Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. παρουσίασε ο Π. Καμμένος
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Απαραίτητη η συνεργασία μετά τις εκλογές
  • [03] Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη Λέσβο από τους Δήμους

  • [01] Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. παρουσίασε ο Π. Καμμένος

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

    Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του κόμματος, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν τη μάχη κατά της διαφθοράς, είτε αυτή στα υψηλά επίπεδα (πολιτικοί, μίζες) είτε αυτή που υπάρχει στην καθημερινή μας ζωή (φακελάκι)». Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ τόνισε ότι «προσπαθούν να μας τελειώσουν, όπως και παλιότερα, με τις δημοσκοπήσεις» για να συμπληρώσει ότι «εμείς θα καταφέρουμε να φέρουμε το καινούργιο στην πολιτική ζωή της χώρας».

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ θα είναι η γεννημένη στις ΗΠΑ, Χριστίνα Τρεμόντι (25 ετών), η οποία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα "edosafakelaki.org", στην οποία οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα πράξεις διαφθοράς. Η κυρία Τρεμόντι σημείωσε ότι «η χαμένη εμπιστοσύνη του λαού για το κράτος πρέπει να αποκατασταθεί για να μπορέσει αυτή η χώρα να πάει μπροστά ξανά».

    Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ θα βρίσκονται, επίσης, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ, Γιώργος Κλειδέρης, ο ομογενής Χριστόφορος Σοφιανίδης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Νίκος Κατσαρός, η πρώην βουλευτής και απόφοιτος σχολής Εμπορικού Ναυτικού, Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου, ο αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και νυν επιχειρηματίας, Νεκτάριος Μεταξάκης, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Μιχάλης Βάρδας, ο πανεπιστημιακός Ζήσης Παπανικολάου, ο επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού, Γιάννης Στεφανουδάκης, ο ιατρός, Κωνσταντίνος Μπούμπαρης, ο επί πολλά χρόνια δήμαρχος Χολαργού, Δημήτρης Νικολάου και ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Γαβριήλ Αβραμίδης.

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Απαραίτητη η συνεργασία μετά τις εκλογές

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο Star Channel ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είχε πει ότι θα σκίσει το μνημόνιο και τελικά έφερε καινούργιο μνημόνιο και κάθε μέρα που περνούσε η οικονομία της χώρας χειροτέρευε.

    Για την επόμενη ημέρα των εκλογών και τις προθέσεις του στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο εκλογικός νόμος θα τον υποχρεώσει να απευθυνθεί και στο δεύτερο κόμμα «πολύ περισσότερο όταν ήταν κυβέρνηση και έχει δεσμεύσει τη χώρα με τριετές πλαίσιο που αυτοί διαπραγματεύτηκαν, συνεννοήθηκαν και γνωρίζουν τις ουρές».

    «Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των θεσμικών παραγόντων», επισήμανε και διευκρίνισε πως αν το πρόβλημα είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ακόμα και αυτό είναι διατεθειμένος να δεχτεί να μπει στη συζήτηση.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, εκείνος θα πάρει την εντολή και θα πάει στον κ. Τσίπρα να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα υλοποίησης του προγράμματος που ο πρώην πρωθυπουργός έχει υπογράψει.

    Ο κ. Μεϊμαράκης επέκρινε την απόφαση του κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές ενώ είχε πάρει στη Βουλή 251 ψήφους αποκαλύπτοντας ότι αυτό σκεφτόταν από τις 12 Ιουλίου.

    «Εγώ από το 2000, από τη συνταγματική αναθεώρηση προσπαθώ να βρω διάταξη να μη διαλύεται η βουλή πριν περάσουν 3 χρόνια. Από το 2009 έχουμε 7 πρωθυπουργούς και με ανασχηματισμούς έχουμε αλλάξει τόσους υπουργούς?Πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα. Έτσι φεύγουν οι επενδύσεις», συνέχισε μεταξύ άλλων ενώ χαρακτήρισε άχρηστο και διχαστικό το δημοψήφισμα και εκτίμησε ότι θα χρειαστεί κανένας χρόνος για να ομαλοποιηθεί η αγορά.

    «Για αυτό του είπα να συζητήσει με όλες τις δυνάμεις για να σωθεί η χώρα. Κανέναν δεν νοιάζει αν θα είναι υπουργός ή πρωθυπουργός ο Μεϊμαράκης», συμπλήρωσε.

    Επίσης διερωτήθηκε ότι αφού ζητάει αυτοδυναμία ο κ. Τσίπρας, αν θα αντέξει με 151 βουλευτές πλειοψηφία ενώ είπε ότι σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ.

    «Η χώρα θα κυβερνηθεί. Το θέμα είναι να έχουμε εθνικό σχέδιο που θα αναλάβουν την ευθύνη όλες οι πολιτικές δυνάμεις με όλους τους φορείς να υλοποιήσουν», εξήγησε και κάλεσε τους πολίτες αυτή τη φορά να αποφασίσουν με βάση τα πεπραγμένα της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Για τη ΝΔ είπε ότι «έχουμε διδαχτεί από τα λάθη» και για τα σχέδια που είχαν παρουσιαστεί στα λεγόμενα «Ζάππεια» είπε ότι ήταν πολιτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εφόσον ήταν το κόμμα του αυτόνομο στην εξουσία σημειώνοντας πως «σε συνεργασίες νερώνεις το αρχικό σου πρόγραμμα».

    [03] Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη Λέσβο από τους Δήμους

    Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ συγκεντρώνεται υλικοτεχνική υποδομή και ιατροφαρμακευτικό υλικό για το Δήμο Λέσβου , που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω του τεράστιου όγκου προσφύγων και μεταναστών που δέχεται καθημερινά.

    Με επιστολή του , προς όλους του Δημάρχους της χώρας , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , ζητεί να διαθέσουν έστω και προσωρινά , μηχανήματα, απορριμματοφόρα, σάρωθρα, και βυτία , στο δήμο Λέσβου .

    Επίσης , η ΚΕΔΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συντονίζουν κλιμάκιο ιατρών το οποίο θα επισκεφθεί το νησί προκειμένου να παράσχει ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια όπου απαιτείται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2015 - 22:32:09 UTC