Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Η αποχή της Ελλάδας στο ψήφισμα του ΟΗΕ για το χρέος «υπερβαίνει τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης»
  • [02] Τη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέπτυξε ο Β.Μεϊμαράκης
  • [03] Την εκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φ. Κουβέλης
  • [04] Στην Κρήτη αύριο και μεθαύριο ο Π. Λαφαζάνης
  • [05] Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιαπωνία από τις καταρρακτώδεις βροχές
  • [06] Ένας νεκρός και 3 τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ από επίθεση που αποδίδεται στο PKK
  • [07] Συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του ραδιοσταθμού ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 με το ΑΠΘ
  • [08] Πείραμα Teensleep,το κουδούνι θα χτυπά στις 10 αντί για τις 8 το πρωί
  • [09] Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.
  • [10] Παράσταση του ΘΟΚ στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου
  • [11] Ολοκληρώνεται η συντήρηση των συλλόγων του Μουσείου Ελληνικής Τέχνης
  • [12] Την αμοιβή της από τρεις συναυλίες της θα διαθέσει για τους πρόσφυγες η Αλκ. Πρωτοψάλτη
  • [13] «Μονομαχία» στο Ολντ Τράφορντ
  • [14] Στήριξη από τον κόσμο ζήτησαν Αναστασίου και παίκτες

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Η αποχή της Ελλάδας στο ψήφισμα του ΟΗΕ για το χρέος «υπερβαίνει τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης»

    Την δυσαρέσκειά του για την αποχή της Ελλάδας από το κρίσιμο ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπερέβη κατά πολύ τις αρμοδιότητές της.

    «H υπηρεσιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «οφείλει να υπηρετεί τη χώρα προς τις εκλογές και όχι να αλλάζει την πολιτική της προηγούμενης και εκλεγμένης κυβέρνησης».

    Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι «βάση οδηγιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο Εξωτερικών, μόλις ανέλαβε τον Ιανουάριο η Κυβέρνηση Σωτηρίας, έδωσε σαφείς οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ, όπως συμμετάσχει ενεργά στην ομάδα του ΟΗΕ για το χρέος με την προοπτική υπερψήφισης του ψηφίσματος που ετοίμαζε η ομάδα».

    Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει την ύπαρξη πληθώρας οδηγιών και τηλεγραφημάτων που πιστοποιούν τις οδηγίες του ΥΠΕΞ για αυτή τη συμμετοχή και την προετοιμασία στήριξης από πλευράς Ελλάδας του ψηφίσματος, και τονίζει ότι «η θέση αυτή προωθήθηκε σθεναρά επί 7 μήνες παρά τις πιέσεις που δεχόταν η χώρα από ισχυρούς εταίρους». Παράλληλα επισημαίνει ότι «η αλλαγή της πολιτικής σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προτροπή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία το ελάχιστο που όφειλε να κάνει ήταν να διαβουλευτεί προηγούμενα με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας Α.Τσίπρα».

    [02] Τη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέπτυξε ο Β.Μεϊμαράκης

    Tη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό - παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό - αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

    Σχετικά με το ασφαλιστικό και την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ζητά συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πρόσθεσε: «Έχουμε αλλάξει 7 πρωθυπουργούς από την αρχή της κρίσης. Δεν μπορεί ανά πεντάμηνο να αλλάζει η κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας 3 ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας που εκείνος έφερε στη χώρα, τις οποίες δεν τις πιστεύει, ενώ εμείς τις είχαμε ξεκινήσει, και γενικά να φέρουμε επενδύσεις, για να έρθουν θέσεις εργασίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν έχει μαγικές λύσεις. «Δεν πρόκειται όλα αυτά να γίνουν γρήγορα» υπογράμμισε.

    Ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι κόλπο εξυπνάδας, η συνεννόηση. Στην τρικομματική, με χιλιάδες αγανακτισμένους απ' έξω από τη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής, κατάφερα να συνθέσω όλες τις απόψεις. Δεν είναι κόλπο τακτικής, υπάρχει εγγύηση από την προηγούμενη θητεία μου».

    [03] Την εκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φ. Κουβέλης

    Την ανάγκη εκλογικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που πήραν μέρος σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

    Τα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που αποχώρησαν μετά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας τις κριτικές παρατηρήσεις για λάθη και παραλήψεις που έγιναν την προηγούμενη περιοδο, συμφώνησαν ότι το δίλημμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι «ποιά πολιτική δύναμη θα έχει την κύρια ευθύνη των εξελίξεων στη χώρα », που συνοψίζεται στο ερώτημα «αριστερά ή δεξιά, προοδευτικές ή συντηρητικές δυνάμεις».

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση πολιτικής κίνησης πανελλαδικής κλίμακας μετά τις εκλογές, με στόχο την ενότητα των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, της μεταρρύθμισης και της ανάπτυξης, με κοινωνικά δίκαιο, δημοκρατικό και διαφανή τρόπο και με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

    [04] Στην Κρήτη αύριο και μεθαύριο ο Π. Λαφαζάνης

    Περιοδεία στην Κρήτη αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη ΛΑΕ Ηρακλείου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, στις 12.30 μμ, ο κ. Λαφαζάνης θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο «Πολύκεντρο Νεολαίας», στην Ανδρόγεω 1

    [05] Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιαπωνία από τις καταρρακτώδεις βροχές

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιαπωνία, όπου σήμερα υπερχείλισαν οι όχθες περισσότερων ποταμών με αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, 26 αγνοούμενους, ενώ 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

    Η προειδοποίηση για σφοδρές βροχοπτώσεις που εξέδωσε χθες η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία για τμήματα της βόρειας Ιαπωνίας παραμένει σε ισχύ και μόνο στην χειρότερα πληγείσα πόλη, Τζόσο, βόρεια του Τόκιο, υποχώρησαν οι πλημμύρες αφού ωστόσο παρέσυραν στο πέρασμά τους σπίτια, σε κάποιες περιπτώσεις με τους ενοίκους να βρίσκονται μέσα, σε σκηνές που παραπέμπουν σε τσουνάμι.

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους μία 63χρονη η οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι της όταν αυτό καταπλακώθηκε έπειτα από κατολίσθηση και μία άλλη γυναίκα, η οποία οδηγούσε το αυτοκίνητό της όταν αυτό παρασύρθηκε από τα νερά. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά.

    Μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται και δύο οκτάχρονα παιδιά στην επαρχία Μιγιάγκι, οι παράκτιες περιοχές της οποίας είχαν καταστραφεί από τον σεισμό στις 11 Μαρτίου 2011 και το τσουνάμι που ακολούθησε αφήνοντας πίσω τους σχεδόν 20.000 νεκρούς.

    [06] Ένας νεκρός και 3 τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ από επίθεση που αποδίδεται στο PKK

    Ένας πολίτης σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, στη μεγάλη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, από επίθεση που αποδόθηκε από τις αρχές στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

    Το θύμα είναι ένας 22χρονος Κούρδος.

    Από τις αρχές του Ιουλίου, ξανάρχισαν οι φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και το PKK, προκαλώντας ντε φάκτο το τέλος των συνομιλιών που είχε αρχίσει το 2012 η κυβέρνηση της Άγκυρας με τους Κούρδους αντάρτες με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων από το 1984.

    Επιθέσεις που αποδίδονται στο PKK γίνονται η μια μετά την άλλη σε καθημερινή βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ ο στρατός απαντάει συστηματικά βομβαρδίζοντας βάσεις οπισθοφυλακής των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και πάλι στόχους του PKK στο βόρειο Ιράκ.

    Περισσότερα από 15 πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του PKK στην Καντίλ, τη Ζαπ και την Αβάσιν στα βουνά του βορείου Ιράκ, ξεκινώντας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τους βομβαρδισμούς τους οι οποίοι συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα στις 05:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με πηγή της τουρκικής ασφάλειας.

    [07] Συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του ραδιοσταθμού ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 με το ΑΠΘ

    Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη, σήμερα, μεταξύ του "Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΕ" και του ραδιοφωνικού σταθμού "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM", που εκπέμπει από τη συχνότητα της ΔΕΘ στους 104,9, και του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

    Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος και ο πρόεδρος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, αναπληρωτής καθηγητής, Γρηγόρης Πασχαλίδης, στα γραφεία του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

    Στόχοι του παρόντος συμφώνου, μεταξύ άλλων, είναι η συλλογή κι αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας που διαθέτει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας καθώς και η διάχυσή της προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τους νέους δημοσιογράφους του ΑΠΘ, καθώς επίσης η ανάπτυξη και η προώθηση της συνεργασίας σε θέματα δημοσιογραφίας, εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης.

    Με βάση το σύμφωνο συνεργασίας, το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ αναλαμβάνει την οργάνωση, παραγωγή, παρουσίαση βραδινών εκπομπών στο "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM" επικεντρωμένων στα μουσικά και θεατρικά σχήματα και εν γένει στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις στο πανεπιστήμιο και στην πόλη.

    Η ανάληψη της εκπομπής αφορά την εκπαιδευτική δραστηριότητα των μαθητών υπό την εποπτεία καθηγητών του τμήματος και θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με δημοσιογράφους του ραδιοφώνου που θα έχουν και την τελική ευθύνη της.

    Επιπλέον, στους φοιτητές και τους πτυχιούχους θα δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε όλα τα είδη του ρεπορτάζ, στη σύνταξη ειδήσεων, στη χρήση των social media, στις ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου και μουσικής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ 104,9 FM".

    [08] Πείραμα Teensleep,το κουδούνι θα χτυπά στις 10 αντί για τις 8 το πρωί

    To πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα, Παρασκευή, για δεκάδες χιλιάδες παιδιά, περίπου στις 8 το πρωί. Μήπως, όμως, είναι πολύ νωρίς; Μήπως ο εγκέφαλος σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί τόσο πρωί στις απαιτήσεις του μαθήματος; Και τελικά, μήπως θα ήταν καλύτερα να αρχίζει λίγο πιο αργά το σχολείο για να αποδίδουν καλύτερα οι μαθητές που είναι και το ζητούμενο;

    Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι νωρίς το πρωί ο εγκέφαλος των παιδιών, ειδικά στην εφηβική ηλικία, βρίσκεται εν υπνώσει. Φέτος, όμως, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ένα πείραμα, εμπνευστές του οποίου είναι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Για τους τυχερούς που θα συμμετάσχουν στο πείραμα Teensleep, που σημαίνει εφηβικός ύπνος, το κουδούνι δεν θα χτυπάει στις 8 αλλά στις 10.

    Αυτό το μοναδικό στον κόσμο πείραμα θα πραγματοποιηθεί σε εκατό σχολεία της Βρετανίας. Στο τέλος της χρονιάς, οι ειδικοί θα δουν εάν αυτή η δίωρη ανάπαυση βελτιώνει με κάποιον τρόπο στις επιδόσεις των μαθητών. Ο υπεύθυνος του προγράμματος Πολ Κέλι μίλησε στη βρετανική τηλεόραση για «σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα» που προκαλούν εκείνες οι ουσιαστικά μη αποδοτικές δύο ώρες από τις 8 έως τις 10 το πρωί. «Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις από την έναρξη του μαθήματος στις 10, όπως είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν θετικές από την έναρξη στις 8 το πρωί», εξήγησε.

    Η καινοτομία του πειράματος είναι ότι κάτι που έχει διατυπωθεί ως θεωρία, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην πράξη. Η μελέτη στην πράξη κρίνεται πλέον αναγκαία από τους ειδικούς δεδομένου ότι ανάμεσα στα άλλα που λείπουν από τις σημερινές κοινωνίες είναι πλέον και ο ύπνος. Κι όπως έχει διαπιστωθεί, η ηλικιακή ομάδα που στερείται περισσότερο τον ύπνο είναι οι άνθρωποι από 14 έως 24 χρόνων.

    [09] Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.

    Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.

    Μια δεύτερη ευκαιρία για απόκτηση γνώσεων, αλλά και τίτλων σπουδών, που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, έχουν οι ενήλικες που επιλέγουν να φοιτήσουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας. Τις ίδιες ευκαιρίες έχουν και κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, οι οποίοι μπορούν και αυτοί να φοιτήσουν στο παράρτημα του σχολείου που λειτουργεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

    «Είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους εκπαιδευόμενους» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η διευθύντρια του σχολείουΦρύνη Κωσταρά και όπως τονίζει χαρακτηριστικά «αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας».

    Μιλώντας για το σχολείο, η κ. Φρύνη Κωσταρά αναφέρει ότι μπορούν να φοιτήσουν ενήλικοι από 18 ετών και άνω, ενώ περιγράφοντας τις ηλικιακές ομάδες, σημειώνει ότι διαχέονται σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν δηλαδή αρκετοί εκπαιδευόμενοι νεαρής ηλικίας, μεταξύ 20 έως 30 ετών, μια μεγάλη ομάδα μεταξύ 35 - 45 ετών, που συνήθως είναι και οι περισσότεροι, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ακόμα και 60 - 70 ετών.

    [10] Παράσταση του ΘΟΚ στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

    Σαράντα τρίαχρόνια μετά την πρώτη του παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, το οποίο βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα, βόρεια τηςκατεχόμενης από το 1974 Αμμόχωστου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) επιστρέφει απόψε, υπό διαφορετικές όμως συνθήκες, για να παρουσιάσει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος».

    Το θέατρο της Σαλαμίνας χτίστηκε τα πρώτα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 15.000 θεατές.

    Η αποψινή παράσταση, με τουρκικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, δίνεται από τον ΘΟΚ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο της Εντός των Τειχών Πόλης της Αμμοχώστου «MASDER» και τελεί υπό την αιγίδα της Δικοινοτικής Τεχνικής επιτροπής για τον Πολιτισμό, η οποία συστάθηκε με απόφαση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

    Την παράσταση αναμένεται, σύμφωνα με τον ΘΟΚ, ότι θα παρακολουθήσουν περίπου τρεις χιλιάδες θεατές, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και ξένοι.

    [11] Ολοκληρώνεται η συντήρηση των συλλόγων του Μουσείου Ελληνικής Τέχνης

    Άλλα πέντε σύνολα αντικειμένων από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης παίρνουν το δρόμο της συντήρησης, λίγο πριν από την έκθεσή τους στο νέο μουσείο που θα δημιουργηθεί στην Πλάκα. Μελέτες συντήρησης για τα προς έκθεση αντικείμενα από τις συλλογές κεραμικής, υαλουργίας, λιθογλυπτικής, τα θαλάσσια όστρακα της συλλογής αργυροχοΐας και τα χάρτινα έργα έλαβαν χτες ομόφωνα το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για να προχωρήσουν.

    Πρόκειται για τις τελευταίες ομάδες έργων του ΜΕΛΤ που περνούν από το ΚΣΝΜ και ετοιμάζονται να συντηρηθούν πριν εκτεθούν στο νέο μουσείο. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχαν εγκριθεί από το ΚΣΝΜ οι μελέτες συντήρησης για ξύλινα, ξυλόγλυπτα και ζωγραφικά έργα, υφάσματα, μεταλλικά αντικείμενα, καθώς και για τις περίφημες τοιχογραφίες του Θεόφιλου. Επίσης, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε συζητηθεί και εγκριθεί η συντήρηση των έργων κοπτικής τέχνης.

    [12] Την αμοιβή της από τρεις συναυλίες της θα διαθέσει για τους πρόσφυγες η Αλκ. Πρωτοψάλτη

    Την αμοιβή της, από τρεις συναυλίες της (Βεάκειο, Πάτρα και Μαραθώνα), θα διαθέσει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Άλκηστη Πρωτοψάλτη, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών που προκύπτουν από τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά και ιδίως στη Λέσβο.

    Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες η κ. Πρωτοψάλτη στην περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Νίκου Χριστοδουλάκη.

    Η περιφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες της και ευχήθηκε η κίνηση της κ. Πρωτοψάλτη να αποτελέσει παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.

    «Oι εικόνες που αντικρύζουμε καθημερινά με συγκλονίζουν.Η κίνησή μου αυτή, είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω» δήλωσε σχετικά η αν. υπουργός.

    [13] «Μονομαχία» στο Ολντ Τράφορντ

    Κλασικό ντέρμπι περιλαμβάνει η 5η αγωνιστική της Premier League, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου αντιμέτωπες τίθενται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ». Με τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» να δημιουργούν... πολεμική ατμόσφαιρα εναντίον του Λουϊς Φαν Γκάαλ και αυτούς της Λίβερπουλ να... υπομένουν ακόμα για μια σεζόν που μοιάζει να έχει την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες.

    Γενικά οι δύο ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα Αγγλίας (20 η Γιουνάιτεντ, 19 η Λίβερπουλ), βρίσκονται πλέον παρέα στο μονοπάτι της παρακμής. Ειδικά στην περίπτωση του Λουϊς Φαν Γκάαλ, η αλόγιστη δαπάνη εκατομμυρίων ενοχλεί και τους πλέον μετριοπαθείς φίλους της ομάδας. Στο γήπεδο θα «ξεδιπλωθούν» άλλα 45 εκατομμύρια ευρώ, στο πρόσωπο του Αντονί Μαρσιάλ, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του.

    Στη «σκιά» της μονομαχίας στο «Ολντ Τράφορντ», η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μάντσεστερ Σίτι, των 10 διαδοχικών νικών (6 πέρυσι, 4 φέτος), ταξιδεύει στο Λονδίνο για να παίξει... ντέρμπι κορυφής(!) στην έδρα της πολύ επικίνδυνης Κρίσταλ Πάλας, η οποία στην προηγούμενη αγωνιστική νίκησε την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Εκείνο το αποτέλεσμα εξόργισε τον Ζοζέ Μουρίνιο, που ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του νοιώθει πως η θέση του κινδυνεύει λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων! Σ? αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή, έρχεται και το ματς με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» που αποτελεί τεράστιο εμπόδιο, μα και συνάμα μεγάλη πρόκληση, για τους πρωταθλητές.

    Τέλος, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League Άρσεναλ, υποδέχεται τη Στόουκ Σίτι, από την οποία έχασε για τελευταία φορά βαθμούς στο γήπεδό της, τον Αύγουστο του 1981! Εδώ και 24 χρόνια, οι «κανονιέρηδες» έχουν 13 νίκες σε ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις με τους «Πότερς», σε όλες τις διοργανώσεις.

    Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

    Έβερτον-Τσέλσι

    Άρσεναλ-Στόουκ Σίτι

    Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι

    Νόριτς-Μπόρνμουθ

    Γουότφορντ-Σουόνσι

    Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον

    Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ

    Σάντερλαντ-Τότεναμ

    Λέστερ-Άστον Βίλα

    Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ

    [14] Στήριξη από τον κόσμο ζήτησαν Αναστασίου και παίκτες

    Να σταθούν κοντά στην ομάδα ζήτησαν οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση του Παναθηναϊκού, κατά την παραλαβή των νέων καρτών μελών της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Ο προπονητής του «τριφυλλιού» Γιάννης Αναστασίου επισήμανε τη στήριξη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας πως «...χωρίς τη συμπαράστασή τους η ομάδα θα ήταν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες» .

    Ο Μάρκους Μπεργκ από την πλευρά του έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Να συνεχίσει ο κόσμος να μας υποστηρίζει όπως το έκανε πάντα. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη δύναμη για εμάς η βοήθειά του κι εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

    Εκ μέρους της διοίκησης, ο Τάκης Φύσσας τόνισε: «Κόσμος και Παναθηναϊκός είναι έννοιες ταυτόσημες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Περιμένουμε τον κόσμο να δείξει την αγάπη του στην ομάδα. Είμαστε όλοι μία γροθιά και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο».

    Ο εκ των αρχηγών των «πρασίνων» Τάσος Λαγός είπε: «Σίγουρα η αρχή δεν ήταν τόσο καλή, αλλά από εδώ και πέρα μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τους στόχους που έχουμε μπροστά μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2015 - 12:32:15 UTC