Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας φοβάται τον διάλογο
  • [02] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Ακόντιο Βοιωτίας
  • [03] ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την καταστροφή
  • [04] «Δύο στα δύο» η Εθνική, 72-70 την Κροατία

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας φοβάται τον διάλογο

    Eπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε εξαντλήσει τη διερευνητική του εντολή που έλαβε και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

    "Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές" είπε ο κ. Μεϊμαράκης και επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να στηρίξει τη συμφωνία με τους εταίρους, ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως προχωρά άμεσα σε εκλογές έτσι ώστε οι πολίτες να μην λάβουν τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ.

    Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η ΝΔ τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της συναίνεσης και υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τον διάλογο.

    "Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά και να μην συζητήσουμε;" διερωτήθηκε, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην κινηθούν στη λογική της διαμαρτυρίας και της τιμωρίας. Οπως ειπε, αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για να φύγει ο λαϊκισμός.

    Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως μόλις η ΝΔ κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ θα προσπαθήσει να έχει ένα πειθαρχημένο δημοσιονομικά προϋπολογισμό. Μάλιστα τόνισε πως αμέσως μετά τις εκλογές θα δημιουργηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, που θα μπορούν να συζητούν με τους δανειστές και κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων για να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου. Οπως είπε, η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης μέχρι το Πάσχα του 2016.

    [02] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Ακόντιο Βοιωτίας

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βοιωτία, όπου το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ακόντιο.

    Η πυρκαγιά κατευθύνεται πλέον προς τον Ορχομενό, ενώ, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, πριν από λίγη ώρα, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 60 πυροσβέστες, με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 49 ατόμων.

    [03] ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την καταστροφή

    Τώρα ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την καταστροφή, σχολίασε η ΝΔ με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

    "Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη απόψε επανέλαβε το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" σαν να μην πέρασε ένας χρόνος...

    Ο ελληνικός λαός του έδωσε πριν από οκτώ μήνες την ευκαιρία και αυτός οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Και τώρα ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να την ολοκληρώσει", αναφέρει συγκεκριμένα σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

    [04] «Δύο στα δύο» η Εθνική, 72-70 την Κροατία

    Με σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική Ανδρών υπέταξε και την Κροατία και έβαλε... πλώρη για την κορυφή του 3ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2015. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 72-70 των «οικοδεσποτών», τους οποίους και υποχρέωσε στην 1η ήττα τους. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη η Γεωργία (8/9, 19:00).

    Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στην αποψινή αναμέτρηση με 16 πόντους και 6 ασίστ, Βασίλης Σπανούλης, έβαλε την υπογραφή του στην ανατροπή που επετεύχθη στο 36΄ με εννέα προσωπικούς πόντους του σε αυτό το διάστημα. Καταλυτικός και σήμερα ο Πρίντεζης με 13 πόντους, όπως και οι "δίδυμοι πύργοι" Μπουρούσης (10π.)-Κουφός (11π.), ενώ ο Σλούκας (3ασ., 2π.) ανταπεξήλθε στα καθήκοντά του κάθε φορά που ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεγε να παρατάξει 3 γκαρντ για να αυξήσει την πίεση στην άμυνα.

    Ασίστ (21 έναντι 10) και επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 7) ήταν τα στοιχεία που συνέβαλαν ώστε να έρθει η πολυπόθητη ανατροπή για την Εθνική.

    Από τους Κροάτες, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ο οποίος υπέστη διάσειση στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Σλοβενία, προσπάθησε ο Κρούνοσλαβ Σίμον με 18 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση είχε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 14.

    Τα δεκάλεπτα: 13-18, 28-33, 51-57, 72-70


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 September 2015 - 22:32:09 UTC