Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Θεσσαλονίκη ο Δημ. Κουτσούμπας για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
  • [02] Η Φ.Γεννηματά, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
  • [03] Συνάντηση Θάνου - Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό
  • [04] Π. Καμμένος: Η αγορά θα ξαναπάρει μπροστά
  • [05] Ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο των ομολόγων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών
  • [06] Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Γερμανία
  • [07] Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας προσφέρει το σπίτι του για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες
  • [08] Πρ. Παυλόπουλος: Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό οι χώρες από μόνες τους
  • [09] Στη Λάρισα μιλάει απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης

  • [01] Στη Θεσσαλονίκη ο Δημ. Κουτσούμπας για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο και την πορεία, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σήμερα Σάββατο.Στις 6 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει δηλώσεις.

    Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Θησείο, ανέφερε ότι η λύση για τα καθημερινά αδιέξοδα που ζει η νεολαία βρίσκεται στην συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος.

    [02] Η Φ.Γεννηματά, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη στις 7:30 μμ, (αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης).

    Σημειώνεται πως η κ. Γεννηματά έδωσε απάντηση σε υψηλούς τόνους στον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του περί «βαριδίων» του ΠΑΣΟΚ και τη στάση του κόμματος.

    «Είναι προφανές ότι είναι και ο ίδιος έκπληκτος από την κατάρρευσή του και αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Του συστήνω να σταματήσει να μας κάνει υποδείξεις και να ασχοληθεί με το κόμμα του που φυλλορροεί» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε: «Θέλω να του υπενθυμίσω - επειδή φαίνεται πως έχει επιλεκτική μνήμη - ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της χώρας, κινητοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ και από μένα προσωπικά. Θέλω επίσης να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση. Δεν έχει βαρίδια. Από τα τελευταία φρόντισε να μας απαλλάξει ο ίδιος, τα πήρε στο κόμμα του».

    «Ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το νέο», είπε η κ.Γεννηματά και πρόσθεσε: «Είναι το τέλος του παλιού. Και όπως λέει και ο ίδιος καιρός να ξεμπερδεύουμε από αυτό. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε κάνει μια νέα αρχή. Θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών. Η θετική έκπληξη. Θα δώσουμε τη λύση γιατί η χώρα πριν από όλα χρειάζεται μετά από αυτές τις εκλογές, μια σταθερή κυβέρνηση, αποτελεσματική κυβέρνηση, χωρίς άλλες περιπέτειες και πισωγυρίσματα, μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια δεσμευτική προγραμματική συμφωνία, με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

    [03] Συνάντηση Θάνου - Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

    Συνάντηση με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημ. Αβραμόπουλο, έχει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Νωρίτερα ο κ. Αβραμόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Διαβάστε επίσης:Πρ. Παυλόπουλος: Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό οι χώρες από μόνες τους

    [04] Π. Καμμένος: Η αγορά θα ξαναπάρει μπροστά

    «Επισκεπτόμαστε σήμερα την αγορά,μια αγορά η οποία έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημία από τα capital controls, που κάποιοι επέβαλαν προκειμένου να χτυπήσουν την κυβέρνηση,αλλά έχουν υποστεί επίθεση και οι πολίτες, οι καταναλωτές» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την επίσκεψή του στην Βαρβάκειο Αγορά.

    Τόνισε ότι «η πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης που θα προκύψει την 21η του μηνός είναι να φέρει τη σταθερότητα. Να εγγυηθούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια που θα φέρουν την ελπίδα. Θα ξαναπάρει μπροστά η αγορά, θα υπάρχουν καταναλωτές και θα μπορέσουν και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες να σταθούν ξανά στα πόδια τους». Ο κ.Καμμένος επισήμανε πως «είναι σημαντικό ότι θα πέσουν χρήματα στην οικονομία, τα οποία δεν θα πάνε στις τσέπες των διαπλεκόμενων, αλλά θα πέσουν στην πραγματική αγορά».

    [05] Ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο των ομολόγων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε στη βαθμίδα C το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων ομολόγων, υψηλότερης και χαμηλότερης διασφάλισης, τεσσάρων τραπεζών - της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής και της Πειραιώς - από Caa3 και Ca, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, ο Moody's επιβεβαίωσε στη βαθμίδα Caa3 το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων των παραπάνω τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής με αρνητικές προοπτικές. Με τις αξιολογήσεις αυτές ολοκληρώνεται η επανεξέταση με προοπτική υποβάθμισης των αξιόχρεων των ελληνικών τραπεζών, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο 2015.

    Η υποβάθμιση των αξιόχρεων των ελληνικών τραπεζών στο C αντανακλά πρωτίστως την προσδοκία του Moody's ότι οι κάτοχοι ομολόγων υψηλότερης και χαμηλότερης διαβάθμισης θα «κουρευτούν» και θα υποστούν σημαντικές ζημιές, στο πλαίσιο της επικείμενης διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης.

    [06] Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Γερμανία

    Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αυστρία και η Γερμανία με την Ουγγαρία να επιτρέψουν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη χώρα αυτή να διασχίσουν τα σύνορά τους.

    «Δεν έχουμε ακόμη αξιόπιστα στοιχεία, αλλά περιμένουμε από 5.000 ως 10.000 πρόσφυγες σήμερα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Ζόνταγκ στο Ρόιτερς.Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι συνεχίζουν τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κύμα αυτό των προσφύγων.

    Ένα τρένο από την Αυστρία που μεταφέρει μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες αναμένεται να φτάσει στο Μόναχο γύρω στο μεσημέρι.

    Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι υπολογίζει πως θα ανέλθουν σε περίπου 10.000 οι πρόσφυγες που θα φτάσουν σήμερα στην αυστριακή μεθόριο με λεωφορεία από την Ουγγαρία.Μέχρι στιγμής περίπου 4.000 πρόσφυγες έχουν διασχίσει τα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τη μεταφορά τους στη μεθόριο με λεωφορεία που μίσθωσαν οι ουγγρικές αρχές, πρόσθεσε το υπουργείο.

    [07] Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας προσφέρει το σπίτι του για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες

    Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα δήλωσε σήμερα ότι θα προσφέρει το σπίτι του στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο.Το σπίτι αυτό στο Κέμπελε, στην βόρεια Φινλανδία, θα μπορεί να στεγάσει πρόσφυγες από την αρχή του έτους, δήλωσε ο Σίπιλα στο δημόσιο δίκτυο YLE, και κάλεσε όλους τους Φινλανδούς να δείξουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

    Ο Σίπιλα έχει ως έδρα ως επί το πλείστον το Ελσίνκι.

    Το σχέδιο της ΕΕ για την ανακατανομή 120.000 προσφύγων, που έφτασαν στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, θα πρέπει να εφαρμοστεί οικειοθελώς, πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα η Φινλανδία να δώσει το παράδειγμα σε αυτό το ζήτημα.

    [08] Πρ. Παυλόπουλος: Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό οι χώρες από μόνες τους

    «Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Μετανάστευσης,,Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Κατά το διάλογο των δύο ανδρών,πριν από τις συνομιλίες,,ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και τώρα και στο μέλλον θα πράξει ό,τι της αναλογεί σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης».

    Σημείωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι ηγέτης σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου». «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολες οι συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα. Επομένως δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και καλό είναι να δούμε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις μακριά από κραυγές και ψιθύρους», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

    Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να καταβάλει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαβεβαίωσε επίσης ότι πέρα από τη χρηματοδότηση, η Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες «με ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη στήριξη της χώρας.

    Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντάται με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

    Διαβάστε επίσης:Συνάντηση Θάνου - Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

    [09] Στη Λάρισα μιλάει απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στις 19:30, στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

    Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του την Παρασκευή, στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγόρησε πως αδιαφόρησε και δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους μετανάστες. Επεσήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν σε μια πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το θέμα αυτό ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει, όπως είπε, να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να υπάρξει μια παγκόσμια πολιτική.

    Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια εκτός αν κάποιοι αποχωρήσουν οικειοθελώς. Μάλιστα απάντησε σε όσους διερωτώνται αν θα βάλει « δικούς του» στο επικρατείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία». Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως η κοινωνία στέλνει μήνυμα συνεννόησης και πως έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 September 2015 - 10:32:15 UTC