Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τα διλήμματα των εκλογών
  • [02] Τα υπουργεία μας ενδιαφέρουν ως θέσεις εργασίας δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση που προτείνουμε στο λαό
  • [04] Ο οίκος Moody's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Caa2 για τα καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών
  • [05] Μικροσυμπλοκές στη Γευγελή όπου συρρέουν χιλιάδες πρόσφυγες
  • [06] Ντ. Κάμερον: 20.000 Σύρους πρόσφυγες θα δεχτεί η Βρετανία τα επόμενα 5 χρόνια
  • [07] Δ. Αβραμόπουλος: Η ΕΕ πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη
  • [08] Αλεξάντρ Ντεσπλά: Ποτέ δεν μ' ενδιέφερε να ανήκω σε μια μουσική σχολή

  • [01] Ν. Παππάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τα διλήμματα των εκλογών

    Η συνέντευξη του Αλέξη του Τσίπρα έδωσε με ξεκάθαρο τρόπο τα βασικά διλήμματα αυτών των εκλογών, δήλωσε στην Web TV του ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των συχνοτήτων και των αδειών για την εκπομπή ψηφιακού σήματος.

    «Νομίζω ότι η συνέντευξη του Αλέξη του Τσίπρα έδωσε με ξεκάθαρο τρόπο τα βασικά διλήμματα αυτών των εκλογών. Θέλουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει επί τάπητος το θέμα του χρέους και θα πιέσει ούτως ώστε να δοθεί λύση ή μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από κόμματα που μέχρι πρότινος το θεωρούσαν βιώσιμο;. Θέλουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει με έμφαση το θέμα των αντίρροπων μέτρων για την προστασία της κοινωνίας στο τραπέζι ή μια κυβέρνηση η οποία θα αποτελείται από κόμματα τα οποία μας καλούσαν εμάς να υπογράψουμε μέτρα τα οποία τρις χειρότερα από αυτά που υπάρχουν; . Περνώντας οι μέρες είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει την ευκαιρία ο κόσμος να καταλάβει, να δει, να συγκρίνει, να κρίνει και να αποφασίσει για το μέλλον» δήλωσε ο κ. Παππάς .

    Ο πρώην υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στο θέμα των συχνοτήτων υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς η βίαιη ανακοπή της ζωής της κυβέρνησής μας άφησε το νομοσχέδιο το οποίο έχουμε αναρτήσει στη διαβούλευση. Είναι σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση των συχνοτήτων στην δημοπράτηση των αδειών για την εκπομπή ψηφιακού σήματος και νομίζω ότι είναι ένα βήμα το οποίο δε θα ανακοπεί παρόλα τα προβλήματα που ανέκυψαν όπως σας είπα και παρόλη, δυστυχώς το διαπιστώνω αυτό, τη βούληση των πολιτικών μας αντιπάλων να αφήσουν τα πράγματα ως έχουν και να δώσουν ακόμη μια παράταση σε αυτό το άναρχο τοπίο που δεν τιμά κανέναν. Ούτε τους ιδιοκτήτες των καναλιών».

    [02] Τα υπουργεία μας ενδιαφέρουν ως θέσεις εργασίας δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης

    «Το Ποτάμι έρχεται εδώ για να κυβερνήσει και έχει τους ανθρώπους και τις λύσεις για να κυβερνήσει. Αυτό που λέω όμως εγώ είναι ότι για μας δεν προέχει η κατάληψη της υπουργικής καρέκλας. Μας ενδιαφέρουν τα υπουργεία ως θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η διαφορά μας με το παλιό πολιτικό σύστημα. Η σκέψη μας είναι το επόμενο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να είναι ένα υπουργικό συμβούλιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, έξω από τις ανάγκες των κομματικών μηχανισμών».

    Αυτό σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού στις περιφέρεις Ηρακλείου και Λασιθίου.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση που προτείνουμε στο λαό

    Μήνυμα μάχης για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, έστειλε από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    «Ο λαός είναι όρθιος, όλοι είμαστε όρθιοι και διεκδικούμε όλοι μαζί όχι μια δεύτερη ευκαιρία, όπως λέγεται συνήθως, αλλά μια πρώτη. Μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει επιτέλους η Αριστερά. Γιατί στην πρώτη μας περίοδο, που κράτησε μόλις εφτά μήνες, οι δυνατότητες να κυβερνήσουμε ήταν ελάχιστες», είπε ο κ.Τσίπρας.

    Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει δείγμα γραφής για τις αλλαγές που θέλει και μπορεί να κάνει.

    Ανέφερε ενδεικτικά τη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το κυνήγι της φοροδιαφυγής, το γεγονός ότι καταργήθηκε το χαράτσι στα νοσοκομεία, την περίθαλψη των ανασφάλιστων, το «φρένο» στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

    Τώρα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είμαστε πιο διαβασμένοι, για να δώσουμε τη μάχη της διακυβέρνησης. Κι ας το κάνω για άλλη μια φορά καθαρό εδώ μπροστά σας: Εμείς δεν είμαστε, ούτε έχουμε σκοπό να γίνουμε, επαγγελματίες της εξουσίας. Η διακυβέρνηση για μας δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο για να ανοίξουμε την πόρτα της δημοκρατίας και της συμμετοχής».

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσίασε χθες στην 80η ΔΕΘ και είπε ότι «δεν αποτελεί συρραφή σχεδίων επί χάρτου κάποιων σοφών. Δούλεψαν βέβαια γι' αυτό άνθρωποι με γνώσεις, επιστημονική κατάρτιση, προοδευτικές ιδέες. Αλλά το πρόγραμμά μας αποτελεί πρώτα-πρώτα προϊόν της ίδιας της πάλης των εργαζομένων σε όλα τα μέτωπα. Συμπυκνώνει τα συμπεράσματα και τα αιτήματα των αγώνων εκατομμυρίων ανθρώπων. Πατάει γερά στην πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας. Και μαζί με το ρεαλισμό, που χαρακτηρίζει κάθε πρότασή του, είναι, και θέλουμε να είναι, ένα μανιφέστο αγώνα ενάντια στο παλιό».

    Τόνισε πως «το πρόγραμμά μας δεν είναι προϊόν ούτε κάποιου κομματικού σωλήνα, ούτε κάποιων εγκεφάλων ξεκομμένων από το λαό και τις αγωνίες του. Είναι ο οδικός χάρτης της απελευθέρωσης που προτείνουμε στο λαό. Και ζητάμε την ισχυρή εντολή του, αλλά και την ακόμα πιο ισχυρή συμμετοχή του, για να περπατήσουμε στους νέους δύσκολους δρόμους».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξης Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας

    [04] Ο οίκος Moody's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Caa2 για τα καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος Moody's επιβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγηση Caa2 για τα καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών. Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις Caa2 πέντε προγραμμάτων καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών Εθνικής, Alpha Bank και Eurobank.

    Με την επιβεβαίωση ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης, που άρχισε ο Moody's στις 3 Ιουλίου 2015, όταν υποβάθμισε τα ομόλογα αυτά στη βαθμίδα Caa2 και συνέχισε την επανεξέταση για το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισής τους.

    [05] Μικροσυμπλοκές στη Γευγελή όπου συρρέουν χιλιάδες πρόσφυγες

    Ένταση και μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα καθώς χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, εξακολουθούν να συρρέουν στην περιοχή προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους, μέσω των Βαλκανίων, προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πέρασαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από το πρωί ενώ, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, άλλοι 8.000 άνθρωποι περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.

    Λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων, οπλισμένοι με γκλομπ, επενέβησαν κατ' επανάληψη, σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εσωτερικών. "Με ένα τόσο μεγάλο πλήθος, πάντα κάποιος προσπαθεί να προσπεράσει αυτόν που βρίσκεται μπροστά του και αυτό δημιουργεί εντάσεις που η αστυνομία προσπαθεί να αναχαιτίσει. Όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια" είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

    Το υπουργείο υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κυρίως μεταξύ προσφύγων που προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για να φτάσουν στα τρένα και τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σύνορα με τη Σερβία. Τουλάχιστον δύο ή τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς με γκλομπ, ανέφερε ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

    [06] Ντ. Κάμερον: 20.000 Σύρους πρόσφυγες θα δεχτεί η Βρετανία τα επόμενα 5 χρόνια

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε σήμερα η Βρετανία να δεχτεί περίπου 20.000 πρόσφυγες από καταυλισμούς στην Συρία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σε απάντηση της αυξανόμενης δημόσιας κατακραυγής προς την κυβέρνηση του να βοηθήσει όσους δραπετεύουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην χώρα.

    «Προτείνουμε την μετεγκατάσταση στην Βρετανία έως και 20.000 Σύρων προσφύγων έως το τέλος της θητείας αυτού του κοινοβουλίου. Έτσι θα συνεχίσουμε να δείχνουμε στον κόσμο πως αυτή η χώρα είναι μια χώρα εξαιρετικής συμπόνιας», δήλωσε ο Κάμερον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

    Παρόλα αυτά, ο αριθμός αυτός παραμένει αρκετά πιο κάτω από τον αριθμό προσφύγων που δέχονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την Γερμανία να αναμένει να δεχτεί περίπου 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες αυτό τον χρόνο.

    «Είναι απολύτως δίκαιο ότι η Βρετανία πρέπει να εκπληρώσει την ηθική της ευθύνη να βοηθήσει αυτούς τους πρόσφυγες, όπως έχουμε κάνει με τόση υπερηφάνεια σε όλη μας την ιστορία. Αλλά για να το πράξουμε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό και την καρδιά μας επιδιώκοντας μια διεξοδική προσέγγιση που αντιμετωπίζει τις αιτίες του προβλήματος όπως και τις συνέπειες του», τόνισε ο Κάμερον

    [07] Δ. Αβραμόπουλος: Η ΕΕ πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη ως πραγματική Ένωση για να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση, η οποία δεν είναι κάπου μακριά, χτυπά την πόρτα ενός κράτους-μέλους της μετά το άλλο, τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του κέντρου πρώτης υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Τράισκιρχεν της Αυστρίας, νότια της Βιέννης.

    Επισήμανε ταυτόχρονα την ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να κερδηθεί ο πόλεμος εναντίον των διακινητών, πρέπει να εργασθούν όλοι μαζί, να συνενώσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους και να ενισχύσουν την πανευρωπαϊκή τους συνεργασία, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση των διακινητών.

    Η Ευρώπη, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει καθήκον να προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, δεν μπορεί και δεν θα γυρίσει την πλάτη της στα κράτη-μέλη που χρήζουν στήριξης ή στα άτομα που χρειάζονται προστασία, καθώς οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν ανάξιο των αρχών και των αξιών στις οποίες αυτή οικοδομήθηκε. Η απόδοση ασύλου δεν είναι μια απλή χειρονομία, είναι ευθύνη που απορρέει όχι μόνο από τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά, πάνω απ 'όλα, από τις ανθρωπιστικές αξίες και αρχές της Ευρώπης, συμπλήρωσε.

    Κατά την άποψη του Έλληνα επιτρόπου, είναι προφανές ότι το σημερινό σύστημα του Δουβλίνου θα πρέπει να επαναξιολογηθεί προσεχτικά, και σε λίγους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης για να εντοπίσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις, και όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμος να προβεί στις αναγκαίες βελτιώσεις.

    [08] Αλεξάντρ Ντεσπλά: Ποτέ δεν μ' ενδιέφερε να ανήκω σε μια μουσική σχολή

    «Έχω "καταβροχθίσει" μουσική από τότε που ήμουν μικρός. Αν επιστρέψω στο παρελθόν, όλες οι ελληνικές μουσικές που άκουγα παιδί από τον Χατζιδάκι, τον Βαμβακάρη, έως τους συνθέτες της γαλλικής σχολής Ντεμπισί, Ραβέλ και Μπουλέζ, η τζαζ που άκουγε ο πατέρας μου, ο Ντιουκ Έλινγκτον και ο Μάιλς Ντέιβις, ακόμα και οι τραγουδιστές από το Μπουρουντί που προστίθενται στα πολλαπλά μου ακούσματα, με επηρέασαν και με επηρεάζουν ακόμα» αφηγήθηκε, στους Έλληνες δημοσιογράφους, για τις μουσικές του καταβολές, ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, νωρίτερα σήμερα, ενόψει της συναυλίας του στις 9/9 στο Ηρώδειο.

    «Και φυσικά, ο Μότσαρτ» προσέθεσε ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης για τη μουσική του στην ταινία «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Άντερσον. «Ίσως απώτερος στόχος για μένα είναι να φτάσω σε αυτή την απλότητα που άκουγα στα 6 μου χρόνια, και μάλλον θα πρέπει να βιαστώ» είπε χαριτολογώντας ο Ελληνογάλλος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, βαθιά συγκινημένος για την επικείμενη συναυλία του, συνοδεία της 100μελούς Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Ηρώδειο. Έναν χώρο που ?όπως είπε- θαυμάζει και επισκέπτεται με δέος κάθε φορά που βρίσκεται στην Αθήνα.

    Ο διεθνούς φήμης Αλεξάντρ Ντεσπλά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό κάποιες από τις μουσικές που τον ανέδειξαν σε έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες του κινηματογράφου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2015 - 18:32:13 UTC