Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν οι γερμανικές εξαγωγές και εισαγωγές τον Ιούλιο
  • [02] Οι πιλότοι της Lufthansa σε νέα απεργία
  • [03] Αιματηρή βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού λεωφορείου, στην Τουρκία
  • [04] Σταϊνμάιερ: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η θάλασσα ομαδικός τάφος μεταναστών
  • [05] Δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος «χάρτης» πρωτεϊνών στον κόσμο
  • [06] Ζ. Γκάμπριελ: Η Γερμανία μπορεί να δέχεται 500.000 μετανάστες ετησίως
  • [07] Έρευνες στον Αξιό για τον εντοπισμό 22χρονου πρόσφυγα που αγνοείται από χθες
  • [08] Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, πιθανότατα, ο θάνατος άνδρα που βρέθηκε δεμένος
  • [09] Προβλήματα από την έντονη νεροποντή που έπληξε τη Θεσσαλονίκη
  • [10] Η Wikipedia προσπαθεί να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος προσελκύοντας επιστήμονες ως συντάκτες της

  • [01] Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν οι γερμανικές εξαγωγές και εισαγωγές τον Ιούλιο

    Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε η αξία των γερμανικών εξαγωγών και εισαγωγών τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση από το εξωτερικό για προϊόντα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει ισχυρή παρά την επιβράδυνση στην Κίνα, ενώ καλά κρατεί και η εγχώρια ζήτηση.

    Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,4% σε μηνιαία βάση στα 103,4 δισ. ευρώ ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν ενισχύθηκαν κατά 2,2% στα 80,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τις υψηλότερες τιμές από τότε που ξεκίνησε η συλλογή των στοιχείων αυτών το 1991, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

    Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση των εξαγωγών κατά 0,7% και αύξηση των εισαγωγών κατά 0,5%. Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι δικαιολογείται κάποια επιφυλακτικότητα.

    [02] Οι πιλότοι της Lufthansa σε νέα απεργία

    Το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα απεργία έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, συνεχίζοντας την απεργία που διακήρυξε για σήμερα, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην διοίκηση της Lufthansa για τους χαμηλούς μισθούς και τις μειώσεις στις συντάξεις των πιλότων.

    Η απεργία θα επηρεάσει πτήσεις μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της θυγατρικής του γερμανικού αερομεταφορέα, Germanwings.Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο είπε ότι συνέχιζε την απεργία γιατί η Lufthansa είχε δείξει απροθυμία συμβιβασμού.

    Το συνδικάτο και η Lufthansa βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο πάνω από χρόνο για θέματα που αφορούν την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της εταιρείας και έχουν οδηγήσει σε μείωση προσωπικού.Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το συνδικάτο εξηγεί ότι παρά τις σημαντικές υποχωρήσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την διοίκηση της, η οποία θέλει να διαρρήξει τις «κοινωνικές δομές» εντός της Lufthansa και να «αποδυναμώσει το συνδικάτο».Το 2014, ο γερμανικός αερομεταφορέας έχασε γύρω στα 232 εκατομμύρια ευρώ, ή σχεδόν ένα τέταρτο των κερδών της, από τις απεργίες πιλότων.

    [03] Αιματηρή βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού λεωφορείου, στην Τουρκία

    Δέκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού λεωφορείου στην επαρχία Ίγκντιρ της ανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    Η επίθεση σημειώνεται μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και τους αντάρτες του PKK. Τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν τη νύκτα θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, δύο ημέρες μετά την ενέδρα κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 τούρκοι στρατιώτες στην νοτιοανατολική Τουρκία.

    [04] Σταϊνμάιερ: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η θάλασσα ομαδικός τάφος μεταναστών

    Από τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη θάλασσα προκειμένου να αντιμετωπίσει τους διακινητές. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της χώρας του στην επιχείρηση αυτή, ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει «να επιτρέψει να μετατραπεί η θάλασσα σε ομαδικό τάφο μεταναστών».

    Ήδη από τον Ιούνιο συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR MED δύο πολεμικά πλοία της Γερμανίας, τα οποία μέχρι τώρα έχουν διασώσει 7.200 μετανάστες.

    Τους επόμενους μήνες η ΕΕ θέλει να καταπολεμήσει με πιο ενεργά μέσα τους διακινητές. Στις Βρυξέλλες γίνεται ήδη λόγος για τη δεύτερη φάση της EUNAVFOR MED και σύντομα πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης.

    [05] Δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος «χάρτης» πρωτεϊνών στον κόσμο

    Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά δημιούργησαν τον πληρέστερο μέχρι σήμερα «χάρτη» πρωτεϊνών, ο οποίος αποκαλύπτει ποιες πρωτεΐνες συνεργάζονται μεταξύ τους μέσα σε ένα κύτταρο. Ο νέος «χάρτης» υπερδεκαπλασιάζει τον αριθμό των μέχρι σήμερα γνωστών σχέσεων μεταξύ των πρωτεϊνών.

    Οι ερευνητές μελέτησαν κύτταρα τελείως διαφορετικών οργανισμών, από τις αμοιβάδες και τα σκουλήκια έως τα ποντίκια και τους ανθρώπους, φωτίζοντας την πολύπλοκη συνεργασία των πρωτεϊνών, χάρη στην οποία «χτίζονται» τα κύτταρα και, στη συνέχεια, ολόκληρα τα σώματα.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους καθηγητές Αντριου Έμιλι του Πανεπιστημίου του Τορόντο και Έντουαρντ Μαρκότε του Πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», ανακάλυψαν δεκάδες χιλιάδες άγνωστες έως τώρα αλληλεπιδράσεις μεταξύ των πρωτεϊνών.

    Αν έστω και μια πρωτεϊνική συνεργασία χαθεί, τότε ο οργανισμός μπορεί να αρρωστήσει. Έτσι, ο «χάρτης» αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να φωτίσουν καλύτερα τις πρωτεϊνικές ρίζες διαφόρων παθήσεων.

    [06] Ζ. Γκάμπριελ: Η Γερμανία μπορεί να δέχεται 500.000 μετανάστες ετησίως

    Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες ότι η χώρα του είναι αρκετά σταθερή ώστε να μπορεί να δεχθεί μακροπρόθεσμα πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες.Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, η Γερμανία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη μεγάλη εισροή μεταναστών που αναμένεται τα επόμενα χρόνια. «Πιστεύω ότι σίγουρα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε (στην εισροή) μισού εκατομμυρίου μεταναστών (ετησίως) για μερικά χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλαδημοκρατών στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

    «Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό, ίσως και περισσότερους», πρόσθεσε.

    Αυτή τη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι φέτος θα αναζητήσουν καταφύγιο στη χώρα περίπου 800.000 μετανάστες.

    Πάντως ο Γκάμπριελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση της φορολογίας προκειμένου να εξοικονομηθούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δεσμεύθηκε η γερμανική κυβέρνηση να προσφέρει για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

    [07] Έρευνες στον Αξιό για τον εντοπισμό 22χρονου πρόσφυγα που αγνοείται από χθες

    Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι έρευνες στον Αξιό ποταμό για τον εντοπισμό 22χρονου Σύρου πρόσφυγα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν, χθες το πρωί, στα νερά του ποταμού, τον οποίο προσπάθησε να διασχίσει κάθετα.Ο νεαρός αγνοούμενος έφτασε μέχρι την Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον αδελφό του και συγγενικά τους πρόσωπα, με τελικό προορισμό την Κεντρική Ευρώπη, όπου εκτιμάται ότι θα επιχειρούσαν να ταξιδέψουν μέσω των Δυτικών Βαλκανίων.

    Το πρωί της Δευτέρας, οι Σύροι προσέγγισαν από την πλευρά των Ευζώνων τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αλλά σύντομα διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας, κι υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν προς την ελληνική πλευρά. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος, προκειμένου -όπως εκτιμάται- να κερδίσει χρόνο, βούτηξε στα νερά του Αξιού για να τον διασχίσει κάθετα και να περάσει στην απέναντι όχθη. Παρασύρθηκε όμως από τα νερά και έκτοτε αγνοείται.

    [08] Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, πιθανότατα, ο θάνατος άνδρα που βρέθηκε δεμένος

    Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, πιθανότατα, ο θάνατος ενός άνδρα, 60 έως 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος σε ισόγειο διαμέρισμα, στην οδό Εθνική Αντιστάσεως 205, στα προσφυγικά της Δραπετσώνας.

    Ο άτυχος άνδρας δεν έφερε εξωτερικά τραύματα, ωστόσο, φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα φέρεται να πρόσεχε έναν 90χρονο που έμενε σε διπλανό δώμα.

    [09] Προβλήματα από την έντονη νεροποντή που έπληξε τη Θεσσαλονίκη

    Προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή που έπληξε τα ξημερώματα το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όπου το σκηνικό του καιρού κατά τις πρωινές ώρες ήταν φθινοπωρινό, ενώ ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης μετά βίας ξεπερνούσε, γύρω στις 9 το πρωί, τους 20 βαθμούς Κελσίου.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε -μέχρι στιγμής- τουλάχιστον 35 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστήματα και κατοικίες.Η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε σε ποτάμια κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων που διεξαγόταν με χαμηλές ταχύτητες.Εξαιτίας της καταιγίδας αναφέρθηκαν μικροβλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ.

    [10] Η Wikipedia προσπαθεί να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος προσελκύοντας επιστήμονες ως συντάκτες της

    Η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, η Wikipedia, προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους επιστήμονες ως συγγραφείς των λημμάτων της, προκειμένου να γίνει πιο αξιόπιστη.

    Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνάντηση στο Λονδίνο, στην οποία οι συντάκτες της Wikipedia απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στον επιστημονικό και ιατρικό κόσμο να μη «σνομπάρει» την online εγκυκλοπαίδεια -κάτι που συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα- αλλά αντίθετα να συμμετάσχει ενεργά, ώστε τα άρθρα της να έχουν μεγαλύτερο κύρος και αξιοπιστία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 September 2015 - 8:32:30 UTC