Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας - Δ. Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό
  • [02] Στα σύνορα της Αυστρίας έφτασαν 2.000 πρόσφυγες
  • [03] Η Μέρκελ διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή της θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό χωρίς να αυξήσει τους φόρους
  • [04] Ο Σνόουντεν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μόνον αν υπάρξουν εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη του
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε περιοχή της Σητείας Λασιθίου
  • [06] Φ. Τίμερμανς: Δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ που να μην έχει επηρεαστεί από την ανθρωπιστική κρίση
  • [07] ΕΔΕ για την τραγωδία στο «Δαφνί»
  • [08] Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Β. Θάνου - Δημ. Αβραμόπουλου
  • [09] Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Την επόμενη των εκλογών το μήνυμα των πολιτών θα είνα μήνυμα συνεργασιών

  • [01] Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας - Δ. Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημ. Αβραμόπουλο, στις 11:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνάντηση με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Β. Θάνου, στο Μ. Μαξίμου.

    [02] Στα σύνορα της Αυστρίας έφτασαν 2.000 πρόσφυγες

    Περίπου 2.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει μέχρι στιγμής από την Ουγγαρία στα σύνορα της Αυστρίας, ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να υπερδιπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε σήμερα η αυστριακή αστυνομία.«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι οι Ούγγροι (...) αρνούνται να επιτρέψουν στα λεωφορεία μας να εισέλθουν στο έδαφός τους και να πάρουν τους πρόσφυγες», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην αυστριακή επαρχία Μπούργκενλαντ, Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ.

    «Τους προτείναμε να φέρνουν απευθείας τους πρόσφυγες στα τρένα, ή στον καταυλισμό (στην αυστριακή πλευρά), αλλά απλώς σταματούν τα λεωφορεία στην ουγγρική πλευρά και όλοι πρέπει να κατέβουν μέσα στην βροχή», πρόσθεσε.Αυτή την στιγμή αναμένεται να αναχωρήσουν δύο τρένα που θα μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από την αυστριακή μεθοριακή πόλη Νίκελσντορφ στην Βιένη, σημείωσε επίσης ο ίδιος.

    Νωρίτερα σήμερα είχαν αρχίσει να φτάνουν στην Αυστρία τα πρώτα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Ουγγαρία, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ της Αυστρίας και της Γερμανίας να επιτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian.

    [03] Η Μέρκελ διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή της θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό χωρίς να αυξήσει τους φόρους

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας μπορεί να αντιμετωπίσει την δίχως προηγούμενο εισροή προσφύγων και μεταναστών που καταγράφεται φέτος χωρίς να αυξήσει τους φόρους και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τον διακηρυγμένο στόχο της ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της να είναι ισοσκελισμένος, τόνισε η καγκελάριος της χώρας Άγγελα Μέρκελ σε μια συνέντευξη την οποία παραχώρησε σε διάφορες τοπικές γερμανικές εφημερίδες και δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο.

    Η Γερμανία έχει καταστεί ο κυριότερος προορισμός μεταξύ των κρατών της ΕΕ για τους μετανάστες που προσπαθούν να σωθούν από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή αλλά και για τους οικονομικούς μετανάστες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Μόνο τον Αύγουστο στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, εισήλθαν 104.460 αιτούντες άσυλο, ένας αριθμός που αποτελεί ιστορικό υψηλό, ενώ το Βερολίνο αναμένει συνολικά το 2015 έως και 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες, έναν αριθμό υπερτετραπλάσιο από πέρυσι.

    [04] Ο Σνόουντεν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μόνον αν υπάρξουν εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη του

    Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν δηλώνει ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις ΗΠΑ μόνον στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση θα του εγγυάτο τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

    «Συνεχώς δηλώνω ότι το μόνο πράγμα που θέλω από την κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψω και να υποβληθώ σε δίκη είναι εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη», σημείωσε ο Σνόουντεν.Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος όπως και η κοινή γνώμη ή η αμερικανική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρονται για μια «παρωδία δίκης» στις ΗΠΑ.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε περιοχή της Σητείας Λασιθίου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Σκορδίλο της Σητείας Λασιθίου,χωρίς,ωστόσο, να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

    Η φωτιά η οποία καίει χορτολιβαδική έκταση, ξέσπασε χθες το βράδυ,απο άγνωστη αιτία και στο σημείο έχουν σπεύσει 5 πυροσβεστικά οχήματα με 13 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα ,ενώ απο το πρωί επιχειρεί και ελικόπτερο ,προκειμένου, να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

    [06] Φ. Τίμερμανς: Δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ που να μην έχει επηρεαστεί από την ανθρωπιστική κρίση

    «Η Ευρώπη πρέπει να βρει τις ισορροπίες της για να προστατέψει τις κοινωνίες της και ταυτόχρονα να μην εγκαταλείψει τις αξίες της, διότι αν τα ξεχάσει αυτά ξεχνούμε και ποιοι είμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων μετά το πέρας της σύσκεψης που έγινε στην Κω ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

    Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ενώ παρόμοια κύματα δέχονται όλες πλέον οι ευρωπαϊκές χώρες.

    «Δεν υπάρχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να μην έχει επηρεαστεί από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση και από αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους», υπογράμμισε ο κ. Τίμερμανς εκφράζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική λύση στο πρόβλημα και όχι να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα.

    Η Κως δεν μπορεί να μείνει μόνη και γι' αυτό θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους της περιοχής και γενικά σε όλους τους Έλληνες ανέφερε επίσης στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Τίμερμανς και πρόσθεσε «ότι η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί τη θέλησή μας να μην κρυφτούμε στα δύσκολα αλλά να πηγαίνουμε εκεί που είναι το πρόβλημα και να δίνουμε λύσεις».

    Την ανάγκη να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης στην Κω.

    «Οι πρόσφυγες αντικρίζουν για πρώτη φορά την Ευρώπη όταν φτάνουν εδώ στα νησιά μας. Χρέος μας να τους υποδεχθούμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Από φιλοξενία άλλωστε εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [07] ΕΔΕ για την τραγωδία στο «Δαφνί»

    Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

    Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ασθενής που φέρεται ότι έβαλε τη φωτιά δεν συνδέεται με το περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού τροφίμου πριν από τρεις μήνες. Πρόκειται ωστόσο για βαρύ περιστατικό με "εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά", σύμφωνα με πληροφορίες.

    [08] Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Β. Θάνου - Δημ. Αβραμόπουλου

    Συνάντηση με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημ. Αβραμόπουλο, θα έχει σήμερα Σάββατο η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου.

    Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [09] Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Την επόμενη των εκλογών το μήνυμα των πολιτών θα είνα μήνυμα συνεργασιών

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγόρησε πως αδιαφόρησε και δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

    Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν σε μια πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το θέμα αυτό ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει, όπως είπε, να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να υπάρξει μια παγκόσμια πολιτική. "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε και δυσφόρησε, η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα «περάστε απέναντι»" τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και επεσήμανε πως το θέμα αυτό πρέπει όλοι να το δουν ανθρώπινα. Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες, όπως είπε, έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες, και τόνισε πως "αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε". Όπως είπε αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινε στα νησιά που έχουν το πρόβλημα, αλλά θεωρεί πως η επίσκεψή του μπορεί να παρερμηνευτεί ως προεκλογική υποκρισία.

    Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια εκτός αν κάποιοι αποχωρήσουν οικειοθελώς. Μάλιστα απάντησε σε όσους διερωτώνται αν θα βάλει " δικούς του" στο επικρατείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως " δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία".

    Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως η κοινωνία στέλνει μήνυμα συνεννόησης και πως έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 September 2015 - 6:32:12 UTC