Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύ σημαντικός ο ρόλος της Αστυνομίας, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Επικοινωνία του Δ. Κουτσούμπα με τη Β. Θάνου, για θέματα μεταναστών και προσφύγων
  • [03] Ζήτημα αρχών και ταυτότητας η μη σύμπραξη με τη ΝΔ, δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9 ο Νίκος Βούτσης
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για τη νέα κυβέρνηση και όχι η διαπλοκή
  • [05] Στο 25,2% η ανεργία τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
  • [06] Ζ. Γκάμπριελ: Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα, αλλά από τον οικονομικό εγωισμό των κρατών της
  • [07] Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών Ρίχτερ στη Μυτιλήνη
  • [08] Η UNICEF για τον θάνατο του προέδρου της, Λάμπρου Κανελλόπουλου
  • [09] Ξαφνικό μπουρίνι τσάκισε ιστιοφόρα στην Κέρκυρα
  • [10] Ελληνικές πρεμιέρες στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
  • [11] «Οι επιστήμες με απλά λόγια» από τον Θαλή τον Μιλήσιο στον Στίβεν Χώκινγκ
  • [12] Η Μπίλι Χάλιντεϊ "επιστρέφει τρισδιάστατη" στη σκηνή της Νέας Υόρκης
  • [13] Η επόμενη ημέρα μετά το debate
  • [14] ΝΔ: Θετική η αποτίμηση της παρουσίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην τηλεμαχία

  • [01] Πολύ σημαντικός ο ρόλος της Αστυνομίας, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης

    «Η Αστυνομία, ειδικά σε περιόδους κρίσης, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών. Θα πρέπει να δημιουργεί ένα πλαίσιο, ώστε ο πολίτης να νιώθει τουλάχιστον ασφαλής στο σπίτι του και στους δρόμους. Οι άνθρωποι της Αστυνομίας επιτελούν ένα πολύ μεγάλο έργο» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής επίσκεψής του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου ενημερώθηκε από αξιωματικούς Διευθύνσεων για τις δράσεις της Αστυνομίας.

    Ο κ.Θεοδωράκης συναντήθηκε διαδοχικά με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής Γιάννη Διαμαντόπουλο, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, τον επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Μανώλη Πλουμή, τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

    [02] Επικοινωνία του Δ. Κουτσούμπα με τη Β. Θάνου, για θέματα μεταναστών και προσφύγων

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου για τα επείγοντα ζητήματα που προκύπτουν από την προσέλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

    Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων, με απευθείας πτήσεις τσάρτερ και με πλοία, που με ευθύνη της ΕΕ, θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους.

    [03] Ζήτημα αρχών και ταυτότητας η μη σύμπραξη με τη ΝΔ, δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9 ο Νίκος Βούτσης

    Είναι ζήτημα αρχών και ταυτότητας το να μην συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία σε ένα κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM 104,9" και τον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα.

    Το να αποκλείουμε, σε κάθε περίπτωση -είτε από τη θέση του πρώτου κόμματος, εάν δεν έχουμε αυτοδυναμία, που θεωρούμε ότι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, κατά τα άλλα, είτε ενδεχομένως, επειδή πρέπει να μιλάμε ρεαλιστικά και με όλα τα ενδεχόμενα, από τη δεύτερη θέση- απολύτως τη σύμπραξη σε κυβερνητικό σχήμα με τη Νέα Δημοκρατία είναι ζήτημα αρχών και ταυτότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

    Σε ό,τι αφορά το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών σχολίασε πως "ήταν πολύ κλισαρισμένες ερωτήσεις και απαντήσεις χωρίς τη δυνατότητα να υπάρχει μια εμβάθυνση αλλά με την προφανή δυνατότητα κάθε ερωτώμενου να περιορίσει και να στρογγυλέψει, χωρίς επιχειρήματα και δεσμεύσεις την απάντησή του".

    [04] Αλ. Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για τη νέα κυβέρνηση και όχι η διαπλοκή

    «Ο ελληνικός λαός θα είναι ο κριτής. Αυτός θα αποφασίσει ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και όχι τα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, όχι τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα». Αυτό διεμήνυσε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την 'Αρτα ο Αλέξης Τσίπρας απ΄όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια «που κάνουμε να ξαναστήσουμε τον τόπο σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής δεν θα είναι μια σύντομη παρένθεση», γιατί, όπως τόνισε, από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Αρτα, έρχονται μηνύματα νίκης, τα οποία θα σταλούν και στην κάλπη.

    «Εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ξέρουμε όταν μας ρίχνουν, να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε» είπε απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του και πρόσθεσε: «Να είστε σίγουροι ότι η Ήπειρος και η Αρτα θα έχουν πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια και όχι μόνο για ένα εξάμηνο. Φύγαμε για λίγες ημέρες από το Μαξίμου και θα επιστρέψουμε για αρκετά χρόνια, να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναστήσουμε την πατρίδα».

    [05] Στο 25,2% η ανεργία τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

    Στο 25,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος και μειώθηκε μεν από το 26,6% του Ιουνίου πέρυσι, αλλά αυξήθηκε, έστω και οριακά από το 25% του περασμένου Μαΐου. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.204.844 άτομα, με το ποσοστό της ανεργίας στους νέους έως 24 ετών να υποχωρεί κάτω από το 50%.

    Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 81.474 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2014 (μείωση 6,3%) και κατά 2.609 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2015 (μείωση 0,2%).

    Το σύνολο των απασχολουμενων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.584.973 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 40.395 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο πέρυσι (αύξηση 1,1%) και μειώθηκαν κατά 42.125 άτομα σε σχέση με τον Μάιο εφέτος (μείωση 1,2%).

    Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 1.204.844 άτομα και μειώθηκαν κατά 7.806 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2014 (μείωση 0,2%), ενώ αυξήθηκαν κατά 41.158 άτο?α σε σχέση ?ε τον Μάιο 2015 (αύξηση 1,3%).

    Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας (29,5% τον Ιούνιο 2015 από 30,6% τον Ιούνιο 2014) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (21,7% από 23,5%).

    Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις ομάδες 15-24 ετών (48,3% τον Ιούνιο 2015 από 49,4% τον Ιούνιο 2014) και 25-34 ετών (32,1% από 35,2%). Ακολουθούν, οι 35-44 ετών (22,4% από 22,8%), 45-54 ετών (19,7% από 20,9%), 55-64 ετών (17,2% από 17,4%) και 65-74 ετών (10% από 11,6%).

    Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα (27,1% τον Ιούνιο 2015 από 25,9% τον Ιούνιο 2014), η Ήπειρος - Δυτική Μακεδονία (26,7% από 27,2%) και η Αττική (25,3% από 27,3%). Ακολουθούν, η Μακεδονία - Θράκη (25,2% από 27,5%), η Κρήτη (24,3% από 25,8%), η Πελοπόννησος - Δυτική Ελλάδα - Ιόνια Νησιά (24,1% από 26,4%) και το Αιγαίο (18,4% από 17,8%).

    [06] Ζ. Γκάμπριελ: Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα, αλλά από τον οικονομικό εγωισμό των κρατών της

    «Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα, αλλά από τον αυξανόμενο οικονομικό εγωισμό μεταξύ των κρατών-μελών της», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2016, ενώ προειδοποίησε ότι «αν δεν υπερβούμε αυτόν τον εγωισμό, δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να πείσουμε τους ανθρώπους για την ευρωπαϊκή ιδέα».

    «Συνοχή, σταθερότητα και εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης είναι προς το ζωτικό συμφέρον μας και ο κ. Σόιμπλε σωστά ζήτησε από τα κράτη-μέλη να τηρούν τους κανόνες της Ευρωζώνης», πρόσθεσε.

    Σε ό,τι αφορά πάντως τη Γερμανία ο κ. Γκάμπριελ σημείωσε ότι, παρά την κατάσταση στην Κίνα, δεν «βλέπει» λόγους ανησυχίας για περιορισμό της οικονομικής ανάπτυξης και ανέφερε ότι το ΑΕΠ, τόσο για το τρέχον όσο και το επόμενο έτος, θα αυξηθεί κατά περίπου 1,8%.

    «Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάπτυξης» δήλωσε, ενώ η απασχόληση έχει φθάσει σε επίπεδο-ρεκόρ, με 42 εκατομμύρια εργαζόμενους.

    [07] Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

    Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί της Πέμπτης τη Μυτιλήνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης, και περίπου 90 χιλιόμετρα ανοιχτά της Σμύρνης, στα τουρκικά παράλια.

    Το εστιακό βάθος ήταν αρκετά μεγάλο και υπολογίζεται στα 47 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

    Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή υλικές ζημιές.

    [08] Η UNICEF για τον θάνατο του προέδρου της, Λάμπρου Κανελλόπουλου

    Τη βαθιά οδύνη για τον θάνατο του προέδρου της Λάμπρου Κανελλόπουλου, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF. Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της UNICEF από το 2000, «μια θέση εθελοντική και άμισθη που τίμησε στο μέγιστο βαθμό με το ήθος και την εντιμότητα αλλά και την διορατικότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    «Προώθησε όσο λίγοι την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα και τον κόσμο και την υπόθεση του μητρικού θηλασμού, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού με την καθιέρωση στη χώρα μας των τριών πρώτων φιλικών προς τα βρέφη νοσοκομείων» σημειώνεται.

    Για τη σημαντική ανθρωπιστική του δράση και προσφορά είχε τιμηθεί το 2004 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

    Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, στις 2 μ.μ., στο 1ο νεκροταφείο (εκκλησία Αγ. Θεοδώρων), ενώ η ταφή θα γίνει το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ζαχάρω Ηλείας.

    [09] Ξαφνικό μπουρίνι τσάκισε ιστιοφόρα στην Κέρκυρα

    Χίλια κομμάτια έγιναν τρία ιστιοφόρα που προσάραξαν στον όλμο της Γαρίτσας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κέρκυρα και το ξαφνικό μπουρίνι σήκωσαν μανιασμένα κύματα που παρέσυραν τα ιστιοφόρα στα βράχια του όλμου κάνοντας τα κομμάτια, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και μία θαλαμηγός .

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανθυποπλοίαρχος Λιμένος Κέρκυρας Ι. Ρεντζεπέρης από τη θαλαμηγό σημειώθηκε και εκροή πετρελαίου που περισυλλέχθηκε με πλωτό φράγμα.

    Σύμφωνα με τον κ. Ρεντζεπέρη, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός στους επιβαίνοντες στα ιστιοφόρα και στη θαλαμηγό, ενώ η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο.

    Την ίδια ώρα, από την κακοκαιρία και τους έντονους ανέμους που φυσούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξεριζώθηκαν δέντρα στη Β. Κέρκυρα που έκλεισαν οδικά δίκτυα και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [10] Ελληνικές πρεμιέρες στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους Έλληνες δημιουργούς και παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες ταινίες και ντοκιμαντέρ της χρονιάς, μαζί με 66 μικρού μήκους ταινίες, που συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα, διεκδικώντας 6 διαφορετικά βραβεία.

    Φέτος, στο σημαντικό τμήμα των Ελληνικών Ταινιών, γνωστοί Έλληνες σκηνοθέτες παρουσιάζουν τις νέες ταινίες τους σε αποκλειστικότητα, λίγο πριν βγουν στις αίθουσες.

    Ειδικότερα, ο σκηνοθέτης των ταινιών «Το όνειρο του σκύλου» και «Μέσα στο δάσος» 'Αγγελος Φραντζής, παρουσιάζει την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Σύμπτωμα». Ένα πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι πανικοβάλλει τους κατοίκους ενός απομονωμένου νησιού. Μονάχα μια παράξενη κοπέλα μοιάζει ικανή να το αντιμετωπίσει. Mια ποιητική έρευνα πάνω στην σκοτεινή και ανοίκεια πλευρά της ύπαρξης. Πρωταγωνιστούν οι Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Μισέλ Βάλεϊ.

    Στην τρίτη της ταινία «Μικρή 'Αρκτος», η Ελισάβετ Χρονοπούλου αφηγείται μια δυνατή ιστορία αγάπης που βασίζεται στο δικό της διήγημα με τίτλο «Φοράει Κοστούμι», επιχειρώντας για πρώτη φορά στο ελληνικό σινεμά μία ανατρεπτική κινηματογράφηση. Στα 12 υποκειμενικά πλάνα η κεντρική ηρωίδα (Σοφία Γεωργοβασίλη) μας παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή (Γιάννης Κοκιασμένος) χωρίς ο ίδιος να εμφανίζεται ποτέ στην κάμερα.

    [11] «Οι επιστήμες με απλά λόγια» από τον Θαλή τον Μιλήσιο στον Στίβεν Χώκινγκ

    «Για να γίνετε πραγματικοί κυνηγοί της αλήθειας, είναι απαραίτητο- τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή σας- να αμφισβητήσετε τα πάντα!». Με το επίγραμμα αυτό του Καρτέσιου η ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον 'Ανταμ Χαρτ Ντέιβις, χημικό στα βρετανικά πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Υόρκης καθώς και της Αλμπέρτας στον Καναδά ανοίγει το βιβλίο - πανόραμα «Οι επιστήμες με απλά λόγια» που, μετά την Αγγλία, κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Πρόκειται για μια εκλαϊκευμένη επιτομή 352 σελίδων η οποία μας ξεναγεί στους απρόσιτους χώρους των αρχικών επιστημών του 600 π.Χ. όταν ο Θαλής ο Μιλήσιος έκανε την πρόβλεψη των ηλιακών εκλείψεων για να φτάσει μέχρι σήμερα στα μοντέρνα πεδία της κοσμολογίας όπου ο Στίβεν Χώκινγκ μιλάει για το πως εξατμίζονται οι μαύρες τρύπες του διαστήματος και ποιά υπήρξε η κατάσταση του σύμπαντος κατά τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang).

    Aμφισβήτηση και του Αριστοτέλη; Ναι και του Αριστοτέλη! Διότι, όπως αναφέρεται και στην εισαγωγή του βιβλίου, η επιστήμη δεν αποδέχεται αυθεντίες. Οι συντάκτες αφηγούνται το πραγματικό γεγονός που συνέβη το 1590, όταν μέχρι σε όλους τους επιστήμονες δεν πήγαινε το μυαλό τους ότι ο μεγάλος έλληνας φιλόσοφος θα διέπρατε και λάθη. Για παράδειγμα, είχε γράψει ότι τα βαριά υλικά πέφτουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από τα ελαφριά, ( άρα το σίδερο θα έπεφτε πρώτο στη γη από ισόποσο βαμβάκι ) .

    Και επειδή αυτό το ισχυριζόταν ένας ύψιστος επιστήμονας, κανένας δεν σκέφτηκε να κάνει πειραματική επιβεβαίωση ώσπου, ο ιταλός αστρονόμος, Γαλιλαίος Γαλιλέι, τόλμησε να κάνει δοκιμή και έκτοτε η εμπειρική απόδειξη αντικατέστησε τις αφοριστικές βεβαιότητες. Το λάθος του Αριστοτέλη έπαψε να επικρατεί.

    [12] Η Μπίλι Χάλιντεϊ "επιστρέφει τρισδιάστατη" στη σκηνή της Νέας Υόρκης

    Η θρυλική τραγουδίστρια Μπίλι Χάλιντεϊ, η οποία πέθανε το 1959, "επιστρέφει" φέτος στη σκηνή της Νέας Υόρκης, καθώς το Apollo Theater εγκαινιάζει μία σειρά από συναυλίες με ολογράμματα καλλιτεχνών που έχουν φύγει απ΄τη ζωή (σ.σ οι απεικονίσεις αυτές έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: παρουσιάζουν και τις τρεις διαστάσεις του αντικειμένου, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν το φαινόμενο της παράλλαξης.

    Αυτό σημαίνει ότι, καθώς ο παρατηρητής μετακινεί δεξιά ? αριστερά το κεφάλι του, αλλάζοντας έτσι τη γωνία θέασης, βλέπει διαφορετικές όψεις του ίδιου αντικειμένου που ολογραφήθηκε).

    Το Apollo, το διάσημο "σπίτι" της τζαζ στο Χάρλεμ, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα γίνει το πρώτο θέατρο στις ΗΠΑ που θα εντάξει στο πρόγραμμά του εμφανίσεις ολογραμμάτων καλλιτεχνών.

    Το ολόγραμμα της Χάλιντεϊ θα είναι το πρώτο που θα εμφανιστεί στο θέατρο, αργότερα φέτος.

    [13] Η επόμενη ημέρα μετά το debate

    Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων και ενώ η χώρα μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην Ήπειρο όπου θα μιλήσει σε Άρτα και Ιωάννινα.

    Ο κ. Τσίπρας μιλά το μεσημέρι στην Άρτα, ενώ στις 19:30 θα απευθύνει ομιλία στα Ιωάννινα στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «DU LAC» (Λεωφόρος Καρόλου Παπούλια).

    Στη Κουμουνδούρου αποτιμούν θετικά το χθεσινό debate και την παρουσία του κ Τσίπρα, εν όψει της προετοιμασίας της νέας τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων που αναμένεται να επισημοποιηθεί η πραγματοποίηση τις επόμενες ώρες.

    Παρόμοια θετική αποτίμηση κάνουν και στη Νέα Δημοκρατία για την παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία. Από τη λεωφόρο Συγγρού μάλιστα χαρακτηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη ως τον νικητή της διαδικασίας καθώς, όπως λένε, κέρδισε τις εντυπώσεις.

    Η άποψη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη τηλεμαχία εκφράστηκε δια στόματος της εκπροσώπου του κόμματος.«Όπως φάνηκε στο χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μεϊμαράκης δεν είχε να απαντήσει τίποτα στις αποκαλύψεις του κ. Πάνου Καμμένου για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποβρυχίων με βάση τις αναφορές έξι εισαγγελέων», ανέφερε ο κ Χρυσοβελώνη.

    Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της χθεσινής τηλεοπτικής μάχης η μεγάλη ανταπόκριση που είχε στο πεδίο των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το debate στην ΕΡΤ έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς περισσότερες από 125.000 αναφορές καταγράφηκαν από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ως τις 01:30 μετά τα μεσάνυχτα, μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας.

    Το 90% των αναφορών αφορούσε το επίσημο hashtag της ΕΡΤ, #ERTdebate2015.

    Περίπου 106.000 χρήστες παρακολούθησαν το twitter της ΕΡΤ (@ertsocial), ενώ περισσότεροι από 132.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη σελίδα της στο facebook.

    [14] ΝΔ: Θετική η αποτίμηση της παρουσίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην τηλεμαχία

    Θετική είναι η αποτίμηση που κάνουν στη ΝΔ για την παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία. Από τη λεωφόρο Συγγρού μάλιστα χαρακτηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη ως τον νικητή της διαδικασίας καθώς, όπως λένε, κέρδισε τις εντυπώσεις. Στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν πως ο πρόεδρος του κόμματος έδειξε έτοιμος να κυβερνήσει, ήταν σταθερός και μετρημένος δίνοντας σαφείς απαντήσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της σφιχτής διαδικασίας κατάφερε, όπως τονίζουν, να αποδομήσει τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και χαρακτηρίζουν «αμυντικό και απολογητικό».

    Στη ΝΔ εκτιμούν, ακόμα, πως ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να κερδίσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους με τη μετριοπάθειά του και τον πολιτικό του λόγο, απευθυνόμενος κυρίως στον κεντρώο χώρο. «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ειλικρινής και δεν έχανε χρόνο όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντούσα άμεσα και επί της ουσίας στις ερωτήσεις» τονίζει συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζοντας πως «ανέδειξε και το θέμα της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αδυναμία του Αλεξη Τσίπρα να προσέλθει σε έναν επί της ουσίας διάλογο μαζί του».

    Στη ΝΔ πλέον δίνουν μεγάλη έμφαση στην παρουσία του προέδρου του κόμματος στη ΔΕΘ και στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς όπου και θα ανακοινωθεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Αύριο ο κ. Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί τις Σέρρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 September 2015 - 10:32:17 UTC