυμούσαμε μια Ευρώπη με μια σχετική ευελιξία», υπογράμμισε ο ίδιος.

    «Στο μέλλον θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τη σχέση της νομισματικής ένωσης με τους εταίρους μας στην ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Σόιμπλε, εξηγώντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση «πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως με τους Βρετανούς φίλους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ μια ΕΕ χωρίς τη Βρετανία, και βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας».

    Μπορεί κάποιοι στην Ευρώπη να θεωρούν ότι η Γερμανία έχει ηγεμονικό ρόλο, όμως ο Σόιμπλε έχει διαφορετική άποψη.

    «Είμαστε οικονομικά ισχυροί, είμαστε η πολυπληθέστερη χώρα, έχουμε κεντρική θέση στην Ευρώπη και γι' αυτό κεντρικό ρόλο (...). Όμως δεν είμαστε μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν είμαστε μια πυρηνική δύναμη και η γερμανική κοινωνία επίσης δεν επιθυμεί να αναλάβει αυτού του είδους τον πολιτικό ηγετικό ρόλο».

    Παρόλα αυτά ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να αναλάβουμε ένα μέρος της ευθύνης και γι΄ αυτό είναι έξυπνο να κάνουμε πολλά από κοινού με τη Γαλλία. Ακόμη καλύτερο θα ήταν αν συμμετείχε και η Βρετανία»

    «Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την ευθύνη μας στην Ευρώπη, όμως δεν μπορούμε να ηγηθούμε μόνοι μας», κατέληξε ο Σόιμπλε.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουν ελεγχθεί ούτε 150 από τους 2.062 της «λίστας Λαγκάρντ»

    Από τις περίπου 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ούτε στις 150, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στο τέλος του χρόνου η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται. Σημείωσε, δε, ότι από την αρχή που πήγε η λίστα στο ΣΔΟΕ είχε τη μορφή εισαγγελικής παραγγελίας. Επίσης, αποκάλυψε ότι από τα 24.710 εμβάσματα προς το εξωτερικό για την περιόδο 2009-2010-2011, δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα 1.500, για να προσθέσει ότι αν ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, «πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι».

    Πλέον, όπως είπε, στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και στην οικονομική αστυνομία, έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών.

    Σχετικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκέψεις να μην υπάγονται στους περιορισμούς των capital controls τα χρήματα που θα αποφασίσει κάποιος να μεταφέρει σε ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ή από το σπίτι του, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, είναι κάτι που εξετάζεται. «Το θέμα των capital controls είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού, αλλά είναι μία από τις ιδέες που σκεφτόμαστε. Πρέπει, άμεσα, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους θα επιστρέψουν χρήματα, είτε από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό, στις τράπεζες να μην υπάγονται αυτά τα χρήματα στη διαδικασία των capital controls» είπε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι όποιος πολίτης επιστρέψει χρήματα στην τράπεζα, από αυτά που είχε αποσύρει επειδή φοβόταν, «δεν έχει κανένα πρόβλημα» και υπογράμμισε πως το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει μία διαδικασία που συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις.

    «Αν κάποιος, το 2008 είχε εισόδημα 50.000 ευρώ αλλά έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ θα κληθεί να δικαιολογήσει αυτήν τη διαφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάμε και δέκα χρόνια πίσω» επεσήμανε.

    Για τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι για το 2015 θα είναι ίδιος με τον φόρο του 2014, ενώ σε ό,τι αφορά το 2016, είπε πως πρέπει να συζητήσουν τα κόμματα το περιεχόμενο του φόρου.

    [06] Πάνω από 216.000 επισκέπτες στην 80ή ΔΕΘ

    Το φράγμα των 200.000 επισκεπτών ξεπέρασε, φέτος, για δεύτερη χρονιά, η επετειακή 80ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρά το ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπου τον τόνο έδωσαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι και η τραπεζική αργία.

    Οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τους 216.300. Από αυτούς, 170.000 επισκέφθηκαν και τις "Μαγεμένες", τα αμφίπλευρα αγάλματα που είναι γνωστά ως "Καρυάτιδες" της Θεσσαλονίκης, τα οποία επέστρεψαν στην πατρίδα τους -υπό τη μορφή αντιγράφων από το Λούβρο- 150 χρόνια μετά την κλοπή τους από την πόλη.

    Το περίπτερο 3, όπου βρίσκονται οι "Μαγεμένες" και η έκθεση "Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων", θα κλείσει για ένα μικρό διάστημα, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης και στις αρχές Οκτωβρίου θα ανοίξει ξανά.

    [07] Διαψεύδει ο γγ του υπ. Εργασίας ότι οι συντάξεις θα καταβάλλονται ανάλογα με την ακίνητη περιουσία

    Απάντηση σε πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου έδωσε μέσω ανακοίνωσής του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είχα μιλήσει για νομοθέτημα που περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο οι συντάξεις θα καταβάλλονται ανάλογα με την ακίνητη περιουσία. Συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος είχε δηλώσει: «Το τρίτο μνημόνιο, νόμος 4336, σελίδα 1020, έχει τρεις ρήτρες. Ρήτρα ιδιοκτησίας, ρήτρα απαρέγκλιτης εφαρμογής, ρήτρα απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος. Οι συντάξεις θα καταβάλλονται με ρήτρα περιουσίας, όχι της ονομαστικής, αλλά της πραγματικής, του πραγματικού εισοδήματος. Έτοιμο το νομοθέτημα. Το περιουσιολόγιο θα λαμβάνεται υπόψιν. Οι συντάξεις θα μειώνονται σε σχέση με την ακίνητη περιουσία».

    Απαντώντας σε αυτούς τους ισχυρισμούς του κ. Μητρόπουλου ο κ. Νεφελούδης αναφέρει: «Πουθενά ούτε στο σημείο του μνημονίου στο οποίο αναφέρεται (ν.4336 σελίδα 1020), ούτε γενικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για δήθεν ρήτρες (ιδιοκτησίας, απαρέγκλιτης εφαρμογής και απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος). Ίσα - ίσα στην τελευταία παράγραφο του εδαφίου του μνημονίου (ν.4336/ 15 σελ. 1021) αναφέρονται τα παρακάτω: ?Οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη τους άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα και ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ αποτελέσματος για το συνταξιοδοτικό σύστημα, σε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μέτρων που αναφέρθηκαν παραπάνω με την προϋπόθεση ότι αυτά θα είναι συγκεκριμένα και ποσοτικά μετρήσιμα σε επαρκή βαθμό και ότι ελλείψει αυτών, η βασική επιλογή είναι εκείνη που προσδιορίζεται παραπάνω?».

    Επίσης συνεχίζοντας ο γενικός γραμματέας, ξεκαθαρίζει ότι «πουθενά δεν αναφέρεται ότι υφίσταται οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της σύνταξης, της ιδιοκτησίας ή της ακίνητης περιουσίας του συνταξιοδοτούμενου, σε κανένα σημείο του μνημονίου και πολύ περισσότερο στα σημεία τα οποία, ψευδώς, επικαλείται ο ?έγκριτος» εργατολόγος"».

    [08] Σφοδρή επίθεση από τον νέο ηγέτη των Εργατικών κατά του νομοσχεδίου για τις απεργίες

    Ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν άσκησε σήμερα έντονη κριτική κατά του νομοσχεδίου της συντηρητικής κυβέρνησης που έχει στόχο να καταστήσει αυστηρότερες τις προϋποθέσεις για την κήρυξη απεργίας και το οποίο περιέγραψε ως επίθεση ενάντια στους εργαζομένους και τα συνδικάτα.

    Η συντηρητική κυβέρνηση «επιτέθηκε στους εργαζομένους με ένα νομοσχέδιο που θα δυσκολέψει τους εργαζομένους να σχηματίσουν ένα συνδικάτο και τους συνδικαλιστές να πραγματοποιούν απεργίες για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τις συντάξεις τους», ανέφερε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην Daily Mirror.

    Ο ριζοσπάστης Κόρμπιν που εξελέγη το Σάββατο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας είπε ότι ορισμένοι συντηρητικοί έχουν παρομοιάσει το νομοσχέδιο με «κάτι από φασιστική δικτατορία».

    [09] Μάθε που ψηφίζεις

    Τέθηκε σε λειτουργία, από το υπουργείο Εσωτερικών, υπηρεσία ενημέρωσης των εκλογέων που θέλουν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και σχολικό συγκρότημα όπου ψηφίζουν, την προσεχή Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

    - Τρίτη έως Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 18:00.

    - Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 19:00.

    - Σάββατο από τις 09:00 έως τις 21:00.

    - Κυριακή από τις 07:00 έως τις 19:00.

    Επίσης, οι εκλογείς μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», όπου πληκτρολογώντας τα στοιχεία τους εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

    [10] Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Απόντων, για ακόμη μία φορά, όλων των κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, με την ανάγνωση του βαρύτατου κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα έδρας, η δίκη για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Μάλιστα, σήμερα, που υπήρχε πιθανότητα να κληθεί στο βήμα του μάρτυρα ο πατέρας του δολοφονηθέντος, από «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, δεν προσήλθαν στο δικαστήριο ούτε οι «αποστασιοποιηθέντες» Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, όπως έχουν κάνει σε αρκετές προηγούμενες συνεδριασεις.

    Σήμερα, η διασικασία προχώρησε στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου, που αριθμεί εκατοντάδες σελίδες, αφού νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

    Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε μόνο για την ένσταση του κατηγορουμένου Διονύση Λιακόπουλου -καταδικασμένου για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν- ο οποίος ζητάει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του.

    Η πολιτική αγωγή, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος, πρότεινε στο δικαστήριο να θεωρηθεί αναγνωστέο το κατηγορητήριο, ώστε να μπορέσει να καταθέσει ο κ. Τάκης Φύσσας, ο οποίος βρίσκεται, όπως και η σύζυγός του και μητέρα του Παύλου Φύσσα, στη δικαστική αίθουσα σε κάθε συνεδρίαση. Ωστόσο, η πρόταση των εκπροσώπων των θυμάτων δεν βρήκε σύμφωνη την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

    Νωρίτερα, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να υποβάλλουν ένσταση, επικαλούμενοι τη συνθήκη του Παλέρμου, με σκεπτικό πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης διότι δεν έχει προκύψει οικονομικό όφελος στην υπόθεση. Μαλιστα, η ένσταση διατυπώθηκε μεμονωμένα από κατηγορούμενο και συνήγοροι άλλων κατηγορουμενων ανέφεραν πως προτίθενται να διατύπωσουν ενιαία την ένσταση στην επόμενη συνεδρίαση.

    Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε πως «δεν τίθεται θέμα ένστασης», «καθώς το θέμα που θίγεται αφορά την ουσία της υπόθεσης».

    Η διαδικασία συνεχίζεται.

    [11] Τους μετανάστες που έχασαν τα παιδιά τους, επισκέφθηκε ο Χρ. Ζώης

    Στη Λέρο, προκειμένου να επισκεφθεί τους άτυχους μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων έχασαν τα παιδιά τους και τους δικούς τους ανθρώπους, μετέβη το μεσημέρι με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

    Μάλιστα, ο υπουργός, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, έγινε αυτόπτης μάρτυρας σύλληψης διακινητή με σκάφος στη θάλασσα από στελέχη του Λιμενικού.

    Ο δράστης είχε νωρίτερα αποβιβάσει μετανάστες στη Λέρο.

    Στο μεταξύ, η ομάδα των βατραχανθρώπων του λιμενικού που απεστάλη στη θαλάσσια περιοχή, ολοκλήρωσε την επιχείρηση έρευνας στο ναυαγισμένο ιστιοφόρο όπου επέβαιναν οι άτυχοι πρόσφυγες, χωρίς να εντοπισει κάποιον άλλο αγνοούμενο μέσα σε αυτό.

    Το σκάφος που είναι βυθισμένο και αναποδογυρισμένο βρίσκεται περίπου δύο μέτρα από την ακτή και σε βάθος περίπου 4 μέτρων.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ανθρώπινη αυτή τραγωδία, έκανε λόγο για εικόνες σκληρές και για γροθιά στο στομάχι.

    Πρόσθεσε, ότι, αν η διεθνής κοινή γνώμη ένοιωσε γροθιά στο στομάχι με τη φωτογραφία του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας, σκεφτείται οι βατραχάνθρωποι εδώ που επιχείρησαν και ανέσυραν τις σορούς 34 ανθρώπων, ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν βρέβη και μικρά παιδιά, πως ένοιωσαν.

    [12] Ανακοίνωση της ΝΔ για τη μαύρη επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής

    «Είναι ημέρα μνήμης για τη μεγάλη καταστροφή, ημέρα τιμής στους σφαγιασθέντες και τους εκδιωχθέντες Έλληνες, αλλά και ημέρα διδαχής για κάθε δύσκολη συγκυρία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ για τη συμπλήρωση 93 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Σεπτέμβριο του 1922.

    Η ΝΔ σημειώνει ότι η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

    «Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, η Ιστορία απαιτεί από όλους και όλες μας να βάλουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι για το καλύτερο που θέλουμε και μπορούμε», επισημαίνει, στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

    [13] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τις αναφορές Κεφαλογιάννη στους Έλληνες Αστυνομικούς

    Με τίτλο: «Και νέοι 'άχρηστοι' προστέθηκαν στη λίστα της ΝΔ», σε συνέχεια της σχετικής αναφοράς που είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί με ανακοίνωσή του κριτική στη ΝΔ, με αφορμή αυτή τη φορά δηλώσεις του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τους αστυνομικούς.

    Η Κουμουνδούρου καταλογίζει στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ ότι απαξιώνει τους αστυνομικούς και καλεί τη ΝΔ να δώσει εξηγήσεις για το αν υιοθετεί τη θέση του κ. Κεφαλογιάννη σχετικά με τις ικανότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

    «Δεν φαίνεται να έχει τελειωμό η λίστα των "άχρηστων του δημοσίου τομέα" που έχει συγκροτήσει η Νέα Δημοκρατία. Μετά την επίθεση του προέδρου της, Β. Μεϊμαράκη, στους επαναπροσληφθέντες καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, τους σχολικούς φύλακες, το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων και τις καθαρίστριες, που είχαν απολυθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ήρθε η σειρά του Μ. Κεφαλογιάννη, να απαξιώσει τα σώματα ασφαλείας της χώρας και συγκεκριμένα τους αστυνομικούς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [14] Φιλιππίδης και Μαχαιράς νικητές στο 48ο ράλι της ΔΕΘ

    Μετά από έξι ειδικές διαδρομές, 88.5 αγωνιστικά χιλιόμετρα και πολλές συγκινήσεις, τερμάτισαν μόλις τα 12 από τα 23 πληρώματα που ξεκίνησαν στο 48ο ράλι της ΔΕΘ, το οποίο διοργάνωσε ο ΑΟΘ με την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    Πρώτοι της γενικής οι Φιλιππίδης και Μαχαιράς με Mitsubishi Lancer Evo IX, δεύτεροι οι Βελάνης και Βελάνης επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX και τρίτοι γενικής οι Πλάγος και Ρέντης με Peugeot 106 S16.

    [15] Αν ο Ραούλ ήταν... Ρονάλντο

    Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο «βομβάρδισε» με πέντε γκολ την Εσπανιόλ και έγινε πρώτος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα Ισπανίας. Ήταν κάτι αναμενόμενο, απλώς ο Πορτογάλος φρόντισε να το κάνει με τρόπο εμφατικό, όπως ακριβώς ταιριάζει στο χαρακτήρα του.

    Η καταγραφή των ρεκόρ που έχει καταρρίψει ο 30χρονος σούπερ σταρ, εξελίσσεται πλέον σε καθημερινότητα. Γι? αυτό η βρετανική MIRROR «σκαρφίστηκε» έναν διαφορετικό τρόπο για να παρουσιάσει τα επιτεύγματά του. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους τους σπουδαίους σκόρερ διαχρονικά, είναι η απίστευτη συχνότητα με την οποία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Έχει πλέον 230 τέρματα σε 203 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και το ποσοστό του 1,13 γκολ ανά αγώνα, μοιάζει εξωπραγματικό.

    Για να υπερτονίσει το μέγεθος του επιτεύγματος αυτού, η MIRROR πραγματοποιεί αναγωγή των γκολ που έχουν σημειώσει άλλοι κορυφαίοι σκόρερ, στο ποσοστό του Ρονάλντο!

    Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, αφού αν ο Ραούλ είχε τον μέσο όρο σκοραρίσματος του Ρονάλντο θα είχε πετύχει 622 (!) γκολ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εκτός από τον Ισπανό, η σύγκριση αφορά τους πρώτους σκόρερ των εθνικών διοργανώσεων, τον Μίροσλαβ Κλόζε που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον Γουέιν Ρούνι που πρόσφατα έγινε πρώτος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας, ακόμα και τον Πελέ.

    Αναλυτικά:

    Παίκτης Διοργάνωση Συμ. Γκολ Αλά Ρονάλντο

    ΑΛΑΝ ΣΙΡΕΡ Premier League 441 260 498

    ΓΟΥΕΪΝ ΡΟΥΝΙ Εθνική Αγγλίας 107 50 121

    ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ Bundesliga 427 365 483

    ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΚΛΟΖΕ Τελικοί Μουντιάλ 24 16 27

    ΠΕΛΕ Εθνική Βραζιλίας 91 77 103

    ΡΑΟΥΛ La Liga 550 228 622 ΚΡ. ΡΟΝΑΛΝΤΟ La Liga 203 230 -

    [16] Βασιλειάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν εγκαταλείπουμε τίποτα»

    Η ελληνική γυμναστική το διήμερο που μας πέρασε είχε την τιμητική της. Η Βαρβάρα Φίλιου, μετά την κατάκτηση της 8ης θέσης στην κορδέλα την περασμένη Παρασκευή, μέσα στο σαββατοκύριακο κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσω του σύνθετου ατομικού, την ίδια στιγμή που το ανσάμπλ, μπορεί να ατύχησε στο τελευταίο σκέλος του προγράμματός του, ωστόσο εξασφάλισε την παρουσία του στο test event της Βραζιλίας, όπου κι εκεί θα δοθούν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του 2016. Ο Σάκης Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και στο «Πρακτορείο FM 104.9» για τις επιτυχίες της ρυθμικής στην Γερμανία, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το Παγκόσμιο της ενόργανης, όπου όπως είπε, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει 4-5 προκρίσεις για το κορυφαίο ραντεβού της επόμενης χρονιάς.

    Και στην ερώτηση, σε τόσο δύσκολες εποχές που η ελληνική γυμναστική είναι παρούσα στα κορυφαία αγωνιστικά ραντεβού, τι είναι που μετράει τελικά, το ελληνικό φιλότιμο ή οι γερές βάσεις που έχουν πάρει οι αθλητές μας, απαντάει: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να σταματήσουμε την προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι είναι στην ίδια μοίρα. Από μένα μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο της ομοσπονδίας. Πέσαμε πάνω στην κρίση. Δεν πιστεύω ότι επειδή κάποιοι έμειναν κάποιους μήνες απλήρωτοι, αυτό θα μας αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Όλοι έχουν δείξει φιλότιμο και παλεύουν για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Και οι αθλητές και οι αθλήτριες λειτουργούν κατ? αυτό τον τρόπο. Δεν εγκαταλείπουμε τίποτα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 September 2015 - 12:32:25 UTC