Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες βολές Παν. Λαφαζάνη κατά Αλ. Τσίπρα και Βαγγ. Μεϊμαράκη
  • [02] Δ.Κουτσούμπας: Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης είναι το μνημόνιο
  • [03] Κοινή παρέμβαση των βιομηχάνων μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει εκλογών
  • [04] Ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε απειλή για την εθνική ασφάλεια την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν
  • [05] Φαλτσιανί: Η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα μοναδική ευκαιρία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς
  • [06] Η Ουγγαρία χαιρετίζει την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους
  • [07] Επικοινωνία των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας με αντικείμενο την προσφυγική κρίση
  • [08] Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τέσσερις Ιρανούς μετανάστες
  • [09] Ασύλληπτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι
  • [10] Εφικτή η αυτοδυναμία ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας στο euronews
  • [11] Με Μπουονανότε ανατροπή και νίκη 3-1 για την ΑΕΚ

  • [01] Νέες βολές Παν. Λαφαζάνη κατά Αλ. Τσίπρα και Βαγγ. Μεϊμαράκη

    Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε από τα Χανιά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Από το χωριό Κάνδανος, όπου βρέθηκε, τους κατηγόρησε ότι πάνε μαζί για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο ενώ παρουσιάστηκε καυστικός και προς τους δύο ως προς το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

    Ο κ. Λαφαζάνης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κανδάνου που θυμίζει την καταστροφή του χωριού κατά τη γερμανική κατοχή και αμέσως μετά υποστήριξε με δηλώσεις του ότι οι μνημονιακές, όπως τις αποκάλεσε, πολιτικές δυνάμεις δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

    «Είναι ντροπή και όνειδος αυτές τις ώρες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις να μην διεκδικούν ούτε το κατοχικό δάνειο ούτε τις αποζημιώσεις. Ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο και θάβουν και το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

    [02] Δ.Κουτσούμπας: Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης είναι το μνημόνιο

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την προεκλογική περιοδεία σε χωριά του νομού Κιλκίς.

    «Σήμερα μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι ο λαός μας έχει δοκιμάσει πολλές "λύσεις". Έχει δοκιμάσει και αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά τσακώνονταν σαν τον σκύλο με τη γάτα και μετά τα έβρισκαν. Από τη μια ήταν "φως" ο ένας, "σκότος" ο άλλος και από την άλλη, μετά τις εκλογές, έφτιαχναν κυβέρνηση για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα», είπε στην ομιλία του στο Παλαιό Αγιονέρι.

    [03] Κοινή παρέμβαση των βιομηχάνων μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει εκλογών

    Την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής με στόχο την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, την ευημερία και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας επισημαίνουν με άρθρο τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πρόεδροι των πέντε βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας.

    Η κοινή παρέμβαση των Θεόδωρου Φέσσα (ΣΕΒ), Αθανάσιου Σαββάκη (ΣΒΒΕ), Ευριπίδη Δοντά (ΣΒΘ&ΚΕ), Δημήτρη Μαθιού (ΣΒΑΠ), Κλεομένη Μπάρλου (ΣΕΒΠΕ), ενόψει των εκλογών, περιγράφει τους άξονες της νέας πολιτικής που προτείνει η βιομηχανία.

    Στο κείμενο των προέδρων των πέντε βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας μεταξύ άλλων αναφέρεται: Στην κρισιμότερη καμπή της κρίσης η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με δυο ταυτόχρονες και καίριες προκλήσεις: Η μια είναι η ανάγκη άμεσης εφαρμογής όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών προσαρμογών της συμφωνίας με τους εταίρους. Η δεύτερη πρόκληση αφορά στην εκπόνηση και υλοποίηση των πολιτικών που θα λειτουργήσουν ως αναπτυξιακό αντίβαρο, αξιοποιώντας τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, περιορίζοντας τις επιπτώσεις του νέου κύκλου ύφεσης που ανοίγεται μπροστά μας και αποτρέποντας τη δομική ανεργία.

    [04] Ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε απειλή για την εθνική ασφάλεια την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα πως με την εκλογή του ριζοσπάστη Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά στο εξής "απειλή" για την "εθνική ασφάλεια" της Βρετανίας.

    "Οι Εργατικοί συνιστούν τώρα απειλή για την εθνική μας ασφάλεια , την οικονομική μας ασφάλεια και την ασφάλεια της οικογένειάς σας", έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις χθες, λίγο μετά τη νίκη του Κόρμπιν, που εξελέγη θριαμβευτικά επικεφαλής των Εργατικών με ποσοστό 59,5% των ψήφων.

    Στην επικοινωνιακή εκστρατεία του με στόχο να απαξιώσει τον νέο ηγέτη των Εργατικών, το Συντηρητικό Κόμμα κάλεσε επίσης να σταλεί ριτουίτ στο μήνυμα "Οι Εργατικοί συνιστούν στο εξής σοβαρό κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια".

    Πεπεισμένος αντιμιλιταριστής, ο 66χρονος Τζέρεμι Κόρμπιν τάσσεται υπέρ του παροπλισμού των βρετανικών πυρηνικών υποβρυχίων Trident.

    Επίσης, είναι αντίθετος με το ΝΑΤΟ όπως λειτουργεί σήμερα και μπορεί να περιπλέξει το σχέδιο του Κάμερον να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου προκειμένου να αρχίσει να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    [05] Φαλτσιανί: Η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα μοναδική ευκαιρία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς

    «Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας «Λαγκάρντ» δείχνουν ότι πίσω από εταιρείες και «αχυρανθρώπους» αλλά και όλους τους κύκλους του χρήματος, κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα» δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ερβέ Φαλτσιανί μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε σε Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

    «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Εσείς έχετε μια μοναδική ευκαιρία να την αντιμετωπίσετε με τη νέα κυβέρνηση» επαναλαμβάνει πολλές φορές, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, απαντά: «Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα να είναι πιο σταθερή».

    Ο κ. Φαλτσιανί μίλησε και στην ΕΡΤ για την πολύωρη κατάθεση στους Έλληνες εισαγγελείς αναφέροντας: «Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ήταν νευρικοί και πόσο δύσκολο ήταν για εκείνους απλώς να βρίσκονται εδώ, στο Παρίσι, σήμερα. Όποτε ήθελα απλώς να τους ευχαριστήσω πολύ, επειδή ό,τι έκαναν ήταν πολύ θαρραλέο.

    »Και βλέπω τις ίδιες σκέψεις, την ίδια προσπάθεια που είδα στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ήταν πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση Τσίπρα να προχωρήσει, αλλά και για τον εισαγγελέα.

    »Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες, να εμβαθύνουμε, όσον αφορά στους μηχανισμούς, και έτσι επισημάναμε νέους τρόπους, νέα στοιχεία, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν, να συνεχίσουν.

    »Η μεγάλη ευκαιρία που είχαμε ήταν να παγιώσουμε σχέσεις με άλλους ερευνητές στο εξωτερικό, από διαφορετικές χώρες. Και ήδη συμφωνήσαμε πως αν η επόμενη κυβέρνηση τους αφήσει να εργαστούν, θα το κάνουμε».

    Τις δηλώσεις του Ερβέ Φαλτσιανί, του ανθρώπου που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να θέσει το ερώτημα εάν «πιστεύει κανείς ότι, αν η επόμενη κυβέρνηση αποτελείται από τους φίλους του κυρίου Παπασταύρου, η έρευνα θα προχωρήσει;». Σημειώνει ότι «ο βίος και η πολιτεία 40 χρόνων τηςδικομματικής εναλλαγής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου τα σκάνδαλα και οι "εξυπηρετήσεις" σκοτεινών συμφερόντων διαδέχονταν το ένα το άλλο, απαντά από μόνος του».

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι: «Ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη λίστα της τράπεζαςHSBC,πιο γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι είδε από την κυβέρνηση Τσίπρα, προσπάθειες να αποκαλυφθεί η αλήθεια, κάτι που δεν είχε διαπιστώσει στο παρελθόν». Δήλωσε, επίσης, ότι «αν η επόμενη κυβέρνηση αφήσει (τους εισαγγελείς) να εργαστούν, θα τα καταφέρουμε».

    Εν συνεχεία ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα: «Πιστεύει κανείς ότι, αν η επόμενη κυβέρνηση αποτελείται από τους φίλους του κυρίου Παπασταύρου, η έρευνα θα προχωρήσει;».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση, «δεσμεύεται ότι όλα θα έρθουν στο φως» και τίθεται το ερώτημα αν μπορεί να πει το ίδιο «η ΝΔ του κ. Μεΐμαράκη, ο οποίος απάντησε σήμερα (συνέντευξη στην "Καθημερινή") πως ο κ. Σαμαράς (μυστικοσύμβουλος και άνθρωπος "ειδικών αποστολών" του οποίου ήταν ο κ. Παπασταύρου) "κράτησε όρθια την χώρα"».

    Σχόλιο για την συνέντευξη Φαλτσιανί έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την Ηλεία όπου σήμερα περιοδεύει: «Οι εξελίξεις σε σχέση με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη λίστα Λαγκάρντ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρές και για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ο Φαλτσιανί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ζητά τη συνδρομή του. Αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να καλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ήθελαν να καλύψουν τα παλαιότερα σκάνδαλα της Siemens, τα σκάνδαλα των λιστών του Λουξεμβούργου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος.

    [06] Η Ουγγαρία χαιρετίζει την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν χαιρέτισε σήμερα, χαρακτηρίζοντάς την "αναγκαία", την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της, λόγω της μαζικής εισροής προσφύγων.

    "Κατανοούμε απολύτως την απόφαση της Γερμανίας και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας" είπε ο Ορμπάν σε δήλωσή που έκανε στη γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild.

    Η απόφαση του Βερολίνου ήταν "αναγκαία για να υπερασπιστεί τις αξίες της Γερμανίας και της Ευρώπης", πρόσθεσε.

    Ο Ούγγρος πρωθυπουργός μέχρι τώρα τηρούσε επικριτική στάση απέναντι στην πολιτική της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να ανοίξει τις πύλες της χώρας της στου πρόσφυγες, θεωρώντας ότι αυτό θα υποκινούσε δεκάδες χιλιάδες άλλους μετανάστες να επιχειρήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

    [07] Επικοινωνία των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας με αντικείμενο την προσφυγική κρίση

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επικοινώνησαν σήμερα για να συζητήσουν το θέμα των προσφύγων, ενόψει της αυριανής έκτακτης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, που είναι αφιερωμένη στη μεταναστευτική κρίση.

    Οι δύο ηγέτες "ανέλυσαν την κατάσταση", ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

    Η αυριανή υπουργική σύνοδος έχει ως στόχο να βρεθεί μια λύση για την πρωτοφανή κρίση που πλήττει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα σήμερα, με την πόλη του Μονάχου να έχει κατακλυστεί από χιλιάδες πρόσφυγες, η Γερμανία αποφάσισε να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία.

    [08] Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τέσσερις Ιρανούς μετανάστες

    Περπατώντας στο δρόμο από την περιοχή της Συκαμνιάς, όπου είχαν αποβιβασθεί, προς την πόλη της Μυτιλήνης, σε απότομη στροφή στην περιοχή της Καράβας, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της ανατροπής και της πτώσης σε χαράδρα ενός πυροσβεστικού οχήματος στο οποίο και επέβαιναν δυο πυροσβέστες. Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν ο εγκλωβισμός των δυο ανδρών.

    Αμέσως οι τέσσερις Ιρανοί κατέβηκαν στη βάθους πέντε μέτρων απότομη πλαγιά, προσέγγισαν το όχημα και προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες πυροσβέστες. Μάλιστα, παρέμειναν εκεί και βοήθησαν και στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των πυροσβεστών και στην παραλαβή τους από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    [09] Ασύλληπτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι

    Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, από την ανθρώπινη τραγωδία, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να έχουν περισυλλεγεί μέχρι τώρα οι σοροί 34 ατόμων, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη, ένδεκα παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια) δέκα γυναίκες και εννέα άντρες.

    Μέχρι το μεσημέρι οι νεκροί από την ανατροπή του σκάφους ανέρχονταν σε 28. Πριν από λίγο ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ακόμα έξι νεκροί μετανάστες. Πρόκειται για ένα μικρό αγοράκι, τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

    Οι σοροί των νεκρών έχουν παραληφθεί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθούν στη Ρόδο. Οι υπόλοιποι διασωθέντες μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Λέρο.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να κολυμπήσουν και φθάσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ) αλλά και ο μεγάλος αριθμός ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η βασική αιτία για την ανατροπή του σκάφους.

    Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν πάνω στο ξύλινο σκάφος.

    Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β' υπαρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός μεταβαίνουν με πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού από τη Μυτιλήνη στο Φαρμακονήσ.

    Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου θα συνεχιστούν από πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

    [10] Εφικτή η αυτοδυναμία ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας στο euronews

    Αισιόδοξος ότι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία,εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας αποκλειστικά στο euronews και την δημοσιογράφο Έφη Κουτσοκώστα. Παράλληλα ο κ Τσίπρας άφησεανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μετεκλογικές συνεργασίες .

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτός στόχος η απόλυτη πλειοψηφία. Ακόμα και αν επιτευχθεί θα επιδιώξουμε συνεργασίες. Αν δεν επιτευχθεί, έχουμε το πρόγραμμά μας, έχουμε το σχέδιό μας, και πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα στη Βουλή, που δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Είμαι βέβαιος σχεδόν ότι μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που ξεκινήσαμε στις 25 Ιανουαρίου» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα θα προβληθεί στην εκπομπή «Global Conversation» και στις 13 διαφορετικές γλώσσες του euronews την Τρίτη στις 21:40.

    [11] Με Μπουονανότε ανατροπή και νίκη 3-1 για την ΑΕΚ

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπουονανότε, η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ και νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League. Ο «Αγιαξ» προηγήθηκε στο 19' με τον Ακόστα, όμως ο Αργεντινός σκόραρε δύο φορές (35' με πέναλτι και 44') στην ανατροπή των «κιτρινόμαυρων», ενώ ο Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 87'.

    Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο ΠΑΣ, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαήλ στο 74' και ο Τζημόπουλος στο 80'.

    Η Ξάνθη πέτυχε το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα, με τον Σολτάνι στο 57', και πήρε την πρώτη της νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου μέσα στο Περιστέρι.

    Με γκολ του Μαρκόφσκι στο 22' ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 στο Αγρίνιο τον Πανθρακικό, που παρέμεινε χωρίς βαθμό αλλά και χωρίς γκολ σε τρεις αγώνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 September 2015 - 18:32:16 UTC