Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται σταθερή πορεία κι όχι μαγκιές
  • [02] Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Α. Τσίπρα στην 80η ΔΕΘ
  • [03] Τρεις χιλιάδες άνθρωποι διασώθηκαν την Τετάρτη στη Μεσόγειο
  • [04] Κύπρος: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην άτρακτο αεροσκάφους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε καταρριφθεί το 1974
  • [05] Όπλα και χιλιάδες σφαίρες σε εμπορευματοκιβώτια του "HADDAD 1"
  • [06] Δύο πίνακες του Ρέμπραντ μπορεί να αγοραστούν από δύο μουσεία από κοινού
  • [07] Συνάντηση Β. Θάνου με Φ. Τίμερμανς και Δ. Αβραμόπουλο
  • [08] Η Σλοβενία σχεδιάζει ελέγχους ασφαλείας για τους μετανάστες
  • [09] Δύο πίνακες του Ρέμπραντ μπορεί να αγοραστούν από δύο μουσεία από κοινού

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται σταθερή πορεία κι όχι μαγκιές

    «Η χώρα χρειάζεται σταθερή πορεία. Δεν έχει ανάγκη από μαγκιές» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά φτάνοντας στην Τρίπολη, για να πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

    Κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ που είναι το σπίτι τους, όπως είπε και υπογράμμισε ότι το κόμμα της θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών, ενώ σημείωσε ότι τα μηνύματα της 3ης του Σεπτέμβρη φέτος είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

    [02] Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Α. Τσίπρα στην 80η ΔΕΘ

    Με την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", θα κορυφωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Κυριακή (6/09).

    Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη:

    -Στις 11:00 θα επισκεφθεί τον χώρο της 80ης ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO A.E. και το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΘ (Γραφεία Διοίκησης).

    -Στις 11:30 θα περιοδεύσει στον εκθεσιακό χώρο και θα επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης.

    -Στις 13:00 θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης)

    -Στις 14:00 θα επισκεφθεί το 1ο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα στην Τεχνόπολη (ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ - ΚΤΙΡΙΟ Γ2 -Πυλαία -Θεσσαλονίκη).

    -Στις 19:30 θα απευθύνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης)

    [03] Τρεις χιλιάδες άνθρωποι διασώθηκαν την Τετάρτη στη Μεσόγειο

    Σχεδόν τρεις χιλιάδες μετανάστες, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, πολλά εκ των οποίων πολύ μικρής ηλικίας, διασώθηκαν σήμερα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας και τη μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

    «Έπειτα από την πλέον «φορτωμένη» ημέρα που είχαμε ποτέ, οι ομάδες των MSF και της MOAS (ανθρωπιστική οργάνωση της Μάλτας) διέσωσαν 1.658 ανθρώπους. Όμως αυτό δεν θα έπρεπε να είναι δική μας δουλειά» επισήμαναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Τουλάχιστον 113 παιδιά, στην πλειονότητά τους από την Ερυθραία, περιλαμβανομένων περίπου 30 ηλικίας κάτω των 5 ετών, βρήκαν καταφύγιο στη γέφυρα του πλοίου Phoenix, ενός πλοίου που έχουν ναυλώσει οι μκο MSF και Moas για τις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

    Ένα άλλο πλοίο της MSF, το Argos, περισυνέλεξε σήμερα 993 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 358 γυναίκες και 79 παιδιά.

    Το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι διέσωσαν 1.219 ανθρώπους, ανάμεσά τους 838 πρόσφυγες που είχαν στοιβαχθεί σε τρία πλεούμενα.

    [04] Κύπρος: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην άτρακτο αεροσκάφους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε καταρριφθεί το 1974

    Στις εκταφές στον Τύμβο Μακεδονίτισσας για εντοπισμό των οστών καταδρομέων και του Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που καταρρίφθηκε από λάθος της κυπριακής αεράμυνας τον Ιούλιο του 1974, βρέθηκε αριθμός ανθρώπινων οστών, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου.

    Ωστόσο, απέφυγε να αναφέρει κατά πόσο ο αριθμός των οστών είναι μεγάλος και σημείωσε ότι θα γίνουν όλες οι ανθρωπολογικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ταυτοποίησης για όλα τα οστά που θα ανευρεθούν και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται όταν και εφόσον πρέπει.

    Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική εξέλιξη» και κάλεσε τα ΜΜΕ να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και λεπτό.

    [05] Όπλα και χιλιάδες σφαίρες σε εμπορευματοκιβώτια του "HADDAD 1"

    Δεκατέσσερα εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα από τα οποία περιείχαν εκατοντάδες όπλα και χιλιάδες σφαίρες, εντοπίστηκαν στο πλοίο "HADDAD 1", με σημαία Βολιβίας, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

    Στελέχη του λιμενικού, παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου και εισαγγελέα, έχουν ξεκινήσει από το πρωί την καταγραφή του παράνομου οπλισμού που δεν αναφερόταν στα επίσημα έγγραφα του πλοίου.

    Από την καταμέτρηση των δύο πρώτων εμπορευματοκιβωτίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά, που περιείχαν συνολικά τετρακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες εννιακόσιες πενήντα (491.950) σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου) των οποίων ωστόσο η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα επίσημα έγγραφα του πλοίου αναφερόταν η μεταφορά πλαστικών ειδών και τσιγάρων.

    [06] Δύο πίνακες του Ρέμπραντ μπορεί να αγοραστούν από δύο μουσεία από κοινού

    Δύο έργα του Ρέμπραντ (1606-1669) ενδέχεται να αγοραστούν από κοινού από το Λούβρο και το Ράικσμουζεουμ του Άμστερνταμ και να εκτίθενται εναλλάξ στη Γαλλία και την Ολλανδία, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό μουσείο.

    "Θα μπορούσαμε να φροντίσουμε οι δύο πίνακες αυτού του ιδιοφυούς Ευρωπαίου ζωγράφου του 17ου αιώνα να παραμείνουν στην Ευρώπη, μοιραζόμενοι την ιδιοκτησία τους" δήλωσε ο πρόεδρος του Λούβρου, Ζαν-Λικ Μαρτινέζ. "Μοιάζει εφικτό όμως ακόμη δεν έχει γίνει κάτι, θα πρέπει να εργαστούμε για να επιτύχουμε αυτή τη λύση", πρόσθεσε.

    Οι δύο πίνακες του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, οι προσωπογραφίες του ευγενούς Μάρτεν Σούλμανς και της συζύγου του, Όπγιεν Κόπιτ, χρονολογούνται από το 1634. Εδώ και έναν αιώνα ανήκουν στην οικογένεια Ρότσιλντ. Οι ιδιοκτήτες τους ήρθαν σε επαφή με το Λούβρο την άνοιξη του 2013 δηλώνοντας διατεθειμένοι να τους αποχωριστούν έναντι του ποσού των 160 εκατομμυρίων ευρώ. Η τιμή θεωρήθηκε πολύ υψηλή από το μουσείο το οποίο μετά από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αγορά.

    [07] Συνάντηση Β. Θάνου με Φ. Τίμερμανς και Δ. Αβραμόπουλο

    Συνάντηση με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και με τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα έχει αύριο Πέμπτη η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου.

    Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [08] Η Σλοβενία σχεδιάζει ελέγχους ασφαλείας για τους μετανάστες

    Σε ελέγχους ασφαλείας θα υποβάλλουν οι αρχές τους μετανάστες που θα φθάσουν στα σύνορα της Σλοβενίας, οι αρχές θα τους υποβάλλουν σε ελέγχους ασφαλείας, όπως μεταδίδουν σήμερα σλοβενικά ΜΜΕ. Ωστόσο διατυπώνεται αμφιβολία, αν η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπη με μεταναστευτικό κύμα, όπως η Σερβία και η Ουγγαρία.

    Δύο Κοινοβουλευτικές Επιτροπές εξέτασαν τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος από τη Σλοβενία με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για αποτυχία πρόβλεψης μαζικής άφιξης προσφύγων.

    Η σλοβενική κυβέρνηση δέχθηκε κριτική και για ελλιπή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και κλήθηκε να αναβαθμίσει το διάλογο με τους εκπροσώπους τους.

    Η σλοβενική κυβέρνηση υιοθέτησε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υποδοχή προσφύγων, αλλά η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι δεν είναι ρεαλιστικό, επειδή προβλέπει πιθανή άφιξη μόνο μερικών εκατοντάδων προσφύγων και τη διαμονή τους σε κέντρα υποδοχής και όχι είσοδο μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, οι πρόσφυγες που θα ζητήσουν άσυλο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τη νομοθεσία περί διεθνούς προστασίας. Οι άλλοι μετανάστες θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους και σε αυτή τη διαδικασία, η πρώτη χώρα προορισμού θα είναι η χώρα από την οποία εισέρχονται στη Σλοβενία.

    Η συνεδρίαση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του αντιπολιτευόμενου κόμματος«Νέα Σλοβενία»,το οποίο ζήτησε να εξεταστεί, αν η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανή μαζική άφιξη προσφύγων και αν υπάρχουν δυνατότητες στέγασης και υγειονομικής φροντίδας χιλιάδων ανθρώπων.

    [09] Δύο πίνακες του Ρέμπραντ μπορεί να αγοραστούν από δύο μουσεία από κοινού

    Δύο έργα του Ρέμπραντ (1606-1669) ενδέχεται να αγοραστούν από κοινού από το Λούβρο και το Ράικσμουζεουμ του Άμστερνταμ και να εκτίθενται εναλλάξ στη Γαλλία και την Ολλανδία, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό μουσείο.

    "Θα μπορούσαμε να φροντίσουμε οι δύο πίνακες αυτού του ιδιοφυούς Ευρωπαίου ζωγράφου του 17ου αιώνα να παραμείνουν στην Ευρώπη, μοιραζόμενοι την ιδιοκτησία τους" δήλωσε ο πρόεδρος του Λούβρου, Ζαν-Λικ Μαρτινέζ. "Μοιάζει εφικτό όμως ακόμη δεν έχει γίνει κάτι, θα πρέπει να εργαστούμε για να επιτύχουμε αυτή τη λύση", πρόσθεσε.

    Οι δύο πίνακες του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, οι προσωπογραφίες του ευγενούς Μάρτεν Σούλμανς και της συζύγου του, Όπγιεν Κόπιτ, χρονολογούνται από το 1634. Εδώ και έναν αιώνα ανήκουν στην οικογένεια Ρότσιλντ. Οι ιδιοκτήτες τους ήρθαν σε επαφή με το Λούβρο την άνοιξη του 2013 δηλώνοντας διατεθειμένοι να τους αποχωριστούν έναντι του ποσού των 160 εκατομμυρίων ευρώ. Η τιμή θεωρήθηκε πολύ υψηλή από το μουσείο το οποίο μετά από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αγορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 September 2015 - 20:32:11 UTC