Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, προτείνει η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [02] «ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ έχουν το θράσος να πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ»
  • [03] Π. Καμμένος: Οι δυνάμεις του χθες ασχολούνται με μνημόσυνα σε παλιά κτίρια
  • [04] Απάντηση Πάνου Σκουρλέτη σε Σοφία Βούλτεψη: «Διαπλοκή και ΝΔ είναι αδέλφια δίδυμα»
  • [05] Ο Χρ. Σπίρτζης στο Πρακτορείο FM 104,9 για τα μεγάλα έργα της χώρας
  • [06] Αριθμός-ρεκόρ προσφύγων έφτασαν στη Βαυαρία μέσα σε 24 ώρες
  • [07] Amber alert για την εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση Τ. από το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία»
  • [08] Ξαναζωντανεύει η ιστορία της ΔΕΘ μέσα από το κόμικ των ΔΕΘίστας
  • [09] Επίθεση Τσίπρα στον Ευ. Μεϊμάρακη για τα περί «αυτοφωράκια»
  • [10] Π. Λαφαζάνης: Περισσότερο πιθανή η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

  • [01] Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, προτείνει η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές, απ'όλα τα κόμματα που επιθυμούν τη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο , «ώστε κανείς να μην δραπετεύσει από τίς ευθύνες του», όπως αναφέρειχαρακτηριστικά.

    Η κ. Γεννηματά διερωτάται για το πώς ενώθηκαν όλοι ώστε η χώρα να μην πέσει στην άβυσσο, ψηφίζοντας από κοινού το μνημόνιο και ένα μήνα μετά λένε Όχι ενώ επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι κοιτάζουν το μικροκομματικό τους συμφέρον.

    Προειδοποιείότι τοgrexitδεν έχειεξαλειφθεί- είναι παρκαρισμένο στην αυλή μας λέει-και τονίζει ότι με κονή προσπάθεια όλων θα διορθωθούν ισοπεδωτικές ρυθμίσεις που περιέχονται στο μνημόνιο.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι τώρα θα αναγνωριστεί η τεράστια προσπάθεια που κατέλαβε το ΠΑΣΟΚ καθώς έκανε μεταρρυθμίσεις και μπορεί να τις προχωρήσει και τώρα για το εθνικό συμφέρον ενω θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να διαμορφωθεί ο αναγκαίος τρίτος πόλος διακυβέρνησης. Κάνει έκκληση σ΄όσους ακόμη είναι επιφυλακτικοί να συστρατευτούν γιατί , υποστηρίζει, τώρα ειναι η ώρα των αποφάσεων.

    [02] «ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ έχουν το θράσος να πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ»

    Σκληρή απάντηση για τις κατηγορίες τους για «δήθεν προσλήψεις» δίνουν πηγές της Κουμουνδούρου σε ΝΔ και Ποτάμι. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «η ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ έχουν το θράσος να πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν δημιουργία «κομματικού κράτους», ενώ γνωρίζουν ότι όλα τα σχετικά στοιχεία διαψεύδουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους».

    Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος των προηγούμενων κυβερνήσεων, σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα και προέβη σε δραστική περιστολή των δαπανών που αφορούν στη λειτουργία των πρωθυπουργικών και υπουργικών οργάνων.

    Επιπλέον, ότι η κυβέρνηση περιόρισε δραστικά τη δαπάνη του Δημοσίου και προχώρησε σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό. Μείωσε σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, ιδίως σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Τέλος, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει σε απολύσεις και χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμους τομείς, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δημοσίου τομέα αλλά και στην συνολικότερη απαξίωση του, που οδηγεί νομοτελειακά στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιβάρυνση του πολίτη.

    [03] Π. Καμμένος: Οι δυνάμεις του χθες ασχολούνται με μνημόσυνα σε παλιά κτίρια

    «Οι δυνάμεις του χθες ασχολούνται με μνημόσυνα σε παλιά κτίρια και με κουτσαβακισμούς στην τηλεόραση. Ο ελληνικός λαός σε 19 ημέρες αυτό που ζητά και αυτό που θα επιλέξει είναι η πρόοδος, η έξοδος από την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, το αύριο με νέους ανθρώπους καθαρούς και έντιμους. Ενωμένος ο ελληνικός λαός να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Αυτό διασφαλίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

    [04] Απάντηση Πάνου Σκουρλέτη σε Σοφία Βούλτεψη: «Διαπλοκή και ΝΔ είναι αδέλφια δίδυμα»

    «Αν η κα Βούλτεψη αισθάνεται εκτεθειμένη από τη θέση που υποστήριξε σχετικά με την υποχρέωση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να παρέχουν δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο κατά την προεκλογική περίοδο, προσδιορίζοντάς το στο ύψος των 6 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί έστω και τώρα να ανακαλέσει».

    Αυτό αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή, Πάνος Σκουρλέτης, σε απάντησή του στην Σοφία Βούλτεψη, για να προσθέσει ότι «αν πάλι δεν κατάλαβε καλά, ας το ομολογήσει». Συνεχίζοντας την επίθεση σχολίασε: «Φαίνεται όμως ότι τίποτα δεν λέγεται τυχαία. Διαπλοκή και Ν.Δ. είναι αδέρφια δίδυμα», για να καταλήξει ότι «Όσον αφορά τις ύβρεις και τα ψέματα, αυτά αποτελούν το μόνιμο χόμπι της κας Βούλτεψη».

    [05] Ο Χρ. Σπίρτζης στο Πρακτορείο FM 104,9 για τα μεγάλα έργα της χώρας

    «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί» ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9 σετικά με τις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι τα μεγάλα έργα φέρουν τη «σφραγίδα» της Ν.Δ.

    «Και το λέω αυτό γιατί το είπε, το λέει, στις μεγάλες πόλεις, στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα. Το λέει στη Θεσσαλονίκη και θέλει να φορέσει το μανδύα του κεντρώου για να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Γι' αυτό παρουσίασε ότι είναι προοδευτικός, ότι είναι ο άνθρωπος της προόδου και ότι το κόμμα της προόδου είναι η ΝΔ. Και όλα αυτά τα έργα, είπε, έχουν το στίγμα της ΝΔ. Είπε επίσης ότι έχουν σταματήσει οι εργασίες στην Ιόνια Οδό» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» των δημοσιογράφων Φάνη Γρηγοριάδη και Νίκο Γιώτη.

    «Εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι όντως μεγάλα έργα φέρουν τη «σφραγίδα» της ΝΔ. Η Θεσσαλονίκη το ξέρει αυτό καλά. Το πρώτο μεγάλο έργο της ΝΔ είναι η υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης, που χωρίς καμία εργασία, ούτε τσαπιά δεν έπεσε, ο ελληνικός λαός χρεώθηκε με ρήτρες 80 εκατ. ευρώ, που σήμερα με τους τόκους έχουν ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ. Έχει τη «σφραγίδα» της ΝΔ αυτό το έργο. Τη «σφραγίδα» της ΝΔ έχει το μετρό της Θεσσαλονίκης, με τις διεκδικήσεις που έχουν αφήσει να υπάρχουν, που είναι διπλάσιες από το εκτελεσμένο έργο. Είναι έργο της ΝΔ η παρα-Ιόνια οδός, που είναι τέσσερα σταματημένα έργα με διεκδικήσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ».

    «Να σταματήσουν να λένε ψέματα. Τα έργα στην Ιόνια Οδό δεν έχουν σταματήσει» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Πιστεύω το χαμόγελο που υπόσχεται ο κ. Μεϊμαράκης να μην αναφέρεται στις έξι εταιρίες, που έχουν πάνω από το 8Ο% των έργων. Και πιστεύω ότι το χαμόγελο θα επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές».

    Σε ερώτηση για το μετρό της Θεσσαλονίκης, απάντησε ότι το έργο παραλήφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πλήρως τελματωμένο» και επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Σουφλιάς. «Μια ακόμη τέτοιου είδους σύμβαση, που την πληρώνει η Θεσσαλονίκη και η κοινωνία όλης της Β. Ελλάδας και όλη η χώρα όλα αυτά τα χρόνια» είπε, σημειώνοντας την απουσία σοβαρής προεργασίας για τα έργα υποδομής επί των ημερών της.

    [06] Αριθμός-ρεκόρ προσφύγων έφτασαν στη Βαυαρία μέσα σε 24 ώρες

    Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι 2.200 άνθρωποι που ζητούν άσυλο στη χώρα έφτασαν μέσα σε 24 ώρες στη Βαυαρία, περνώντας τα σύνορα με την Αυστρία. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη περιοχή.

    Είναι«ο μεγαλύτερος αριθμός»μεταναστών που έχει καταγραφεί μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

    Η αστυνομία του Μονάχου, η αρμοδιότητα της οποίας εκτείνεται από τη βαυαρική πρωτεύουσα μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία, κατέγραψε τους 2.200 πρόσφυγες από τις 9 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα.

    [07] Amber alert για την εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση Τ. από το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία»

    Δελτίο amber alert για την εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση Τ. από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλευόταν για κοινωνικούς λόγους, εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Ο Διονύσης έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Έχει ύψος 1,43 και βάρος 36 κιλά. Όπως υπογραμμίζεται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το παιδί βρίσκεται σε δύσκολη ψυχοκοινωνική κατάσταση και «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισής του κρίνεται επιτακτική η άμεση εύρεσή του».

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στις 4 Αυγούστου το παιδί, σε πρόχειρο καταυλισμό τσιγγάνων στη Γαστούνη, όπου διέμενε, μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου του, έλυσε το χειρόφρενο και τραυμάτισε θανάσιμα τη 14 μηνών ξαδέλφη του. Συνελήφθη και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας τον άφησε ελεύθερο, αλλά στη συνέχεια εξέδωσε εντολή να μεταφερθεί το παιδί προληπτικά για νοσηλεία στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία». Στις 30 Αυγούστου ο Διονύσης έφυγε κρυφά από το νοσοκομείο- εκτιμάται ότι έφυγε μόνος του. Η Αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού σε όλη την Ελλάδα και προχώρησε στην ενεργοποίηση του amber alert μέσω του «Χαμόγελου του Παιδιού».

    Όποιος έχει κάποια πληροφορία μπορεί να επικοινωνεί με την ευρωπαϊκή γραμμή για τις εξαφανίσεις 116.000 και με όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

    [08] Ξαναζωντανεύει η ιστορία της ΔΕΘ μέσα από το κόμικ των ΔΕΘίστας

    Σε ένα χιουμοριστικό «ταξίδι» στα 80 χρόνια της ΔΕΘ προσκαλεί το κόμικ των ΔΕΘίστας, μια διαφορετική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συλλεκτική έκδοση που ετοίμασε με αφορμή τη φετινή επετειακή διοργάνωση o διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

    Οι ιστορίες της Έκθεσης στο πέρασμα των χρόνων, με πρωταγωνιστές φιγούρες των κόμικς, ξαναζωντανεύουν στις σελίδες της καλαίσθητης έκδοσης

    Η έκδοση αυτή φιλοδοξεί να αποτυπώσει στο χαρτί την εύθυμη πλευρά περιόδων δύσκολων, γεγονότων σημαντικών, συμβάντων που έκαναν τη ΔΕΘ αυτό που είναι σήμερα. Το σενάριο και τα κείμενα του κόμικ των ΔΕΘίστας έγραψε ο κ. Ποζρικίδης, ενώ την εικονογράφηση επιμελήθηκε η IdeART Karamanlidis. Πρόκειται για μια δημιουργία βγαλμένη από την «καρδιά» της ΔΕΘ και της κοινότητας των απανταχού φίλων της, των ΔΕΘίστας, που μεγαλώνουν μαζί της και δημιουργούν τις αναμνήσεις τους μέσα από αυτή. Ένα βιβλίο που ξεφυλλίζει κανείς ευχάριστα, μαθαίνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για την πορεία της Έκθεσης μέσα στον χρόνο.

    Να σημειωθεί πως το κόμικ θα διατίθεται στις πύλες εισόδου της 80ης ΔΕΘ (με τιμή 2 Ευρώ), ενώ μετά το τέλος της έκθεσης θα μοιράζεται σε ομαδικές επισκέψεις σχολείων σε θεματικά πάρκα ή σε εκθεσιακά γεγονότα της ΔΕΘ-Helexpo.

    [09] Επίθεση Τσίπρα στον Ευ. Μεϊμάρακη για τα περί «αυτοφωράκια»

    Τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα βάλει τέλος στα σενάρια της αριστερής παρένθεσης, που όπως είπε καλλιεργούνται εντός και εκτός χώρας, εξέφρασε από την Κίσαμο Χανίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του το μεσημέρι στο Τσατσαρωνάκειο κέντρο Κισάμου, έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη αλλά και κατά των 30 βουλευτών που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα στην παρουσίαση ενός πλαισίου για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου.

    « Εμείς, δεν φοβόμαστε το λαό , θέλουμε να μας κρίνει ο λαός», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι, « πηγαίνομε στην κάλπη με αυτοπεποίθηση ότι ο λαός έχει και γνώση και αισθητήριο να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια δεν θα σταματήσει εδώ γιατί κάποιοι σχεδίασαν την παρένθεση για να φέρουν το παλιό στην εξουσία».

    Αναφέρθηκε στο δίλλημα των εκλογών, βάζοντας το ερώτημα γιατί πάμε ξανά στις κάλπες και πιο είναι το διακυβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης: « Θέλω να πω ειλικρινά από την πρώτη στιγμή το κατάλαβα , από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα και εγώ και οι συνεργάτες μου σε μια απολύτως ετεροβαρή σχέση δυνάμεων, που βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε αυτή τη σύγκρουση που κάναμε με την ομάδα διαπραγμάτευσης. Υπήρχε ένα σχέδιο. Αφού έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την ορμή τον πόθο την αγωνία του λαού για μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο μας, άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν σχεδιάζοντας την αριστερή παρένθεση. Κάνανε το παν να την πετύχουν μέσα στους δύο πρώτους μήνες, θέλοντας να οδηγήσουν σε χρηματοπιστωτική ασφυξία τη χώρα. Κλείσανε τις κάνουλες χρηματοδότησης της χώρας. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε από τις 20 Φεβρουαρίου να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο», είπε ο κ Τσίπρας και πρόσθεσε ότι, « καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι διαπραγματευόμενοι σκληρά για τα δίκαια του λαού μας».

    Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε κατευθύνοντας τα πυρά του στους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: « Ότι δεν κατάφεραν με την έλλειψη ρευστότητας , με την χρηματοπιστωτική ασφυξία, ότι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας έκλεισαν τις τράπεζες ,ότι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας είχαν στήσει την παγίδα για να μας εξώσουν από την ευρωζώνη και να μας οδηγήσουν σε κατάρρευση των τραπεζών, προσπαθούν το καταφέρουν τώρα αυτή την φορά και με τη βοήθεια των εσωτερικών μας αδυναμιών. Τα κάστρα λένε πέφτουν από μέσα. Και πράγματι το εγχείρημα της αριστερής παρένθεσης που δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν επτά μήνες που σταθήκαμε όρθιοι, επιχειρούν τώρα να το υλοποιήσουν μετά την απόφαση 30 αριστερών βουλευτών να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας».

    Έθεσε το δίλημμα, αν θα πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει πίσω σε αυτούς, όπως είπε, που επί 40 χρόνια δημιούργησαν ελλείμματα και χρέη και τα φόρτωσαν στις πλάτες του λαού.

    Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη για την προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού, την προσπάθεια όπως είπε να βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι: «Βλέπω και τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ τον κ. Μειμαράκη πότε να βγαίνει και να με κατηγορεί ότι θέλω να κλέψω την ψήφο του ελληνικού λαού για να παραμείνω στην εξουσία και πότε να βγαίνει να με κατηγορεί ότι θέλω να αποδράσω. Ποιό από τα δύο συμβαίνει; γιατί και τα δύο δεν γίνεται», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σε δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι ο κ. Τσίπρας τον θέλει για "αυτοφωράκια" απάντησε. « Δεν τον θέλω εγώ ούτε για "αυτοφωράκια" ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματος του τον θέλουν για "αυτοφωράκια".

    [10] Π. Λαφαζάνης: Περισσότερο πιθανή η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

    Την άποψη ότι μετά τις εκλογές τα κόμματα της «μνημονιακής συναίνεσης» θα συγκυβερνήσουν εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

    Όπως είπε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, «δεν ξέρω αν θα γίνει ακριβώς όπως στη Γερμανία ή μια καρικατούρα της συνεργασίας που έγινε στη Γερμανία ή κάτι διαφορετικό ως συνεργασίες, η ουσία είναι ότι τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης θα συγκυβερνήσουν, αλλά δεν μπορώ να πω, αυτήν τη στιγμή, σε ποιες παραλλαγές στην επόμενη Βουλή».

    Ο κ. Λαφαζάνης στη συνέχεια πρόσθεσε ότι βλέπει «περισσότερο πιθανή τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη βάση εφαρμογής του τρίτου μνημονίου. Όλα αυτά τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, ο εναπομείναντας ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι έχουν έναν κοινό μετεκλογικό προσανατολισμό, το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή του».

    Ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυχτός» την εφαρμογή ενός«παράλληλου προγράμματος» που να μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις του μνημονίου. Τέλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 September 2015 - 14:32:16 UTC